bonesoul Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Rock said: Yoksa troll durumuna düşücem. zaten trollden başka birsey degilsiniz,hem forum'da troll hem sokak'ta troll işiniz
NoTwisT Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 bonesoul said: Rock said: Yoksa troll durumuna düşücem. zaten trollden başka birsey degilsiniz,hem forum'da troll hem sokak'ta troll işiniz Mutfakta asci, forumda Trol, sokakta hanimefendi olmaliyiz!
Genwa Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Daha kameralı telefonlar yeni çıktığında ellerinde 2-3 son model telefonla gezen tipler vardı. Sokakta bağıra bağıra öyle kürtçe konuşurlardı hep imrenirdim nerden buluyolar parayı da alıyolar diye. Üstlerine baksan dilenci diye para verirsin O_o
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Otedengelen said: Rock said: Bazılarınız nereye saldıracağını şaşırıyor. Adamlar doğuda Türkçe bilen insan sayısının az olduğu yerlerde de satış yapmak istiyor. Kürtçe bilen eleman araması kadar doğal ne olabilir? İkinci olarak Kürtleri latin amerikalı göçmenlere benzetmen kadar abes birşey olamaz. Bu adamlar Türkler bu topraklara gelmeden önce de burdaydı. 80 küsür yılda bu adamlara resmi olarak belirlenmiş dil öğretilemediyse bu senin devletinin ayıbıdır. evet sirketlerin amaci sadece kardir, fakat latin amerikali gocmenlerin ispanyolcadan baska dil bilmemesi uzerine olusan problemlerden bir haber olarak ve bunun amerikan halki uzerinde olusturdugu dezavantajin farkinda olmadan yorum yapmak komik. amerika halki uzerinde dezavantaj fln yok, adamlar amerikalilarla konusurken ingilizce kendi aralarinda ispanyolca konusuyolar, adamlarin kendi tv leri, radyolari gazeteleri bile var. uyari levhalarinda bile ispanyolca ile ingilizceyi ayni anda gormek mumkun. amerika zaten bu dezavantaji bu elemanlari ayak islerini yapsinlar diye bi guzel hemde ne guzel avantaja cevirmisler. edit typo
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 ispanyolca bilmeyenlerin iş bulmasının zorlaşması, bozuk ingilizceleri ile yerel halkla anlaşamamaları gibi problemler gözardı edildiğinde şahane tabii ucuz iş gucu olarak çalışmaları. o yüzden sınırları sonuna kadar açıyor amerika gelsinler ayak işlerimiz var diye.
|Joker| Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Turkiye`de Turkce konusulur, devletin ve milletin resmi dili Turkce`dir dicem ama Ergenekon`a baglanicam diye tirsiyorum.
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 türkiyede isteyen istediği dili konuşur.
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Isteyen istedigi dili konusur ya. Ne demek herkes Turkce konusmak zorundadir? Haa, resmi yazismalar Turkcedir. Hukumetin dili Turkcedir. Ona eyvallah.
matama Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 hayir akp savuncam diye kasiyorsunda is yerine ben kurdum ben kurdum diye bagiran surekli kurtce konusan birini alir misin? ben almam ben turkum turkum diye bagiraninida almiyorum cunku. senin partin su an turkiyede ayrim yaratiyor, gercektende kim kurt kim turk bilecez ogrenicez e artik ona gore hareket ederiz. Horizon said: Teknosa pkk'ya çalışıyor !11!!!
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Sorması ayıptır ne alaka ? Ben birşeye kasmış durumda değilim ama senin bana sataşmaya bir kasıntın var heralde ki , o cümleden bunları çıkarıyorsun :).
b1vRiP Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Otedengelen said: yilanin basini kucukken ezeceksin ve asimile edeceksin boyle unsurlari. yoksa iste boyle bela oluyor, tamamen katiliyorum oha bu nası bi insaniyetsizliktir ya. o insanlar insan değil di mi koyun çünkü. bu kadar sapıtmayın be. sonra gelip burda "böhühü filistini yok ediolar" "uygur türkleri azınlık diye ezilio asimile ediolar böhüühü" ya da "bizi asimile ediolar lan!" diye avaz avaz bağırmayın. senin gibi düşünen bi insanın hakkıdır çünkü asimile edilmek. sen çünkü kafanda bunu meşrulaştırmışsın.
midye dolma Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 her etnik yapının asimilasyonu aynı derecede trajik değildir. dün kendilerinden haberleri yokken şimdi millet olmaya çalışan bir yapı ile zaten milletken boyunduruk altına alınmaya çalışılan yapı arasında fark var. kürt kimliği yalanlansın demiyorum tabi ki ama bu toprakların lingua francası türkçe ve türk kimliği iken kürt kültürünü yaşatmak için ekstradan bir çaba sarf etmek saçma olur çünkü kürtlüğün bunu kaldıracak kadar omurgası olmadığına inanıyorum, kendi haline bıraktığında doğal olarak türkleşiyorlar işte.
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 b1vRiP said: Otedengelen said: yilanin basini kucukken ezeceksin ve asimile edeceksin boyle unsurlari. yoksa iste boyle bela oluyor, tamamen katiliyorum oha bu nası bi insaniyetsizliktir ya. o insanlar insan değil di mi koyun çünkü. bu kadar sapıtmayın be. sonra gelip burda "böhühü filistini yok ediolar" "uygur türkleri azınlık diye ezilio asimile ediolar böhüühü" ya da "bizi asimile ediolar lan!" diye avaz avaz bağırmayın. senin gibi düşünen bi insanın hakkıdır çünkü asimile edilmek. sen çünkü kafanda bunu meşrulaştırmışsın. ustteki mesajla quotelasan sarkazmi farkedicektin, kismet degilmis.
Öne çıkan mesajlar