Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Nefr
Şehit anneleriyle,terörist annelerini aynı kareye sokmanın amacı sence nedir?Bilinç altına hangi mesajlar verilmeye çalışılmaktadır?

Kötü niyet arayacaksan,açılım diye teröristle pazarlığa oturanlarda ara.

Ha bir de genel olarak,çok canım sıkılıyor bu konuya.Ondan ileri gitmiş olabilirim.Öyle yani.
Mesaj tarihi:
Rock said:

Kendi düşüncesi olmayan insnalar lütfen forum kirliliği yaratmasın.

şu ettiğin laf aynen AKP zihniyeti. Kısacası faşizm oluyor. Her nekadar aşırı uçlara kaçmış, ırkçılık boyutuna geçmiş söylemler olsada bu forumda kendi düşüncesi olmayanlar konuşmasın demek faşizan bir yaklaşım oluyor.
Mesaj tarihi:
Faşizm? Faşizm'in ne manaya geldiğini bildiğini sanmıyorum. Türk Dil kurmunun sitesinden sözlüğe bakmanı öneririm.

Bana benimle ilgili birşey söylemek isteyen varsa lütfen Ö.M. kullansın. Konuyu daha fazla dağıtmayalım.
Mesaj tarihi:
Horizon said:

Çok leş, belirsiz bir haber ve çirkin, nefret dolu bir başlık. Yakında çocuğu şehit olmuş anaları cinsine göre ayırırsınız.

şehit tanımı nedir? müslüman olmak yeterli mi ve savaşta ölmek şehit sayılmak için? yani pkk ve benzeri teröristler ve türk ordusu aynı mı nedir?

bir de canlı bomba olursak gerçekten cennete mi gidiyoruz?
Mesaj tarihi:
pkklılar da şehit olarak görüyo kendinden olup ölenleri

yani aslında savaşta ölen herkes şehit oluyo, taraf farketmeksizin

o zaman şehit olmak ne demek ki?

yoksa "şehit" olmak savaşta ölenlerin daha sonra gidecekleri savaştan korkutmaması ve kaçırtmaması için sadece anlam yüklenmeye çalışılan bir kelime mi?

niye canlar feda ediliyor toprak için?

bir insanın hayatını almak en büyük suç iken savaşta ölmek niye bu kadar yüce gözüküyor?

ben savaşırken ölürsem eğer şehit olmuşum olmamışım ne farkeder, ölmüş oluyorum ben zaten. o zaman ölenlere "şehit" demek ölenler için değil ölmeyi bekleyenler için bir cesaretlendirme ve ölenlerin ölümünü kutsal gösterip aslında o canların boşuna gittiğini saklama değil midir?

hep denir ki ölenler sayesinde o ülkenin yaşayanarı bugün evlerinde yurtlarında rahat rahat yaşıyor (heralde her ülke diyordur bunu kendi içinde sadece biz değil)

her karış toprakta tam yaşanamamış bir can olduğunu ve o canların canice alındığını bilmek insanları nasıl rahat rahat yaşatabiliyor ki?

onlar candı, sizin annenizin babanızın kardeşinizin canından farklı bir can değil.

her türlü savaşta her farklı taraf için aynı durum

merak etmeyin arkadaşlar. insanlar birbirini öldüre öldüre, sorunları öldürmeden çözmeyi bulacaklar. belki birkaç bin yıl daha gerekiyor ama, can alarak sorun çözülemeyeceğini öğrenecekler. ve o zaman geldiğinde, o zamanın insanları bizlere bizim mağara adamlarına baktığımız gibi bakacaklar. o zaman bizim devrimiz canilik ve cehalet devri olarak gözükecek.

ps: türkiye-pkk'dan değil genel olarak savaştan bahsetmek istedim.
Mesaj tarihi:
brigand'a (tu)

şehitlik kavramının devletler ya da teröristler tarafından sömürülen, insanları yanlışlara iten bir şekilde kullanıldığını düşünüyorum. neyse konu dağılmasın.
Mesaj tarihi:
aquila said:

şehitlik kavramı din için kullanılan bişey, ülkesi için ölmek farklı bişey.

(td)

Alakasiz bu dediğin tamamen alakasiz. Ülkesi için ölünce kahraman mi olunuyor ? Hayır biz onları kahraman yapiyoruz onlar kahramanlık yaptıkları için değil, çünkü biliyoruz ki her nekadar beğenmesekte bu düzeni onlar bu halinde ayakta tutmaya çalişan tek varlıklar o "Şehitlerimiz" dediğimiz insanlar.

Herneyse ..

Biragnd(tu)
Mesaj tarihi:
Alis said:

Peki ölen kişiye ne denir bir "act of war durumunda" ? Şehit deriz ona hiç mi üniversitede Politics okumadın ^^

politicsi amerikada okuduysan zaten şehit demiyo onlar.
Mesaj tarihi:
yapmayın etmeyin yahu, şehitlik müslimanlıkla ilgili bi durum.

Dini için ölen insana şehit denir, bizim milli eğitim kitaplarında "devleti için" diye yamamışlar tabi.

Ayrıca, buluşma haberi ilk cıktığında acıklamalar yayınlanmıştı haberle beraber. "şehit aileleri derneklrinin bu olayla ilgisi yoktur kınıyoruz" falan. Yenı bi habermiş gibi koyup "bu annelerin şehit anneliği lisansı yokmuş"a getirmek komik.
Mesaj tarihi:
Amerikada okumana gerek yok ^^
"Turkish Politics"
"Turkish Foreign Politics"
"American Foreign Politics"
"American Politics"

Derslerini almiştim yillar once ordan bilgimizi tazeleyelim dedim.

"Person who has died while serving the Turkish state"
Mesaj tarihi:
Aket-Atum said:

vatana hizmet ederken yada korurken ölenler benim gözümde şehittir. dini falan karıştırmaya gerek yok.

bu lafıma

aquila said:

sfasf abi şehit ordan geliyo zaten, seninle bi alakası yok.

bunu diyen

aquila said:

şehitlik kavramı din için kullanılan bişey, ülkesi için ölmek farklı bişey.

sonra bunu dedi...

bende mi bir sorun var yoksa arada bir tutarsızlık mı var anlayamadım :D
  • Yeni Oluştur...