Radiance Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Aslında kime sorsanız işimin iyi olduğunu, çok rahat oldugunu oturdugum yerden para kazandığımı düşünüyor. AMA... Türkiyede Freelancer olmak iğrenç ve mide bulandıran birşey insaların bitmek bilmeyen istekleri 30 kere değiştirdiğin şeyin tekrar değiştirmeni istemesi. senin yaptığı beğenmeyip, kendisinin iğrenc ama begendiği şeyleri zorla yaptırması. mide bulandıran istekleri. Aynı şeyleri sana 30 kere MSN'den 15 Kere telefondan hatırlatarak sen tamam yapıyorum dediğin halde. Aradan 1 saat gecince tekrardan şu işi yapalımda bitsin diyorsa. Ben böyle işinde, böyle adamlarında, böyle muşterininde yapmıyorum bıraktım artık gider garsonluk yaparım 2 kız görür 1 cay veririm rahat rahat calısırım İş arıyorum Bilgisayar harici herşey olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 şimdi abicim dünyada gerizekalı ve zevksiz insanlar çok. gerizekalılık tamam ama zevkler ve renkler tartışılmaz. comic sans ms ile firma sitesi kurdurmak isteyen de var. adam ne kadar laf anlatsan da anlamaz. zaten senin amacın da onu mutlu etmek bi yerde. o mutlu olursa paranı alırsın. steyi beğenmezsen de imzanı atmazsın olur biter. çaycılık yapsan orda da kıl tipler çıkacak. bu çay niye soğuk yiğenim. bu çay bayat bunu değiştir. karbonat mı koydunuz buna? gibi sorular gelecek yine uyuz olacaksın. önemli olan takmamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Iyide, Bu konulardaki tecrübemi paylaşayım. Eğer freelancer çalişiyorsan ilk olarak müşterinin ne istediğini öğreceksin yani öğrenceksin derken tamamen öğrenceksin. Tam olarak harfi harfine detayina kadar sorgulamazsan kendin üretiyorsun bu durumda sonrada müşteri tatmin olmuyor "aslında tatmin olmasi gerekir senin bakışına göre" ama sorun orda müşteriyi kendinizle değil onun kafasına göre yapmalisin işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 LOGOYU BIRAZ DAHA BUYUTELIM...biraz daha ver kirmiziyi ver konrasti ver hazir templateleri al parani diycem ama biliyorum ki bu sefer de kendinden igreneceksin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 aente said: LOGOYU BIRAZ DAHA BUYUTELIM...biraz daha ver kirmiziyi ver konrasti ver hazir templateleri al parani diycem ama biliyorum ki bu sefer de kendinden igreneceksin.. aynen öyle elimdeki işler bitsin yapmıyacağım artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Madem zaten vazgecmis durumdasin, o halde onune gelen isi alma, isine gelen isi al. Yalniz cevresini genislemeye ihtiyaci olan her freelancer'in yapmasi gereken seydir bu. Bir portfolyo koyarsan inceleyip ona gore yol gosterebilirim sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 şey ddemişti adam çok iyi hatırlıyorum, fotoşapla buton yaptım YA BUNLARI BOLT Bİ DE İTALİK YAPSAK OLMAZ MI???? site de böyle minimal tasarım bişeydi ha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skroce Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 freelancer icin abi cok rahatsin yaa evde poponun üstüne oturup calisiyorun diyene. tüm tiksintimi yüzüne fiskirtmayi bir borc bilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hatredintern Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 fiziki güç gerektiren işleri yapabilecekmisin peki bi de onu düşün irdele sonra karar ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 freelance çalışmayı bilmezsen tiksinirsin. siz bırakınca diğerleri parayı tokatlayacak, adamın istediği midemi bulandırıyor ne ya? lol parasıyla değil mi kardeşim, istediğini yapacaksın adamın, begensen de begenmesende, aksi halde asacaksın mouse'u, diğerleri kazanıcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 1- Musteri daima haklidir. 2- Turkiye`de 10 milyon issiz var. 3- Freelance islerinle ajanslara basvur, cv gonder, metin yazari arkadas bul, web tasarimcisi bir baska arkadasla 3 kisi takilin. Daha farkli isleri beraber yaparsiniz. Tek olmak zordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 sanat yapmıyosunuz arkadaşlar. iş yapıyosunuz. güzelmiş değilmiş onlar sizin sorununuz değil. ha ben yapabiliyorum diyosanız kendinize ait bir veya birkaç siteniz olur orda gösterirsiniz hünerlerinizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Yaptığım her calışma, her iş bana birşey katmalı bir öncekinden daha iyi olmalı. Asla para önemli umsur olmadı. Kişiler ile çalışmayı bıraktım anlaşmalı olduğum ajanslar var zaten sorun onlardan kaynaklanıyor firmaya göstermeden kendileri kafalarına göre şu olsun bu böyle olsun istek yapıyorlar. Ben fiyat teklifi verdigimde yuh bu paraya olurmu gazetede 100TL yapıyorlar diyen insanlara zaten benimle çalışmasın başkası kazansın. Müşteri herzaman haklı doğru söylüyorsunuz ama ben o siteleri yapmak istemiyorum yaptığım siteleri onların isteklerine göre değiştirmek istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Diğer ajanslardan daha iyi olacağına inanıyorsan, seninle aynı kafada olan 2-3 arkadaşla beraber bir ajans kur. Ajans kuracak kadar para ve çevreye sahip değilsen, edinene kadar fede'nin dediği gibi yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Fistan said: freelance çalışmayı bilmezsen tiksinirsin. siz bırakınca diğerleri parayı tokatlayacak, adamın istediği midemi bulandırıyor ne ya? lol parasıyla değil mi kardeşim, istediğini yapacaksın adamın, begensen de begenmesende, aksi halde asacaksın mouse'u, diğerleri kazanıcak. işini iyi yapan adam müşterinin istekleri ve işin ihtiyacını harmanlayıp, bunu da müşteriye kabul ettirendir bu sektörde daha çok.. çünkü müşteri işi iyi bilmez aslında ve eksik/hatalı/vs. istekleri olabilir. sonuçta bu zor. bana kalırsa IT sektöründe çalışmak kötü biraz günümüzde. bazen çevrenize bakıyorsunuz.. işine çok az kafa yoran adam da kafi para kazanıyor. çok demiyorum.. ama iyi para yani.. oysa IT tarafında -genel olarak- işin sabahtan akşama kadar kafa patlatmak, problem çözmek. yorucu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Ractamainus Bu konuda çok haklısın. Ben iyisini yapmalıyım ki diğerleri ile aramda fark olsun ama insanlara kabul ettirmesi çok zor, onlara göre ufak değişiklik yada onlara göre basit olan şeyler calıştıgınız proje üzerinde büyük etkiler yaratıyor. İstekleri emekleri gectim, ben insanlardan örnek sitelerden tutunta hangi renk tonlarında istiyorlar onları bile soruyorum 1 tane logo 3 tane resim üzerinden çalışma yapmıyorum. Bilgiler tam olmadan işe başlamıyorum bana dosya halinde bilgileri gönderiyorlar. siz bu kadar detaylı calıştıktan sonra bir site digerine benzemesin hepsi farklı olsun evet o calışmanın özelligi söyle bunun özelligi bu siz bu kadar uğraşınca adamın birisi cıkıp logo ufak olmuş biraz büyütsek. yada logo olmalış şu logoya birde kepce ekliyelim ( bir hafriyat firması) bunlar sizi işten sogutuyor sonra diyorsunuz ki ben niye uğraşıyorumki git bul bir tane Nuke birde cakma logo kullan gitsin bu seferde içim el vermiyor. Galiba bu herkesde aynı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar