ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Çok yakın bir arkadaşım ÖSS'ye girdi bu sene, tercih sonuçları ile ilgili bir problem yaşıyoruz. Kendisi 2 yıllık bir üniversite programının 2. senesini okuyor şu anda. Eşit Ağırlık 2'den 276.000 puan alarak 200,103. oldu sınavda. Buna göre yaptığı tercihlerde de en başa girmesi neredeyse imkansız bölümleri yazdı. 1. sırada Bilgi AB İlişkileri %100 burslu vardı. 6. sıraya ise bir önceki sene 259000. kişinin girmiş olduğu Bilgi AB İlişkileri (%50 burs)'ni yazdı. 9. sıraya da girmesi kesin olan, geçen sene 343000. kişinin girmiş olduğu Doğuş Üni. Uluslararası İlişkiler bölümünü yazdı. Problem şu: Bu 9 tercihten bir tanesine mutlaka yerleştirilmesi gerekiyorken "Bir yükseköğretim programına yerleştirilemediniz" sonucuyla karşılaştık. Gözden kaçırdığımız, hata yaptığımız bir şey mi var; yoksa ÖSYM'den kaynaklanan bir hata mı söz konusu acaba? Acil cevaplarsanız sevinirim, çok teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Devilmanta Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 şimdi şöyleki kesin girmesi söz konusu zaten olamıyor. yani kesin diye birşey yok. Lakin yakınınızda 9. sıraya yazmış yani aynı puanı almış olan biri 8. sıraya yazarsa aynı bölümü 8. sıraya yazan kişi girer oraya. Muhtemelen sizde ondan kaybetmişsiniz. hiç giremeyeceği bölümleri ilk sıralara koymaktansa girebileceği bölümleri daha üst tercihlere yazmanız gerekiyodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 bir kesinlik yok elbette ama, geçen sene 343 bininci kişinin girdiği yeri bu sene 200- binlerde olanların tercih etmesi de çok saçma geliyor açıkçası bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 o bölümün kontenjanında bir sorun olabilir belki. düşmüştür geçen seneye göre. hoş özel üniversitelerde pek mümkün değil ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 mümkün tabi ama 6-7-8-9. sıralardaki tercihlerinin hepsi için öyle bir "kontenjan azalması + tercih yoğunlaşması" olması lazım, bu da çok mümkün gözükmüyor bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Abi öyle bir durum söz konusu olması için ya da kesin olması için türkiye birincisi olmak gerek.Ek kontenjandan şansını denesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hotdog Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 2009 taban puanları açıklanınca daha net görürsünüz sanırım kaçla almıs en son Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 tercihte hata yapmış olmanız da mümkün evde kendiniz mi yaptınız? eğer evde yaptıysanız çıktısını alsaydınız keşke ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 ZaugnaKhaldun said: 6. sıraya ise bir önceki sene 259000. kişinin girmiş olduğu Bilgi AB İlişkileri (%50 burs)'ni yazdı. 9. sıraya da girmesi kesin olan, geçen sene 343000. kişinin girmiş olduğu Doğuş Üni. Uluslararası İlişkiler bölümünü yazdı. 276 puanı vardı arkadaşımın, bilgi ab ilişkileri 277 taban puan ile kapanmış; ancak doğuş uluslararası ilişkiler 269 puanla kapanmasına rağmen arkadaşım girememiş. nasıl olabilir bu; bir fikri olan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Yanlış kodlama falan olabilir mi? 9. tercih doğru yazılmamış olabilir belki? Var mı çıktısı girdisi falan tercih listesinin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 yanlıslık olmaz lan 0.2 aobpli hesaplanmıstır belki bi kere üniye girdigi için. hani derlerya tercih yaparsam puanım düşecek falan diye, ondan olmustur sdffds gecmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Öyle bir hata yapmamıştır heralde ya =) 2008 ÖSS'de mi kazandı şu anda okuduğu okulu, 2007 ÖSS'de mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 2007 öss'de kazandı, dolayısıyla puanının düşmüyor olması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Spidee said: Yanlış kodlama falan olabilir mi? 9. tercih doğru yazılmamış olabilir belki? Var mı çıktısı girdisi falan tercih listesinin? ben görmedim listeyi ama tercih yaptıktan sonra çıktı almışlar, orada da bir problem gözükmüyormuş dershane ve doğuş üniversitesiyle görüşmesini söyledim; ama sorun ne olabilir, nasıl bir yanlışlık olabilir hala bilemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Yok abi sorun yok bizim arkadaşada göte geldi , sırası 202k;giremediği tercihlerini yazıyorum: -204k -286k ve ardından 302kdaki tercihine girdiydi.Bu bölümlerin hepsi %50 burslu, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Devilmanta'nın yazdığı şey tamamen yanlış bu arada okuyan adaylar varsa takmasın hiç. Mevzuya gelince garip bişeyler var hakkaten. Doğuş üni'yi arayıp mı öğrendiniz bu sene kapadığı puanı? Öyle gözüküyor da eğer öyle değilse şanssızlık olmuş demektir. Sonuçta önündeki 250k kişi arasından o X kişilik yere yerleşcek şekilde tercih yapan olursa sen 251k olarak 300k'ya girmeyebilirsin. ilk 20'de değilsen hiç bişeyin garantisi yok yukarda dendiği gibi, sonucu senin puanın değil diğer 1 milyon kişinin yaptığı tercihler belirliyor çünkü. bi de problemle ilgisiz öylesine bişey anlatasım geldi de uzun bir yazıyı görüp çözüm var sanma diye spoilerlayayım dedim::: Benim bir arkadaşım da 75k olarak 73k'lık bölüm bekleyip 69k'lık bölüm olsa süper olacak diyordu, sonuç olarak 50 küsür binlik bir bölüm geldi. Adam ben o tercihleri üste öylesine yazmıştım lan hiç beklemiyodum nerden çıktı deyip te antalyadan trabzon'a gidecek. Değişik şeyler oluyor öyle çok hassas bir iş hakkaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 2009 Taban puanlar için ; http://212.175.138.10/puanlar.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 hay allah kahretsin ya. bu sene girmeyen aklıma edeyim. nedir bu puanlar lan, bu ne. 23142 puan düşmüş hepsi. heyallam ya. kaçırdım fırsatı kendimi mal gibi hissediyorum. bölümümden soğudum ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 "roket adam" said: hay allah kahretsin ya. bu sene girmeyen aklıma edeyim. nedir bu puanlar lan, bu ne. 23142 puan düşmüş hepsi. heyallam ya. kaçırdım fırsatı kendimi mal gibi hissediyorum. bölümümden soğudum ya. ikinci öğretimlerde efsane düşüşler var :) eğer yazmak isteyip vazgeçtiysen koymuştur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 yok hacı. ben 2007 de girmiştim. puanlar efsane yükselmişti benim senemde. 2008 de giremiyordum yerleştirildiğim için önceden. 2009 össye girme imkanım vardı, mal gibi girmedim. keşke girseymişim. bence bu sene kazanamayan tekrar girmesin. o derece net yani sonuçlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 tıplarda düşme yok yükselme var malesef Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 En iyi bölümler 1-3 puan yükselmiş onun dışında düşmüş genelde. katsayı artışını da göz önünde bulundurursak sınavın gerçekten zor olduğunu söyleyebiliriz di mi :P bu sene puan düştü yine de giremeyen ağlasın keşke girseydim ben de sol elimle bile kral bi yere girerdim demek çok sağlıklı değil o yüzden. benim girdiğim bölüm de 3bin kişi önümüden almıştı geçen sene, bu sene 5 puan altımla kapamış. ama öyle giremeyeceğim nasılsa deyip yazmadığım (yok gerçi öyle bişi) ya da öylesine yazdığım yerler de en yakın 3 puan ki oraları da girdiğim yerden çok daha iyi felan değiller o yüzden mutluyum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nymph Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 ZaugnaKhaldun'un arkadasının tercihinde sorun yoksa doğuş uluslararası ilişkilere girmesi hatta yazdıysa %50 burslusuna bile girebilmesi gerekiyor. ösymye sormalı+ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 beyler bazı sitelerde taban puanı olarak okul 1. si kontenjanından girenlerin puanları yazıyor onlar diğerlerine göre çok daha düşük oluyor, onu da bi kontrol edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar