aquila Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 dostum biz duvar örmeyiz, duvarı bizden korkanlar örsün.
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Coder said: Bone said: Coder said: sınır sorunu için bi duvar çekelim demişlerdi bence süper bi çözümdü en azından kürtlerin dağdaki terör oluşumu bi nebze engellenir, kürtlerin daha demokrasiye yönelmesi sağlanırdı.. ne yazık ki ırak sınırının nasıl olduğunu bilmeyen insanların uydurması o. konuyla ilgili hiç araştırma yapmaya gerek görmemiş insanlar da buna ciddi ciddi ınanıyor. yahu boğaza set çekmiyoruz ki sınır meselesi bu kadar kolay olsun. dağlık, engebeli ve bir sürü mağara olan bir bölgeden bahsediyoruz. nereye ne seti çekiceğiz. Kusura bakma ama, koskoca Türkiye arazi şartlarını düzeltip bi duvar çekemiyorsa zaten kürtler alsın bu memleketi biz boşuna nefes almışız yıllarca.. şu tartışma beni benden aldı 1 tanesi duvar diyo diğeri artık ne anlıyosa ciddi cevap veriyo öbürü geliyo koskoca milletiz duvar süper çözüm diyo. asker boş boş duruyo. yan gelip yatıyo. örülür aslında.
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 İki yazı copy paste yapayım dedim , sg-1'in affına sığınarak. Kürt düğünlerinde bile yaşanmış acıların türküleri çalınıyor! said: Gültan Kışanak, DTP Diyarbakır milletvekili. Aynı zamanda Barış İçin Kadın İnisyatifi’nin sözcüsü. Diyor ki: “Genelkurmay’ın açıklamasına göre ölen 40 bin kişidir. 20 kişi, 100 kişi değil, 40 bin kişi... Kırk binin ne olduğunu anlamak için herkes oturup sadece kırk bine kadar saysın. Acaba saymak bile kaç saatini alır? Sayılar soğuktur. Biz, 40 bin deyip geçiyoruz. Bunların her biri candı, insandı. Her birinin annesi, babası, kardeşi, yakınları vardı. Eğer 40 bin gencimiz eline silah alıp ölüme gittiyse ve hâlâ da gitmeye devam ediyorsa ve gene resmi rakamlara göre, dağda hâlâ en az altı yedi bin silahlı insan varsa... Ve bu devletin 40 bin yurttaşı eline silah alıp ölüme gittiyse... Biz bütün bölme ve bölünme, ihanet, silah bırak, silah sustur tartışmalarını bir tarafta bırakıp her şeyden önce sormalıyız. ‘Bu ülkede nasıl oldu da bu kadar ayrıştılar, kutuplaştılar?’ diye sormalıyız. Ancak o zaman yaşadığımız yeni sürecin aslında birleşme süreci olduğu anlaşılır. Çünkü biz bölündük. Başlayan yeni süreçte ise birleşeceğiz. Eğer bir ülkenin 40 bin yurttaşı eline silah alıp ölüme gitmişse, o ülke için bu, bölünmenin işaretidir. Biz bölünmüştük. Şimdi birleşiyoruz. Bunu görürsek, bütün ikilemleri ve bölünme korkularını aşarız. Ayrıca bu yeni süreci pazarlık değil, diyalog süreci olarak görmeliyiz. Bakın, Kürtlerin kimliğinin inkar edildiği bir süreçten geldik buralara. Kürtlerin inkarından fiilen vazgeçildi ama bunun hukuki olarak da teyit edilmesi lazım. Şu anda Kürtlerin kimlikle, dille ilgili olarak sağladıkları özgürlüklerin hukuki güvencesi hâlâ yok. Oysa demokratik toplumlar hukuk üzerinden şekillenir. Hukukum yoksa, hakkım da yok demektir. Kürtler özgürlüklerle ilgili hukuklarının tamamlanmasını istiyorlar. Mesela şu anda yasalara göre, ‘Kürt halkı’ demek suçtur. Canı isteyen bir savcı, Kürt halkı diyene dava açabilir. Bu ülkede Türk vatandaşlar hangi haklara sahipse, artık Kürtler de o haklara sahip olmalı. Eşit yurttaşlık önemlidir. Kürt halkı, ölümlerin durmasını bekliyor. Türkiye genelinde büyük acılar yaşandı ama bu bölge kesintisiz otuz yıldır hiç normal bir gün yaşamadı. Kürt düğünlerini görseniz... Savaş öylesine hayatın bir parçası haline gelmiş ki, düğünlerde bile yaşanmış acılar için yapılmış türküler çalınıyor, bu türkülerle oynanıyor. Bu çatışmanın, savaşın dünya kadar şarkısı ve türküsü var. Kürtler artık bu hayatta normal bir günleri olsun istiyorlar.”(Neşe Düzel röportajı, Taraf gazetesi, 10 Ağustos 09, s.11) Gültan Kışanak, bir Kürt siyaset kadını, böyle diyor. Acaba Baykal-Bahçeli ikilisi bir an susup bu sese kulak verebilir mi?.. Hasan Cemal/Milliyet Açılım İhanet mi ? said: Açılım İhanetmi ? ESKİDEN az sayıda Kürt okumuşunun savunduğu Kürt kimliğine bugün milyonlarca Kürt vatandaşımız sahip çıkıyor. Çünkü gelişen ekonomi ve eğitim sayesinde eski dar aşiret kalıpları dağıldı, aşiret kimliklerinin yerini Kürt kimliği alıyor. PKK ve DTP bu sosyolojik olgunun ürünüdür. Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ’un “Dağa çıkmalar otuz yıldır durdurulamadı” diye ifade ettiği ‘eylemli’ sorun da temeldeki bu olgunun türevidir. CHP ve MHP dahil herkesin kafa yorması gereken hayati soru şudur: Kürt kimliğini sahiplenen milyonlarca vatandaşımızda Türkiye’ye bağlılık duygusu nasıl gelişebilir? Cevabı ararken bugünkü yazımda iki referansım var: Bu işi Milli Mücadele’de nasıl başarmıştık? Bugün modern demokrasilerde nasıl yapılıyor bu iş? 22 Ekim 1919... Amasya’da Kuvay-ı Milliye adına Mustafa Kemal Paşa, Rauf Bey ve Bekir Sami Bey... İstanbul adına vatansever Bahriye Nazırı Salih Paşa ve Sultan’ın Yaveri Alb. Naci Bey “Amasya Protokolleri”ni kaleme alıyorlar. 2 numaralı protokolde, Kürtlerin “camia-i Osmaniye’den ayrılmalarının imkânsızlığı” vurgulanıyor, yabancıların, “görünüşte istiklal” vaadiyle Kürtleri çekmek için propaganda yaptığı belirtiliyor ve deniliyor ki: “Kürtlerin serbestçe gelişmesini temin edecek vech ve surette ırki ve içtimai hukuk bakımından müsaadelere mazhar olmaları da benimsenmiştir...” Metnin devamında, yabancı propagandaların önüne geçmek için, “bu hususun şimdiden Kürtlerce bilinmesi”nin uygun olduğu belirtiliyor. Mustafa Kemal Paşa’nın Meclis konuşmalarında, Kürt şeyh ve beylerine yazdığı mektuplarda da benzer ifadeler vardır. Milli Mücadele’de Kürtlerin desteğinin sağlanmasındaki faktörlerden biri bu yaklaşımdır. Gerçekten, etnik bir halkın yaşamakta olduğu ülkeden memnun olması, bağlılık duygusunu geliştiriyor. Modern demokrasiler de bu tür açılımlarla etnik milliyetçi hareketleri sakinleştiriyorlar, terörün tabanını daraltıyorlar. Dahası, bu alandaki hak ve özgürlükler çağımızda hem evrensel hukuk kuralı, hem devletlerin en önemli politikalarından biri haline gelmiştir. Neden açılım? Böyle bir çağda, etnik kimlikleri şiddetle bastırmak, çağın vicdanının kabul edemeyeceği derecede yasaklar koymak iki sonuç doğuruyor: - Tepkisel olarak etnik milliyetçilik güçleniyor, radikalleşiyor. Celal Bayar daha 1934’teki raporunda bunun uyarısını yapmıştı! PKK’yı semirten 12 Eylül işkenceleri değil miydi?! - Çağın vicdanının kabul edemeyeceği yasaklar etnik milliyetçi terör hareketlerinin uluslararası camiada ‘özgürlük savaşı’ gibi görülmesine de yol açıyor. Demokratikleşme ise devletin terörle ve etnik aşırılıkla mücadelesinin meşruluğunu güçlendiriyor. Avrupa Franco döneminde ETA’yı destekliyordu, bugün ETA’nın partisinin kapatılmasını bile destekliyor! 1980’lerde “PKK’ya karşı kullanamazsınız” diye Türkiye’ye zırhlı araç ambargosu konulmuştu! On yıldan beri ise Türkiye’nin terörle mücadelesi destek görüyor. Onun için “açılım” ihanet değildir; iyi yürütülebilirse Kürt kimliği konusunda duyarlı olan vatandaşlarımızı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından duygusal olarak da memnun hale getirebilir. Türkiye’nin bu asırlık, derin ve zor sorununu çözüm yoluna koyabilir. Peki ama nasıl bir açılım? Yarın devam edeceğim. Taha Akyol/Milliyet
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Apo veriyormuş yol haritasını bugün.gogogo
pekaziz Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Alın bu da başka bir özgürlük. Ulusal Kanal programcısı Teoman Alili, Apo'nun yarın yapacağı açıklamayı daha önceden duyurup AKP hükümetini zor durumda bıraktığı için Ergenekon kulbuyla gözaltına alınıyor. said: Teoman Alili gözaltına alınmadan önceki son programında çok önemli bir gerçeği açığa çıkarmıştı. Kamuoyu, Tayip Erdoğan ve Abdullah Gül’lerin açtığı yolda, Abdullah Öcalan’ın 15 Ağustos’ta açıklayacağı sözümona yol haritasına odaklandığı bir sırada, merkezi ABD’de bulunan American Kurdish İnternational Network ya da bilinen adıyla AKİN isimli düşünce kuruluşunun açıklamaları yayınlanıyor. Bu açıklamada Abdullah Öcalan’ın 15 Ağustos’ta açıklayacağı muhtemel talepler sıralanmaktadır. http://www.gercekgundem.com/?p=211869 http://ulusalkanal.com.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=11296&Itemid=4
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Evet duvar çekelim... Hatta sınıra belirli aralıklarla gelen kötü kürtleri convert etsin... Sonra belki 30.000 gold verip bütün haritayı açtıarabiliriz... O zaman sorun kesin çözülür... Galatasaray bu sene fırtına gibi esecek diyor Türk basını... Fırtına demişken... Diyarbakırda bir fırtına var şuanda... Sayın başbakan aslşdksaşlfksd Of yapamıcam.Yılmaz Özdil tarzı yazı yazayım dedim ama çok zormuş ulan.
Earenwen Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 açılış postuna hitaben, oha nası gaz vermiş hakkaten. bu adamlar aydın bi de, haha. haha kürtleri köle olarak görüyoruz demiş adam. kırbaç falan. tamam. etnik fark mı var, e böl gitsin ya. millet birleşmeye çalışıyor, biz dağılmaya. hala etnik kimlik geyiği. deniz baykal demişti di mi, türklük etnik kimlik değildir diye. +1 kaldı mı türkiyede ortaasya türkü genleri falan? çok harbi türküz biz de. ari soy. ok. yahu benim anlamadığım, mesela çerkez yok mu bu ülkede onlar niye böyle zır zır zırlamıyor? gaz veren olmadığı için olabilir mi? lol eğitim almak lüks olmuş ülkede, adam kürtçe eğitim veren üniversite niye yok diyor.
mangal Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 cok dogru bi yazi bi kurt olarak katiliyorum
Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Bozkurt Boci Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Valeron said: Bozkurt Hangi konuda durum böyle? Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 yukardaki bozkurt>bozkürt hangi durumdaysa buda o durumda aente Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 sipeyskeyk said: Of yapamıcam.Yılmaz Özdil tarzı yazı yazayım dedim ama çok zormuş ulan. ahahaha bir de dalga geciyorlar adamla esasinda ne kadar zor bir ismis fsgdf Boci Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Hah işte ancak böyle bi cevap çıkabilirdi. Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 sende bilmiosn demek ki niye Bozkurt>bozkürt yazdığını uyanık seni :p Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Valeron cidden saçmalamışsın. Boci Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesela sayı olarak kim daha çoktur? Parasal olarak? Güç olarak? Yönetim olarak? Bu arada ben bozkurt tabirini kurt-kürt isim benzeşmesinden dolayı kullandım. Yoksa burdaki kurt tabiri Türk anlamındadır. Dolayısıyla Türk>kürt tür. Bunu ispatlamaya falanda çalışmak tarafımca eeeeeeen gereksiz olaydır. sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 ben tartışmıyorum sizinle de,sen bana türkiyede yaşayan türklerin sayısını yazarmısın ? yani o karadenizdeki,iç anadoludaki insanlar türk dimi ? girmiyodum sanal alem üstünde böle tartışmalara,gene de girmicem,daha mesaj yazmıcam ona göre ama ne yazarsanız okurum ama ha :p bu arada saçmalamışsın diyen arkadaş;bozkürt tabirinden ötürü saçmalamışsın dediyse temponun arşivine bakabilir,böle kocaman bi haber vardı zamanında,Diyarbakır MHP'nin kalesi olcak 3-5 yıl sora tarzında bişeydi neyse,yok sende bilmiyosun niye yazdığını dediğim için dediyse de onun makara olduğunu anlamıcak insanlar olabilceğini düşünmemiştim burda.bozkurt kapiştir umarım,neyse ii tartışmalar ama forumlardan diilde gerçek platformlarda tartışılabilirse böyle konular hiç olmazsa gençliğe de bi faydanız olur bence.ben 1 sefer kürt-türk meselesini bu forumda tartıştım 50 sayfa mı daha mı fazla bilmiyorum bişi tutmuştu,ama bi çok arkadaşla anlaşamdığımdan ve işin rengi klavye şovmenliğine döndüğünden ötürü bıraktım ciddi konuları buralarda tartışmayı.öneririm size de. kermit Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 duvar abi duvar tek çözüm duvar çekmek hatta duvarın üstüne çimento dökücen biraz çimentolar kurumadan çam parçaları sokcan. yaparlardı eskiden duvarlara tırmanmasınlar diye. Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Evet yanlış anlamışım , okadar fazla hakaret olduki artık abartıp oraya duvar çekelim dediklerine kanı getirmeye başlamışım. sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 ırak sınırına duvardan bahsediyorlar. Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Valeron said: ben tartışmıyorum sizinle de,sen bana türkiyede yaşayan türklerin sayısını yazarmısın ? yani o karadenizdeki,iç anadoludaki insanlar türk dimi ? onlar kürt bunlar laz bunlar ot bunlar bok diye etnik kimliği pompalayıp, sonra isyan edenlere defolun gidin diyenlere faşist ayağı yapmak mükemmel yahu. Atatürk'ün tasarladığı Türk olma bilincini anlamamışsınız, ırk değil önemli olan burda. Ne mutlu kürdüm diyene diye and içmek isteyen de defolup gitsin ırağa, bu ülkenin havasını kirletmesin. Önceki 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Sonraki 8.sayfa (Toplam 18 sayfa) Paylaş https://forum.paticik.com/topic/4230061-tek-kelimeyle-kurt-meselesi/ Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön
Boci Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Valeron said: Bozkurt Hangi konuda durum böyle? Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 yukardaki bozkurt>bozkürt hangi durumdaysa buda o durumda aente Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 sipeyskeyk said: Of yapamıcam.Yılmaz Özdil tarzı yazı yazayım dedim ama çok zormuş ulan. ahahaha bir de dalga geciyorlar adamla esasinda ne kadar zor bir ismis fsgdf Boci Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Hah işte ancak böyle bi cevap çıkabilirdi. Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 sende bilmiosn demek ki niye Bozkurt>bozkürt yazdığını uyanık seni :p Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Valeron cidden saçmalamışsın. Boci Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesela sayı olarak kim daha çoktur? Parasal olarak? Güç olarak? Yönetim olarak? Bu arada ben bozkurt tabirini kurt-kürt isim benzeşmesinden dolayı kullandım. Yoksa burdaki kurt tabiri Türk anlamındadır. Dolayısıyla Türk>kürt tür. Bunu ispatlamaya falanda çalışmak tarafımca eeeeeeen gereksiz olaydır. sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 ben tartışmıyorum sizinle de,sen bana türkiyede yaşayan türklerin sayısını yazarmısın ? yani o karadenizdeki,iç anadoludaki insanlar türk dimi ? girmiyodum sanal alem üstünde böle tartışmalara,gene de girmicem,daha mesaj yazmıcam ona göre ama ne yazarsanız okurum ama ha :p bu arada saçmalamışsın diyen arkadaş;bozkürt tabirinden ötürü saçmalamışsın dediyse temponun arşivine bakabilir,böle kocaman bi haber vardı zamanında,Diyarbakır MHP'nin kalesi olcak 3-5 yıl sora tarzında bişeydi neyse,yok sende bilmiyosun niye yazdığını dediğim için dediyse de onun makara olduğunu anlamıcak insanlar olabilceğini düşünmemiştim burda.bozkurt kapiştir umarım,neyse ii tartışmalar ama forumlardan diilde gerçek platformlarda tartışılabilirse böyle konular hiç olmazsa gençliğe de bi faydanız olur bence.ben 1 sefer kürt-türk meselesini bu forumda tartıştım 50 sayfa mı daha mı fazla bilmiyorum bişi tutmuştu,ama bi çok arkadaşla anlaşamdığımdan ve işin rengi klavye şovmenliğine döndüğünden ötürü bıraktım ciddi konuları buralarda tartışmayı.öneririm size de. kermit Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 duvar abi duvar tek çözüm duvar çekmek hatta duvarın üstüne çimento dökücen biraz çimentolar kurumadan çam parçaları sokcan. yaparlardı eskiden duvarlara tırmanmasınlar diye. Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Evet yanlış anlamışım , okadar fazla hakaret olduki artık abartıp oraya duvar çekelim dediklerine kanı getirmeye başlamışım. sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 ırak sınırına duvardan bahsediyorlar. Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Valeron said: ben tartışmıyorum sizinle de,sen bana türkiyede yaşayan türklerin sayısını yazarmısın ? yani o karadenizdeki,iç anadoludaki insanlar türk dimi ? onlar kürt bunlar laz bunlar ot bunlar bok diye etnik kimliği pompalayıp, sonra isyan edenlere defolun gidin diyenlere faşist ayağı yapmak mükemmel yahu. Atatürk'ün tasarladığı Türk olma bilincini anlamamışsınız, ırk değil önemli olan burda. Ne mutlu kürdüm diyene diye and içmek isteyen de defolup gitsin ırağa, bu ülkenin havasını kirletmesin. Önceki 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Sonraki 8.sayfa (Toplam 18 sayfa) Paylaş https://forum.paticik.com/topic/4230061-tek-kelimeyle-kurt-meselesi/ Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 yukardaki bozkurt>bozkürt hangi durumdaysa buda o durumda
aente Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 sipeyskeyk said: Of yapamıcam.Yılmaz Özdil tarzı yazı yazayım dedim ama çok zormuş ulan. ahahaha bir de dalga geciyorlar adamla esasinda ne kadar zor bir ismis fsgdf
Boci Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Hah işte ancak böyle bi cevap çıkabilirdi.
Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 sende bilmiosn demek ki niye Bozkurt>bozkürt yazdığını uyanık seni :p
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Valeron cidden saçmalamışsın.
Boci Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesela sayı olarak kim daha çoktur? Parasal olarak? Güç olarak? Yönetim olarak? Bu arada ben bozkurt tabirini kurt-kürt isim benzeşmesinden dolayı kullandım. Yoksa burdaki kurt tabiri Türk anlamındadır. Dolayısıyla Türk>kürt tür. Bunu ispatlamaya falanda çalışmak tarafımca eeeeeeen gereksiz olaydır.
Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 ben tartışmıyorum sizinle de,sen bana türkiyede yaşayan türklerin sayısını yazarmısın ? yani o karadenizdeki,iç anadoludaki insanlar türk dimi ? girmiyodum sanal alem üstünde böle tartışmalara,gene de girmicem,daha mesaj yazmıcam ona göre ama ne yazarsanız okurum ama ha :p bu arada saçmalamışsın diyen arkadaş;bozkürt tabirinden ötürü saçmalamışsın dediyse temponun arşivine bakabilir,böle kocaman bi haber vardı zamanında,Diyarbakır MHP'nin kalesi olcak 3-5 yıl sora tarzında bişeydi neyse,yok sende bilmiyosun niye yazdığını dediğim için dediyse de onun makara olduğunu anlamıcak insanlar olabilceğini düşünmemiştim burda.bozkurt kapiştir umarım,neyse ii tartışmalar ama forumlardan diilde gerçek platformlarda tartışılabilirse böyle konular hiç olmazsa gençliğe de bi faydanız olur bence.ben 1 sefer kürt-türk meselesini bu forumda tartıştım 50 sayfa mı daha mı fazla bilmiyorum bişi tutmuştu,ama bi çok arkadaşla anlaşamdığımdan ve işin rengi klavye şovmenliğine döndüğünden ötürü bıraktım ciddi konuları buralarda tartışmayı.öneririm size de.
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 duvar abi duvar tek çözüm duvar çekmek hatta duvarın üstüne çimento dökücen biraz çimentolar kurumadan çam parçaları sokcan. yaparlardı eskiden duvarlara tırmanmasınlar diye.
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Evet yanlış anlamışım , okadar fazla hakaret olduki artık abartıp oraya duvar çekelim dediklerine kanı getirmeye başlamışım.
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 ırak sınırına duvardan bahsediyorlar.
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Valeron said: ben tartışmıyorum sizinle de,sen bana türkiyede yaşayan türklerin sayısını yazarmısın ? yani o karadenizdeki,iç anadoludaki insanlar türk dimi ? onlar kürt bunlar laz bunlar ot bunlar bok diye etnik kimliği pompalayıp, sonra isyan edenlere defolun gidin diyenlere faşist ayağı yapmak mükemmel yahu. Atatürk'ün tasarladığı Türk olma bilincini anlamamışsınız, ırk değil önemli olan burda. Ne mutlu kürdüm diyene diye and içmek isteyen de defolup gitsin ırağa, bu ülkenin havasını kirletmesin.
Öne çıkan mesajlar