Perfectionist Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Pardon, vatan haini demeyin demişsiniz de; ülkeyi bölmeyi hedefleyen bir gruba çanak tutmak, methiyeler düzmek, yandaş olmak vatan hainliği değil midir? Kim tüm samimiyetiyle bu "açılımın" iyi niyetli bir şekilde kurgulandığını iddia edebilir? Eğer bunu savunamıyorsanız, bu açılımın ne manaya geldiğini bile bile çanak tutanları nasıl savunabilirsiniz? Çelişkili olmuyor mu? @Horizon calimero said: pkk yalnızca diyarbakırda okul çıkışı patlayan ve sivillerin öldüğü 1 sene önce falan bir patlama vardı onu üstlendi. onun dışındakilerin hepsi "bomba düzeneği terör örgütü pkk nın kullandığı xyz' ye benziyor" şeklinde medya şişirmesi... calimero said: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin (kolluk kuvvetlerinin) son 1 yılda öldürdüğü sivil sayısını bir google da arat bakalım karşına ne çıkacak... Buarada, sg-1'in yazdığına sonuna kadar katılıyorum. edit: imla
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Horizon said: Otedengelen sen aşmışsın kendini :) Burada pkk sempatizanlığı , örgüt destekçileri , vatan hainleri dediğiniz insanların bu eğilimlerini dile getirdikleri mesajları lütfen gösteriniz. Gösteremiyorsanız kendi yaşadığınız hayal dünyasından iftira atmayınız. Tekrar ediyorum pkk'yı masum gösteren ya da destekleyen mesajları iftira atarken özellikle belirtiniz , biz de görelim. isim gucum yok gibi teker teker quotelamayacagim fakat benzer topiclerdeki yazilarin okursan cokca rastlayacaksin imzasinda devrim her yurekte bilmemne biseyler yazan genc ve yancilari tarafindan benzer soylemleri. iftira değil, gözünü aç hafızanı zorla göreceksin. özgürlük savaşçıları muhabbeti avrupa gazetelerinden sonra paticik forumlarında.
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 sg-1 orada anlatılan olayda o dediğin 2 dipçik sadece gözümüzün önünde olup gündeme gelen bir olay ki diğer olaylardan da bahsetmiş. Bu yüzden o örnek üzerinden , anlamayanlar anlasın diye yazmış. Polis kelle koltukta diye kaçan çocuğu tutup hastanelik etme yetkisine ve lüksüne sahip değil. Nerede olursa olsun.. Oradaki insanların üzerindeki geçmişten buyana gelmiş baskıları ve uygulamaları yok farzederek hiçbiryere gelemezsiniz son 25 yılda olduğu gibi. Nezamanki bunları kabul edip , sorunları çözmeliyiz diye düşünürsünüz , ozaman birşeyler düzelmeye başlar. Aksi taktirde siz burada havadan vatan , millet , sakarya muhabbetlerini yaparken ülkemiz terörden sürünmeye devam eder. Çünkü biz kendimiz elimizle örgütün ekmeğine yağ sürüyoruz. Ne demişler , yangın olmayan yerden duman çıkmaz. O alevleri görmemeye devam ettiğiniz sürece bir bakmışsın ki alev yanıbaşına kadar gelmiş. Ne hükümet , ne burada hiçbir insan evladı bölünmeden , ırka özel haklardan ya da kürtçeyi anadil olarak eğitim verilmesinden bahsetmiyor. Fakat nedense inatla burada bu yapılmayan şeyler yapılmak isteniyor diye saçmasapan mesajlar atılıyor. Kim bunların olacağını söyledi de , AMA BUNLAR BUNLAR OLAMAZ! diye bağırıyorsunuz anlamıyorum. Kimse bunları desteklemiyor. Ama chp dahil , kürtçe dil ve edebiyat bölümlerinin , kültürlerini yaşatabilecekleri bölümlerin açılmasını istiyor. Alın okuyun bu chp'nin raporu. Hükümette , eğer chp , mhp bizim ile görüşmeme kararını sürdürürse chp nin hazırladığı rapor üzerinden yola çıkacağız diyor. Hadi buradan yakın. "CHP RAPORU" said: KÜRT SORUNU TERÖR SORUNU DEĞIL Hazırlanan raporda, Kürt sorununun ?terör? sorunu olmayıp, halkların engtegre olamama sorunu olduğu belirtilerek, yaşanan olumsuzlukların ardından bazı topluluk ve örgütlerin bilinçli davranışları sonrasında Kürt sorununun ?terör sorunu? gibi algılanmasına yol açtığı belirtildi. PKK'ye duyulan sempatinin, gerçeklerin çarpıtılması ve entegre olamamanın verdiği içgüdüsel tepkilerden kaynaklandığı öne sürülen raporda, 'Kürt halkının meşru taleplerini istismar edenlerin itibarları ve güçlerinin ellerinden alınması gerektiği, Kürtlerin eskiden olduğu gibi yeniden CHP'ye yöneleceği ve Cumhuriyet ilkeleri ışığında entegrasyona uyum sağlayacakları' kaydedildi. TÜRKİYELİLİK VE TÜRKİYE VATANDAŞLIĞI Raporda, ?Türkiyelilik? ve ?Türkiye vatandaşlığına? ağırlık verilmesi ve Türkiye vatandaşlığının öne çıkarılması gerektiği belirtilerek, Kürt kimliğinin tanınacağı ve bunun yasalarla korunacağının halka anlatılması isteniyor. Kürt kimliğinin tanınmasının yanısıra, itirafçılığa zorlanmamak kaydı ile silah bırakanlar için kısmi af düşüncesinin CHP programına alınmasının halka anlatılması, 12 yıl yapılacak zorunlu eğitim sonrasında isteyenlerin okullarda açılacak seçmeli dersler yolu ile veya özel dershaneler ve kurslar ile Kürtçe'nin özgürce öğrenilebilmesi ve öğretilmesi talep ediliyor. KÜRT DİLİ VE EDEBİYATI FAKÜLTELERİ KURULSUN CHP Genel Merkezi'ne sunulan Kürt raporunda ayrıca, 'eğişik kültürel etkinliklerde bulunabilmeleri, kendi kültür ve folklörlerini öğrenme ve öğretebilmeleri' için başta bölge üniversiteleri olmak üzere üniversitelerde 'Kürt Dili ve Edebiyatı' fakültelerinin açılması, Kürt kültürünün geliştirilmesi ve yaşatılması için 'Kürt Kültürünü Geliştirme ve Araştırma Enstitüleri'nin kurulması, kurulacak Kürtçe televizyonların 24 saat yayın yapması, Kürtçe dergi ve gazete çıkarılması önündeki engellerin kaldırılması talep ediliyor.
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Nefr said: ve su iceriksiz mesajin icerisinde ahmet altani o yazisi nedeniyle demagoji ve ajitasyonla sucluyorsun oyle mi? diyorum ya, cok sasiriyorum senin herhangi bir mesajina katildigimda. ulu manituya sukurler olsun ki cok seyrek geliyor basima senin de sorunun bu dostum, ortaya bi fikir bi neden bi alaka süremeden sağa sola kendince yaftalar yapıştırıyorsun. geçen sefer yaptın, hedefini şaşırdın, söylemediğim sözleri söylemişim gibi üzerime yamamaya çalıştın, bi özür bile dilemedin. şimdi yine sebepsiz, açıklamasız yorumlarda, ithamlarda bulunuyorsun. farkında değilsin, yine boş konuşuyorsun, yine saçmalıyorsun, sonunda yine bi özür bile dileyemeden dönüp arkanı gideceksin. açılım konusunda beklentimin ne olduğunu defalarca dile getirdim, bu fikirlerimde yalnız olmadığımı da biliyorum. sonuçta kendi dünya görüşüme göre bi fikir ortaya sunuyorum. senin katılıp katılmaman da umurumda değil, ama benden ahmet altanın fikirlerine saygı duymamı bekliyorsan önce sen benim onun hakkındaki fikirlerime saygı duyarak başla ki ben de utanıp sıkılayım biraz. ulu manitunun akıl fikir ve biraz da sükunet vermesi dileğiyle...
elaidi Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Tek kelimeyle kürt meselesi 22 sayfadır söylenemedi mi?
ursusarctos Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 bonesoul said: "bölücülük" (tu)
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 mesajimdaki fikir de ortada, elestirdigim nokta da yafta yapistiriyorum oyle mi? ehe, ne yaftasiymis o, sg1 yaftasi mi? bu mesaja karsilik attigin mesajda ne bir fikir var, ne icerik -evrensel kabul goren teror kotudur ifadesinden baska tabii, ki bunu yeni bir fikir olarak, hele de benim mesajima karsit fikir olarak one suruyorsan vay haline bunlarin yerine histerik mesaj, aylar once dileyemedigin ozur zirvalarindan bolca var tabii, yanina da kimsenin karsi cikamayacagindan emin olmak icin oldurulmus bebek katmissin iki kepce. ne oldu simdi bu, tartisma mi oldu? ozur muhabbetine de gulup gectim bunca zamandir, o donem aldin agzinin payini, gittin geldin ayni mesaji 8500 kere attin anlamsiz sekilde, yetmedi imza yaptin yine sesimi cikartmadim ama elma sekerine yapisan cocuk gibi yapisip kaldigin muhabbetin ozunun benim senin iceriksiz inadina cevap yetistirecek sabrimin hakikaten olmadigi oldugunu ikimiz de biliyoruz, nitekim anca ozur de ozur diye laf atiyorsun, ama icerikten bahsetmiyorsun nitekim ayni noktaya gidiyoruz yine; beni bunaltip tartismadan cekilmeme neden olacaksin, sonra da attigin iceriksiz mesajlari alkislayan bir grubun gaziyla tatmin olup gul gibi yasayip gideceksin egonla (gavur e-peen der) beraber tartisma konusu da son zamanlarda hep oldugu gibi yine gume gidecek c/p kose yazilari ve birbirinin birebir tekrari mesajlar arasinda pkk nin sivilleri oldurmedigi argumani ne kadar komikse, devletin politikasinin yanlis oldugunu soyleyen herkesin vatan haini / satilmis oldugunu iddia etmek de bir o kadar komiktir; zira ikisi de benim dusuncemden olan siyah, olmayan beyaz mantigina dayanir. tartisirken hersey ya siyah ya beyaz oldu mu tartismanin da anlami kalmaz zaten kanimca
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 ahahah o kadar komiğiz ki aslında şundan belki birkaç bin yıl sonra türk kürt amerikan ingiliz fransız rus arap kalmıcak dünya her geçen yıl daha da globalleşiyor o kadar komik bir tartışma yapıyoruz ki şu anda kürt meselesi nedir abi, siz bir meseleye bir ırkın adını vererek zaten ırkçılık yapmış oluyorsunuz.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 evet haydi hepimiz ot içip bütün sorunlarımızı unutalım.
|Joker| Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 sipeyskeyk said: evet haydi hepimiz ot içip bütün sorunlarımızı unutalım. ahahaha epictir. :D.
Coder Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 |Joker| said: sipeyskeyk said: evet haydi hepimiz ot içip bütün sorunlarımızı unutalım. ahahaha epictir. :D. bunu zamanında, rusya kominiziminde vodka ile yapmıştı, bir nesil alkolik büyüdü, bedava vodka baldan tatlıdır diye :)
sir Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 bu topikteki performansı için nefr'e bizim sorostan ve fetodan ödenek ayarladım, hoşgeldin nefr =)
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 ingiltere koskoca hindistanı keş yaptı adamlar ayılana kadar 200 yıl yönetti ne diyorsunuz :D
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 yahu bu kadar humanistseniz gidin paranizla kürt cocukları okutun, daga cikmamalarini saglayin, evlat edinin bisey yapin bari. kürtler bittikten sonra baska bir etnik grup secersiniz, kücükken dizlerinizdeki yaralari kasimamissiniz galiba pek. mikrop kapar, sonra keserler bacagi dizden.
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 nefr efendi yine yalanlara iftiralara başladı. mesajında eleştiri felan yok, sadece "içeriksiz" diye öznel bir tanım var. Ha kendince bi açıklama getirmişsin şu son mesajında, o da senin görüşündür, mesajım sana bişey ifade etmeyebilir, başkasına fikir açıcı gelebilir, sana da diğer arkadaşa da SAYGI duyarım, ama işi hakarete iftiraya vardırmam. "Sen nasıl ahmet altan'a öyle dersin, vay at gözlüklü" modunda "sen nasıl benim mesajıma öyle dersin" diyecek değilim. aylar önce bana söylemediğim şeyleri söylemişim gibi iftira attın, "o mesajları göster özür dileyeyim" dedim, "gösteremiyorsan özür dile" dedim. sen hem o mesajları gösteremedin, hem de özür dileyemedin. Şimdi de yok "ağzının payını verdim", yok "bunaldım, çekildim", yok "ses çıkarmadım" felan, zeytinyağı gibi üste çıkma çabaları, hiç değişmemişsin, hala aynısın. kaldı ki, hadi konuya dönelim son paragrafta, devletin politikasının kusursuz olduğunu iddia ettiğim de tek bir mesajım yok, devletin sıçıp batırdığı çok hareketi olmuştur güneydoğuda (aaa nefr'e göre kendi kendimi vatan haini sınıfına sokmuş oldum), ama çocuk dipçikleyen bi polise bakıp da "bu devlet hep böyle, kürtlere hep böyle davrandı, terörist devlet" diyen bir adamı alkışlayacağımı sanıyorsan yanlışlardasın. ha bu adamı alkışlamadığım için beni at gözlüklü ego tatmincisi felan olmakla suçluyorsan, üzgünüm, sen yine tartışmadan bunalıp çekileceksin(!) sanırım. olaya ahmet altandan daha siyah bakılamaz çünkü.
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 bir; ozur muhabbetini boyle olur olmaz uzatmaya devam edersen kisisel saldiri / troll / konu dagitmadan basacagim bani, zerre vicdanim sizlamayacak. goz yumdukca haliyi batirmanin alemi yok iki; seninle adam yerine koyup tartistigim icin sen de dahil herkesten cok ozur dilerim lakin boyle meydani bos bulup c/p ile at kosturmandan bunaliyorum zaman zaman uc; ahmet altani alkislamak degil olay. genel olarak katildigim veya pek de sevdigim bir adam da degildir kendisi zaten, ama o yaziya kalkip 'vay munferit olaydan yola cikip pkk ile devleti bir tutmus' demek iyi niyetle soylendiyse at gozlugudur, art niyetle soylendiyse acik ara saptirmadir; demagojidir. ustune hemen iki bebek katili, uc sehit anasi sikistirmak da ajitasyondur -ki sanirim ahmet altani sucladigin nokta buydu 'vay histerik mesajlar, vay nasil bir ruh haliyle yazilmis mesaj' icerikli mesajlar atip alakasiz camura bulanmak da saglikli tartisma yontemi olmaktan cok uzak simdi adam gibi tartisacaksak; israrla diyorum ki 'pkk olmasa hersey cozulur' yaklasimi goruyorum, ve diyorum ki burada mantik hatasi var 'pkk olmadan once bir sorun yoktu da, pkkyi amerika getirip yoktan var etti' mantigi ne kadar inandirici geliyor oradan bakinca? ortada bir sorun var ki bu teror orgutu de o sorundan beslenerek problem olmaya devam ediyor. demek ki ortada cozulmesi gereken bir sorun var, ve bu sadece pkk dan terorden ibaret degil. ee ne yapiliyor bu durumda bu sorunla ilgili? gelin konusalim diyorsun, bariscil yontemler diyorsun, guzel peki sonra kalkip pkk ile masaya oturmam teror orgutu, dtp ile oturmam teror orgutunun siyasi kolu, apoyu kaale almam teroristbasi, bilmemne derneginin girisimi sayilmaz o artniyetli diye diye her muhatabini elersen, sorunu benimle mi cozeceksin? ulkede bir kurt sorunu var, kurtlerin yasadigi ciddi esitsizlikler var, bolgesel olarak yasanan pek cok idari ve siyasi problem var diyen oldugunda satilmis, vatan haini dersen kendin gibi dusunenlerle oturup 258 sayfa ayni seyleri yazsan ne gececek eline / elimize?
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 bir; ben özür mevzusunu çoktan kapatmıştım zaten, sadece imzamda bir hatıra olarak taşıyorum. ama belli ki senin bana karşı kinin geçmiş değil, nedense saldırmak için fırsat kolluyor gibisin. iki; kafa kafaya verip c/p ile ilgili bir kısıtlama getirmediğiniz sürece, yani pati yasalara elverdiğince c/p'ye devam. gıcık olanlar da olmaya devam etsin. üç; olay tabi ki de münferit, yani her gün kalkıp bi polis bi çocuk mu dipçikliyor doğuda? ha bi ara neredeyse her gün çoluk çocuğu toplayıp taş attırıyolardı polise. yani ahmet altan mantığından yola çıkarsak "çocuklar polise taş atıyor, o zaman bütün kürtler teröristtir" demek lazım. nasıl oldu, çok şekil oldu, alkışlamıyorsan saygı duy!!! "pkk olmasa herşey çözülür" denilemez, ama "pkk varken hiçbirşey çözülemez"i açık yüreklilikle söyleyebilirim. defalarca söyledim, yine söylüyorum, hatta bnzer bir örneğini mehmet yılmaz'ın yazısında da bulabilirsiniz. pkk'yla veya pkk'ya sırt dönemeyen bir dtp'yle masaya oturursanız, o masa şantaj masasıdır. 25 senede bir ülkeyle masaya oturabileceğini gördüğü zaman, umurunda olmaz, bi 25 sene daha bekler, alabileceğinin maksimumunu alır. adam terörist, zaten korkusu yok. pkk yokedilemiyorsa bile ortak düşman olarak yaftalanmalı, kesinlikle reddedilmeli, yalnız bırakılmalı. dtp madem bölgede sözü geçen bir parti bugüne kadar dağa çıkışları engellemek için ne yapmış? bu hamleleri yerine getirmesi lazım. içindeki kürt faşistlerini temizlemesi lazım. devlet birşeylerin yanlış olduğunun farkında, gerekirse kalın olanlardan değil ama, ince kırmızı çizgilerinden vazgeçmeye hazır. Peki dtp neyden vazgeçmeye hazır? dtp pazarlık masasında devlete ne teklif ediyor, onlar hangi kırmızı çizgilerini ezip geliyor? Mesela pkk'nın terörist bir örgüt olduğunu tanıyorlar mı, Öcalan'ı kesin bir dille reddedebiliyorlar mı? yoksa devlet teröristler orda dururken, istedikleri yerine gelmezse yeniden eyleme başlamaya hazırken "aman bokunuzu yiyim, ne dersiniz kabulüz" şeklinde mi oturuyor masaya? İşte bu kabul edilemez. İşte bu Türkiye Cumhuriyeti devletinden beklenecek bir yaklaşım değildir. İşte bu teslimiyet politikasıdır, "biz 25 sene savaştık, ama sonunda siz kazandınız" demektir.
ursusarctos Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 peki sonra kalkip pkk ile masaya oturmam teror orgutu, dtp ile oturmam teror orgutunun siyasi kolu, apoyu kaale almam teroristbasi, bilmemne derneginin girisimi sayilmaz o artniyetli diye diye her muhatabini elersen, sorunu benimle mi cozeceksin? @NERF Ben yörüğüm ve eğer pkk ile anlaşılırsa ( yada siyasi uzantısı DTP ile ) bizde örgütlenip adam öldürmeye yol kesmeye devletle çatışmaya her türlü pis işi yapıp haraç almaya başlıyalaım o zaman bu devlet dinliyor demektir. VE EN KIZDIĞIM KISMI BU ÜLKE BİR KÜRTLERDEN OLUŞMUYOR YADA Bİ DOĞU GÜNEYDOĞUANADOLUDAN en ezik onlar en zavallı onlar diyoruz ama bakıyorum en zenginleri onlarda en iyi yaşıyanları onlarda en pislik suçları işleyenleride onlarda. Uyuşturucu kaçakçılığının % 95 ini kürtler ellerinde tutuyor böyle bi durumda diyebileceğim bişi yok .......
sir Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 aranıza girmiş gibi olmiyim ama "binlerce faili meçhulü unutmaya hazırız" diyen de dtp idi. ama o "bişey yapmak" sayılmıyo heralde.
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 c/p yapmandan sikayetci degilim, ben c/p olayini makul buluyorum patide. sonrasinda kendine ait bir iki kelam da ekleyebilsen tadindan yenmez ayri da, olmasa da olur. orada yazdigim sey c/p ile at kosturmak bak, c/p yapmak degil. unuttugun ozur konusunu da uc mesaj onceye bakarsan goreceksin ki havadan alakasiz sekilde getirip bizzat sen koymussun buraya. onu yaptiktan sonra vay kinin gecmemis edebiyati laf-i guzaf olur neyse pkk ile masaya oturulmasi bence de kabul edilir degil, olmamali. ama ote yandan dtp ile masaya oturmak bug abuse gibi; adamlar bizim yasalarimiza uygun olarak parti kurmuslar, yasalar dahilinde de takiliyorlar. simdi sen bu adamlari da pkk ile bire bir ayni nedenle elersen, yasal olmakla olmamak arasindaki fark nerede kaldi? herkes ciksin daga o zaman. yasal olmanin bir getirisi yok nasil olsa, yine muhatap degilsin yine degilsin ote yandan dtp once kendi icinde temizlik yapsin, kurt fasitlerini elesin dedigin zaman soyle bir sorun cikiyor ortaya; acikca pkk karsiti bir politika izleyip merkeze kayan bir dtp zaten dogrudan elindeki gucu, arkasindaki destegi kaybedecek bir dtp su anki kosullarda. e bu durumda o saatten sonra sen muhatap alsan ne olur, almasan ne olur, kim takar dtp yi. kaldi ki ilk paragrafa donuyoruz; adamlar zaten muhatap alinmiyor mevcut durumda, yani yasal yollarla dusuncelerini dile getirebileceklerine, bir sonuc alabileceklerine ikna olmus degiller ki yasadisi boyutundan cat diye acikca vazgecebilsinler ya da vazgectiklerini acik acik ilan edebilsinler ver bu adamlara yasal olarak birseyler yapabilecekleri umudunu, ilk adimi at muhatap al adamlari, sonra de ki sizin de yapmaniz gerekenler var 'pkk varken bu sorunun cozumu icin adim atilmaz' demek, zaten terorden fayda saglayan herkesin ekmegine yag surmek demek. kisir donguye sokabilecek pozisyonda degilsin ki, yani sorunun cozulmesini isteyen pkk -yoneten / yonlendirenler anlaminda- degil, bizim ulkemiz en basta. pkk da terorden ayrimciliktan besleniyor sonucta, 'ha biz dagilalim arkadaslar, baska yolu yokmus bakin' diyecek degil ki adi ustunde teror orgutu bu catismalarda olen herkes turk vatandasi, surekli evlatlarini kaybeden taraf da Turkiye. durum buyken inadim inat demenin alemi yok ki
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 bu mudur yani ellerinden gelen, samimiyetlerini göstermek için binlerce faili meçhulü unutmak mıdır yani yapabilecekleri? bakın, sizin dümen suyunuzdayım, "hani neredeymiş bu binlerce faili meçhulün cesedi", "kim saymış bunları", hatta "faili meçhulse unutmak mı iyidir, yoksa faili arayıp bulmak mı iyidir" diye de sormuyorum. yeter ki keyfiniz kaçmasın.
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 sir said: aranıza girmiş gibi olmiyim ama "binlerce faili meçhulü unutmaya hazırız" diyen de dtp idi. ama o "bişey yapmak" sayılmıyo heralde. gir gir, inat ettim bu sefer sonuna kadar gidecegim =P yalniz o ifade de cok bariscil bir ifade degil bence. evet kendi acilarindan bakinca cok buyuk bir adim belki, ama 'diger tarafa' faili mechullerin sistemli oldugu altyazisi gecirilmis oluyor bir yandan yine de evet bir adimdir bence de. tek basina yeterli degildir ama diyorum ya dtp nin durumundaki bir partiden akp vari ya da mhp vari soylemler beklemek pek bir saflik olur zaten -ki onlar bile soylemlerine dikkat ediyorlar bolgedeki secim gezilerinde malumunuz
DoubleW Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 sg-1 said: Peki dtp neyden vazgeçmeye hazır? dtp pazarlık masasında devlete ne teklif ediyor, onlar hangi kırmızı çizgilerini ezip geliyor? Mesela pkk'nın terörist bir örgüt olduğunu tanıyorlar mı, Öcalan'ı kesin bir dille reddedebiliyorlar mı? yoksa devlet teröristler orda dururken, istedikleri yerine gelmezse yeniden eyleme başlamaya hazırken "aman bokunuzu yiyim, ne dersiniz kabulüz" şeklinde mi oturuyor masaya? İşte bu kabul edilemez. İşte bu Türkiye Cumhuriyeti devletinden beklenecek bir yaklaşım değildir. İşte bu teslimiyet politikasıdır, "biz 25 sene savaştık, ama sonunda siz kazandınız" demektir. güzel yazmışsın sg-1 dtp nin , "anayasaya kürt kelimesi girmesin " dediğinden başka bir taviz göremedim ben kendilerinden, zaten pkk bir terör örgütüdür diyemeyen adamlarla masaya oturulmaz..25senedir olmuyo diye eline koz alarak ortaya saçma sapan atılan bir çözümün nesi çözümdür.veya şöyle diyim , bu olay 25senedir çözülmediden çıkartılarak ortaya atılan her çözüm önerisine sıcak yaklaşılır mı, çözüm önerisini getirenlere sıcak yaklaşılır mı? dtp türk insanının hassas olduğu konularda yani sg-1 in yukarıda sormuş olduğu sorulardaki durumları açıklığa kavuşturucak..Sonra tabi ki bi orta yol bulunur.yoksa sadece tek taraflı verilen tavizlerle sorunun üstü örtülür bi daha hortlayana kadar.
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 dtp'nin şu an ülkenin geneli gözünde bi sempatisi, empatisi yok. gayet agresif bir politika izliyorlar. hükümetin, sonrasında devletin nezdinde tek muhatap olarak kabul görülebilirler. ama halkın geneli gözünde takdir görmüyorlar. dtp'nin önce sevimli görünmesi lazım, başka yolu yok. ha "kürt halkına yaranmak için pkk'yı destekliyorlar" dyorsan (mesajından onu çıkarıyorum) zaten film kopmuş demektir, kürt halkı komple pkk'lı manası çıkar oradan. hayır, halbuki böyle bişey yok, dtp üniter yapı içerisinde bir çözüm arıyorsa devlete yaklaşmasında hiçbir yanlışlık olamaz, kaldı ki pkk tüm kürtleri temsil etmediğine göre o temsil edilmeyen kürtleri kazanabilmek, onların haklarını savunabilmek adına büyük iş yapmış olur. pkk'yı ve pkk destekçisi olmayan kürtleri iyi ayırmak lazım. dtp hepsini kucaklamaya çalıştıkça bu iş olmaz. pkk'nın reddedilmesi, bu ülkenin saygıdeğer kürt vatandaşlarına bir borçtur. .... neyse, otobüs kaçmasın, sonra devam ederiz.
Öne çıkan mesajlar