Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tek Kelimeyle Kürt Meselesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ahaha kapak sahaneymis yalniz

yine de, nedankoya da katiliyorum; hani somut birsey ortaya konamamis olsa da, en azindan konusulabiliyor olmasi bile cok buyuk bir gelisme bu konunun

akp haketti bu kapagi ama o apayri
Mesaj tarihi:
kermit said:

Coder said:

Bone said:

Coder said:
sınır sorunu için bi duvar çekelim demişlerdi bence süper bi çözümdü en azından kürtlerin dağdaki terör oluşumu bi nebze engellenir, kürtlerin daha demokrasiye yönelmesi sağlanırdı..

ne yazık ki ırak sınırının nasıl olduğunu bilmeyen insanların uydurması o.

konuyla ilgili hiç araştırma yapmaya gerek görmemiş insanlar da buna ciddi ciddi ınanıyor.

yahu boğaza set çekmiyoruz ki sınır meselesi bu kadar kolay olsun.

dağlık, engebeli ve bir sürü mağara olan bir bölgeden bahsediyoruz. nereye ne seti çekiceğiz.

Kusura bakma ama, koskoca Türkiye arazi şartlarını düzeltip bi duvar çekemiyorsa zaten kürtler alsın bu memleketi biz boşuna nefes almışız yıllarca..

şu tartışma beni benden aldı
1 tanesi duvar diyo
diğeri artık ne anlıyosa ciddi cevap veriyo
öbürü geliyo koskoca milletiz duvar süper çözüm diyo.
asker boş boş duruyo. yan gelip yatıyo. örülür aslında.

defalarca okudum bende bi sorun var galiba diye yok değil sorun bende değilmiş rahatladım
Mesaj tarihi:
Evet kapak guzel olmus, AKP de burada ABD yi temsil ettigi icin bu sorunda, halen bi yol haritasi olmamasi dogal. Belki de abilerinden direktif bekliyor, kim bilir..

Ben buyuk resime kafa yoruyorum bu aralar ama cozemedim. ABD'nin uzun vadeli simdi ki plani nedir?

Ornegin ABD Apo'yu verdiginde kimse bilmiyordu, hatta Ecevit bile demisti ya, ABD neden Apo yu verdi bize hic anlamadim. Tak sonra 11 Eylul patladi, once Afganistan sonra Irak, haa dedik, bolgede iki guc olsun istemiyor, Barzani ile yoluna devam edecek.

Peki simdi ki resim ne acaba, cok merak ediyorum, uzun vadede bi ic catisma ve ayrilik mi bol ve yonet politikasi sebebi ile? Yoksa bi kose yazarinin dedigi gibi, simdi enerji koridoru olacak Turkiye, mazallah PKK cikar bi boru hatti patlatir, Avrupa sogukta kalir, olur mu hic?

Komik bi onerme ama gercek olsa hic sasmam..

Dusunsenize 30 yillik , tarihinizin en buyuk olayi boyle bisi yuzunden cozume ulasiyo..

Turkiye burasi, hic sasirmam..
Mesaj tarihi:
kültür çeşitliliğini korumanın kime ne faydası var yahu?

dilleri ayrı olcak, Türkçe bilmeyecek ve anlaşamayıp çoğunlukla ya içlerine kapanacaklar ya da sorun oluşturacaklar gene.

mutfaklarından başka azınlıkların kimseye bir faydası yoktur, napayim adamin dinini dilini kaşını gözünü.
Mesaj tarihi:
Ne bu kürtlerin derdi anlamıyorum ? Uydu kanallarını açın bakın full kürtçe türkü çalan kanallar var, Türk kanalları. Hemen Ahmet Kaya'yı örnek veriyorlar. Ahmet Kaya konserde "biz apoyu özledik" diyebilecek kadar bölücü bir sanatçı. Etnik sorun varmış diyorlar, ne etnik sorunu yahu ? Adamlar en büyük şehirlerde levis'larla nike'larla geziyorlar artık ?

Yazık valla. Güzel tav ettiler bu milleti 30 seneye kadarda kurarlar kürdistanlarını.
Mesaj tarihi:
nedanko said:

Evet kapak guzel olmus, AKP de burada ABD yi temsil ettigi icin bu sorunda, halen bi yol haritasi olmamasi dogal. Belki de abilerinden direktif bekliyor, kim bilir..

Ben buyuk resime kafa yoruyorum bu aralar ama cozemedim. ABD'nin uzun vadeli simdi ki plani nedir?

Ornegin ABD Apo'yu verdiginde kimse bilmiyordu, hatta Ecevit bile demisti ya, ABD neden Apo yu verdi bize hic anlamadim. Tak sonra 11 Eylul patladi, once Afganistan sonra Irak, haa dedik, bolgede iki guc olsun istemiyor, Barzani ile yoluna devam edecek.

Peki simdi ki resim ne acaba, cok merak ediyorum, uzun vadede bi ic catisma ve ayrilik mi bol ve yonet politikasi sebebi ile? Yoksa bi kose yazarinin dedigi gibi, simdi enerji koridoru olacak Turkiye, mazallah PKK cikar bi boru hatti patlatir, Avrupa sogukta kalir, olur mu hic?

Dusunsenize 30 yillik , tarihinizin en buyuk olayi boyle bisi yuzunden cozume ulasiyo..

Bi PKK itirafçısına sormuşlardı tv'de amerika sizi silah ve para olarak destekledi mi diye, pkk itirafçısının açıklaması cidden bir amerika politika özeti gibiydi,

- Elbetteki destekledi, nasıl ki rusyadan ayrılmak isteyen her ülkeyi destekledi bizi de öyle destekledi, sebebi amerikanın kürt sorununu umursaması değil elbet, pkk demek bulunduğu coğrafyada kaos demek, amerika her küçük örgütü destekler ki kaos sürebilsin. Amerika kaosu önce yaratır sonra yönetir, böylelikle diğer ülkeler güçsüz iken o güçlü kalır.Aslında amerika politikası çok güçlü olmakdan ziyade rakiplerini çok güçsüz kılmaktır.

bu arada benim için tarihi utançdır, aynı konuşmada bulunan paşamız bu özet üzerine "takma oğlum sen bunları, sen dağdan indin sana güzel bi kız alıp yuvanı kuralım" demişti. süper yaklaşım paşam..
Mesaj tarihi:
Bakin ben kendi adima cevap vereyim. Kurtlerin derdi cok, onlari siz tartisiyosunuz..

Dil konusunda eskiden anadilde egitimi desteklerdim, simdi cok taraftari degilim. Ozellikle yurtdisina cikinca, deneyim edince fikirlerim degismeye basladi bu konuda..

Bir milleti bir arada tutan dildir. Din bu anlamda aslinda cok bi ise yaramaz. Burada bir ton Turk goruyorum, hadi ben allahsiz kitapsizim, gercek musluman (bu nasi bisise, sertifikali musluman gibi) Turk arkadaslarimda var, ama hic birinin baska milletten musluman arkadasi yok. Cunku biz oyle veya boyle ne kadar sevmesemde upgrade li musluman milletiz. Bunun avantajlari ve dezavantajlari var. Onlar ayri ama biz onlarla anlasamiyoruz, baska Dunya'dan insanlar onlar.

Dinin birarada tutucu ozelligi yok o acidan.

Millet olmak bundan daha ustun bir kavram, ama yine bir dil kadar birarada tutucu ozelligi yok millet olmanin. Turkiye'de bi ton Kurt milliyetcisi adam Turk milliyetcisi adamla dost oluyor vs. Bu dinden daha ustunde olsa dil kadar degil.

Ama dil cok onemli. Istedigin kombinasyondan (millet din kultur zevkler renkler vs) insanlar biraraya koy, farkli dillerden olsun, birbirinin dilini anlamasin hic bir degeri yok, ve yakinlasmalarininda imkani yok.

Bi kisi Almanca bilsin, biri ingilizce biri fransizca ve almanca. Bir odaya koy, 72 kelvin sicakliginda karistir. Ingilizce ve diger ing/fransizca bilen yakinlasir muhabbet eder, birinin kulturu dini digerine yakin olsa dahi. Almanca bilen bon bon bakar olaya..

Kurtler ozgurce dillerini ogrenebilmeli gelistirebilmeli, hatta kendi dilleriyle resmi dairelerde islem yaptirabilmeliler vs. AMMA anadilde egitim olursa bu insanlarin Turkce ogrenmeleri imkansizlasir, ve bir sure sonra istesekte istemesekte bu ulke bolunur. Artik bir arada tutan en buyuk harc kaybolmustur cunku..

Turkiye Cumhuriyeti zaten aciz bi devlet bu konuda, dusunun Kurt ce bile konusmak yasakti yasal olarak, ona ragmen gidin Doguya tek kelime Turkce bilmeyen bir ton insan vardi ve var. Bir devlet bu kosullarda bile insanina bu dili ogretememis ise, bunun egitim dili yaptirilmasi bu ulkenin sonu olur.

Ama ozgurce, burokratik vs engeller cikarilmadan isteyen kurslarda orada burada ogrenir, hatta universitede kurt dili ve edebiyati egitimi alir. Ama egitim dili olmamali cok yanlis.
Mesaj tarihi:
daha öncede söyledim. ana dilde eğitim 3-4 nesil sonra ülkeyi böler. Nekadar iyi niyetle olursa olsun önüne geçilemez bir durum oluşur.

Ben burdaki bir kısım insan gibi istemiyorlarsa gitsinler, nedir ki yemeklerini yemeyelim neymiş onların kültürü demiyorum. Kültür çeşitliliği ülkeyi bölmez. Dahada güçlendirir. Ama ana dilde eğitim bu çeşitliliği bozar.

Bunun yerine ana dil eğitimi verilsin. Devlet kaynaklarını kullanarak okullarda kürtçe bölümü açsın. İsteyen bu dersleri alsın adam gibi kürtçe öğrensin. Kürt tarihi varsa anlatılsın. Edebiyatı anlatılsın. Üniversitelerde kürt dili ve edebiyatı bölümü açılsın.

Ama DTP bunu bildiği için ana dilde eğitimde ısrar ediyor. Çünkü onlarda farkında 3-5 nesil sonra anadilde eğitim sonucu yetişecek bir kısım nesil dil farklılığının getirdiği anlaşamama sonucu bölünecek. Bu sefer anlaşamıyoruz, iş bulamıyoruz kendi bölgemiz olsun diyecekler. Kendi ülkemizi kuralım diyecekler. Ondan sonra hepimiz kardeşiz, bölünmek istemiyoruz hayelleri yalan olacak.
Mesaj tarihi:
nedanko said:

PKK'nın boru patlatmasından korkan ülkede "demokrasi" sömürüsü yapıp saçma sapan açılımlarla uğraşmaz. Gider PKK nın kafasına sıkar. Bi avuç militanı öldürmek dururken kulağını zor yoldan göstermek olur. O yüzden saçma sapan ütopik bi düşünce olmuş o...

Bu suni sorun ülkeyi bölmek için empoze ediliyor. Bu, bu kadar basit. Niçin bunu görmek zorunuza gidiyor anlamıyorum.

Amerika'nın Irakta yaptıklarına bakın mesela. Bütün ırağı birbirlerine öldürttüler. İç çatışmalar yüzünden şimdi ülke bölünüyor. Arap kılığına girip arabadan sivillere ateş açan ingiliz askerlerini falan ne çabuk unuttunuz?

Ya da Ralph Peters'ın Yeni Ortadoğu Haritası nı? Ordaki bölünmüş Türkiye ve Kürdistan'ın konumlarını...

Amerikanın körfez savaşından bu yana Jeo Stratejik emelleri için neler yaptığını?

Ya da zamanında Avrupa'nın yaptıklarını... Sevr antlaşması sonucunda oluşturulan haritayı? Ne çabuk unuttunuz..

Özetle Türkiye jeopolitik konumu gereği neredeyse bütün Dünya için önemli bir yer. Boğazlara hakim, rusyanın sıcak sulara açılıp açılmamasına karar verebilecek nitelikte. Doğuyla batıyı arasındaki en iyi geçit vs. vs. Yabancıların çıkarı adına pek çok şey var Türkiye'de.

Zamanında Sevr antlaşmasıyla emellerini gerçekleştiriyorlarmış az kalsın; sonra Atatürk diye bi adam çıkmış ülkeyi örgütleyip hepsini denize dökmüş üstüne bi de Türkiye Cumhuriyeti kurmuş.

Savaşarak işgalle falan Türkiye'yi alamayacaklarını anladılar savaş oldu mu hepimiz aslan kesiliyoruz çünkü. Karnında çocuğu olan analar bile sırtında top mermisi falan taşıyo ülkedeki birlik beraberliğe bak!

O yüzden "biz bunları kıramıyoruz bari birbirlerine kırdıralım" diyip bu oyunları açıyorlar başımıza. Zincirin en zayıf halkası olan Kürt'leri satın alıp bu emellerini gerçekleştirmek için kullanıyorlar. Hükumette bu adamlara çalışıyo, açılım adı altında halka bunu empoze ediyorlar işte...

Sizde ekmeklerine yağ sürüyorsunuz "bu açılım demokratik olarak çok iyi bu konuların konuşuluyor olması ne kadar da güzel" falan diye.

Bu kadar entellik, idealistlik bünyeye zarar verir. Hadi sizin bünyeniz umrumda değil ülkeyi s2p atacaklar razı oluyorsunuz o kızdırıyor beni.
Mesaj tarihi:
Rusların sıcak sulara erişmesi artık pek önemli değil gibi sanki gemi taşımacılığı hava yollarından daha pahalıya geldiği için hmm. belki enerji hatları daha önemlidir artık sadece.

bor minerallerimiz de var amerika elletmiyor falan.
Mesaj tarihi:
ha tabii ki askeri taşımacılık farklı, fakat sanmıyorum ki rusya amerika gibi takılmak istesin çıkartma yapıp.

yani sadece 2 jet kaldırıp hatta onu bile yapmadan uzun menzilli füzeleriyle belirli bir bölgeyi tehdit altında tutabilir.
Mesaj tarihi:
İstersen dümdüz et o belirli bölgeyi SCUD larla MİG lerle...

Amacın orayı ele geçirmekse gene askere ihtiyacın olacak.

Askerinde mühimmatıyla falan THY'nin Rusya-Polonya seferine binemeyeceğine göre lazım gene gemi.

"Benim öyle çıkartma yapiim falan iddaam yok banane sıcak sudan" diyecek ülke de değil Rusya. Hele ki başta Putin gibi bir adam varken hiç birşeyden taviz vermezler.
  • Yeni Oluştur...