Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS 2009 - Hangi Pati Nereyi Kazandı

wildpervert

Öne çıkan mesajlar

fizban merak ettim nası oluyorda tüm özel üniler çok kötü diyebiliorsun. Bana kalırsa asıl devlet ünileri çok kötü bi çok açıdan. Hocalar derse girmez, yeterli lab. yok vs. çok eksik var pek çok devlet üniversitesinde. Bilkent-sabancı ve koç, odtü- boğaziçi- itü dışında ki bütün devlet üniversitelerini katlar eğitim olarakta olanakları olarakta. Hatta iş olanakları olarakta...
Sosyal ağlarda paylaş

Horrible said:

asıl devlet ünileri çok kötü bi çok açıdan. Hocalar derse girmez, yeterli lab. yok vs. çok eksik var pek çok devlet üniversitesinde

şu üniversitede şu yok, bu üniversitede şu hoca derse girmiyor diyerek örnek ve üniversite adı vererek konuşursan daha inandırıcı olur.
böyle sallamasyon eleştiri olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

odtü hazırlıkta hocalar derse bazen giriyor bazen girmiyorlar mesela. Bi arkadaşım anadolu üniversitesinde ve bölüm hocalarının 2 ay derse girmediği oldu. Niğde de okuyan bi arkadaşım hiç bi bölümün doğru düzgün lab.'ı olmadığından yakınıyor mesela... Gidip görmedim tabii ki öyle mi değil mi diye ama arkadaşlarımın anlattıkları duyduklarım bunlar benim.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

@asinanyavuz,
biliyorum da, doktora
1. tecrübesiz hocayla
2. tecrübesiz okulla yapılmaz =)
Kesinlikle katiliyorum. Sabanci'nin arastirmasi ve verdigi olanaklar cok iyi olmasina ragmen, ben gidip Sabanci'da doktora yapmazdim, sana Dr. title'i disinda da cok sey katacagini dusunmuyorum Sabanci'da doktoranin. Bu Sabanci'nin eksigi falan degil, 10 yillik universitede, istedigi kadar mukemmel hocasi ve imkani olsun, bence doktora yapilmaz.
Ben Sabanci'da arastirma yaptim 2. sinif yazinda ve 4. sinif boyunca ve NLP'de dunyadaki sayili adamlardan biriyle calisma firsatim oldu yani, ve 3. sinif staji ve su anki masterimi ayarlamamda cok buyuk etkisi oldu bunun. Ama doktora cok farkli birsey.
Hatta bir adim ileri gidip Turkiye'de doktora sadece Bogazici ve ODTU'de yapilir diyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

kaplumbağa said:

İTÜ'de hazırlık okumuş birileri veya arkadaşı hazırlık okumuş birileri var mı ya?

itü'de hazırlık okuyarak zaman kaybetme. ingilizce falan öğretmiyorlar bildiğin kolpa.
lisede almanca okuduğum için(ki onu da öğrenemedim evet) ingilizce konusunda sıfır gibi bi düzeydeyim yani hazırlığa mecburum
Bella said:

kaplumbağa said:

İTÜ'de hazırlık okumuş birileri veya arkadaşı hazırlık okumuş birileri var mı ya?

benim çok arkadaşm var itüde.
sorabilirsin ne sorcaksan.
öğrendim teşekkürler =)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bişi sorabilir miyim gerçekten merak ediyorum, daha erken belki bunu sormak için daha en az 4 yılım daha var masterla beraber de, doktora yapılacak yeri ideal kılan özellikler neler? Tamam belirli birikim ve tecrübeyi çıkardım burdan sonuç olarak da, mesela niçin bu parametreler önemli? Ya da mesela neden penthesilea sadece ODTÜ ve Boğaziçi dedi?

Çok fazla gözümde canlanmıyor şu anda, belki canlanması da gerekmiyor erken ama merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

Isim ve gelenek abi.
Gelenek olayi cok onemli bir kere, oturmus bir sistem olmasi lazim. Eger sen o okuldan doktora alicak ilk ogrencilerdensen zaten o sistemi senle beraber kurarlar. Doktora ogrencileri nasil ortamlarda rahat etmis, hangi arastirmalar icin hangi lablar, hangi olanaklar gerekmis, hangi alanda kac doktora ogrencisinin birlikte calismasi en efektif olmus, doktora ogrencilerine ne tur yukumlulukler vermek gerek, preelim sinavlari zart zurt olmali mi, olmaliysa hangi yilda yapilmali, bu adam kac ders alicak, 10 dersse niye 10 ders alicak da 11 ders almayacak? daha boyle sayarim da sayarim yani. Doktora denilen seyin sonucunda, bir alanda dunyada daha once yapilmamis bir seyi yapmis olman gerekiyor, yani doktoranin asil mantigi budur. Bir alanda uzman olacaksin, o seyi en iyi bilen adam olacaksin. Bu demek degil ki "lazerler" konusunda en iyi adam olacaksin tabi ki, o zaman bir tane doktor olurdu :) Ama lazerlerin bilmemnelerin bilmemnelerle bilmemne yaptiginda olusan bilmemneler konusunda, yeni birsey yapman ve bunu yaziya geciren ilk kisi olman lazim.
Koklu universitede hem bu yukarida saydigim seyler oturmus olur, hem de ogune kadar o universitede yapilanlardan birinci elden yararlanip uzerlerine kurma firsatin olur. Tabi ki baska universitelerden makaleler falan filan hep yararlanacaksin bunlardan, ama birinci elden deneyimden yararlanmak bence cok farkli birsey.

Ikincisi de isim. Sabanci istedigi kadar taninan bir universite olsun yurt disinda, 10 yillik. Akademide feci bir elitizm vardir, Ivory Tower denir hatta. Bir okuldan doktora aldigin zaman, o okulun tarihi kadar doktor olursun bir nevi, hayatin boyunca da her turlu akademik hareketinde o okulun adini beraberinde tasirsin. Sabanci'dan alacagin doktorayla asla Brown'da hoca olamazsin mesela, bundan 100 sene sonra olabilirsin ama goremezsin onu da ne yazik ki :) . Fakat Bogazici ve ODTU koklu okullar, binlerce doktor cikarmis ve cok daha onemlisi kabul gormus okullar. Yurtdisinda koklu bir okulda yapmak daha da guzel olur tabi.

Bize yeni bir CS hocasi alinacakti, sunum seviyesine kadar gelmis kisilerde "en kotu" okul Georgia Tech. di, dusun. Sonunda Stanford'dan olani aldilar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...