Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PsP Tavsiyesi

DeathFinger

Öne çıkan mesajlar

Umarım doğru yere açıyorumdur. Ama şuan için satın almayıp sadece fikir almak istediğim için konsol bölümü daha uygun geldi. Başlangıçta aklımda kendime güzel bi mp3/mp4 player almak vardı. Sonra ipodTouch'a falan kaydım. Şimdi de PsP'mi alsam acaba diye düşünmeye başladım.
İlk sorum PSP ile film izlemek müzik dinlemek nasıldır? Ses ve görüntü kalitesi tatmin eder mi? Yoksa boşver derdin oyun oynamak değilse git doğrudan Creative X-Fi veya IPod mu al dersiniz? Ha tabi ekstra olarak oyun da oynarım diye psp geldi aklıma ama 1. önceliğim film-müzik-ebook.
İkinci sorum bu psp modellerinden hangisini almak daha doğrudur versiyonu falanı filanı ne tavsiye edersiniz?
Son sorum bu tarz ürünlerde 2. el alsam nasıl olur? Bir sıkıntı yaşar mıyım? Yada alıcak olursam nelere dikkat etmem gerekir?
Birde unutmadan versiyon kırılması sahte oyun oynayabilmek falan çok problem değil benim için. Sonuçta yıllardır dota oynayan bi insanım mesela, öyle çok fazla çeşit oyun oynamıyorum sardığım bi oyunda sonuna kadar gitmek falan huyum o yüzden orjinal oyunlarla takılabilirim.Ama pc'den attığım film/mp3'leri sıkıntısız oynatması lazım =)

Vaktini çaldığım insanlardan özür diliyorum. Yardımcı olacaklara da şimdiden teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

doğru yere açmışsın.

hem psp, hem iphone olan birisi olarak biraz yorum yapmaya çalışıcam.

psp hayatımda güzel bir yer kaplıyor. psp2000 modeli var, kırılmış, her türlü oyunu indirip oynayabiliyorum. genel olarak oynanabilicek en güzel oyun tipi fighting oyunları. tekken en uzun süre oynadığım oyundu. onun dışındaki hiç bir oyunu çok uzun süre oynamadım.

bunun yanı sıra müzik konusunda gayet güzel, ama playlist olmaması ve playlist yapamıyor olmak bir sorun teşkil ediyor. bilgisayardan attığın klasörleri çalabiliyosun ama başka bi değişiklik yapılamıyor.

film konusunda gelirsek, çok başarılı. kesinlikle izlenebilir, kalitesi de çok güzel.

internet konusunda çok zayıf, browserı çok kötü, hiç kullanmadım bile diyebilirim. ama homebrew applicationlar ile bilgisayarını kontrol etmen bile mümkün. internet olmasada wifiden yararlanabiliyosun.

kesinlikle orjinal oyun-film kovalamana gerek yok, kırdırman gayet güzel. ben de ilk aldığımda öle diyodum ama o kadar kullanmadım ki, sonra kırdırınca hayatıma en az 2 katı fazla olarak yeniden girdi psp. şarj süresi çok iyi, şimdi saat veremicem ama, hiç yarı yolda kalmadım. 6 saatlik otobüs yolculuklarımda hiç durmadan oynadım hep. tahminen 8-10 saat gidiyor.

psp bu kadar. birazda iphone dan bahsedeyim. iphone ve ipod touch özellikler olarak aynı seviyede. en iyi yanı wifisi ve browserı. internet konusunda psp ye çok büyük fark atar. applicationlar olarak o kadar büyük fark atabiliceğini söyleyemem. çünkü genelde ipod app leri ya internet bazlı, yada oyun bazlı. psp den Programming languages dersime çalışmışlığım var ebook programı ile. ama ipodun narin ve ince yapısı çok şık olmasına karşın, o rahat kullanım için biraz sıkıntılı oluyor.

tuvalete gidince psp den oyun oynamayı yada film izlemeyi tercih ederim, ipini koluma geçirir takılırım. ama iphone la girince, daha bi gergin ve internette gezinmek dışında bişi yapasıom gelmez.

psp de 8gb lık kartım var, bir ton oyun, 2-3 film, 1 gb lık falan da müzik var. bi yere gidiceğim zaman hiç içine bakmadan, şarj edip çıkıyorum ve her türlü can sıkıntıma iyi geliyor.

ipod touch almayı düşünüysan, kesinlikle psp al, çok daha rahat ve huzurlu kullanırsın. çizilme derdi yok, kırılma derdi yok, narin değil ama şık.

psp2000 modeli bulursan al, kırdır kullan. ikinci el muhtemelen sorun olmaz, hatta zaten kırdırılmış falan olduğu için daha da rahat edebilirsin, daha ucuza mal edersin. bence herkes de olması gereken bir alet.

aklıma gelip yazabiliceklerim bu kadar, sormak istediğin bişi varsa, onu cevaplamaya çalışıyım :)
Sosyal ağlarda paylaş

teknosalarda falan 2000 var ellerinde hala ve fiatları düşmüştü diye hatırlıyorum. ben 360 a mı ne almıştım teknosadan. 8gblık kart, kırdırma falan 80 lira daha vermiştim. bide 30-35 liraya mı ne logitechin

kulaklığını almıştım. çok mutluyum şimdi :)

soruna tam cevap olarak online yerler bilmiyorum. dediğim gibi teknosa yada büyük alışveriş merkezlerine bak. eski modeli olduğu için, indirim yapıyolar. uygun bi fiyata bulabilirsin. ama 400 den aşağı mal etmek için gittigidiyorla falan uğraşman gerekebilir.

Sosyal ağlarda paylaş

3000 modellerde cihazı kapatınca ya da şarjı bitip cihaz kendini kapatınca filan firmware'in gitmesi durumu vardı,hala var mı bilmiyorum,eğer varsa 2000 alman o yüzden çok daha mantıklı.ama dediğin gibi artık heryerde 3000 satılıyor,2000i sadece 2. el olarak bulabilirsin sanırım :S

geçenlerde bzim burdaki teknosaya golda filan baktığımda da hep 3000ler vardı ama wild'ın dediği gibi belki bazı şubelerin ellerinde kalmışsa bulunabilir evet
Sosyal ağlarda paylaş

oyun için kesinlikle psp. pspvc converter'ı kullanırsan az yer kaplayan çok kaliteli video dosyaları hazırlayabiliyorsun seyredebileceğin. ipod internet, genel amaçlı uygulama programları kullanımı, müzik ve film için genel olarak daha iyi (psp ekranında interlacing sorunları var maalesef) ama oyun açısından çok zayıf.
Sosyal ağlarda paylaş

IPod touch ve psp kullanan birisi olarak soyleyebilirim ki itouch la muzik dinlenir, youtube a girilir, uzerindeki applicationlardan facebooka falan bakilir ama asla film izlenemez. o ekran bu is icin cok kucuk

psp ise o konuda gercekten beklentilerimin ustunde, ozellikle family guy simpsons gibi 20 dakikalik cizgi filmler tam bu alet icin yaratilmis. yatmadan once aciyorum bir episode, 20 dakika izleyip yatiyorum, mukemmel oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...