Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 C++ a başlama kararı aldım ve Microsoftun C++ express 2008 ini çektim . Önerdiği bir kitap vardı C++ : a begginers guide . Kitaptan bikaç sayfa gösteriyo ayrietten sitesinde . En başından bakayım dedim ama zira compile etmeyi bile beceremedim Microsoftun programında . Dev c++ yükledim o biraz daha kolay kullanımlı c++ expresse nazaran sanki . Dev c++ mı kullansam sizce ? . Ve de yeni başlayanlar için kaliteli bir kaynak öneriniz varmı acaba . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfheim Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 tık yeni başlıyorsan dev c++ işini görür, ilerde visual studio falan alırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 code blocks da güzeldir ide olarak kitap olarak deitel deitel (tu) http://www.hepsiburada.com/c-ve-c-dietel-dietel/productDetails.aspx?categoryid=211651&productid=ksistem169 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sys64738 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 valla ide olarak hangisi işine gelirse onu seç derim pek fark olacağını sanmıyorumda kitapta cok fark oluyo, mesela ben önüme açıp kitap okuyamıyorum o nedenle e-booklardan öğrendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 ben de keşke öyle olsam, kağıt kokusu duymayınca beyne girmiyor :p edit: kağıt kokusu duymamak çok garip geldi, ama sonra onun yerine yazacak bişe bulamadım. anladınız siz ama :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sys64738 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 ya roman falan okumayı çok seviyorum ama kitaplardan bişi öğrenemiyorum roman gibi okuyorum öyle :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eoteyn Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 c++ builder 6 ben şuan buna çalışmaya çalışıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 cplusplus dan tutoyu indirdim . Türkçe kaynak istemiorm mümkünse kenkler yabancı kaynakların daa verimli olcağını düşünüyorum . Bide ingilizceden öğrenmesi daa kolay benim için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 o zaman deitelin ingilizcesi :) orjinali... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 FAIL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 /n değil n olacak çünkü :) Ha bi de şu var, cout mu kullanıyosun printf mi? cout kullanıyosan n yerine endl sabitini kullanıyosun. cout << "selam" << endl; gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 n Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 ahah eet onu şu an farkettim fail oldum yazmaya geliyodum :P . cout kullanıyorum ama n de işe yarıyo ilerde bi sorun çıkarırmı ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Bi sorun çıkaracağını sanmıyorum gerçi, benim dediim biraz alışkanlıktan ötürüydü ama sanki öyle yapmak zorundaymışım gibi yazmışım, yanlış olmuş biraz :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Aklımı karıştıran taraf c++ ın görsel tarafı nerde nasıl . Actionscriptten gelme biriyim ondan hani insan drawCircle() , kordinat düzlemi fln filan bekliyo çalıştığım kitaba şöyle bi baktımda ilerlere sanırım anlatmıyo . İnternetten bakiyim oyun yapımına en bariz grafikleri orda görürüm dedim . Snake ve bi kutu oyununa baktım . Kutu oyunu Gtk+ diye bişey kullanıyo . Tam olarak anlayamadım ama sanırım grafik yardımcısı bişey gibi duruyo onuda C de programlamışlar diye okudum . İşin görsel kısmını özetle geççek , nasıl elde ederim grafikleri mantığını anlatacak birisi varmı :P Kojiroh senden bekliyorum :P . Çalıştığım kitap sırf konsol üzerinden gidiyor . Windows application tarzı şeylere girmiyo bana bide bunun hakkında bi kitap önerirseniz sevinirim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Grafik çizme olaylarını ancak ek kütüphaneyle yapabilirsin. C ve C++'ın kendisinde öyle bi olay yok, bunlar işin çok çok temelinde olan diller çünkü. Bu tarz şeyler aslında oldukça derin, yani C ve C++ stili programlamaya yeni başlamış birisi çabucak sıkılabilir. Ama yine de azmim var yaparım diyosan, internetten GDI, OpenGL ve DirectX tutoriallarına bakmanı öneririm. Tabii bunları kullanabilmek için de yanlış bilmiyosam biraz da Win32 API'sini biliyo olman lazım. Kısacası, önce C++'ı iyice oturtman, sonra ucundan kıyısından Win32 API'sini öğrenmen, sonra da GDI, OpenGL veya DirectX kütüphanelerini öğrenmen gerekli. Örneğin yanlış tahmin etmiyosam, dediğin o VBscript komutu olan drawCircle() metodu GDI'ın. Tabii amacın ufak ve basit oyunlar yapmaksa, tam senin için bi kütüphane var Allegro adında. Kullanımı yukarda saydıklarıma göre kat kat kolay. Üstelik sırf grafik diil, ses ve giriş/çıkış API'leri de var. Ha söylemeyi unuttum sanırım, oyun yapmak istiyosan öyle ya da böyle onlara da ihtiyacın var. Sen bence biraz Allegro'ya göz at. Şöyle buyur hatta: http://www.allegro.cc/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 http://nehe.gamedev.net/ opengl, c++ buyrun en güzel tutorial sitesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 önce konsol üzerinden öğrenmen yararına olur.direk win. app. a geçersen çabuk sıkılırsın.bide biraz hızlısın :P yavaş git biraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 wildpervert said: http://nehe.gamedev.net/ opengl, c++ buyrun en güzel tutorial sitesi. Evet bu gerçekten mükemmel bi site. OpenGL öğrenmek için başka bi yer tanımam. Win32 API'si için de http://zetcode.com/tutorials/winapi/ buraya bakabilirsin. Burdaki tutoriallar hem basit, hem de bahsettiğim konular için yeterli. Üstelik biraz GDI da anlatmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 cado said: önce konsol üzerinden öğrenmen yararına olur.direk win. app. a geçersen çabuk sıkılırsın.bide biraz hızlısın :P yavaş git biraz yok zaten sindire sindire gitmeye çalışıyorum da merak işte şimdiden nasıl olduğunu merak ediyo insan ^^ . Win app olarak sormamın nedeni zamanında visual basic çalışmıştım 2-3 sene önce biraz orda direk al sahneye sürükle tarzı yapabildiğim için burda o işler nası yürüyo merak ettim :) . Oyundan çok app niyetim var aslında . oyunun baya karmaşık olcağını düşündüğümden şimdilik tam oturmadan kafa karıştırmak istemiyorum sadece işler nası yürüyo merak etmiştim :). Applicationlar için bi kaynak(kitap mümkünse ingilizce) öneriniz varmı şimdiden sorayım elde ediyim ilerde kullanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 zetcode un siteye baktımda baya bi iş varmış :) gözüm korkar gibi oldu ama olsun yavaş yavaş gelcez artık oralara . Actionscriptte yaşadığım hatayı yaşamak istemiyorum . Yönlendirilmem lazım bilenler tarafından , öteki türlü orasından gir burasından çık belirli bi sırayla gitmeden karışıyo işler . Nası bir yön izlemem gerektiğini anlatırmısınız birde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Önce bi c++'ı çöz tutorialları bitir. Fakat okuyup geçme sırf dene, kafandan bi şeyler uydur onları felan yazmaya çalış. İşine yararsa şu slaytlara da bakabilirsin http://people.sabanciuniv.edu/levi/cs201/lectures.html bizim "bilgisayara giriş" dersinin notları. Sırf c++ anlatıyo zaten. Bunlardan sonra kurcalamaya başla OpenGL'i hatta ondan önce paint tarzı applicationlar yazmaya çalışırsan daha iyi olur GUI'ye sahip şeyler bi kaç tane kurcalasan yeter. OpenGL'e geçerken çeşitli toolkit'ler var GLUT gibi.. Okulda GLUT kullanılıyor bizim bildiğim kadarıyla bu sene Qt'ye geçilecek felan dendi ama sonra yalan oldu. Qt de bi tane framework. Pencere oluşturmayı, klavye mesajlarını felan baya kolay handle etmeni sağlıyor. Buna da bi bak derim. Sen hızlı ilerlemek istiyosun baya; o yüzden hızlı geçtim ama temelini iyi oturt. Edit: Daha detaylı bi şeyler arıyosun GUI programming felan şu linki de vereyim http://people.sabanciuniv.edu/~berrin/cs204/lectures/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Sağol kaynaklar için dostum işime yarıycakları kesin ^^ . Hızlı ilerlemek değilde sadece yapmam gerekenleri şimdiden bilmek istiyorum nereyle başlayıp nereyle ilerlemem gerektiği . Yıllık ders programı gibi düşünebiliriz bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Experimental said: ahah eet onu şu an farkettim fail oldum yazmaya geliyodum :P . cout kullanıyorum ama n de işe yarıyo ilerde bi sorun çıkarırmı ki ? n ve endl arasında ki farkları çok detaylı olarak bilmiyorum ancak aralarında büyük bir performans farkı olduğunu söyleyebilirim, n basmak endl basmaya göre daha kolay onu söyleyebilirim sadece :) bunu basit bir thread uygulaması yazarak kendiniz de gözlemleyebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar