Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sorular Sorunlar(vol 2)


Breakfast

Öne çıkan mesajlar

bilmemek değil öğrenmemek ayıpmış diyerek sorumu soruyorum :)durumumuda anlatacağım için yazı uzun olucak kusura bakmayın.

vol 1 i de vardı bunun nasıl item olarak kendimi geliştireceğimi sormuştum. 1.5 aydır karakterimi geliştiriyorum.çokta iyi seviyeye geldim ama hep aklıma takılan bir soru oldu.

healer druid bir karakterim vardı.kime sorsam 2k sp olsun her hc e 10man e girersin kendini geliştirirsin dediler.ama bu seviyeye ulaşmanın çok zor olduğunu gördüm ilk haftada ah ve kıytırık 5man hc droplarıyla 2k sp olmaz diyerek honor item kasmaya başladım.1.5 haftada 1.9+k seviyelerine geldim.

asıl sorun bundan sonra başladı herkes ııy pvp noob modunda pve itemın yok mu?! tarzında beni aşağılamaya başladı.bazen 10manlere achiev oldu halde gidemedim.sonunda da embmlem,raid kasarak şu son patch lede conquest düşmesiyle epic achiev i almama 2-3 parça kaldı.1 hafta içersindede epic achiev i alırım.

hepte merak ettim ulduar25 gearlı biri o seviyelere benim çektiğim çileyi çekerek mi geldi yoksa benim bilmediğim daha kolay bir yol mu vardı?ulduar25 gearlı birinin eline bugün lvl80 olmuş karakter versem ne yapar?

millet 3.2 le epic almak kolaylaştı diyor bende iyiki 3.2 den önce başlamışım diyorum.lfg hc farm diyorum girdiğim grupta t8 li adamlar oluyor eski halimle şimdi hc farm gruplarına bile giremezdim heralde.

şu an eğleniyorum guild im var raid yapıyoruz emblem farmlıyorum yukarda yazdığım gibi merak ettiğim bilmediğim akıl edemediğim birşey varsa onu öğrenmek.biri çıkıp sen ne yapmışsın ... yapıcaktın dese bu 1 aylık süreci tamam benim yetersizliğimmiş diyerek unutucam :) bir yanlışım varsa doğrusunu öğrenicem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi olay şu,ben woltk çıktıktan bi kaç ay sonra başladım oynamaya ben 80 olduğumda daha icecrownda quest yapmamıştım.
çoğu itemim maviyi bırak yeşildi (karekter lock).

hc lere girdiğimde dps'in rezilliğinden komik duruma düşüyordum genelde.

ama naptım normal dungeonlara girip mavi itemleri farmladım,sonra hcye yetebilecek duruma geldim,para kastım,craft yaptırdım(deathchill cloak vs ) ve farma devam ettim,durum oldu mu nax10 a girdim,guildim ulduara başladığında ben lfg nax 25 pls diye geziodum ama emblemlerle hclerle bi şekilde naxxa girmeden(1 kere naxx25 yaptım) ulduar gearına sahibim(tam olmasa da)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu ana kadar 3 charı ( resto shaman , hunter , shadow pri ) 500 gear point üzerine çektim. şansım hunterı ilk 80lediğimde bm hunter dpsi şaka gibiydi. lvl 74 gunı ile naxx 25 te anubda 3. fln oluyordum gerisini sen düşün. yine şansıma hiç 10 man progress yapmadan 25 man kastık guildle haliyle baya zor oldu sonunu görmek ama güzel oldu. ilk kel kestiğimiz gün staffımı aldım. 2. kestiğimizde de envoy ve kafayı aldım.tabi bu arada badge biriktiği için setide tamamlamış oldum. shmana gelince onuda direk 25 naxx progressiyle huntera göre daha uzun zamanda gearladım ve sonrasında mainim oldu ve serverın top guildlerinden birine girdim.orda diğer shamanların halihazırda gearlı olmasının avantajıyla 3-5 parca 25 ulduar gearımıda yaptım. tabi bu arada ahcilikle kastığım paralarla leg olsun wrist olsun kıydım paraya aldım ve baya iyi geara ulaştım. prieste gelince tam şaka gibi gearlandı o. 2 pug naxx25 te (25te shadow pri mecburiyetinden dolayı çok kolay spot buldum) epic achiv aldım ama yetmedi yine paraya kıyıp legimi wristimi ve eldivinimide aldım.

bunca hikayeden sonra druud gearlamadığım için ne kadar faydam olmuştur bilemicem ama yeni 80lemiş ve raid düşünen bi insanın bence şuan için ilk yönelmesi gereken şeyler, craft ve boe itemlere parayı kıyıp biraz olsun gösterişli görünmesidir.

açıkcası bende bi pug topluyor olsam pvp itemi olan birini tercih etmem.bide puglara girmeye çalışırken raid leaderla çok muhattap olmadan epic achivini linkle ve almasını bekle.yumurta kapıya dayanınca instance a gir ve o saatten sonra senden vazgeçme lüksleri olmasın.

hcler için senin seviyende ölsenizde mırın kırın etmeyecek bi tank bul kafa dengi. LF 3dps HC run dedinmi zaten epicli adamlar sana koşarak gelir.kimi atıp kimi tutacağını sen belirlersin.

hc run --> arkadaş > skill + achiv derim ben :)

umarım bi faydası olmuştur...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hoca ulduar 25 gear kazanmak sadece guilde bakardı bu patch cıkana kadar iyi bi guilde girmek içinse puglarda adamlar 'OOO men you have skillz we wanna recurit you' dedirticek kadar iyi oynaman lazım...Ondan sonra istersen arkasından 20 tane alt char hepsini guild alt runlarda giydirirsin...Ama Kural 1 puglara girince adamlar zaten kesiyo ben surda 2 spell atarım slacklerim dersen sana cok güzel bi babayı verirler :)
Patchten sonra farmla heroicleri badgelerle üstüne al incik boncuk sonra takıl kafana göre ama dikkat et sen toplayana kadar millet yeni raidi bitirmiş olmasın :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anladığım kadarıyla 80 olan herkes ilk önce ah den boe item alıp sonra naxx raidlerine girmeye çalışıp öyle item sahibi olmuş.bende aynen böyle yaptım aslında.sadece binlerce gold um olmadığı için chest,leg vb itemları honor kasarak aldım.hc lerde heal bakımından sorun olmasın diyerek.item,gem,enchant gibi şeylere bütün paramı verdim.

dps class a sahip adamların bütün itemlarına bakılmazken healer,tank gibi class ların trinket ine bile bakıyorlar bizim serverda.zor bir class,spec seçmemden dolayı bu kadar zorlandım heralde.warlock falan olsam 3-5 epicle bile dps yapabilsem kimse sende niye pvp item var diye sormazdı :) sorulmuyorda zaten.

çok sinirim bozulduğu anlar oldu.taş taşımış gibi yorulduğum raid de daha 3-4 hafta kadar öncesine kadar 3-4 parça pvp itemım var diye yukarda yazdığım olaylar oldu.bir tanesi ne yaptığımı anladı sonunda da bizim guild e gelir misin diye sordu.ondan sonra devamı geldi.şanslı olmasydım hala aynı durumda olurdum.

dps aggro alıyor 2-3 sn içersinde ölüyor sonra heal?! diyor 2k+ sp değil 5k sp olsa milyon mana regen olsa o adam ayakta duramaz :)işin ilginç tarafıda t7-7.5 lu adamlardı bunlar.böyle oynayarak nasıl aldın bunları? diye soruyor insan içinden. ne yaptığına değil kaç tane epic in olduğuna bakılıyor. sorunda burda zaten.ne yaptığıma bakılsa bu topic i açmazdım.oley 1 küsür ayda nerdeyse full epic oldum her istediğim raid e katılıyorum t8 lilerle her gün speedrun hc farmlıyorum derdim :)

ilk yazıdada yazdım sinir,stres sahibi olduğum zamanlar oldu amacım daha kolay bir yolun olup olmadığıydı cevabımıda az çok aldım tşk ediyorum yazı yazanlara :)

[No pain,no gain]
achievement earned by Breakfast :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

genelde content basini yakalayabilirsen gearda geri kalmiyorsun ama ek paketin ortalarinda tekrardan basladiysan gear i yakalaman uzun suruyor. eger arkadas cevren ve rahat girebilecegin seni sirtlayacak guildin yoksa isin biraz zor. arkadaslarinda yazdigi gibi heroiclerden 10 man 25 man e dogru yola cikarsin. tabi class da onemli. healer olunca isler biraz daha kolay oluyor. tank da sinir gear i astinmi gene kolay oluyor ki sen gecmisin bu seviyeyi. 3.2 le zaten cok kolay oldu acikcasi guzel de oldu. yazin oyuna donenler falan oluyor tekrardan baslayanlar eski arkadaslardan onlari gearlayip raid e hazirlamasi hem kolaylasiyor hemde hizlaniyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Breakfast said:


dps class a sahip adamların bütün itemlarına bakılmazken healer,tank gibi class ların trinket ine bile bakıyorlar bizim serverda.zor bir class,spec seçmemden dolayı bu kadar zorlandım heralde.warlock falan olsam 3-5 epicle bile dps yapabilsem kimse sende niye pvp item var diye sormazdı :) sorulmuyorda zaten.



o hep öyledir ama, tank ve healer önemli kilit noktalardır. tank düzgün aggro tutamazsa yada çöpse, healer healleyemezse dps isterse dünya 1.si olsun hiç birşey yapamaz. bu durumda haliyle tank ve healer daha öneml oluyor ve daha sıkı bir teftişten geçiyor :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bir druidim vardı, 80lediğimin 2. günü pug buldum mavili yesilli itemlarla sadece 1 2 tane boe epic vardı ustumde.Adam biraz anlayıslıydı aslında ama itemlarımı gordugu anda bunlar nası itemlar falan filan diye soylendi bende hani sorun olursa cıkarım ama bi bossa geliyim heal atayım ona gore begenmezseniz degistirin falan filan dedim, 3. quartera geldiğimizde guild teklifi almıştım.

Ozellikle healerlarda itemsızda işe yarayabiliyorsun ki druid cok ayrı bir class zaten.Ama ben senin aksine spell powerdan cok mp5 falan kasmıstım bana daha mantıklı geliyor mp5.Raid healerı oldugun icin druidle, mananın bitmemesi gerekio ve hani pala ya da pri gibi bir anda 20k heal basmana gerek yok bunun icin
mp5>spell power diyorum ben,en azından baslangıc icin.

Sonra bir guilde girdim iste Naxx 10 gearıyla ulduar 25 yapıodum yerine göre pala ve pri gecemesemde heal metera giriodum genelde 3. olarak.Bu arada pvp itemına kesinlikle karsıyım, pvp itemlarından daha ii biseyler bulursun pve icin.Bir de iyi druidlerin itemlarına bak, stat olarak neye abanmıs gemleri socketleri nasıl dengelemiş falan yardımcı olur.

Ama bu iste en onemlisi skill ya da konsantrasyon,iyi heal atarsan kimse itemın yuzunden seni reddetmez,aksine tanınırsın heryere de cagırılırsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...