Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi aldim bi tane ama...


DeaN

Öne çıkan mesajlar

Arkadas tasinmasindan dolayi kedisi icin bakilacak yer ariyordu (kiraci sorunu) bende kabul ettim. Fakat pek bi bilgim yok. Eksi yonleri arti yonleri nelerdir? Nelerle beslesem daha iyi olur? Terbıyesi nasil saglanir (benim kedim agirbasli olmali ) birde evde astim hastasi biri var sorun olurmu tuy falan. Kisaca kediler hakkinda her konuda bilgilerinize ihtiyacim var :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kedi kaç aylık, kaç yaşında fln yazmamışsın benim topakda bissürü soru sordum ben oraya bakarsan patiden bissürü cevap geldi (:
aklına takılanları sorarsan daha kolay cevap bulabilirsin genel olarak anlatması çok uzun.

istemediğiniz bişi yaptığında net bir tavırla HAYIR diyin ama böyle korkutmayın yazıktır. Zaten yeni geldiyse evi fln tanicak sizi tanicak korkmasın.
mümkünse arkadaşın kediyi getirdiğinde 1 2 3 4 saat sizde kalsın kedi kendini güvende hissetsin.

zaten yavru değilse çok kolay kumuna fln alışıksa arkadaşının kullandığı marka kumu kullanırsın, + mama da aynı şekilde sorun olmaz suyunu da günlük değiştirdin mi herşey tamam. Maması hep kabında olsun o keyfine göre yer (: kedilerde öğün olayı pek yokmuş
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında hastalanmadığı sürece çok bir maliyeti yok,
kum zaten süper ucuz bişi uzun süre de gidiyor kumu, mama fiyatını bilemiyorum, mama masrafın olcek işte, su da beleş (: bizimkinin 2 tane kabı var birine çeşme suyu koyuyoruz birine de kendi içtiğimiz sudan koyuyoruz ikisinden de içiyor :F
sonra malt önemli, kendilerini yalayarak temizledikleri için çok fazla tüy yutuyorlar malt denilen şey midede biriken tüyleri sindirmelerine yardımcı oluyor, hepsiburada'da malt yazınca çıkıyordu da tam fiyatını hatırlamıyorum.

aşı fiyatlarını bilmiyorum 25-35 arası sanırım vet'ine göre
mama konusu önemli yani ucuz olsun diye kalitesiz mama alırsan, sonra hastalık vs durumlarında daha çok masraf edersin, bence vet'ini iyi seç, sonuçta veteriner seni sürekli yönlendirecek,
bazı forumlarda bazı veterinerlerin aşı diye su verdiklerini okudum inanılır gibi değil ancak işte insan korkuyor.

mama fiyatlarını bilemiyorum, bizimki 5aylık oldu, proplan marka mama kullanıyoruz,
aşı için de vet gelip aşısını yapıyor, aşı karnesini fln takip et ilk bir yıl aşısı çok fazla ondan sonra seyrekleşiyor.


fiyat konusunda pek yardımcı olamıyorum çünkü biz herhangi bir masraf yapmıyoruz mama, kum, malt, vet konularında (:
onun dışında aklına takılanları özel mesajdan da sorabilirsin benim topaktan da bu topaktan da elimden geldiğinde kendi bildiklerimi anlatmaya çalışırım

kısırlaştırma sorunu yeni gördüm
emin değilim ama bir forumda yaklaşık 100-120TL olarak okumuştum,
kısırlaştırmayı da 1 yaşına girmeden yaptırmayın düşünmeyin özellikle ergeg kedilerde gelişim tamamlanmadan kısırlaştırma tehlikeli olabiliyormuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani şimdi şöyle açıklayayım. Aylık 50-60 kediye masraf yapabilirim ve 150'de başlangıç için harcama yapabilirim sepeti, oyuncakları vs..

Yeterlimi sizce ?

Bu arada @Burax konunu baştan sona okudum. Bilgilendirdiğin için saol yer imlerine ekledim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kısırlaştırma ve aşı paraları dışında yeter o para. ilk yıl aşılarının hepsi gerekli zamanlarda, tam olarak yapılırsa iyi olur. ama ev kedisi olacak, dışarı hiç çıkmayacaksa, daha sonraki aşıları, vet.lerin dediği sıklıkta yaptırmana gerek yok bence. örn. biz kuduzu 2 senede bir, karmayı senede bir, iç paraziti 6 ayda bir yaptırıyoruz. dış parazite de ilk seneden sonra gerek yok, hayvanda herhangi bir rahatsızlık, parazit belirtisi görmediğiniz sürece. kanser aşısı da hiç yaptırmadık örneğin, size kalmış bir şey.

edit: kedi erkek ise, kısırlaştırıldıktan sonra yiyeceklerine çok dikkat etmen gerekiyor. kısırlaştırılmış erkek kedide böbreklere bağlı rahatsızlıkların ortaya çıkma olasılığı var, bu nedenle protein miktarı fazla olan mamalardan özellikle whiskas tan uzak durmak gerekiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dean çok kolay gelsin. benim 6 ay önce sokakta yaralı bulup aldığım kedim şu an evin bir numaralı yaramazı. bazı sebeplerden birkaç şehirde gezdik kendisiyle o nedenle biraz hırçın yetişti. olabildiğince sakin yetiştirmeye çalış, gerçi cinsine göre farklılıklar gösterir, ama eğitimin ucunu bırakma yoksa biner tepene :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...