Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şehit Anneleri ile Ölen pkk lı Annelerinin Görüşmesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Olayın farkli perspektiflerinden bakmak gerek aslinda,

Anne olarak ikiside kaybetmiş eywallah ancak birisi vatan için şehit olmuş birisi yasadışı bir örgüt için şehit olmuş eh bu durumda bunun neresi normal görüşmeleri ? Tamamen politik yaptirmaca bu bence. Tamam onlar gibi düşünemeyiz ancak hanginiz çoçuğunuzun katili ile sarilip barışabılırsın ? Doğuda gerçekten ailede iki kardeş biri asker biri militan birbirlerini vuruyorlar nerede şimdi mantık ?

Bu tamamen iktidar partinin bir düzmecesi kanımca. Kimse kimseye tükürmeye hakkı yok'da herkesin yaptiği kendine ama öncelikli olan yapilan şeylerin sonucu bu ülkeye olmasıdır her iki taraf için.
Mesaj tarihi:
Ben çok doğru bulmuyorum bu görüşmeyi.Bu barış süreci içinde illa da olması gereken bir şey değildi asla .Arkadaşların da bahsettiği gibi sonuçta bir itibarı var bu insanların ve şehitlerimizin .

Zaten birileri şehit anneleri ve babalarını işin içine katmaya bayılıyor .Hangi derneklerse artık bunlar . Eskiden de bu konuyla ilgili çok yaygara dinlemiştik .
Mesaj tarihi:
Sanırım hayattaki en büyük acılardan biridir bir annenin oğlunu gömmesi. Allah kimsenin başına vermesin.

Oğlunu kaybetmiş bir anne gidip de ben oğlumu kaybettim bütün anneler oğullarını kaybetsin demez, bu kan dursun der, hiç bir anne yavrusunu toprağa vermesin der.

Omfg siyasi güdümlü organize hareket demek ne kadar doğru bilmiyorum, samimice yapılmış bir hareket bence.
Mesaj tarihi:
Aman sakın sonuca, amaca bakmayın, önemli olan şekildir, ölenler biz rahat rahat yaşayalım diye ölüyor nasıl olsa, illa birileri bizim için ölür. Orda bir köy uzakta, gitmesek de, görmesek de, umursamasak da orası bizim toprağımız, biz oranın sahibiyiz.

said:
Öztürk, herkesin geçmişi unutması gerektiğine dikkat çekerek, "Gelin hep birlikte geçmişi unutalım. Silahı, nefreti düşmanlığı aramızdan kovalım. Helalleşelim, kucaklaşalım. Çoçuklarımızın birbirlerini öldürmelerini izlemek yerine, onlarla ve tüm halkımızla birlikte, kardeşçe yaşamayı ve huzur dolu bir geleceği hazırlayalım.Tek dileğimiz, hiç kan akmasın, hiçbir annenin yüreği yanmasın. Bunu temin etmek, insan olarak sorumluluğumuzun ve halkımıza karşı borcumuzdur" diye konuştu.

said:
Kanın kanla temizlenemeyeceğini ifade eden Öztürk, ”İntikam ve nefret acıları dindirmek yerine artırır ve yaygınlaştırır. Biz anaların çektiği acıyı başka analar çeksin istemiyoruz. Birlikte yaşadığımız bu acı dolu karanlık sayfayı tarihe havale etmekten başka çaremiz yoktur" dedi.
Mesaj tarihi:
Son 1 hafta

448 08 Ağustos 2009
16:10 Silopi / ŞIRNAK Bölücü terör örgütünden kaçan 1 terörist, Şırnak ili Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

447 08 Ağustos 2009
16:00 Uludere / ŞIRNAK Şırnak ili Uludere ilçesi dağlık arazi kesiminde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından 250 gram A-4 ve 2 adet el bombası kullanılarak tuzaklanmış el yapımı mayın bulunmuştur.
El yapımı mayın imha edilmiştir.

446 08 Ağustos 2009
12:15 Uludere / ŞIRNAK Bölücü terör örgütüne üye olmak suçundan aranan 1 şahıs, Şırnak ili Uludere ilçesinde yakalanmıştır.

445 07 Ağustos 2009
21:45 İskenderun / HATAY Hatay ili İskenderun ilçesi dağlık arazi kesiminde, bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile karşılaşılması üzerine çıkan çatışmada, 1 güvenlik görevlisi şehit olmuş ve 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Bölgede devam eden operasyonda bugün (08 Ağustos 2009) saat 05.00’de, 1 terörist silahı ile birlikte (M16 piyade tüfeği) etkisiz hale getirilmiştir.

444 07 Ağustos 2009
10:30 Lice / DİYARBAKIR Diyarbakır ili Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde, bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış bir adet patlayıcı düzeneği bulunmuştur.
Bulunan patlayıcı düzeneği imha edilmiştir.

443 06 Ağustos 2009
09:00 Pülümür / TUNCELİ Tunceli ili Pülümür ilçesi dağlık arazi kesiminde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış 2 adet el yapımı mayın bulunmuştur.
Bulunan mayınlar imha edilmiştir.

442 05 Ağustos 2009
09:55 Şemdinli / HAKKÂRİ Hakkari ili Şemdinli ilçesi dağlık arazi kesiminde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış 1 adet el yapımı mayın bulunmuştur.
Bulunan mayın imha edilmiştir.

441 05 Ağustos 2009
04:50 Uludere / ŞIRNAK Şırnak ili Uludere ilçesi dağlık arazi kesiminde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış 1 adet mayın ile 1 adet el bombasının 2 vatandaşın traktörleriyle geçtiği esnada patlaması üzerine 1 vatandaş yaralanmış, traktörlerde maddi hasar meydana gelmiştir. Olay bölgesinde yapılan incelemede tuzaklanmış 1 adet el bombası daha bulunmuştur.
Bulunan el bombası imha edilmiştir.

440 05 Ağustos 2009
05:40 Muradiye / VAN Van ili Muradiye ilçesi Beşparmak köyü bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist ile bunlara yardım ve yataklık yapan 2 işbirlikçi yakalanmıştır. Teröristlerle birlikte 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 11 adet şarjör, 310 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, 4 adet el bombası ve 1 adet el dürbünü ele geçirilmiştir.

439 04 Ağustos 2009
21:15 Merkez / ŞIRNAK Şırnak ili Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından güvenlik güçlerine taciz ateşi açılmış, ateşe anında karşılık verilmesi üzerine teröristler kaçmıştır. Teröristler tarafından açılan ilk ateşte 1 güvenlik görevlisi hafif yaralanmıştır.

438 04 Ağustos 2009
17:15 Silopi / ŞIRNAK Bölücü terör örgütünden kaçan 1 terörist, Şırnak ili Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

437 03 Ağustos 2009
21:30 Çaldıran / VAN Van ili Çaldıran ilçesi dağlık arazi kesiminde bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile karşılaşılması sonucu çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlerle birlikte 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ele geçirilmiştir.
Mesaj tarihi:
Küçük insanlar tarafından yönetildikçe,beyinlerimiz küçülüyor sanırım.
yapılanların pkk'nın siyasileştirilme çabası olduğunu anlayamıyor musunuz?Zaten dtp pkk'yı temsil ediyordu,yapılacak görüşmelerle bu resmileşecek.
Mesaj tarihi:
Aket-Atum said:

Her seferinde diyorum yine diyeceğim, neden sürekli biz alttan alan sevgi kardeşlik diye kıçını yırtan taraf oluyoruz? Savaş SAVAŞ SAVAAAAAAAAAAŞ diye bağırmıyorum elbette ama çiçek çocuk devleti miyiz lan biz? Nerede bir sorun çıksa "ehi ehi ya biz aslında kardeşiz" demeye getiriyoruz lafı hep. Neden abi neden aaaa

e kardeşizde ondan.
Mesaj tarihi:
Yahu annelerin babaların kardeşlerin bir sucu yokki,

ne demeye hala cocuklarını yaptıkları eylemleri işledi sucları onlar yapmış gibi sıraya diziyosun burda sg-1 anlamıyorum. Adalet kavramından uzaksın biraz, bole calışmıyo ama ben soliyim sana.

Oda ana oda ana, ikiside evlat kaybetmiş, ikiside bu savaş bitsin istiyo, biriside cocuğuna dağa cıktığı için kızgın. ikiside devlete hala bu iş bitmediği için kızgın.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

Yahu annelerin babaların kardeşlerin bir sucu yokki,

ne demeye hala cocuklarını yaptıkları eylemleri işledi sucları onlar yapmış gibi sıraya diziyosun burda sg-1 anlamıyorum. Adalet kavramından uzaksın biraz, bole calışmıyo ama ben soliyim sana.

Oda ana oda ana, ikiside evlat kaybetmiş, ikiside bu savaş bitsin istiyo, biriside cocuğuna dağa cıktığı için kızgın. ikiside devlete hala bu iş bitmediği için kızgın.

garip...
"anaları babaları kardeşleri de suçludur" dediğim bir yeri hatırlamıyorum.
ama istersen diyeyim, o dağlara anne baba kardeşine rağmen çıkanlar olduğu gibi onların zoruyla veya desteğiyle çıkanlar da vardır elbet.

illa adalet istiyorsan sana adaleti göstereyim:

Adalet bu çocukların babalarını öldürenlere af çıkarmaktır herhalde.

anlaşılmaya çalışılan kurumun ne olduğu belli, son bir haftada bile kaç olaya karışmış, yazıyor hepsi.
buna rağmen bunlarla hala aynı masaya barış fantazileriyle oturmaya çalışanların, ortaya anneleri sürüp psikolojik tuzaklar kurarak ne yapmaya çalıştığını anlamıyor değilim.

evet, anneler ağlamasın, ağlamasın da, suçlu nedense esas ağlatan değil de ağlatanla mücadele eden oluyor, çok ilginç.
ağlatanın elinde hala kan dökme gücü olduğu sürece oturulan masa şantaj masasıdır.
siz istediğiniz kadar annelerle bacılarla göz boyamaya çalışın.
Mesaj tarihi:
ne göz boyaması be. asıl göz boyayan yıllardır senin bu yaklaşımdaki kafalardır. yıllardır önümüze şehit analarını koyan ordumuzdur asıl. hem bu savaşı bitirmemek için elinden geleni yapan, hem de dökülen kanlar üzerinden prim yapam ordu..
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

garip...
"anaları babaları kardeşleri de suçludur" dediğim bir yeri hatırlamıyorum.
ama istersen diyeyim, o dağlara anne baba kardeşine rağmen çıkanlar olduğu gibi onların zoruyla veya desteğiyle çıkanlar da vardır elbet.

herşeyi kelime kelime soylemene gerek yok. "neden buluşmasınlar" sorusuna "bak bu hafta yapılan saldırılar" dıye cevap verıyorsan, zorlamanın alemi yok.
Mesaj tarihi:
Tut ki o şehit anneleri duygularında samimi değiller PKK'lıların annelerinden o tülbentleri kabul ettiklerinde herşey göz boyama (Hükümeti mi kastediyorsun, DTP'yi mi bilmiyorum SG-1)

O anne eğer samimi değilse, o anne eğer benim oğlum öldü, bütün PKK anneleri de çocuklarının kanında boğulsun diye düşünüyorsa, hangi güç, hangi siyası güdüm onu bu şekilde davranmaya yönlendirebilir.

Dünyadakı en büyük acılardan birini tatmış anne yarasına tuz basıyor, bu düşmanlık sona ersin diyor, ben yandım başka anneler yanmasın diyor. Bunun neyini tartışıyorsunuz anlamıyorum.
Mesaj tarihi:
ehehe artık gözünüz döndüğünden mi saldıracak başka bişey bulamadığınızdan mı bilmiyorum, benim annelere bi laf söylediğim putunu yaratıp ona saldırmayı seçmişsiniz.

Halbuki dönüp bakarsanız bu toplantıdaki annelerin samimi olup olmadığı konusunda tek bir yazım yok. Ve aslına bakarsanız samimiyetlerinden zerre de şüphem yok.

burada benim söylediğim tam da bu kurmaca barış görüşmelerinin başladığı günlerde düğmeye basılmışçasına böyle bir toplantının olması. Bunu DTP yaptıramaz, gücü yetmez. Bence bunun arkasında halk desteği çekmek isteyen iktidar partisi var.

ha siz bu toplantının tüm şehit ailelerini temsil ettiğini düşünüp orgazm da olabilirsiniz, farketmez. benim çok açık bir iddiam var eskiden beri, onu bugüne uyarlarsam, akp-dtp görüşmeleri sonucunda ortaya çıkacak "demokratik açılım" düzenlemelerini şehit ailelerine referanduma sunalım, hadi hatta tüm kamuoyunun önüne koyalım, çıkacak sonucu hep beraber izleyelim. çıkacak sonuca göre bu konuyu sonsuza dek kapatmayı kabul eder mi dtp ve kabul eder misiniz sizler?

elbette anneler kanın durmasını isteyecek, ama siz o annelere "oğlunun katilini hapisten çıkarıp serbest bırakıcaz" deyin de ondan sonra izleyelim gümbürtüyü.
Mesaj tarihi:
konuyla alakasız mesajlar atıp uste cıkmaya calışıyorsun.

konunu saldırılarla ilgisi yok, "hapisten cıkartmaya" dair hiçbirşey soylenmemiş.

ucuz ucuz mesajlar atma şuraya
Mesaj tarihi:
Cuce said:

konuyla alakasız mesajlar atıp uste cıkmaya calışıyorsun.

konunu saldırılarla ilgisi yok, "hapisten cıkartmaya" dair hiçbirşey soylenmemiş.

ucuz ucuz mesajlar atma şuraya

cevap veremeyince ucuz mu oldu mesajım?
ilginç...

hani şu benim anneleri samimiyetsiz bulduğum mesajım nerde kaldı?

ayrıca akp'nin "kürt sorunu"nun çözümüne yönelik olarak masaya oturduğu dtp'nin koşullarından biri içerdeki ve dağdaki teröristlere kapsamlı af. akp de bunu ciddi ciddi düşünüyor.

konumuz şehit analarıysa bu af elbette bu konuya dahildir.
  • Yeni Oluştur...