Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğan Petrol Ofisi'ni Satıyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Türkiye’deki pozisyonunu güçlendirmek, Orta ve Güneydoğu Avrupa pazarlarında büyümek isteyen Avusturyalı OMV, Petrol Ofisi’ndeki hisselerini artırmak için harekete geçti. Doğan Holding, Petrol Ofisi’ndeki yüzde 54 hissesinin kısmen veya tamamen satışı için Avusturyalı ortağı OMV ile görüşmelere başladı.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/12222273.asp

Oh bu da elin yabancısına gitti.

hayırlı uğurlu olsun.
Mesaj tarihi:
Doğan çok fazla devleti düşünen ve devletine çok büyük yardımları dokunan bir adam ya zaten ,Türk olunca ayrı oluyor .

Baya uzun zamandır tartışılan bir ihale sonucu almıştı zaten Doğan,zibillen usulsüzlük tespit edilmişti ihalede.
Mesaj tarihi:
said:

Kim yalancıymış ?

HEP söylüyorum "Zaman zaman yazdıklarım yalanlanıyor ama zaman hep beni haklı, yalanlayanları yalancı çıkarıyor" diye.
Bir kez daha böyle oldu.
23 Ocak günü şöyle yazmıştım:
"Bir süredir iş çevrelerinde ilginç bir dedikodu var: 'POAŞ satıldı.'
Aydın Doğan'ın Petrol Ofisi A.Ş.'deki hisselerini Avusturyalı ortağı OMV'ye sattığı veya satmak üzere olduğu konuşuluyor.
OMV'nin Aydın Doğan'la ortak kaldığı sürece POAŞ'taki hedeflerine ulaşamayacağını ve rafineri izni alamayacağını anlaması üzerine bu satışın gerçekleştiği konuşuluyor."
Aynı yazının son bölümünde, Aydın Doğan'ın OMV'ye yapacağı bu satışta Aydın Doğan Vakfı'na 100 milyon dolarlık bir bağış yapma şartı getirdiğini ancak OMV'nin Avusturya'daki vergi yasaları nedeniyle buna pek sıcak bakmadığını da belirtmiştim.
Yazı yayınlanır yayınlanmaz, Aydın Doğan bildik üslubuyla "sert" bir yalanlama yapmış ve yazımın hayal mahsulü olduğunu, POAŞ'ın OMV'ye satışının söz konusu olmadığını bildirmişti.
Ocak ayından bu zamana 6 aydan biraz fazla bir süre geçti.
O gün beni yalanlayan Aydın Doğan, bugün kendisi "POAŞ'ı OMV'ye satmak üzere olduklarını" açıkladı.
Bana sorarsanız satış aylar önce bitti ve işlemler tamamlandı.
Şimdi çoktan bitmiş bir işin açıklamasını yapıyorlar.
Böylelikle 6 aylık bir süre sonunda Türk halkı, "aslında kimin yalancı" olduğunu, kimin ise her zaman olduğu gibi doğruları yazdığını görmüş oldu.
Bir gazeteci için bundan büyük mutluluk olamaz.
Bu durumun bir işadamı için ne olduğuna ise Aydın Doğan kendi karar versin.

Not: Umarım bu kez üç kuruş daha fazla kazanacağız diye bir katakulli yapıp Axel Springer satışında olduğu gibi milyarlık bir vergi cezasıyla karşı karşıya kalmazlar.

Fatih Altaylı
Mesaj tarihi:
HAhahahha abi şimdi Doğan'ın üstüne gelmek için bunu mu kullanacaklar :D.

Sen kalk türk telekomu sat, tekeli sat, poaş'ı özelleştirme diye doğana sat, önüne gelen devlet kamu malını sat sat sat, hatta babalar gibi sat, sonra kalk doğan poaş ı satıyor ohaaaaaaaaaaa de :D

komedi yeminle :D
Mesaj tarihi:
Masticore said:

Bu topic sana horizon.
http://forum.paticik.com/read.php?13,4184621,4185203#msg-4185203
Bir kaç aydır istemedende olsa gözümden kaçmıyor.

Sabahın yaptığı haber ile habertürkün öncedende üzerine gittiği doğan gurubu ile ilgili olay aynı dikkatini çekerim. Bu yüzden bunu haber olarak vermesi nasıl oluyorda ciner ve çalık elele durumunu çıkarıyor ? Haberin ve başlığın kel alaka ve komik.

Ki neden fatih altaylının bir yazısını koydum diye , habetürk çalıkla elele o yüzden doğana saldırıyor edası yaratmaya çalışıyorsunuz ? Memlekette tek tarafsız düzgün haber gurubu doğanınkiler mi ? Büyük bir mizah var burada.
Mesaj tarihi:
Horizon said:

Masticore said:

Bu topic sana horizon.
http://forum.paticik.com/read.php?13,4184621,4185203#msg-4185203
Bir kaç aydır istemedende olsa gözümden kaçmıyor.

Sabahın yaptığı haber ile habertürkün öncedende üzerine gittiği doğan gurubu ile ilgili olay aynı dikkatini çekerim. Bu yüzden bunu haber olarak vermesi nasıl oluyorda ciner ve çalık elele durumunu çıkarıyor ? Haberin ve başlığın kel alaka ve komik.

Ki neden fatih altaylının bir yazısını koydum diye , habetürk çalıkla elele o yüzden doğana saldırıyor edası yaratmaya çalışıyorsunuz ? Memlekette tek tarafsız düzgün haber gurubu doğanınkiler mi ? Büyük bir mizah var burada.

Ben ne yazmışım orda ? Bir,iki ay önce gazete aldım ve orda da övgü ile söz etmişler calık'tan biraz gözlerin kör olmasa görürdün şuanki savaş . Çalık-ciner (yani hükümet) vs doğan'a döndü. Bir zamanlarda tam tersiydi.

O yüzden buraya gelip koyma fatih altaylı gibi şerefsiz bir adamın yorumları kıymeti varmış gibi. Benim doğan'ı savundugum fln.'da yok. Ertugrul özkök de en az onun kadar satılmış bir adam.

Beni uğraştırma şimdi doğan'a karşı olan ortak savaşlarını ortaya cıkartmak için....
Fark etmediysende araştır google'dan ögren ayıp değil bilmemek
Mesaj tarihi:
Doğanın tarafsız olup olmaması, HaberTürk yada Fatih Altaylı'nın taraf oluşunu değiştirmiyor ki? Bende de devlet tarafından "bi açık bulsakta vergiyi bindirsek" baskısı olsa bende satmaya çalışırım. Doğan bankasını bu nedenle sattı diye hatırlıyorum. Onu geçtim Petrol Ofisi özel değil mi? İsterse hibe etsin bana ne?
Mesaj tarihi:
Fatih altaylı habertürk sadece internet sitesiyken gayet güzel muhalefet yapıyodu.

ne zaman ki gazete kuruldu, turgay ciner'in yatırımları erdoğan tarafından övüldü açılışlarına gidildi işler tamamen değişti. fatih altaylı gazeteciden çok anti-doğan oldu adam ve çok saçma yazılar yazıyo artık.

ve işin en saçma kısmı da kendi etikleriyle çok övünüyoken internet sitesinde yazının bi kısmını yazıp kalanı gazetede yazması.

eskiden ne dürüst ne cesur bir adam derken şimdi nefret ediyorum.
Mesaj tarihi:
oyak gibi yapmadığı zaten kabahatti. doğan'a yedirilecek firma mı p.o.a.ş?

diğer yandan, tabii bir hükümetin bazı sebeplerden elindeki imkanları kullanması üzücü; ama koskoca hükümetlri harcamış medyanın da bir şekilde devletin dümen suyuna girmesi daha sevindirici.

putin burdaydı ya dün hazır gündemdeyken akıllarada gelmiyor değil, bakıyorum gelişmelere de hep aynı rusya ile olaylar.

tayyip bir 10 sene daha türkiye'nin başında bir şekilde, aynı putin ve rusya gibi.
Mesaj tarihi:
huun said:

oyak gibi yapmadığı zaten kabahatti. doğan'a yedirilecek firma mı p.o.a.ş?

diğer yandan, tabii bir hükümetin bazı sebeplerden elindeki imkanları kullanması üzücü; ama koskoca hükümetlri harcamış medyanın da bir şekilde devletin dümen suyuna girmesi daha sevindirici.

wtf? medyanın olayı muhalif olmaktır. Bu yüzden 4. güçtür. Medya iktidar eline geçerse demokrasiden bahsedemeyiz.

AP diktayla yapmıştı AKP satın ala ala yapıyor.

genel olarak medyanın özgür ses olması gerekir falan.
Mesaj tarihi:
Selam,

Medya 4.güç olabilir ama bu adil ve dengeli olacağını anlamına gelmemelidir. Türkiye'de tarafsız ve adil medya dedelerin torunlarına anlatacakları masallardan daha uçuk bir varsayımdır.

Türkiye'de muhalefet bile muhalefetliğin ne olduğunu bilmez iken medya nasıl muhalif olacak? İktidar desen çobanlardan kurulma şekilde davranıyor.

Ülke olarak teknokrat ve bürokrat yetiştirmeden siyasi gelişim hedeflersek, gelinen nokta bundan öte birşey olamaz. Parti gözetmeksizin milletvekillerinin kültür ve kaliteleriyle zihniyetleri ortada. Tencere dibin kara, seninki benden kara. Şimdi oturup da bu daha kara, şu daha kara tartışmasını yapmak yersiz kaçıyor. Taraftar zihniyeti ile siyaseti yorumlamak yanlış.

Dürüst ve konusunda bilgili insanlar ise siyasete girer mi; onları bu mevcut beyinler hiç barındırırlar mı? Neden şahsiyetini ve gururunu riske atsın ki adamlar. Onlara da hak veriyorum.

Herkes kendi kafasındakini seslendiren ve yazan medya organını en tarafsız ve adil buluyor. Demek ki biz daha tarafsızlık nedir bilmiyoruz. Biz ki birkaç sene sonra bu şikayet ettiğimiz kişilerin yerine aday olacak insanlarız.

İstek parçası: Erkin Koray - Fesuphanallah
...Böyle gelmiş böyle gidecek korkarım Vallah
Yok mu çaresi dostlar fesuphanallah...

Saygılar.
Mesaj tarihi:
devlet kendi idaresinde olan bir kurumu özelleştirerek satmış.
e alan adam ben artık bu şirketi istemiyorum satıcam diye çıkıyorsa bize pek bişey söylemek düşmez. mutlaka sözleşmesinde kime nasıl devredeceği hakkında hükümler vardır. sen devlet olarak bu özelleştirme sonucunda yabancı şirketlere satılması yolunu açarsan bu adam da kar yaparak satabileceğini düşünüyorsa satar. satsın adamın keyfinin kahyası veya ne kadar milliyetçi olduğunu tartışacak değiliz. burda vatanını sevmiyor bilmemne demek de pek bişey ifade etmez. şahıs vatan haini ise zaten gereği yapılırdı. devlet devlet olmalı kurumlarını özelleştirirken belirli şartları sözleşmeye eklemeliydi.
Mesaj tarihi:
Medyanın görevi muhalefettir, muhalefetini de çekinmeden yapmalıdır. Ama iktidar yanlısı yayınlar yapabilir eğer fikirler örtüşüyorsa.

Şöyle bi durum var ki, medya devlet kurumu değil. Özel bir şirket. İstediğini yapar bakıldığında. Sadece özgür olmalıdır bu özgürlüğün içinde istediğini yapmalıdır.
Mesaj tarihi:
Estel_Anorien said:

wtf? medyanın olayı muhalif olmaktır. Bu yüzden 4. güçtür. Medya iktidar eline geçerse demokrasiden bahsedemeyiz.

bu dediğine karşı değilim, doğru diyorsun. ticari faaliyetleri için muhalif olanlara zaten sözüm.
  • Yeni Oluştur...