Anelor Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Revangelis said: bazı arkadaşlar iki konsolun da gücünü fazla abartıyo gözünde (özellikle ps3). ikisi de kaç senelik alet yahu, şu an çok daha güçlü donanımlar var pcde. ps3'ün en büyük artısı bluray kanımca. tabi donanım ile uğraşmadan konsolunu alıp dev ekran tvde oyun oynamak çok büyük keyif o ayrı. bence en buyuk artisi bi standardin olmasi herkezin donanimi ayni olunca daha iyi performans aliniyor yapilan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 haklısın tabiki o konuda ama dediğim gibi, sınırları belli aletin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 simdi her zaman soyluyorum sunu giderim 3000 dolarlik rekor grafik karti cikartirim PC ye ancak oyuncularin cogu bunu alamadigindan ve yapimcida cogunlukta bu yok diye optimizasyon kasmadigindan 3 senelik ekran kartin 3000 lik karttan daha iyi calistirabilir oyunu konsol vs PC nin en buyuk olayi bu bosuna demeyin yani "KAC SENELIK MAKINA BUNLAEEER" diye PC ye yapilan oyunlarin cogu makinanizin gercek gucunu kullanamiyor, PC ye oyun yapan adamin onunde milyonlarca farkli kombinasyon var cunki optimize etmesi gereken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 evet viktor gerekenleri soylemis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 yahu hem ps3 ve xboxa hem de pcye çıkan oyunların çoğunu pcde daha güzel grafiklerle oynayabiliyorsun. örnek olarak mirrors edge'i ps3de de pcde de oynadım, pcde çok daha güzel gözüküyor. viktor biraz abarttın, çok çok pahalı hardware almak zorunda değilsin şu an pcye öyle bir durum için. sonuçta ps3 (xboxda) kaç senelik ekran kartı kullanıyor (Based on NV47 Chip (Nvidia GeForce 7800 Architecture)), işlemcisi ne kadar güçlü olursa olsun, en düşük bileşen belirler sınırı. istediğin kadar optimizasyon yap, rasyonel konuşuyorum şurda, istediğiniz kadar fantazi kurun. tabi dersin ki her şekilde konsol almak daha ucuza gelir kafam rahat olur parça ile uğraşmam zaten haklısın o konuda hiçbirşey demiyorum ben de konsol kullanıcısıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 ben fantezi kurmuyorum git dedigimi yap ps2 ye ilk cikan oyunlardan birini koy sonra gecen sene cikan bir oyunu koy NFS filanda deniyebilirsin donanim ayni donanim nasil grafikler 3-4 kat farkedebiliyro gecen senelerde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 viktor yanlış anlamışsın beni demek istediğim ps3ün daha da gelişmeyeceği değil, kendi içinde tabiki gelişiyor, yapımcılar konsolu çözdükçe iyileşiyor, buna karşı birşey söylemiyorum ben. benim söylemek istediğim bu gelişmenin şu anki pc donanımlarına karşı yine de çok düşük kalması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 dusuk ama bende diyorumki PC de optimize edemiyorlar konsolda jilet gibi calisan GTA4 bugun cogu supoer bilgisayarda full texture acilmiyor PC de donanim cok cesitli, konsolda oyunu yapmadan once bakiyorsun 3 milyon makina varsa diyorsun 3 milyonuda potansiyel musteri ama dunyadaki PC sayisi atiyorum 1 milyarsa bunlarin kacinin senin oyununu calsitirabilicegini bilmiyorsun salliyorum cifors 3000 karti yeni cikmis oluyor oyunu ona gore yapinca bu defa eski karti alanlarda kasmamasi gereken oyun kasiyor makinanin gucu yetmesine ragmen, hem eskiye hem yeniye gore calissan bu defa oyun yapim sureci gereksiz uzuyor ortayol bulunuyor bu kez oda guncel cogu makina acsin diye baltalaniyor cozunurluk desek HDTV 720p konsol oyunlari oysa bilgisayarlarda resolutionlar asti gitti, 1080p ustu resolutionda oynuyor millet buda baska ciddi bir yuk demek falan o yuzden PC ye boyle asmis grafikli ozel oyun gelmiyor kac senedir, cogunlukla konsoldan port veya crysis gibi teknoloji demosundan bozma oyun ki crysis de piyasaya ciktigindan oynamak istiyenlerin %60 i oyniyamamisti, oyunun ozelliklerini full acabilen bir makina piyasada yoktu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Elma ile armutu kıyaslıyorsun sanki? PS donanımı sabit, developerlar, elindeki sabit sistem ile "Nasıl daha iyi oyun yaparız?" konusunu araştırıyor ve kendilerini geliştiriyorlar. PC'de ise tamamen farklı, gelişen donanımlara göre oyun yapılıyor ve sonuçta abartı bilgisayar isteyip halen dandik oyunların CTD yediğini veya optimizasyon sorunu yaşadığını görüyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 seneye falan pcnin grafikleri ps3 ün grafiklerini katlıyacak, ps3 pc grafiklerini geçemiyecek hatta yakınından bile geçemiyecek bence. çünkü sürekli daha iyi donanımlar çıkıyo pcyeki şu anki ekran kartları(fiyatları ps3ten daha pahalı bu arkadaşların). madem ps2'den örnek verdiniz ps2 nin son zamanında çıkan oyunların grafikleriyle o zamanki pc oyunlarının grafiklerini bi karşılaştırın isterseniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 İşin komik yanı gta4 konsolda pcden hem çok daha rahat çalışıyor hemde daha güzel grafiklere sahip lulz öyle bi mantık yok elesso. 800 dolarlık ekran kartı çıkınca oyunlar 800 dolarlık ekran kartına göre yapılmıyor. 3 sene geçip te o 800 dolarlık ekran kartı herkesin evine girince ona göre yapılıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 viktor güzel diyorsun dediklerine katılıyorum zaten fakat iki nokta var, birincisi ps3de jilet gibi çalışan gta resmen çamur gibi grafiklere sahip. pcde bir dene gör. ikinci nokta şu ki, ben zaten kıyas yapmak için söylemedim ki hiçbirşeyi, demek istediğim şuydu, bazı arkadaşlar ps3ün gücünü o kadar abartmış ki gözünde, sanki tasarımcılar, yapımcılar aleti tam olarak çözünce şu an güncel donanımlı bir pcden çok daha güzel gözükecek oyunlar (hem pcye hem ps3 e çıkacak olanlardan bahsediyorum). belki düzgün ifade edemedim kendimi. sadece bir gözlemdir ayrıca bu, viktor sana demedim özellikle bunları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Kaede said: İşin komik yanı gta4 konsolda pcden hem çok daha rahat çalışıyor hemde daha güzel grafiklere sahip lulz abi naptın ahahaha buna güldüm işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 ps3üm de var pcim de var. Kendi gözümle gördüğüme mi inanayım senin söylediğine mi ? alienware olmasada 1200 dolarlık kasam vardı pc de oynadığımda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 ne zaman 1200 dolara aldın, donanımın ne bunlar çok önemli şeyler. 1200 doların içinde ekranıymış, kasasıymış, ses sistemiymiş bunlar dahilse zaten 1200 dolar çok düşük bir para pc için. (zaten ps3ün fiyat bakımından üstünlüğü falan demeyin, tabiki ps3 çok daha karlı bir önceki sayfada da söyledim bunu) git adam gibi bir pcde gta4 aç oyna farkı gör. bikere mantıken imkansız söylediğin şey, ps3de anti-aliasing olmayıp da pcde olması direk çok büyük bir fark yaratıyor. al burada da küçük bir karşılaştırma http://www.geeks3d.com/20081222/graphics-comparison-pc-vs-xbox-360-vs-ps3/ ya da sen bilirsin at gözlüğü ile devam edit: çıkmam lazım şu an arkadaşı askere uğurlayacaz(: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anubisath Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 güzel kaynamış revan. birisi de commentlerde "Cod ps3>xbox360>pc" yazmış göre göre hala yuh be,ayıp -_- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 doğru demi$ bencede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Kaede said: ps3üm de var pcim de var. Kendi gözümle gördüğüme mi inanayım senin söylediğine mi ? alienware olmasada 1200 dolarlık kasam vardı pc de oynadığımda ekran kartının modelini söyle ona göre konuşalım. said: 800 dolarlık ekran kartı çıkınca oyunlar 800 dolarlık ekran kartına göre yapılmıyor. 3 sene geçip te o 800 dolarlık ekran kartı herkesin evine girince ona göre yapılıyor hmm geleceğe yatırım yapıyoruz yani, aslında hiç bi fark olmuyo 200 dolarlık ekran kartıla 800lük arasında 3 sene geçmeden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anubisath Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Skyfire said: doğru demi$ bencede kusura bakma da sende de göz yok o zaman.sadece o tüfeğin üstündeki detaylara baksan bile farkı anlarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Revangelis said: ne zaman 1200 dolara aldın, donanımın ne bunlar çok önemli şeyler. 1200 doların içinde ekranıymış, kasasıymış, ses sistemiymiş bunlar dahilse zaten 1200 dolar çok düşük bir para pc için. (zaten ps3ün fiyat bakımından üstünlüğü falan demeyin, tabiki ps3 çok daha karlı bir önceki sayfada da söyledim bunu) git adam gibi bir pcde gta4 aç oyna farkı gör. bikere mantıken imkansız söylediğin şey, ps3de anti-aliasing olmayıp da pcde olması direk çok büyük bir fark yaratıyor. al burada da küçük bir karşılaştırma http://www.geeks3d.com/20081222/graphics-comparison-pc-vs-xbox-360-vs-ps3/ ya da sen bilirsin at gözlüğü ile devam edit: çıkmam lazım şu an arkadaşı askere uğurlayacaz(: abi o sitedeki ps3 grafikleri gercekse ya tuplu tv yada bana yanlisikla ps4-5 falan vermisler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 sitedeki resimler biraz dandik tamam kabul ediyorum da evde 46inch fullhd televizyonda oynadım bitirdim oyunu, pc için gördüğüm her incelemedeki resime göre gayet çamur gibi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 ya abi grafikleri 10 kati iyi olsa ne olur ya ben ps i birakip saatlerce ds te pokemon metal slug falan oynuyorum. oyun bu abi eglenecen ben koltugumda yayilip bluetooth dualshock controllerla oynamaktan sandalyede gotum aciyarak kamburum cikarak oynamaktan aldigimin 10 kati zevk keyif aliyorum ole daha cok egleniyorum bluetooth headsetim kulagimda tuvalette iserken bile clandakilerle muhabbet ediyorum tuvalette sicarken oblivion da skill kastigim cok oldu :D klavye mouse bana gore deil fps dahil oyunlarda ben alistim controllera olay budur herkezin kendine gore sebepleri vardir kisaca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anubisath Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 e iyi de konuyu niye kişisele çektin ki sen,tartışma pc ve konsollar arasındaki grafik farkıydı,hangisinin kullanımının daha rahat olduğu , hangisinde sıçarken de oyuna devam edebildiğimiz değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 arezd said: Arkadaşlar bu Ps3'e çıkan unique oyunların sayısı gitgide azaldı. Sanırım bu platforma oyun yapımı biraz maliyetli ve badireli imiş sebep bu mudur acaba? Elimde fena sayılmicak bir pc var ve bu sepepten son gunlerde ps3'ü satmayı düşünmekteyim.Bu durum ne kadar böyle devam eder ya da GoW3 için ps3ü tutmaya değer mi sizce? Hani zaten bence ps3'de daha çok kapışmalı oyunlar daha eğlenceli. E uzun bir süre de evinize gelen giden olmadığı zaman can sıkıyor bu durum gerçekten de. Yorumlarınızı bekliyorum. konu bu. 10 yasindaki OF GRAFIKLERE BAK SUPER OYUN bebe mantigindan uzaklasmak konuya baska bi yonden deginmek adina verdim ornegi skti cunku artik bu forumdada onlarca kere tartisildi bu grafik meselesi SS ler kondu herkez olabildigince uzaga isemeye calisali cok oldu birazda esas amac olan eglenceye baksak diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 uzağa işemeye siz niye çalışıyosunuz lan, donanımı yapanlar çalışsın sdfsf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar