kermit Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 zorla yapılan devrimden çocuk doğmaz.
calimero Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 halklar kardeştir de sınıflar değildir. kürt işçi, türk işçi, alevi işçi, sünni işçi sınıf bilinciyle hareket edecekler. ama karşılarındaki türk, kürt alevi, sünni patronlar da hakimiyet alanlarındaki kolluk kuvvetleri ile buna karşı duracaklar. fln filan. Edit: Typo
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=Ml47uslcXio
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 olm rambo filminin adıda "ilk kan" değilmiydi direk herşeyi çalmışlar lan hahah VAHŞİ KAN
MADBOY Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 http://img522.imageshack.us/img522/904/cneytarkinvahsikan22gk5xc2.jpg
superwiz Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 AHZAZAUAHZUAHAUHA kan akıcak kan,kan kan kan akıcak kan,kan kankan akıcak kan,kan kankan akıcak kan,kan kankan akıcak kan,kan kankan akıcak kan,kan kan 100 kere tekrarladı can evimden vurdular başaklarımı yaktılar aaaaahaaauahzuaha 4:45 deki bağırmasında altınıza etmeyinde,müptelası oldum lan,müzikleri bile aynı :)
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Abi olması gerekeni söylemek komik mi ya? Aklınızı maşınıza toplayın. Top kavgasından birbirini öldürüyorlar diye halkların kardeşliğini savunmayalım mı? Türbanlılara gelince genel konuşma. Her türbanlıya öyle hissetmiyorum. Her bölücüye öyle hissediyorum. Halkların kardeşliğine karşı çıkıp kimlik çatışmaları yaratarak ülkeyi bölüp insanları gereksiz kavgalara sürükleyenleri asalım keselim diyorum. Zira insanca bir yanı yok insanları birbirine düşürmenin. Ama her türbanlı bölücü değildir. O yüzden de o genelleme yanlış oluyor. 2 sayfa öncesine cevap bverdim sonrası kahkahayla geçmiş idare edin artık.. Şaka gibisiniz yani sanki halkların kardeşliği çok komik ve kötü bişey. İyiliği, sevgiyi savunmak komik mi oldu?
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Alexi_Septimus said: nileppezdel said: Alexi_Septimus said: nileppezdel said: Ha ben devrimcileri haklı bulmam. Silaha bulaşmadan yapacaksın devrimini. Değil mi bence de, çünkü bugüne kadar başarılı olmuş bütün devrimler kansız ve silahsız yapıldı. Abi sonuçta kendi görüşünü kabul ettirmek için karşı görüşteki insanları öldürünce eleştirdiğin faşistten farkın kalmıyor. O zaman nerede ideolojin? Nerede halkların kardeşliği? Devrim iki arkadaş arasında çıkan bir tartışma olmadığı için görüş kabul ettirmek kadar basit bir kavram değildir, daha ziyade revize edilerek idame edilmesi artık mümkün olmayan ya da öyle olduğu düşünülen sistemlerin içerisinde oluşan bir harekettir. Bununla birlikte bütün devrimlerin faşistlere karşı yapılmadığı, hatta ve hatta faşizmden önce de devrim kavramının var olduğunu eklemem gerekiyor sanırım. Ayrıca ideolojilerin hepsi halkların kardeşliği, hümanizma inancı ve köpek yavruları gibi pozitif öğeler içermek zorunda değildir, örneğin yukarıda bahsettiğin faşizm de bir politik ideolojidir ve oldukça radikaldir. Halkların kardeşliği konusunda bir şeyler yazmak istemiyorum, ancak esas merak ettiğim 2 satır olan yazından nasıl bu kadar çok yanlış görüş çıkartılabildiği? Abi düşünce farklılığı. Herkesin görüşü ayrıdır, yanlış görüş ne demek? Bak AKP'ye zaten tökezleyen laikliğimizi daha da yerin dibine sokuyorlar siyasi yollarla. Kanlı mı oldu? Hayır. Adamlar hallediyolar işlerini siyasi yollardan. Aşırı sol partiler oy alamıyorsa onların problemidir, yanlışıdır. Oy toplayamayınca silaha sarılmak da benim görüşümde yanlıştır. Ve tabii ki her devrim faşistlere karşı yapılmaz ama biz burada 80 dönemi devrimcilerini tartışıyoruz. O yüzden kendi ideolojilerine ters buluyoru yaptıklarını. Fikir kabul ettirmekten bahseden yok zaten arkadaş tartışmasında, iyi siyaset yaparak her fikri meşrulaştırabilirsiniz. AKP şov yapıyor bu konuda. Hakkımda kendi kafanda kurduğun çıkarımlarla beni itin bi yerine sokmaya çalışmışsın da komik yani. Ben "bütün devrimler faşistlere karşıdır, yaşasın care bears ve iyilik sevgi oley" mi dedim? :D
midye dolma Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 kenan evren'le atatürk niye karşılaştırılmış ki? istiklal mahkemelerinde asılan 1500 eşkiya, şey saitin mollalarının öldürülmesi mi incilerinizi döktü yani? bir de dersim isyanı denmiş ayrı komik sanki atatürk dedi sivil öldürün diye. atatürk seyit rıza'yı affetmesin diye pazar akşamı astılar apar topar. atatürk döneminde ülkede asker korkusu diye birşey var mıydı? hayır. 80 darbesinden sonra var mıydı? evet. tartışacak birşey yok o zaman.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 mideye dolma, Atatürk kurmayları tarafından birçok kez yatıştırlmıştır.Kubilayın başı kesildiğinde menemeni baştan aşağıya yakın demiştir ki zar zor vazgeçirilmiştir sorumlular asılmıştır.Şeyh sait isyanında ise tam anlamıyla isyan "kan" ile bastırılmıştır.Yanlış mıdır ? hayır.Ama atatürk'ün onca devrimi merhametle gerçekleştirdiğini düşünenlerin olması komik,eh işte eğitim sisteminde bitiyor olay. abi ülkede asker korkusu mu vardı demişsin,iyice fail olmuşsun.o zamanın anadolusuna,doğusuna bir gitme şansımız olsaydı keşke.savaştan sonra atatürke desteğini çeken birsürü komutan oldu devrimler yüzünden.Din elden gidiyor diye Atatürk'e cephe alanlar oldu.Bu zihniyetle kurulan muhalefet partisi yığınla oy aldı,sonra kapatıldı. Devrim dediğimiz hadise nasıl yapılıyor zannediyorsunuz bilemiyorum..
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Ya bu tartışmalar da anlamsız ki aslında. Atatürk devrimleri döneminde yaşadık mı? Hayır. sipeyskeyk kanlı devrimdi Atatürk asarım keserim modundaydı diyen kaynağı doğru buluyor midye dolma da tam tersini belirten kaynağı. Benimki doğru seninki yanlış demek de baya anlamsız aslında, çünkü o dönemde yaşamadık. Farklı farklı kaynakların anlattıklarına göre konuşuyoruz. A kaynağının kredibilitesi de B kaynağınınkinden fazla değildir bu yüzden "eğitim sistemi hede hödö hehehe" demeyelim bence
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 eğitim sistemi derken aşağılamak için söylemedim,bazı gerçekler okullarda okutulmuyor ve insanların bilmemesi doğal.Benim kaynağım onun kaynağı diye birşey yok benim anlattıklarım tarihi gerçektir kaynakla filan alakası yok.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Nasıl tarihi gerçek oluyor? Atatürk'ün o andaki sözleri kaydedilmiş mi bir kasete? :) Herkes "Atatürk böyle böyle dedi lan valla" diyebilir. Tarihi gerçek olması için Atatürk el yazısıyla "ben hepsini yakacaktım ama izin vermediler" yazar altına imzasını atar. Geri kalanlar spekülasyondur. Farklı tarihçilerin, farklı kaynakların kendi anlattıklarıdır..
bansheee Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 MrMarvelous said: Aaa foruma bak komünist kaynıyo ya! Cidden amma çok kızıl varmış. Sanal ortamda anarşi dönemini canlandırıyosunuz valla... Restoranda otururken adamın tekinin anidem çıkıp sağa sola makineli tüfekle ateş etmesine bişey demiyosunuz, ama bunu yapan manyakları engellemek için yapılan darbede yapılan işkenceye laf ediyosunuz öyle mi? komik.. Zamanında kızıl atalarınız sokakları paylaşmış arasında, sürekli bi ateş açmalar, çatışmalar, kavgalar... Millet sokağa çıkamaz olmuş korkusundan. Bu kadar zıvanadan çıkmış insanları nası dize getirseymiş Kenan Evren Paşa? Ay yok işkence ediyolarmış da adam asıyolarmış. O asılan adamlar devrim yapıcaz diye millete terör estirmeden önce düşünselermiş.. Ayrıca Atatürk'ü de karıştırmışsınız konuya da, Atatürk dediğiniz insan şapka kanunu için bile adam asmış bir insandır. Herkese anladığı dilden konuşucaksın. Cahile de bu söküyor ancak napalım. ya yapma gözünü seveyim haksızlık karşısında biraz sesini çıkaran herkeze "gomunüst dolmus" demeyin.12 eylül öncesi olan olaylar bilindik şeyler. Amerikanın ezelden beri uyguladığı provokasyona dayalı anarşi sonrasında komünistleri hedef gösterip ırkçı faşist darbe, sonraki yıllarda gericiliğin tırmanması beraberinde milli ekonominin toptan terkedilip sömürüye hazır koyun yetiştirilmesi. Kusura bakma ama bunları yaptı diye de minnettar kalamam adama.Bu kadar basit bir komployu göremeyen insanlarda Kenan geldi çatışma bitti derler tabi.Yoksa milletin sokağa çıkamaz olduğu durumu yanlış değil tabi bilinen şeyler.
midye dolma Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 sipeyskeyk said: mideye dolma, Atatürk kurmayları tarafından birçok kez yatıştırlmıştır.Kubilayın başı kesildiğinde menemeni baştan aşağıya yakın demiştir ki zar zor vazgeçirilmiştir sorumlular asılmıştır.Şeyh sait isyanında ise tam anlamıyla isyan "kan" ile bastırılmıştır.Yanlış mıdır ? hayır.Ama atatürk'ün onca devrimi merhametle gerçekleştirdiğini düşünenlerin olması komik,eh işte eğitim sisteminde bitiyor olay. abi ülkede asker korkusu mu vardı demişsin,iyice fail olmuşsun.o zamanın anadolusuna,doğusuna bir gitme şansımız olsaydı keşke.savaştan sonra atatürke desteğini çeken birsürü komutan oldu devrimler yüzünden.Din elden gidiyor diye Atatürk'e cephe alanlar oldu.Bu zihniyetle kurulan muhalefet partisi yığınla oy aldı,sonra kapatıldı. Devrim dediğimiz hadise nasıl yapılıyor zannediyorsunuz bilemiyorum.. Ne dersen de 80'den sonra tüm ülkeye yerleşen asker ve devlet korkusuyla bağdştıramazsın Atatürk dönemini. Atatürk'ün yaptığı artıların eksilere baskın geldiği bir devrim. Belki de dünyadaki devrimler arasında en kansız olanı çünkü Fransız ve Bolşevik ihtilallerindeki gibi aydınlar öldürülmedi ya da 80 darbesindeki gibi bir korku hakimiyeti kurulmadı, kitaplar yakılıp okuyanlar hapse atılmadı. Sen Atatürk döneminin doğusuna bakacağına Kenan Evren döneminin doğusuna bak ayrıca.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Ben Atatürk ile Kenan Evren'in yaptıklarını veya dönemlerini karşılaştırmıyorum.Atatürk dönemi süt limanmış gibi bahsetmişsin de onun için yazdım.Anlatmaya çalıştım başarılı olsun başarısız olsun iyi yönde olsun kötü yönde olsun bütün devrimler kanlı olur.Kenan Evren dönemi de öyleydi.
midye dolma Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Atatürk döneminin süt liman olduğunu düşünmüyorum, sadece bir korku hakimiyeti olmadığını belirtmeye çalıştım.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Şeyh Sait isyanı: sadece birkaç satır yazıyorum. 7 Mart'ta Şeyh Said'in emrindeki 5000 kişilik bir kuvvet Diyarbakır'a saldırdı. Başbakan Ali Fethi Okyar'ın istifasını isteyen Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü'yü yeni bir hükümet kurmakla görevlendirdi (3 Mart). Diyarbakır'daki Şark İstiklal Mahkemesi önceden verilen emre itaaten Şeyh Said ve 47 ayaklanma yöneticisi hakkında da ölüm cezası verdi (28 Haziran). Cezalar, başta Şeyh Said olmak üzere, ertesi gün infaz edildi. Ayaklanmaya karıştığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası, çok geçmeden hükümet kararnamesiyle kapatıldı. Dersim İsyanı: Ocakzade (Ehlibeyt soyu) kökenli ve Şeyh Hasan aşiretine mensup olan Abasan aşireti reisi Seyit Rıza önderliğinde asker ve vergi vermek istemeyen aşiretlerce yeni bir ayaklanma patlak verdi. Ayaklanmaya Kureyşan aşireti dışında Haydaran, Yusufan ve Demenan aşiretlerinden oluşan yaklaşık 6,000 kişilik bir ayaklanmacı grubu katıldı Ayaklanma 20-21 Mart gecesi Harçik köprüsünün yıkılması ve köprüyle Kahnut bucağı arasındaki telefon hattının kesilmesiyle başladı. Mart-Nisan 1937'de olayların genişlemesi üzerine general Abdullah Alpdoğan komutasında başlatılan askeri harekat, 13 Eylül 1937'de sona erdi. Ayaklanmacıları 3 uçak filosu bombaladı. Sabiha Gökçen de harekatta görev aldı. Evet gerçekten o zamanki doğu huzur doluymuş.Kenan Evren döneminde çok daha ciddi olaylar çıktı haklısın.
Öne çıkan mesajlar