Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürt açılımı ve Apo'nun ilk şartı

|Joker|

Öne çıkan mesajlar

Öcalan'ın ilk şartı
"Şartlarım düzelirse müzakerelerde rol alırım"

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, 15 Ağustos'ta açıklayacağı Kürt sorununun çözümüne ilişkin yol haritasına kilitlenen DTP'yi, "Sorunu anlamıyorlar" diye eleştirdi. Şartlarının düzeltilmesi durumunda müzakerelerde rol alacağını söyleyen Öcalan, CHP'nin demokratikleşmesi durumunda oylarını yüzde 40'lara çıkaracağını iddia etti.

İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan, Kürt sorununun çözümünde rol alması için koşullarının düzeltilmesini istedi.

Öcalan'ın, avukatlarıyla görüşmesi PKK'ya yakın internet sitesinde yayınlandı. Sorunun kendisinin affedilme sorunu olmadığını savunan Öcalan, "Pazarlık da yapmıyoruz. Toplumsal bir uzlaşı ve müzakeredir yapmaya çalıştığımız. Sorun benim affedilip affedilmemle ilgili değil. Sorun çok daha derinlerdedir. Ben 10 yıldır bu sorunun çözülmesi için elimden geleni yapmaya çalıştım. Türkiye'de pek çok aydın sorunu tam olarak derinliğine kavrayabilmiş değil. Bu sorunun demokratik çözümü için bir müzakereye ihtiyaç vardır. Bölgede muazzam politik kültür oluşmuş, beş, on bin silahlı kişi var dağlarda, Kürtler'in her türlü gücü de var. Hiç kimse durduramaz. Eğer burada bu ölümleri, çatışmaları durdurmam isteniyorsa, benim rol almam isteniyorsa, o zaman şartlarımın da düzeltilmesi gerekir. Ben burada bu şartlarda hiçbir şey yapacak durumda değilim" dedi. Prostat tedavisi görmeye başladığını anlatan Öcalan, kullandığı ilacın yan etki yapması nedeniyle doktorlar tarafından kesildiğini söyledi.

"DTP DAHİL KİMSE SORUNU ANLAMIYOR"
"Bu durumda benim dışımda siz nasıl çözerseniz çözün, bu beni bağlamaz. Başkaları beni temsil etmez" diyen Öcalan, "DTP ile mi çözmek istiyorsunuz, sizi engelleyen kimse mi var mı, çözün. Zaten DTP de dahil Türkiye'deki partilerden hiçbirisi de sorunu tam olarak anlayamıyor, kavrayamıyor. AKP'nin de sorunu yeteri kadar kavradığını zannetmiyorum. AKP'nin sorun umurunda da değil. Bir kaç danışmanın görüşlerine başvuruyorlar bu kadar. Diğer partiler de öyle. CHP de öyle. MHP ve CHP sorumlu davranmalıdır artık."

"HERKES BANA HAVALE EDİYOR"
Öcalan, PKK'nın 25 yıl önce adını duyurmak için 15 Ağustos 1984'te Siirt'in Eruh ilçe baskının yıl dönümünde İmralı Cezaevi'nde sözde yol haritasını açıkladıktan sonra çekileceğini söyledi.

"Aylarca müzakerelere ihtiyaç var" diyen Öcalan'ın, "Herkes sorunun çözümünü bana havale etmeye çalışıyor. İşin içinde birçok faktör var. Ben bu faktörlere hakim değilim. Haber de alamıyorum. Kaldı ki sosyal olaylar böyle gelişmez, tek kişi üzerinden yürümez. Ben ancak katkı sunabilirim. O da şartlarım değişirse" dediği belirtildi.

Baykal'ın, CHP'yi Ergenekon'la ilişkilendirerek bitirme noktasına getirdiğini öne süren Öcalan, CHP'nin demokratikleşmesi durumunda yüzde 40 oy alacağını savundu. Yol haritasını 15 Ağustos'ta açıklayacağını yineleyen teröristbaşı Öcalan, devletin de Eylül ayında operasyonlara ilişkin bir açıklama yapacağını ileri sürdü. Öcalan, ABD ve Avrupa'nın çözümlerine güvenilmeyeceğini, Kuzey Irak'taki yönetimin de sadece kendi çıkarını düşündüğünü söyledi.

Şartın kaynağı

Helal olsun valla, 30 bin kişinin katili diye yakaladık, adam artık şart sürüyor, konuya karışıp fikrini filan beyan ediyor. Eskiden PKK'ya haber gönderiridi avukatlarıyla oha falan derdik, şimdi adam milletvekili seçilip meclise girecek neredeyse. Daha neler göreceğiz bakalım.

Açıklamayı da PKK'nın ilk baskınını gerçekleştirdiği günün yıldönümünde yapacakmış beyefendi. Böyle demokrasiye helal olsun demekten başka çaremiz yok sanırım...
Sosyal ağlarda paylaş

İlk baskında açıklayacaklarmışmış. Hükümet şu katillerin şiddetine boyun eğilmediğini muhattabın kürt halkını olduğunu adam gibi belirtmeli. Her maşa kendini adam sanıyor sonra. Dünyanın hiçbir yerinde teröriste boyun eğilmez. Onlar istediğini aldıktan sonra bu sefer başka gruplar terörizme başvururlar bu sefer. Teröristlere tolerans gösterenlerin çocuklarının bile dersane çıkışında bombayla öldürüldüğü günleri görürüz sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

"Dağlarda silahlı 5 10 bin kürt var."

Hahahaha 5 bin nereee 10 bin nere? Adam kendi de bilmiyo kaç tane teröristi var dağlarda...

Kaldı ki 10.000 olsun kaç yazar, 500.000 kişilik Türk ordusu var karşısında topuyla, helikopteriyle...

Ama işte 500.000 lik ordu ağırlığını koyamıyor ki işe... Şöyle despot bi adam olsa Generkurmay başkanı; "Ben bu işi kökünden çözecem artık yeter" diyip savaşa girse bu PKK'lılarla, en iyi savunma saldırıdır diyip Irağın bi ucundan girip öbür ucundan kürtleri vura vura çıksalar. Şöyle 4-5 bin kürt öldürseler çözülür bu iş zaten...

Sınırda çatışıyoruz dedikleri savunma yapıyoruz, bi de pisi pisine aptal mayınlara kayıp veriyoruz...

Madem kan akacak hakkıyla aksın. Ya tam çatışalım, ya da hiç çatışmayalım...

Hiç çatışmamak daha insancıl, daha idealist diye pek çoğunuza daha mantıklı bir çözüm gibi geliyordur eminim. Ama işte çatışma olmadan çözmeye çalışınca da böyle ülke içinde bölücülük oluyor, öcalan gibi saçma sapan insanların şarlatanlık yapmasına ön ayak oluyor.

Hani PKK çıksa dese ki "Kardeşim ben kan akıtmak istemiyorum artık bu işi insan gibi çözelim. Aha da bak bıraktım silahı, teslim de oluyorum yavaş yavaş" , o zaman demokratik bir çözümden bahsedilebilir.

Ama böyle "hem demokratik çözüm istiyoruz!!" diyip hem hala sınırdaki askerlere ateş açan tiplerle nasıl uzlaşabilirsin ki?

Unutmayın, bu PKK "Biz iyi niyet göstergesi olarak silahlı eylemlerimize ara veriyoruz" diyip mayınla onlarca askerimizi öldürdükten sonra "İyi de mayın silahlı eylem değil ki" demiş hayvanlardan oluşan bir örgüttür.

Adamlara mecliste temsil hakkı vermek kadar alçaldık. Koskoca ülke, kötü bi terör örgütünü meclisine kadar aldı. Leyla Zanalar falan dağda kalaşnikovu bırakıp meclis koltuğuna oturdu.

Ne değişti peki? 1 arpa boyu ilerleyebildik mi çözüm adına?

Aksine iyice azıttılar, "demokrasi" kalkanının arkasına saklanıp PKK propagandalarını daha baskın bir şekilde yapmaya başladılar.

Son belediye seçimlerinden çıkan tablo da bunu ıspatlıyor.

Saçma sapan işler bunlar. Asker kodu mu oturtmalı. Bunun için harcanıyor bu kadar para orduya. Şimdiki takkeli hükumet geçmişin intikamını almak için, askeri yıpratmak için Ergenekon diye bişey uydurdu, ona bile "gık" diyemiyor bu asker. Senki bu Cumhuriyeti kurmuşsun, bugüne kadar yönetim ne zaman zıvanadan çıkmışsa müdahale etmişsin; bugün senin çatın altında emek vermiş insanları bile savunamıyorsun.

Hata bende aslında bu kadar pasif bir ordudan nasıl çözüm bekleyebilirsin ki?

Bu gidişle Öcalan da çıkar hapisten, Kürdistan da kurulur, ülke de bölünür.

Alıştırın kendinizi bu fikre...
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:

"Dağlarda silahlı 5 10 bin kürt var."

Hahahaha 5 bin nereee 10 bin nere? Adam kendi de bilmiyo kaç tane teröristi var dağlarda...

Kaldı ki 10.000 olsun kaç yazar, 500.000 kişilik Türk ordusu var karşısında topuyla, helikopteriyle...

Ama işte 500.000 lik ordu ağırlığını koyamıyor ki işe... Şöyle despot bi adam olsa Generkurmay başkanı; "Ben bu işi kökünden çözecem artık yeter" diyip savaşa girse bu PKK'lılarla, en iyi savunma saldırıdır diyip Irağın bi ucundan girip öbür ucundan kürtleri vura vura çıksalar. Şöyle 4-5 bin kürt öldürseler çözülür bu iş zaten...

Sınırda çatışıyoruz dedikleri savunma yapıyoruz, bi de pisi pisine aptal mayınlara kayıp veriyoruz...

Madem kan akacak hakkıyla aksın. Ya tam çatışalım, ya da hiç çatışmayalım...

Hiç çatışmamak daha insancıl, daha idealist diye pek çoğunuza daha mantıklı bir çözüm gibi geliyordur eminim. Ama işte çatışma olmadan çözmeye çalışınca da böyle ülke içinde bölücülük oluyor, öcalan gibi saçma sapan insanların şarlatanlık yapmasına ön ayak oluyor.

Hani PKK çıksa dese ki "Kardeşim ben kan akıtmak istemiyorum artık bu işi insan gibi çözelim. Aha da bak bıraktım silahı, teslim de oluyorum yavaş yavaş" , o zaman demokratik bir çözümden bahsedilebilir.

Ama böyle "hem demokratik çözüm istiyoruz!!" diyip hem hala sınırdaki askerlere ateş açan tiplerle nasıl uzlaşabilirsin ki?

Unutmayın, bu PKK "Biz iyi niyet göstergesi olarak silahlı eylemlerimize ara veriyoruz" diyip mayınla onlarca askerimizi öldürdükten sonra "İyi de mayın silahlı eylem değil ki" demiş hayvanlardan oluşan bir örgüttür.

Adamlara mecliste temsil hakkı vermek kadar alçaldık. Koskoca ülke, kötü bi terör örgütünü meclisine kadar aldı. Leyla Zanalar falan dağda kalaşnikovu bırakıp meclis koltuğuna oturdu.

Ne değişti peki? 1 arpa boyu ilerleyebildik mi çözüm adına?

Aksine iyice azıttılar, "demokrasi" kalkanının arkasına saklanıp PKK propagandalarını daha baskın bir şekilde yapmaya başladılar.

Son belediye seçimlerinden çıkan tablo da bunu ıspatlıyor.

Saçma sapan işler bunlar. Asker kodu mu oturtmalı. Bunun için harcanıyor bu kadar para orduya. Şimdiki takkeli hükumet geçmişin intikamını almak için, askeri yıpratmak için Ergenekon diye bişey uydurdu, ona bile "gık" diyemiyor bu asker. Senki bu Cumhuriyeti kurmuşsun, bugüne kadar yönetim ne zaman zıvanadan çıkmışsa müdahale etmişsin; bugün senin çatın altında emek vermiş insanları bile savunamıyorsun.

Hata bende aslında bu kadar pasif bir ordudan nasıl çözüm bekleyebilirsin ki?

Bu gidişle Öcalan da çıkar hapisten, Kürdistan da kurulur, ülke de bölünür.

Alıştırın kendinizi bu fikre...

Erman Toroğlu???
Sosyal ağlarda paylaş

Terörizmle mücadele hükümetlerin işidir.Askerler hükümetlere bağlı çalışırlar.Osman Pamukoğlu iran içinde binlerce pkklıyı çevirmişken,ankaradan gelen telefonla geri dönmek zorunda kalmış.pkk yönetici kadrosunun toplandığı yeri haber almalarına rağmen,operasyon izni çıkmamış ankaradan.İşte bunlar amerikaya göbek bağıyla bağlı insanlar tarafından yönetilmemizin sonucu.

Az sonra bu topice bir kaç kişi gelecek ve bizlere ırççı diyecek.İnsan haklarından dem vuracak.Devletin kürtlere yaptığı baskıyı anlatacaklar.Kürtlerin yüzyıllardır! asimile edildiğini,dillerinin bile yasak olduğunu öğreneceğiz.Aynı terane.

Koskoca devlet pkk ile pazarlık yapıyor.Kimseden gık çıkmıyor.Ama bizim milletimize layık.Böyle eşek olursak semer vuran çok olur.

Azıcık milletini seven bir hükümet olsaydı,apo yakalandığı yıl pkk biterdi.o köpek annesinin kızlık soyadına kadar herşeyi öttü.Para kaynakları,dış kaynaklar vs.Ne yaptı hükümetler?

Nasıl ki ergenekon dışarıdan yönlendiriliyorsa,bu açılımda dışarıdan yönlendiriliyor.Osmanlı açılımları gibi.Sonumuz benzemese bari.
Sosyal ağlarda paylaş

tepkisizlik olduğu sürece normal yani. halk "bize laf düşmez" diye geziniyosa daha neler neler olur, oluyo da. tepki de ele pankart alıp taksim'de durmak değil yani, ne bileyim meclise yürünür, bakanlıklara yürünür, biraz ciddi bi tepki olursa belki bi şeylere yarar. ama neye tepki verildi ki bugüne kadar buna verilsin.
Sosyal ağlarda paylaş

GELECEĞE DAİR UMUDUMUZ ARTTI"

"Bugün gerçekten demokratik parlamenter sistem içerisinde TBMM çatısı altında çok çok önemli bir toplantıyı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bir sürecin içerisindeyiz ve buna yönelik olarak bugün yapmış olduğumuz toplantıyla geleceğe yönelik umutlarımızın daha da arttığı inancındayım.

Zira milletimiz birlik beraberlik dayanışma istiyor. Tabi anneler gözyaşları dinsin istiyor. Kan ölüm olmasın istiyor. Hepimiz bunu istiyoruz. Bütün bunlara yönelik olarakta İçişleri Bakanlığı’yla bir çalışma başlattık. Bunun içinde teori pratik var.

Bununla ilgili siyasi partilerimizin STK’ların, medyanın katılımlarıyla böyle bir çalışma devam ediyor. Bu süreç içerisinde tabi böyle bir çalışmayı yapmak, ben 1 saatlik görüşmede de karşılıklı olarak birbirimizden ifade ettiğimize, geleceğe yönelik olarak güvene dayalı olarak olumlu adımlar olacağına inanıyorum."

İşte Türk'ün açıklamasından satırbaşları:

"MUTLUYUZ UMUTLUYUZ"

"Tabii önemli bir gün. Bir diyalog ortamının sağlanmasından dolayı mutluyuz, umutluyuz. Bizim görmek istediğimiz tablo halkımızın Türkiye’nin kucaklaştığı bir süreçtir. Bu konuda nelerin yapılması gerektiği konusundaki düşüncelerimizi ifade ettik. Umut ediyoruz herkesin kucaklaştığı bir süreçle karşı karşıya kalırız.

Tabiî ki hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Çabalarımızı sürdüreceğiz. Biz genel olarak bu süreçte bir projeyle ortaya çıkmanın doğru olmadığını ifade ettik.

Bunun zaman içinde toplumun her kesiminin düşüncesini alınması gerektiğini söyledik."

GÖRÜŞME 12.00'DE BAŞLADI

Başbakan Erdoğan, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve beraberindeki heyet ile Meclis'teki AKP Grup Başkanlığı makamında bir araya geldi. Başbakan Erdoğan, Ahmet Türk, Emine Ayna ve Selahattin Demirtaş'tan oluşan DTP'li grubu, grup başkanı olarak kabul etti.
Saat 12.00'de başlayan görüşmede Erdoğan'a İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ eşlik ediyor.

Görüşme öncesi DTP'liler açıklama yapmadan büroya girmeyi tercih etti. Şimdi herkes çıkışta Erdoğan ile DTP'lilerin birlikte görüntü verip vermeyeceği. Ayrıca sorular yanıtlanacak mı sorusu da kulislerde dolaşıyor...

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12218306.asp

mutluyuz umutluyuz 30000 kişiyi katlettik ama hala mazlumuz.
Sosyal ağlarda paylaş

DTP mi katletmiş ?

Ama bir dakika , bir 30000 kişi daha ölsün yetmez bukadar heralde..

x-Terör bitsin , analar babalar ağlamasın !
x-Hayır görüşmeyin , onlar aslında pkk !

Şu tarz konuşanları bir de adam gibi bir öneri veya plan açıkladıklarını görsek çok güzel olacak. Bu tarz tiplerin ülkenin menfaatinimi yoksa daha fazla kan dökülmesinimi istediklerini ayıramıyorum.

Kısaca bukadar kan dökülmüş , dökülmeye devam ediyor. Yıllardır terörü bitirmek için hertürlüsünden siyasi hükümet gelmiş , hiçbiri zamanında bitirilememiş , temizlenememiş. Bunun üzerine memleketim bölünmedikçe , kimseye veya bir kitleye özel bir ayrımcılık yapılmadıkça istedikleri ile görüşsünler. Ki bazı denyoların üzerine basarak konuştukları gibi ne apo ile ne de törör örgütü ile görüşme filan da yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tip konulara yazmamaya ozen gosteriyorum ama surekli aciliyor dayanamiyorum.

Dunyanin en yattigi yerden duyarli devletiyiz;anca uzaktan atiyoruz kimse en ufak pipisini oynatmiyo is ciddiye,harekete dokulcegi zaman.
o yuzden boyle insanlarin birbirini show amacli yedigi topikleri hazmedemiyorum...

Hala cocuk gibi ordu niye bir koseden girip oteden cikmiyo agzina yuzune vurmuyo yaziklar olsun diyen var (ki diyen 10 kisiden 11i askerden nasil kacarim lan diye hesap yapan bunyeler).

En basiti oyle cart diye darbe marbe yapilirsa o refah duzeyi yuksek ulkeler dotumuzden kan alir "siz halkin cogunlugunun sectigi partiye ne hareket yapiyosunuz lan" diye.Bunun sonucu olarak da zaten epix fail olan durumumuz iyice boka sarar.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon apo ile görüşme yok demişsin.Hatta bunu söyleyenlere denyo demişsin.

Şimdi ben desem ki, sayın x bu halkın iradesidir.Bu x'in kurduğu terör örgütü bizim halkımızın güvencesidir.Sonra sen benimle konuşsan.Kiminle konuşmuş olursun?

Ayrıca pkk dediğin,dış güçlerce desteklenen,esrar ve silah kaçakçılığı yapan bir örgüttür.Sadece Türkiye'de doğan köpeklerden* oluşmaz.İrandan ıraktan ve suriyeden köpekler katılarak sürüyü büyütürler.Sunulduğu gibi,ezilmiş kürt halkının başkaldıran saf gençleri değildir.Uluslararası suç işleyen,bir örgüttür.

Bu örgüte bizim güvencemiz diyerek mecliste oturmak,hangi demokratik ülkede mümkündür?

Bu adamlarla konuşarak çözüm aramak neresinden bakarsan pkk ile pazarlıktır.Asıl bunun aksini iddia eden denyodur.

* teröristler için en doğru tanım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...