Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Robotik Sitemin Tasarımı Konusunda

frat88

Öne çıkan mesajlar

sarımsı ton ile gri yakışmamış.
kayan haberleri kaydırma bence.
glider menüler güzel olmuş havalı olmuş.

Onun dışında herhangi bi kategoriye tıkladığımda çıkan şeylerdeki açıklamalar var.
oradaki yazı tipleri biraz küçük ve okunaksız.

Renk skalaları ve tipografi hakkında google'da aratıp çok pratik ama fark yaratacak tutoriallar bulabilirsin.

kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Geniş ekranlar ve yüksek çözünürlükler ne kadar çok kullanılsa da sayfanın geniş olması okumayı zorlaştırıyor. Tabi gerekli durumlarda geniş sayfalar kullanılıyor ama gördüğüm kadarıyla bunu gerektiren bir şey yok sitede. Bu nedenle daha dar tutabilirdin bence.

Arka planı daha farklı kullanmanı öneririm, en azından rengini değiştirebilirsin. Ama önerim sitenin bulunduğu kısmı çerçeveleyip arkasında düz renk bulundurman, kenarlarda kalan kısımlara ise site ile ilgili ve devam edebilen bir motif kullanman. (Ufak robotlar veya devre motifi olabilir mesela)

Footer içeriğini sola dayalı yapmışsın, ortalaman daha güzel olur.

Arama kutusu sağdaki sütunun ortalarında kalmış. Bunu sayfa açıldığında görüntülenebilecek bir yere, hatta sağ sütunun en tepesine koyabilirsin.

Sol sütunda bulunan menü yukarıdaki yatay bölümde de var. Aynı şeyleri tekrarlamana gerek yok site içerisinde, kafa karıştırır ve kalabalık yapar.

Sitede çok fazla renk var; siyah, gri, sarı, mavi, kırmızı. Bunları azaltabilirsin bence. Veya birbiri ile uyumlu renkler kullanabilirsin. Özellikle sarı-mavi-kırmızı hoş durmuyor.

Menü çerçevesi de sitenin sol tarafına dayanmış, onu da ortalarsan daha hoş durur.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.robotus.net/miknatis/neo2paramnk.jpg

tamm mıktanıs parayı nasıl.. diyordum altta # Metal Para (50 Kuruş)ölçülendirme amacıyla konulmuştur. yazdığını gördüm.

sayfa gerçekten çok geniş. Küçültürseniz daha derli toplu, incelemesi kolay olur diye düşünüyorum ben de.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...