Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HP Notebook - 90 derece sıcaklık

cacodemon

Öne çıkan mesajlar

Gecen gun şu laptop'u vatanbilgisayar'dan satin aldım.

geldim wow kurdum. winampi actim oyuna girdim. 10dk sonra kasanın bazı yerlerine el degmez oldu. cpu sıcaklıgı 80-90, gpu ise +90 derece de seyrediyor.

fakat oyunda herhangi bir takilma falan yok, gayet guzel de fps veriyor.

bir kac ay sonra sorun cikarir mi dersiniz? gidip geri vermeyi dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hplerin hepsinde yok sıcaklık problemi. vatandan hp laptop alan 3 tanıdığım var. üçünde de vardı problem. ve adamlara yolladıklarında geri, yedikleri boku bildikleri için yenisini yolladılar hep 30 iş günü beklettikten sonra. ayrıca vatanla ilgili yorumları okuyunca ekşide donanımhaberde filan benzer problermler olduğunu görürsünüz
Sosyal ağlarda paylaş

geçenlerde bana bir mail geldi hp laptoplarının belli serilerinde pil üretiminin hatalı yapılmış olmasından ileri gelen ısınma problemi ile ilgili mail de pil seri numarasını girip kontrol edebildiğin bir kısım da vardı belli bir tarihe kadar hatalı üretilmiş pil serisinden bir pile sahipsen yeni pil ve şarj ünitesini bedava verdiklerini de yazıyordu lakin benimkisi sağlam çıktı linki birazdan koyarım.

ahanda verdim hatta burdan gir kontrol et tarihlere bakmadım ama kaçırmış olabilirsin

http://bpr.hpordercenter.com/HBPR/TR-tr/Default.aspx
Sosyal ağlarda paylaş

hazır yeri gelmişken sadece sıcaklık ölçen ufak bi program paylaşabilir misiniz

bende de hp laptop var. ilk aldığımda çok rahatsız olmuştum sıcaklıktan.

sonra donanımhaberdeki tavsiyelere göre BIOS'u güncelledim (13a yaptım sanki)

onunla mı ilgili bilmiyorum da şu an çok memnunum ya makine alıştı kullanılmaya ya da başka bişey =p

d5-1272 var bende bu arada. bu senin aldığını görünce ah be kaçırdık dedim hatta. ben aldıktan 2-3 gün sora çıktı piyasaya çünkü. gerçi ben de uygun aldım ama neyseeeee :)
Sosyal ağlarda paylaş

ATI Mobility ısınan bir meret ne yazık ki. Nvidia daha az ısınıyor ama yinede sol el genel de ısıdan etkileniyor gereksiz terleme yapıyor. Bendeki model nvidia quadro fx, 8530w elitebook

Çok ısınan bölgeyi yazarmısın buraya? Capslock hemen ustu ve sol umu? 6 7 numeric lerin hemen üstümü? yada yön tuşlarını sağ altımı?

Capslock cıvarı ise, coolermaster dan sogutucu/deck edin bir tane. Uzun süre böyle devam ederse ana beslemeyi yakarsın hatta board u değiştirmek zorunda kalırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Gladmir said:

Çok ısınan bölgeyi yazarmısın buraya? Capslock hemen ustu ve sol umu? 6 7 numeric lerin hemen üstümü? yada yön tuşlarını sağ altımı?

Sol üst köşe (ESC civari) ve space tuşu altı en çok ısınan bölgeler. Vatanbilgisayar'i aradım ve hp ye mail attım. Sanırım bir kaç gun sonra gidip cihazi gosterecem.
Sosyal ağlarda paylaş

benim desktopdaki ekran kartı 75-80 derece calısıyor fan vs ye ragmen, saglam ekran kartı + config li laptopların sıcak calısması normal 70-90 arası bence cok anormal degerler degil ha belki termal sensoru bozuk olabilir bi anakart a BIOS update i yap belki degerleri yanlıs oluyor olabilir,

sistemde sıcaklık sorunu varsa ısınmadan dolayı shutdown etmesi lazım,

kullanırken ayaklıklı alt yuzeyin kapanmasını engelleyen bir sekilde kullan

ve model uzerinden darkhardware donanımhaber ve/veya sikayet sitelerine bir bak sorunlu olup olmadıgı (seride genel olarak ) konusunda fikir sahibi olursun ...
Sosyal ağlarda paylaş

acikcasi laptoplari sevmem ama bunu mecburiyetten aldim. normalde gittiğim yere kasami sokup goturmeyi, oradan da powersupply ile monitor almayi dusunuyordum. fakat biraz inceleyince bu modeli sevdim ve bir mouse+klavye ile desktop gibi kullanirim diye dusundum. o yuzden ısınması, benim ellerimin terlemesi veya dizimin ustunde duramamasi gibi sorunlari getirmiyor.

tek problem, bu ısınmanın ilerde anakart gibi parcalara zarar vermesi. yurtdısında da garanti ile ugrasmak istemiyorum.

forumlarda uzun sure dolandim. verilen sıcaklık degerleri bendekilerden 10derece daha dusuk. bunu hava sıcaklıgına (antalya FTW) baglayabilirim. gidecegim yer cok daha soguk oldugundan (hamburg WTF) ve bir coolerdeck de alirsam bir nebze sorunun ustesinden gelebilirim diye dusunuyorum.

ayrica BIOS update yaptim ve termal sensörü bozuk degil. nasil anladin dersen, dokununca hissedebilirsin, gercekten cok sıcak.
Sosyal ağlarda paylaş

insan eli 40 derece uzerindeki herseyi cok sıcak hisseder, 60 derece uzerinde hersey cok cok sıcaktır, 1 sn parmagını dokunduramazsın bu yuzden 60 derece uzerinde birseyle ugrasıyorken elimle dokundum cidden cok sıcak aslında bir veri degil, ve evet antalyada oturuyorsan 24 derecede calıstırılmak icin (optimum 17-22 manuallerinde 12-34 derece yazar ama yalandır))) yapılan urun 40 derecelerde(bilmiyom suan nedir bi ara haberlerde 46 derece diyodu) haliylen +10 derece cıkarır gibi ...
Sosyal ağlarda paylaş

8530 serisinde iki laptop ı koyduk yanyana, birisi w diğeri p variant ı, ekran kartları farklı sadece.

p kafadan 8 ile 12 derece arası fazla sıcaklık koydu. Denk gelmiştir diyeceğim madem bu kadar kesin bilgi diyorsun ama arkadaşın laptop günde 3 4 saat yanyana çalışıyoruz. Şunu bilemem tabii ki, parçaların içerideki yerleştirilmeli, hava sirkülasyonu vs etkenler den dolayı da olabilir, sonucta aynı seri kartlar aşşağı yukarı aynı boyutta gibi, farklı olmasa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende dv5 1040et var.İlk aldığımda bilgisayar üzerinde yumurta pişirecek kadar ısınıyordu.Aldıktan 1 hafta sonra bi bios update çıkardılar ve problem bir nebze rahatladı.Bios update i yapıp durumu bir daha kontrol etmelisin.Bendeki cihazla fallout 3 oynamıştım saatlerce bu updateten sonra evet sonunda gene ısındı fakat hpdir ısınsa yeridir diyerek üzerine gitmedim.

Galiba problem fanların devirleriyle alakalı.Fabrika çıkışı bunları galiba düşük devirde programlayıp gönderdiler yada her neyse işte.Biosta bunu kontrol edebilecek herhangi bir menu yok.Tam olarak bir KISS(keep it stupid, simple) durumu.

Bu arada bu hpleri kullanırken altına kalınca bir kitap koymakta yarar var.Yatak yorgan gibi hava deliklerini tıkayacak yerlere direk koymamak lazım aleti.Gariptir arkadaşlarımın bilgisayarları(hp değil, asus, acer ...) yatakta kucakta masada ısınmaksızın saatlerce kullanılabiliryorken sahip olduğun 3 hp bilgisayarda bu gibi kullanım pozisyonlarında(masada biraz daha geç olmak suretiyle) beni sıkıntıya soktu.

iyisimi lenovo almak lazım.Nasa bile lenovo kullanıyormuş. http://www.youtube.com/watch?v=JgBgmw-2U8c
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...