PowerfulDarkness Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Arkadaşlar XP CD'sini taktım mavi renkli arka plânlı şu hata çıktı: A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. If this is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps: Check for viruses on your computer. Remove any newly installed hard drive to make sure it is properly configured and terminated. RunCHKDSK /F to check for hard drive corruption, and then restart your computer. Technical information ***STOP: 0x0000007B(0xFFFFFAD F90C32300, 0xFFFFFFFF(0000034,0x0000000000000000, 0x0000000000000000) Bu hata sadece XP kurmaya çalışırken çıktı. Win7 kurmayı denedim kuruldu, Kurtarma Diskiyle de format atabiliyorum. Ama sanırım benim kurmayı denediğim XP İşletim Sistemlerinin tamamı 64 bitti. Bilgisayarımda 4GB Ram var. İşlemcim E7300. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 boot options dan cd sürücüyü primary olarak atadın mı??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PowerfulDarkness Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 calimero said: boot options dan cd sürücüyü primary olarak atadın mı??? Evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 ramlerler ilgili sorn olabilir. illa xp kurmak istiyosan ramlerden birini sök öyle dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PowerfulDarkness Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 moriQ said: ramlerler ilgili sorn olabilir. illa xp kurmak istiyosan ramlerden birini sök öyle dene. Ramle alâkası nedir açıklayabilir misiniz? Yazılımcı bir arkadaşıma sormuştum o da öyle demişti. Denedim olmuyor. CHKDSK /f bile yaptım olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 cdden okudugu dosyaların checksumı tutmadıgında ram crc error vermeyi akıl edememisler, mavi ekran vermisler acıklaması bu. muhtemelen ramlerinden bırı bozuk.. teker teker cıkarıp xp ınstallerı calıstırmayı dene boylece hatalı olanı bulursun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PowerfulDarkness Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 bonesoul said: cdden okudugu dosyaların checksumı tutmadıgında ram crc error vermeyi akıl edememisler, mavi ekran vermisler acıklaması bu. muhtemelen ramlerinden bırı bozuk.. teker teker cıkarıp xp ınstallerı calıstırmayı dene boylece hatalı olanı bulursun.. Peki ne yapmalıyım? Hatalı olanı atmalı mıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 degistirmeyi deneyebilirsin, atıp atmama konusu sana kalmıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 eh, bozuk ram e win 7 kurdum diyorsun ama? Currupt sectore hiç mi ulaşmadı win 7 kurulum esnasında diye düşündürdü beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PowerfulDarkness Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Gladmir said: eh, bozuk ram e win 7 kurdum diyorsun ama? Currupt sectore hiç mi ulaşmadı win 7 kurulum esnasında diye düşündürdü beni. Ramlerde bir bozukluk yok. Hep Ramlerde bozukluk var çıkar öyle dene diyenleri hurafeleridir bu. Denedim. İki ram'i de çıkarıp format atmayı denedim olmadı :@. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akkiris Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 kurmaya calistigin xp SATA harddiski destekliyormu sorun bundan kaynaklaniyor olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PowerfulDarkness Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 akkiris said: kurmaya calistigin xp SATA harddiski destekliyormu sorun bundan kaynaklaniyor olabilir Ben de Raid olayını falan duymuştum. Ama Raid sürücü olayı iki tane HDD olduğu zaman geçerli oluyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2009 PowerfulDarkness said: Gladmir said: eh, bozuk ram e win 7 kurdum diyorsun ama? Currupt sectore hiç mi ulaşmadı win 7 kurulum esnasında diye düşündürdü beni. Ramlerde bir bozukluk yok. Hep Ramlerde bozukluk var çıkar öyle dene diyenleri hurafeleridir bu. Denedim. İki ram'i de çıkarıp format atmayı denedim olmadı :@. hurafe fln değil, winxp kurulumunda mavi ekranın en çok neden olduğu olay, araştır görürsün, tek neden budur demiyo kimse sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PowerfulDarkness Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 bonesoul said: PowerfulDarkness said: Gladmir said: eh, bozuk ram e win 7 kurdum diyorsun ama? Currupt sectore hiç mi ulaşmadı win 7 kurulum esnasında diye düşündürdü beni. Ramlerde bir bozukluk yok. Hep Ramlerde bozukluk var çıkar öyle dene diyenleri hurafeleridir bu. Denedim. İki ram'i de çıkarıp format atmayı denedim olmadı :@. hurafe fln değil, winxp kurulumunda mavi ekranın en çok neden olduğu olay, araştır görürsün, tek neden budur demiyo kimse sana. Bana hurafe gibi geliyor valla. Ram bozuk dediler bozuk çıkmadı. CHKDSK /F yaptık olmadı. HDD'yi verecem kuzene içindeki tüm bilgileri silecek. Yazılımcı bir arkadaşım öyle söyledi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akkiris Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 benim söyledigimin raid ile alakasi yok xp sp2 ve eski sürümleri SATA hdd için uyumlu olmuyor yani boot ederken sorun yaşıyorsun bios'dan hdd seçeneklerinde IDE ve diğer seçenek war benim laptopta vista kurcağım zaman o seçeneği değitirip IDE yapmam gerekiyordu, seninde xp kurmak istediğini düşünürsek o seçeneği ide dışındaki seçenek olarak işaretle ve biostan kaydet çık. xp sp3 cdni tak boot ederken görmesi gerekir. ben internette araştırmıştım bu şekilde cözülmüştü xp kuramıyordum laptop üzerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 tamam senın ramlerin saglam cıkmıs o yuzden hurafe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PowerfulDarkness Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2009 akkiris said: benim söyledigimin raid ile alakasi yok xp sp2 ve eski sürümleri SATA hdd için uyumlu olmuyor yani boot ederken sorun yaşıyorsun bios'dan hdd seçeneklerinde IDE ve diğer seçenek war benim laptopta vista kurcağım zaman o seçeneği değitirip IDE yapmam gerekiyordu, seninde xp kurmak istediğini düşünürsek o seçeneği ide dışındaki seçenek olarak işaretle ve biostan kaydet çık. xp sp3 cdni tak boot ederken görmesi gerekir. ben internette araştırmıştım bu şekilde cözülmüştü xp kuramıyordum laptop üzerine. Kuzenime sorayım sağol ;). bonesoul said: tamam senın ramlerin saglam cıkmıs o yuzden hurafe. Tartışmak için yer arıyorsunuz omg.gif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 akkiris said: benim söyledigimin raid ile alakasi yok xp sp2 ve eski sürümleri SATA hdd için uyumlu olmuyor yani boot ederken sorun yaşıyorsun bios'dan hdd seçeneklerinde IDE ve diğer seçenek war benim laptopta vista kurcağım zaman o seçeneği değitirip IDE yapmam gerekiyordu, seninde xp kurmak istediğini düşünürsek o seçeneği ide dışındaki seçenek olarak işaretle ve biostan kaydet çık. xp sp3 cdni tak boot ederken görmesi gerekir. ben internette araştırmıştım bu şekilde cözülmüştü xp kuramıyordum laptop üzerine. o senin dediğin raid açıkken oluyor sata değil. zaten raid kullanmıyorsan o seçeneğin ide olarak duruyor olması lazım bu şekilde xp veya vista kurarken raid sürücüsü göstermek zorunda kalmazsın. yanlış biliyorsun yani, onu ide yapınca hdd satalıktan çıkmıyor aynı kalıyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akkiris Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 ben hdd satalıktan çıkıyor demedim seçeneği değiştirin xp cdsi boot edilebilmesi için dedim :) ve aynı hata ile karşılaştığımda bu şekilde çözmüştüm ondan ısrarla anlattım,kolay gele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
YaGCi Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 akkiris said: benim söyledigimin raid ile alakasi yok xp sp2 ve eski sürümleri SATA hdd için uyumlu olmuyor yani boot ederken sorun yaşıyorsun bios'dan hdd seçeneklerinde IDE ve diğer seçenek war benim laptopta vista kurcağım zaman o seçeneği değitirip IDE yapmam gerekiyordu, seninde xp kurmak istediğini düşünürsek o seçeneği ide dışındaki seçenek olarak işaretle ve biostan kaydet çık. xp sp3 cdni tak boot ederken görmesi gerekir. ben internette araştırmıştım bu şekilde cözülmüştü xp kuramıyordum laptop üzerine. Dostum dediğini yaptım gayet başarılı bir sonuç aldım ve oldu saolasın bilgin için... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 abi raid kullanmıyorsanız onu ide yapın zaten satalıktan çıkmıyor korkmayın =d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar