Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UO:Nimloth

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
gcx said:

"Lil' Jesus" said:

çok lamer server.

speed, easy hepsi açılıyor, ben de açtım

ehe. lamerlik serverde yani öyle mi?

offff adam resmen critlemiş gcx tebrik ettim kardeşim seni
Mesaj tarihi:
Sunucuda 3 multi açılmasına izin verilerek player hırsı için insanların düşüncelerini ne çabuk değiştirebileceğini ve ne kadar rezil bir hal alabileceğini öğrenmiş oldum.
Mesaj tarihi:
Artariel said:

Sunucuda 3 multi açılmasına izin verilerek player hırsı için insanların düşüncelerini ne çabuk değiştirebileceğini ve ne kadar rezil bir hal alabileceğini öğrenmiş oldum.

Bazı platformlarda bunu yeteri kadar tartıştık. Sayfalarca burda size de açıklama yazamayacağım. Oraya yazdıklarımı koyuyorum. Kendinize pay çıkarın.

Michaell said:

"Multi client açmak caiz değildir" mantığı Türkiyede ne kadar devam edecek diye merak ediyordum. Deneyelim dedik. Bakalım bitirebilecekmiyiz.

Şimdi bi online oyunlara bakalım. Hangisinde aynı anda bağlanma yasağı var ? Knight ? Wow ? SilkRoad ? Metin2 ? Ragnarok ? Hiçbirisinde multi engeli gibi bir saçmalık yok. Diyebilirsiniz ki bunlar başka oyunlar. Tamam Uoya bakalım. RunUO olan bütün sunucularda multi serbesttir. Ayrıca Razor ve Uogateway ile açılan sphere sunucularda da serbesttir. Yani şunu söyleyim size. Türkiyede açılan sphere sunucular hariç tüm dünyada multi yasak değildir.

Türkiyede birçok serverda multi açılabilirken. Benim multiyi engellemeye çalışmamın karşılığı enayilik olur. Göz göre göre ben online sayımı neden düşük tutayım ki ? Playerin tercihi online sayısı yüksek olan sunucudur.

Nimloth için online player sayısı önemlimidir ? Bu ne kadar saçma bir soru böyle. Tabii ki önemlidir. Hatta en önemli şeylerden bir tanesidir. Bırakın Nimloth'u bırakın Uoyu. Tüm Dünyada tüm dallarda en önemli şey alınan hitdir. Televizyon, radyo, online oyunlar, web siteleri vs vs Yahu bunların hepsi alınan hitler sayesinde ayakta durur. Nimloth da alınan hit sayesinde ayakta duracak. Ama öyle bir konuşuyorsunuz ki. Sanki "online player olmasa da olur. Biz stafflarla star da uzun eşşek oynayabiliriz. Player kimin umrunda." diyorsunuz. "Nimloth online sayısına çok değer veriyor. Aaaa ne kadar ayıp. Halbuki umurlarında olmaması lazım." Diyenler de player sayıları az olduğundan geçmişte serverlarını kapatan adamlar ve sunucuları 300 400 çektiğinde ortalıkta ben ki 300 400 çekmiş serverlarda scripterlik yaptım diyen adamlar =)

Bir uo oyuncusu düşünün, yıllardır uo oynamıyor. Uo oynamak istiyor ve sunuculara bakıyor. x sunucusunda 300 kişi var. y sunucusunda 100 kişi var. z sunucusunda 10 kişi var. Bu adam seçim yaparken z sunucusunu kafadan sildi. x sunucusuna başladı. Beğendiyse devam etti. Beğenmediyse y sunucusuna geçti.

Türkiyedeki player kitlesi için önemli faktörler, ph derecesi, kolay item ve online sayısı. Siz hala bu gerçekleri kabul etmeyip. Aaaa multi serbest. Yazıklar olsun benim için bittiniz diyorsanız. Geri kafalısınız demektir. Biraz kafanızı kaldırıp etrafa bakın. Nimloth da birden fazla client özelliği kaldırılmayacaktır. Eleştirebilirsiniz ama biraz düşünün sonra eleştirin.

Anketle ilgili oy veren herkese teşekkür ediyorum. Ankette çok değerli sunucular var. Revolution, Nebula gibi sunucularla yarışabilmek bile ayrı bir tad bizim için. Tek söyleyebileceğim Nimloth'un da yıllar sonra o sunucular gibi değer göreceğidir.

Michaell said:

Multiyi engellemek için ben bir sebep göremiyorum. Diğer başlıkta da söyledim. Birçok online oyunda multi sınırlaması yok. Yabancı Uo sunucuları da buna dahil. Biz neden multiyi engelleyip online oyuncu sayımızı kısıtlamaya çalışalım ki ? Şöyle ki Ragnarok gibi oyunlarda binlerce online oyuncu gözüküyor ve bu rakamlar sayesinde yeni oyuncuları çekiyorlar. Halbuki tekil hit o kadar yüksek değil. Atıyorum 1200 kişi gözüküyorsa bir ragnarok serverinda halbuki 600-800 lük bir kitle söz konusu. Ama o 1200 rakamı yeni oyuncu çeker.

Ultima zaten artık yeni kitleyi cezbetmezken bir de online sayısının düşük olmasının hiçbir mantığı yok. Şöyle bir gerçek var ki her zaman kalabalık sunucu tercih edilir. Yeni oyuncuların bir sunucuya girerken baktığı iki şey var. Ph ve online sayısı.

Ben sunucumda yüksek online olmasını istiyorum. Multinin verdiği fazla onlinedan bahsetmiyorum. Multi dolayısıyla artan online sayesinde gelen oyunculardan bahsediyorum. Sunucumda atıyorum 100 kişi oynuyor tekil olarak. Multi özelliğini aktif ediyorum. 150'ye çıkıyor diyelim. Bu aradaki 50 online yeni gelen oyuncu sayısını etkiler.

Tabuları yıkmak lazım. Bırakın multi açsınlar. Bırakın fazla para kassınlar. Piyasa zaten kendi kendini dengeleyecektir. Desert ostard 300 k iken 600 k olacak. Dengeyi kurabildiğiniz sürece multinin sunucuya zararı olmaz.

Michaell said:

Hala gerçekleri bir kenara atıp kendi ütopya ultimanızın kurallarını söylüyorsunuz bana. Cidden üzülüyorum. Ben size ultimada olması gerekeni değil şuanda olan bir durumdan bahsediyorum. İçler acısı ama gerçek olan durumdan. Ben de isterim bazı şeylerin önüne geçmek. Adam gibi kitle ile oyun oynamak oynatmak. Ama öyle bir kitle yok. Elimizdeki kitlenin özelliklerini 100 bin defa söyledim heryerde zaten. O kitle ne istiyorsa onu veriyorum.

Ayrıca bir allahın kulu da çıkıp bana hala şu soruların cevabını vermedi. Madem multi bu kadar kötü birşey neden Türkiyedeki Uo hariç tüm dünyadaki online oyunlarda yasak değil. Neden Razor, UOgateway gibi üzerinde binlerce sunucu barındıran bağlantı programlarında multi yasak değil ? Neden gelmiş geçmiş en büyük uo sunucularından birisi olan Hybird'da yasak değil ? Neden WOW da Knight da Ragnarok da multi yasak değil ?

Çok kısır düşünüyorsunuz. Dengeden bahsetmişsiniz. Oyundaki dengeyi 150 m kasan player mi sağlıyor da dengeyi bozabilsin. Nimlothda kimse öyle 10 12 client açamaz. En fazla 3 client açılabiliyor.

Neyse ben burda sayfalarca yazı yazsam boş. Ne demek istediğimi yakın süreçte anlayacaksınız.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
PrudenT said:

player artmış lam

player armışta kaliteli player mı ?

erathia , pyramid uo gibi serverlarıda gördük 500 - 600 player aman allahım bok yuvası kapandılarda kurtulduk.

arqas quaxis orb gibi servelarıda gördük 25-30 player ama her yerinden kalite akan..
Mesaj tarihi:
Gaap said:

bu ezik adminimtrak hala mesaj atıyor mu buraya. yüzsüz amatör.
seviyeli olsak diyorum? atar atar sanane? sen nasıl bir "yüzsüz"sün ki böyle bir mesaj atıyosun?
Mesaj tarihi:
Kendi serverınızın forumundaki Ar-Ge başlıklarına cevap yazmayıp buralarda tartışmanız daha bir değişikmiş. Bunun yanında multi client var krallar gibi açılıyor 10 tane client. ahanda upload edilmiş halide şu domainde.

URL

nimloth.5u.com

lolzor
  • 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...