Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2009-2010 Sezonu Genel Tartışma

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

Uğur Uçar'ın diz kapağını kırdı batista denen şerro.
Sen kendine göre yontup adam bayadır iyileşemedi illaki bişeyler yapmıştır dersen yanılırsın.
Adamlar futbolcu bi rekabet var ortada ikili mücadeleden bol bişey bok futbolda.Ayrıca da sağ bek olarak sürekli ileri geri depar atması lazım.Burda ayağa binen yükü kendisi doktorları daha iyi bilir.

Zaten o sağlıklı olsa sürekli oynardı ilk 11de.Hatta ben o adamın gökhan gönülü keseceğine de ümidim var.

Tabi ki gg>uğur>sabri>serkan kurtuluş
Sosyal ağlarda paylaş

linderoth yine sakatlanmış , 2 ay yokmuş yine. başta çok üzülsem de belki de iyi oldu sezon başlamadan sakatlanması. bizim takımın en çok liberoya ihtiyacı vardı şimdi daha da çok var. takım genel olarak iyi gözüküyor. aydın ve özellikle uğurun dönmesi de harika ancak takımdaki attacking midfielder bolluğuna bakıp bu ortasaha ile zkeriz demek yanlış. barış ve yeni alınan mustafa sarp vasat oyuncular. ayhan yıllardır bu takımda saygım sonsuz ancak hem yeteri kadar üst düzey durumda değil hem de yavaş bir futbolcu o pozisyon için. sonuç olarak Gs'nin mehmet topal'ın yanına hem çabuk hem de 2 yönlü oynayabilecek bir oyuncuya ihtiyacı var. ( aurelio gibi ) 2.olarak en çok ihtiyaç santrafor pozisyonu bence. allah muhafaza baros'a 2.hafta bişey olsa takımın santraforu ileride tek adam oynayabilecek bir oyuncusu yok. keita da elano da forvet oyuncuları fakat o pozisyonun adamı asla değiller. stoper pozisyonunda en ideal ikili emre güngör-servet ikilisi kanımca. ayağı düzgün çabuk bir stoper alınsa da iyi olur ancak ondan önce bu takımın kaliteli bir liberoya ihtiyacı var dediğim gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Uslüp ve tavırla ilgili son bir yorum yapıp, bu muhteşem takımın tadını çıkartmaya başlayacağım. Son yılların en ZEVKLİ takımını izleyeceğiz. Başarılı olur/olmaz izlemesi çok zevkli olacak.

Zegna said:

sabriyi savunanın futbol zekası sabri kadardır.

ve

aquila said:

sabriyi savunan adam bu iltifattır lan.

Çok kaba ve yaralayıcı yorumlar, elbette farklı düşünebilirsiniz. 865 tane futbol yorumcusu olmazdı çok farklı fikir üretilemez olsaydı. Ama fikirleri söyleme tarzı ile benim sorunum. Meselahemen az yukarıda ÇOK GÜZEL bir örneği var:

Rewendor said:

DeathFinger said:

Ya Fatih Terim kötü teknik direktör.
Sabri futbolcu değil.
Servet çok kötü defans.
Kazım>Arda.
Ben daha iyi oynarım.
Hakan Şükür golcü değil.
Jardel futbolcu değil.
Mehmet Topal'dan bişey olmaz.
Ayhan çok kötü bana bıraksan tribüne bile sokmam.
vs vs vs vs.
Bu tarz lafları yiyen adamlara bakıyorum. Lafı edenlere bakıyorum. Gülüp geçiyorum artık ne yapayım çünkü burda laf anlatmak mümkün değil. Çünkü anlamak istemiyor insanlar.

Şimdi demogoji yapmayalım, düzgünce konuşalım. Burada Hakan Şüküre Topala Jardele falan laf eden yok. Kazım > Arda zaten ciddi anlamda denmez, dalga geçilir ancak.

Sabri'yse tam anlamıyla "kötü bir futbolcu". İnanılmaz ciğerleri var, çok hızlı ve asla yorulmuyor. Ama bu kadar. Atlet olsa yeterdi, futbolda yetmiyor.

- Kanat olmasına rağmen inanılmaz top kaybı yapıyor.

- Defans değildi, sağ bek değildi ama 3 sezondur o bölgede oynuyor. Gıdım ilerleme göstermedi, markajı çok zayıf, ileri açıldım mı asla geri dönmüyor, arkasında koridor bırakıyor, takımı batırıyor tek başına.

- Abuk subuk yerlerden şut çekiyor

- Lafı geçmişken, şutları da kötü bayağı

- Bilinçsiz oynuyor, ne zaman ne yapacağını bilmiyor, hala öğrenemedi.

- Her duran topa atlıyor, 3 senedir duran top kullanıyor, bir tanesi olumlu değil daha.

- Sürekli ileri çıkıyor, geri dönmüyor, önündeki kanat adamını geride kalmaya zorluyor açığını kapattırmak için. Defans falan görevi hak getire

- Gereksiz agresif, her an kart görmeye meyilli

- Futbol bilgisi çok zayıf. Bu yüzden de çok verimsiz.

Tutup bu adamı savunmak hakkaten komik. 10 maçtan 1inde iyi oynar, çünkü her zaman yaptığı gibi "random" hareketler yapmıştır, şansa da yapması gerekenler denk gelmiştir falan.

Zaten "en azından" orta düzey futbol bilip takip eden adam Gökhan Gönül'le asla kıyaslamaz bile Sabri'yi.

Hem Deathfinger'ın hem de Rewendor'un yorumları ADAM GİBİ tartışmaya örnektir.

Haydi, şahane bir sezon başlıyor. KEYFİNİ ÇIKARTALIM.
Sosyal ağlarda paylaş

Sabri kadar zekanız yok anlaşılan ne diyeyim. Kimse Sabri dünyanın en iyi futbolcusu demiyor burda. Adam çok kötü değil diyoruz sadece. Uğur formdayken daha iyi oynuyordu evet ama uğur çok da uzun süre oynayamadı. Sabri'nin de ilk çıktığı bir dönemde art arda muhteşem maçları var. Hatırlamıyor olabilirsiniz belki ama bu adam kesin avrupaya gider falan çekiyorduk,ama futbolunu ilerleticeğine geriye saydı Sabri bunun da en büyük sebebi çok sevdiğiniz Hasan Şaş abisine uyması benim fikrim tabi bu. Hakemle didişmekten rakip futbolcuyla kavga etmekten futbolu unuttu adam.

Yukarda Almanya maçından bi kare vermiş arkadaş,şimdi bende rica ediyorum aynı maçtan Sabri'nin Semih'e yaptığı asisti istiyorum.Deparını ve daha sonra adrese teslim attığı pası. O maçta karşısındaki adam Philip Lahm yani. Mukayese bile edilmeyecek oyuncular ama ona rağmen ofansif olarak çok büyük katkı yapmıştı.

Uğur'un sakatlığıyla ilgilide yazdım ki evet sakatlanmasında kendi suçu yoktu ama iyileşme döneminde hatalar yapmış/yapılmış olması lazım. En basit örnek Eduardo daha çabuk döndü sahalara. Ki hani Eduardo'nun ayağı 2-3 parçaydı...
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:

aiko bu arada o pozisyonda yanlıs hatırlamıosam sabriinn ic yan baglarından birinde esneme olmustu hani izlemekten ote sakatlamıstı herif eauheau

İşte mesela birebir örnek.
O pozisyonda yere yığılan ve bağlarında esneme olan Kazım. Sabri başka bi oyuncunun markajında. Kazım'ın yediği haltın bile Sabri'ye fatura edilmesi zaten bizim en azından benim burda asıl karşı çıktığım olay.
Sosyal ağlarda paylaş

sabri savunmada pozisyon almayı gerçekten bilmiyor hücumda topsuz oyunda nispeten biraz daha iyi. bu da altyapıda bek olarak yetişmemesinden dolayı bence. malesef yavaş da öğrenen bir arkadaşımız. eh cihan'dan falan da iyi bir adam orası da var şimdi. ama sabri de yokluktan sağ bek oynamaya başladı onu unutmamak lazım.

euro 2008'de de başta hamit sağ beke geçmişti ama takımın üretkenliğini sınırlıyordu hamit'in daha geride oynatılması. o yüzden sabri oynamaya başlamıştı. gökhan gönül'ün de yokluğunu biliyoruz zaten. kıyas kabul etmeyecek adamlar mesela bunlar.

hızlı adam, rakibi kovalıyor genelde savunma yaparken, ama mesela almanya maçındaki golde kazım hatayı yapsa bile sabrinin alanı daraltıp içeri yaklaşması lazımdı. 2'ye 1 bile kalsa orda bekin bölgesine koşan adamı kontrol altına alabilmesi lazım. e şimdi bu adama takımın sağ tarafını bir sezon boyunca emanet etmek büyük hata. edildiğinde çok acemice hatalar yaptı, onu da gördük 2 senedir.

bu adam topçu değil demek abartı. boşuna oynamadı tabi ki bu kadar zamandır, ama galatasaray kadrosunda -uğur da böyle giderse- yeri ancak yedekten gelip biraz enerji sağlamak olmalı. serseri mayın gibi adam çünkü genel olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaspar said:

sabri savunmada pozisyon almayı gerçekten bilmiyor hücumda topsuz oyunda nispeten biraz daha iyi. bu da altyapıda bek olarak yetişmemesinden dolayı bence. malesef yavaş da öğrenen bir arkadaşımız. eh cihan'dan falan da iyi bir adam orası da var şimdi. ama sabri de yokluktan sağ bek oynamaya başladı onu unutmamak lazım.

euro 2008'de de başta hamit sağ beke geçmişti ama takımın üretkenliğini sınırlıyordu hamit'in daha geride oynatılması. o yüzden sabri oynamaya başlamıştı. gökhan gönül'ün de yokluğunu biliyoruz zaten. kıyas kabul etmeyecek adamlar mesela bunlar.

hızlı adam, rakibi kovalıyor genelde savunma yaparken, ama mesela almanya maçındaki golde kazım hatayı yapsa bile sabrinin alanı daraltıp içeri yaklaşması lazımdı. 2'ye 1 bile kalsa orda bekin bölgesine koşan adamı kontrol altına alabilmesi lazım. e şimdi bu adama takımın sağ tarafını bir sezon boyunca emanet etmek büyük hata. edildiğinde çok acemice hatalar yaptı, onu da gördük 2 senedir.

bu adam topçu değil demek abartı. boşuna oynamadı tabi ki bu kadar zamandır, ama galatasaray kadrosunda -uğur da böyle giderse- yeri ancak yedekten gelip biraz enerji sağlamak olmalı. serseri mayın gibi adam çünkü genel olarak.

+1 Sonunda birisi anlamış ne demeye çalıştığımı.
Sosyal ağlarda paylaş

araya karısmak gibi olucak ama söyle bi sey yazmıs milliyette cemal ersen

Çarşı, ırkçılık ve bir grup Galatasaraylı

Daha bir kaç ay önce yaşandı o garip olay.
Beşiktaş Çarşı grubu, Prof.Dr. Türkan Saylan’ın vefatının ardından Galatasaray maçında açılmak üzere iki pankart hazırlamıştı;
“Alkışlar Türkan hoca için” ve “Türkan Saylan onurumuzdur.”
Sonra ne oldu?
Polis amirleri, “siyasi amaç taşıdığını” ve Çarşı grubuyla ülkücüler arasında gerginliğe yol açabileceğini ileri sürüp, iki pankarta “gözaltı” tehdidi ile el koydu!
Aydın bir Türk kadınını anmak nasıl bir siyasi amaç taşıyorsa artık!
Daha ilginci, her maç öncesinde olduğu gibi stada asılacak pankartlar Futbol Federasyonu yetkilileri tarafından kontrol edilmiş ve onay verilmişti.
Fakat benim polisime göre “sakıncalıydı” Türkan hocayı anmak.
Gelelim önceki akşam oynanan Galatasaray - Maccabi Netanya karşılaşmasına!
Geçen sezonki Galatasaray- Sivasspor maçında olduğu gibi, yine “bir grup” sarı-kırmızılı taraftarın hedefinde İsrail vardı.
Eski açık tribünde oluşturulan Filistin bayrağının altına “Go home İsrail” yazılı bir pankart açıldı.
İsrail aleyhine sloganlar atıldı.
Stat yetkilileri sık sık anons yapıp uyarıda bulundu ama, nafile.
Üstelik uluslararası bir maçta yaşandı bu protesto.
UEFA gözlemcilerinin burnuna sokar gibi.
Peki Futbol Federasyonu yetkilileri nasıl izin verdi o pankartın stata girmesine?
Hadi diyelim ki, gözlerine perde indi ve verdi.
Türkan hoca için hazırlanan pankartı “siyasi” bulan, daha ileri gidip toplumda ayrımcılığa yol açacağını ileri süren polis amirleri neredeydi, tüm bunlar olup biterken?
Yoksa İsrail’e küfür etmek, aynı amirlerin nezdinde vacip miydi?
Daha geçen hafta bu sütunlarda sorduk “Bizde ırkçılık yok mu?” diye!
Korkarım bizde ırkçılık, bazı insanların teni siyah diye aşağılanmasıyla eş değer sanılıyor!
Oysa ayrımcılığın rengi, dili, dini, milleti yok ki!
Eto’o’yu maymun taklidi yaparak ağlatmakla, yahudi olduğu için Balili’ye küfür etmek ve bir ülkenin futbol takımını kovmaktan beter etmenin ne farkı var?
Ne yazık ki bu farkı ne emniyetimiz, ne federasyonumuz, ne de taraftarımız anlayabilmiş.
Tehlike büyüyor, biz kulağımızın üzerine yatıyoruz.
Ancak maçı izleyen UEFA yetkilileri bizim yaptığımızı yapar mı bilemem?
Tribünde ateş yakmaktan, sahaya şişe atmaktan gelen cezayı kafama takmam.
UEFA, ırkçı söylem ve eylemi gerekçe gösterip Galatasaray’a bir yaptırım uygularsa...
İşte o zaman “ırkçılık da neymiş” diyenlerin kulaklarını çınlatıp, kahrederim!
Sosyal ağlarda paylaş

DeathFinger said:

Canım benim 3 günlük Accountunla kendini nimetten mi sayıyorsun sen nedir yani olayın ?

Dikkat edersen yorum yapıyorum 3 günlük accmle sana hava atmıyorum merak etme sen sarbi ile ggyi karşılaştırıosan bana göre futboldan anlamıyorsun

Peki sen ne yapıyorsun bi süzgeçten geçir postlarını bakalım asıl sen 3 günlük accnle burada etiket çıkarmaya çalışıyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

DeathFinger said:

Uğur'un sakatlığıyla ilgilide yazdım ki evet sakatlanmasında kendi suçu yoktu ama iyileşme döneminde hatalar yapmış/yapılmış olması lazım. En basit örnek Eduardo daha çabuk döndü sahalara. Ki hani Eduardo'nun ayağı 2-3 parçaydı...

madem takip etmiyosun, bilmiyosun sıkma. Uğur sakatlandı iyileşti geldi ilk maçta tekrar sakatlandı. Diz sakatlııyla ayak kırığını sen bir tutuyosun ayrıca bu kadar mı alakasızsın?

Diyeceğim odur ki, sabri "GALATASARAYA GÖRE" kötü futbolcudur TSL nin herhangi başka bir takımında oynayabilir düzeyde. Ama transfer tercihleri hücuma yönelik olduğu için sağ bek alınmadı bence.. Haldunda hastalanmış zaten yorgunmuş çok git gel git gel.
Sosyal ağlarda paylaş

Bununla karşılaştırdım evet.Şubat 2008'den ağustos 2009'a kaç ay var arada ki daha da dönemedi tam olarak. 1.5 yıl süren sakatlık modeli yok dünyada. Ya uğur kendine bakamadı sakatken ya ameliyatında bi problem oldu yada fizyolojisinde genel bi problem var.
1.5-2 yıl süren darbeye bağlı sakatlık yok.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk sakatlığı darbeye bağlıydı uğur'un. Geri dönüşünde hazır olmadan sahaya çıktığı için kendi kendine sakatlandı. Tabiki diz sakatlığı en ciddi sakatlık. Kendim yaşadım ve Basketbolu bırakmama sebep oldu. Ama eğer geri dönebiliyorsan 6-8 ay içinde düz koşulara başlar 1. yılın sonunda da en geç tam performansla oynamaya başlar.
Şimdi bana internetten benzeri diz sakatlıkları ve geri dönüş tarihlerini araştırtma. Ama birşey de var diz sakatlıkları da çeşit çeşit mesela Uğur'un yaşadığı Ronaldo'nun yaşadığından çok farklı.
Zaten söylendi ara ara çıktı haberleri ameliyatta hata yapılması ve sahaya tam hazır olmadan tekrar dönmüş olması Uğur'u bu kadar uzak tuttu sahalardan. Ve eski performansıyla geri döneceği de soru işareti.
Uğur'un yüksek formla oynadığı futbol 2007 Eylül'den 2008 şubat'a kadar. Dönüp bakarsan Sabri'nin de ilk çıktığı zamanlarda Uğur kadar hatta daha iyi oynadığını görebilirsin. Daha fol yok yumurta yok. Hele bi Uğur tam olarak dönsün sahaya iyi oynasın da Sabri de iyi bi yedek olarak geçsin kenara. Bu zaten herkesin istediği şey.
Sosyal ağlarda paylaş

Eduardo'nun ayağı 3 yerinden kırılmış. Olay eğer futbol sahasında değil de senin benim başıma gelmiş olsa ve müdahelede gecikilse ayağını kaybedicekmiş. İlk anda tekrar futbol oynayamaz dendikten sonra 9 ay içinde sahalara dönebilir denmiş. Tam da 1 yıl sonra zaten tekrar forma giymeye başladı.
Ben zaten bu olayı anlamıyorum Gavurun futbolcusu sakatlandığında günü gününe ne zaman döneceğini söylüyorlar ve o tarihte hazır olarak dönüyor futbolcu. Bizimkiler hep soru işareti hep bi bilinmezlik geliyor tekrar sakatlanıyor vs vs...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...