Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Microsoft - Yahoo Anlasmasi Sonuclandi


Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Biliyorsunuz Microsoft gecen subatta tum Yahoo'ya 40 milyar dolar teklif etmisti, reddetmisti Yahoo. Gecen yaz da 1 milyar dolar teklif etmisti sadece arama motoruna, Yahoo bunu da reddetmisti.

Sonunda anlasmaya varildi: Yahoo, artik aramalarinda Bing'i kullanacak. Arama bolumunu tamamen kapatarak artik haberler, medya, marketing zart zurt onlarla ilgilenecek. Yahoo Search'de calisanlara ne olacak hic bilmiyorum ama bir kismi Microsoft bunyesine gecer, bir kismi da isini kaybeder buyuk ihtimalle.
Anlasma kar paylasimina dayaniyor, Microsoft ekstra bir odeme yapmayacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

E abi Yahoo search'unu satsaydi zamaninda bunlar olmicakti, Bing'de kullanilacakti arama algoritmasi falan filan.
Yahoo iyice krize girdi, Microsoft da kendi arama motorunu yapti, gayet de guzel durumda su anda. Artik MS'in ihtiyaci olan sey "click".
Bunun icin de Yahoo'yla anlasmak cok mantiklibirsey bence.

Umarim kapanmaz tabi arama kismi, ama kullanilmayacak birseye de para yatirmazlar sonucta. En guzeli bir sekilde Bing bunyesine katmak olur Yahoo search'u.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
yahoo ciddi anlamda finansal sorunlar yasiyor ancak eski internet devinin hala degeri cok yuksek. ustelik dunya uzerinde en fazla ziyaretci alan sitelerden birisi. microsoft'un yaptigida oldukca iyi bir adim. yahoo search'u tercih edenlerin sayisida oldukca fazlaydi ancak yahoo search'u kullananlar bing'i begenecekler mi bi bakalim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sabah Steve Ballmer mail atti detaylarini falan isin:

- Yahoo'nun tum arama ve reklam kismi Bing olacak.
- Yahoo'nun tum arama motoru ve reklam platformunun haklari Microsoft'a gecti.
- Yahoo'nun arama teknolojisi vs. Bing'de kullanilacak, aka korktugumuzun aksine cop olmayacak Yahoo search.
- Arama reklamlarindan elde edilecek gelir, bu geliri artirmak, premium kullanicilarla anlasmalar yapmak vs Yahoo'nun yukumlulugunde olacak
- Yahoo'nun bu bolumlerinde calisanlarin cok buyuk bir bolumu (most, if not all) Microsoft'ta kilit bolumlere gelecek.
- Birkac saat sonra bir telekonferansla bunlar ve bu site: http://www.choicevalueinnovation.com/thedeal/Default.aspx duyurulacak.

Afiyet olsun, bloglarina yazacaklar terazime tiklasin lutfen sdfs
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ballmer stajerlere ozel konusma yapti az once, orada da sordum adama bu isin detaylari nelerdir ve Bing'e ne katacak diye.

Adamin verdigi cevabin ozeti su, Microsoft'a ABD'deki internet kullanicilarinin ekstra 20% sini, Yahoo'nun teknoloji ve calisanlarini katicak (ki bunun ustunde cok durdu)
Yahoo'ya krizden kurtulma olanagi saglayacak, arama motoruna harcama yapmayip(Yahoo bunyasinde arama kismi kalmayacak artik, komple kapaniyor) uzerine gelir elde etmesini saglayacak.

Baya komikti ayrica herif odaya girdi, pardon toplanti saatini degistirdigim icin bugun inanilmaz bir gundu, Yahoo'yla 10 yillik flortumuzun sonunda bugun cikmaya basladik dedi ehueuhe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...