Norak Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 havaalanı dışında büyük kalabalık toplanmış, polis barikatları yetmemiş. kameralara açıklamalarda bulunan Natsumi (soldan 2.) "sadece bizim okuldan 300 kız toplanıp geldik, diğer okullardan daha çok var, bir çok okul bugün tatil edildi" diye açıklama yaptı: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 hahaha geldim sapa sağlam dün akşam. Sizin saatle dün sabah oluo haliyle. Fakat internetimde bi sorun var donanım bölümüne topic açtım, odadaki internetten faydalanmiorum şimdilik ethernet kartımdaki bi sorun yüzüneden görmüo kabloyu vs. şansıma bi wireless buldum ona girdim ama kimindir nesidir bilmiom çünkü bizim merkezin deil =) neyse başıma saçma sapan olaylar geldi daha ilk dakkadan: Japonyaya geldik, pasaport u gösterip geçicez güvenlikten 2 arkadaş geçti ben verdim kadın baktı pasaporta, sizin pasaportun süresi geçmiş dedi, Nasıl ya dedim bi baktım: Türkçe, bu pasaport 1 ocak 2010 a kadar geçerlidir , altında valid thru 1 january 2009! yazio. Aptal adamlar yanlış basmışlar ve bunca pasaport kontrolünden geçtim şimdi gördüler. Dedim yanlış yazmışlar burda alma tarihim var 2009 temmuz falna. İşte içerden adam çağırdı polis geldi immigration ofise götürdüler beni ahahha. Resmen 2 saat orda kaldım, form doldurtulalr neden japonyaya geldiimi sordular bizim merkezi aradılar faks maks yolladılar parmak izimi aldılar. üstümü başımı aradılar gönderdiler. 2 tane kadın vardı çok yardmıcı olsun saolsun tabi böle anlatiom da çok böle sertmiş gibi oldu. Tatlılardı baya. HAtta BOKE dediler bana pasaportu verenlere. NAsıl böle hata yapabilirler dediler hehe Neyse aksiyonlu girdim japonyaya. Kadın beni beklemiş 2saat orda ELİNDE GÖKHAN SAMA die yazı var xP. atladım shuttle a götürdüler. Mekan harika, über teknoloji odalar süper, manzara harika. Osakanın şehir merkezinin güneyinde deniz kenarında bi yerde 40 dakka sürüo trenle merkez. AKşam geldik zaten pek insan yoktu etrafta 3 arkadaş , bi adam resepsiyon da işte anahtlarımızı ıvırzıvırlarımız verdi anlattı olayı vs gönderdi bizi odalarımıza. Ateş ölçmek için alet verdiler bi de, her sabah ve gece ölçüp bi form var adımıza oraya yazioruz, domuz gribi muhabbetinden dolayı. İLk gece geldim odama zaten laptopu çıkardım o kablo yu taktım olmadı biraz uğraştım gözleirm kapaniodu çünkü uçakta uyuyamadım. 4-5 film ve scrubs izledim baya bi bölüm. Neyse garip garip JApon kanalları izleyerek uyuya kaldım. Bugun orientasyon vardı. Kendimizi tanıttık vs. Derslerden bahsettiler. Çinden, koreden, endonezyadan, yeni zellandadan, hollandadan gelen insanlar var bizden başka. VE insanlar çatır çatır japonca konuşuo haha. Yani bizim gibi olan 1-2 insan var ama özellikle çinliler deli gibi kanji okuolar haliyle, Dier hollandalı tipler de japonca okuolarmış üniversitede zaten bi biz alakasız kaldık. Test yaptılar pek parlak geçmedi sınıflara dağıtmak için. Dedim böle böle pek parlak deildi, ama hoca endişelenme böle burda senden iilerle konuşa konuşa öğrenirsin falna gibisndne rahatlattı beni. Yarına görev verdiler 6 kişlik bi gruptayım. Osaka kalesine gidip fotolar çekip japonlarla konuşup bişeyler kaydedip işte japonlarla foto çekmemiz istendi. Haritaları otobüstren saatlerini , şehirdeki aktivieteleri mekanları her şeyi verdiler . Biz kendi başımıza gidioruz başmızada hoca olmadan. O bakımdan baya ii deneyim olacak japonca öğrenme ve japonya deneyimi adına NEyse dersler bitti, bi bisiklet aldım, gittim süpermarkete yakındaki, kola meyvesuyu ıvır zıvır bişeyler aldım odada dursun die. Yolda yaşlı teyzeler çok tatlı hep gülümsüolar falan. Herkes köpek dolaştırıo sokaklar sakin (tabi daha şehir merkezini görmedim) Yaşlı teyzeler bisikletle gelmişler markete. Markete bi girdim anime müzikleri çalio böle sweepli sololar falan bu ne deidm ya böle market müzği mi olur, narutoda gaz sahne izlio gibi oldum. Garip bi dünya, etrafta çocuklar oneee chan die koşuodu falan. Şimdi de odama geldim , internet için uğraşiom hala , lan kablosunu halletmek için umarım hallederim de şu wireless sakat iş çünkü ne olur ne olmaz türkiye değil bura =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 said: Türkçe, bu pasaport 1 ocak 2010 a kadar geçerlidir , altında valid thru 1 january 2009! oy oy cok fenaymis bu, korku dolu dakkalar yasamissindir. gecmis olsun. gözlerini animelerdeki elemanlar gibin actin mi? XD seklinde sdf. demek ki her islemden sonra kontrol etmek lazim. bizim hirtlara güven olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 evet kesinlikle en önemli şey bu ya pasaport en çok kıllık çıkartabilecek olay bi de tarih. neyse odamın fotosunu çektim dandik makinanın pili bitti hemen: oda desü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 ı ıh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 80 lerden kalma kuşadası-bodrum otellerine benziyor ayrıca çerçeveler aluminyum bildiğin moda manzaralı yurt odası lan burası yeme bizi!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Ben japon odası diyince böyle tavandan çıkan televizyon, ne biliyim yatağa bağlı liseli hatun falan hayal etmiştim. Çok tırtmış lan kandırmışlar seni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 yatağa bağlı liseli hatun default değil mi of. japonya hayallerim yıkıldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 hahaha oda baya konforlu ya güzel ya böle bi yurt odasına göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 adam anında dağıtmış odayı ama, saniye turmemiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 anime izleyen bi insan iicn japonyaya gitmek ne garip lan, iyi bakkalda ucup kacip alisveris yapmadin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 hahah Endonezyalı bi çocuk var böle sürekli gülümseyen falan. Arkadaşa sormuş siz müslümansınız işte namaz kılmıo musunuz die hayır demiş, beni göstermiş o da kılmıo mu demiş. Arkadaş sanmıyorum demiş. Hadi ya demiş çocuk hafif bozularak galiba. Geçen geldi yemek yiodum arkadaşla onun yanına geldi sonra bana tanıttı kendini. Korktum bi an beni dine çevirme misyonu mu edindi kendine die. xP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 olm ramazan geliyo, kolla kendini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Czentovic Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 amma özendim ya.:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schweinsteiger Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 EEE şey benim sende nbir ricam olacak özel olaraktan.. Gittiğin zaman şu ayakkabıya da bakıversen hani.. Memleketi orası ya belki orada çok ucuzdur. Alırsın bende sana parasını havale ederim hesabına falan yollarsın bana olmaz mı =) Onitsuka Tiger mexico 66 koleksiyonundan hadi be kanka bak bak bak ucuzdur orda inşlh 30 tl falandır :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Mortis said: NEyse dersler bitti, bi bisiklet aldım, gittim süpermarkete yakındaki, kola meyvesuyu ıvır zıvır bişeyler aldım odada dursun die. Yolda yaşlı teyzeler çok tatlı hep gülümsüolar falan. Herkes köpek dolaştırıo sokaklar sakin (tabi daha şehir merkezini görmedim) Yaşlı teyzeler bisikletle gelmişler markete. Gördüğünüz üzere liseli kızlardan bahsetmek yerine sürekli bir "yaşlı teyzeler" lafıdır gidiyor. Saman altından ne sular yürüyor kim bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Mortis said: Yarına görev verdiler 6 kişlik bi gruptayım. Osaka kalesine gidip fotolar çekip japonlarla konuşup bişeyler kaydedip işte japonlarla foto çekmemiz istendi. Haritaları otobüstren saatlerini , şehirdeki aktivieteleri mekanları her şeyi verdiler . Biz kendi başımıza gidioruz başmızada hoca olmadan. O bakımdan baya ii deneyim olacak japonca öğrenme ve japonya deneyimi adına Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 takimin taichosu olmalisin gokhan-san, verilen gorevi basariyla yerine getirmelisiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 DO NOT DISHONOR YOUR COUNTRY! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 hahaha geldik görevi başarıyla tamamladık. Osaka Kalesi de ne tırt bi yermiş. Dışardan efsane herşey böle osaka kalesi tarihi mekan falan, etrafı nehirle çevirili vs. İçeri bi giriosun. Son teknoloji ile donatılmış müze, mağazalar asansör, yürüyen merdivenler vs içerisi yalan yani kaleden bi eser kalmamış ekranlar var paso tarihi anlatiolar. ADamlar da restorasyon mantığı bu galiba xP Osakanın bütün metro ve tren ağını öğrendim bi günde, o kanjiler arasında artık KARAKURA town a bile giderim yani şu an burdan asd. ZAten bulunduumuz yerin adı da RINKU Town xP Of Japonyaya geldim Chopstick kullanmayı bilmiorum. REstorana gittik. yemekleri sipariş ettik, yemekler geldi böle chopstickler masada. Grupta zaten 3 koreli 1 çinli var hollandalı kız desen erkek arkadaşı japon, herkes çıkardı yio böle rahat rahat. Ben garsondan çatal istedim. Biraz dalga geçti gruptakiler tabi xP hatta öğretmeye çalıştılar biraz başardım da çok işkence geldi sonunda dedim erkek adam gibi çatalla hatta kaşıkla yerim pilavı! Ha bi de metroda yaşlı kadın bindi yer verdim kalktım buyrun falna dedim yarım saat o eğldi kalktı önümde ben eğildim aman kibarlık bilmemne. Oturdu kadın sonra. Fakat öğrendim ki yanımdakilerden japonyada öle yer vermek kabalıkmış hani saygıdan çok, hani ben yeto deilim ayakta durabilirim die. Ben de diorum neden 90 yaşındaki adamlar ayakta dururken önünde gençler oturuo oluo =) Neyse öğrenmiş olduk. Ha bi de Osaka merkeze inince istediğiniz Liseli kızların hepsini gördüm. Hatta okul çıkışı önünden bile geçtik, zaten metroya bi giriosun Ordu gibi geliolar. Seri üretim gibi. Hepsinin ellerinde de o böle pembe falan fosforlu kapaklı cep telefonları. Herkesde mi olur aynı telefon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Mortis said: ... Ha bi de metroda yaşlı kadın bindi yer verdim kalktım buyrun falna dedim yarım saat o eğldi kalktı önümde ben eğildim aman kibarlık bilmemne. Oturdu kadın sonra. Fakat öğrendim ki yanımdakilerden japonyada öle yer vermek kabalıkmış hani saygıdan çok, hani ben yeto deilim ayakta durabilirim die. Ben de diorum neden 90 yaşındaki adamlar ayakta dururken önünde gençler oturuo oluo =) Neyse öğrenmiş olduk. ... Oha süpermiş abi. İyi Umut Sarıkaya karikatürü çıkar bundan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 gökhan asteroth şifreyi kırdı bence biz başka bir kod adı bulalım bundan sonra liseli kız için "pekinese" de ayrıca etekaltı çekimi yolladın habire kale manzarası çıktı bir daha upload et ama ederken kontrol et pls ehe :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 hahaha paso yaşlı kadınlardan bahsediorum harbi ya naapalım daha ilk gün sayılır japonyada xP durun hepinize getircem liseli japon kız merak etmeyin. bu arada endonezyalı çocuk bana yazio olabilir . Bugun trende giderken kaçıncı kattassın die sordu 6 dayım dedim. Hadi ben de , arada uğrayabilrisin odama takılırz japonca çalışırz bearber dedi. teşekkür ettim. Ben de senin odana gelebilir miyim dedi. DEdim tabi ki hahah. pcimi kullanırsın ihtiyacın olursa dedim. Pc getirmemiş de. bakalım odasına girersem böle seccadeyi önüme atıp kıl lan namazı falna mı diecek merak ediorum. Korkmadım deil ama ii çocuk böle yardım sever müslüman çocuğa benzio haha. ayrıca bütün herkes Japonca major yapio kendi ülkelerindeki üniversitelerde biz böle sosyoloji olarak geldik alakasız. Milletin 2.3. senesi japonca majorında biz daha 1 sene seçemli olarak aldık haliyle baya bi fark oluo arada japonca adına. @Schweinsteiger: Tamam alışveriş merkezine gidersem bakarım. Daha öle bi fırsatım olmadı . Burda yazarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 ama ben öm atmıştım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Schweinsteiger Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Mortis said: @Schweinsteiger: Tamam alışveriş merkezine gidersem bakarım. Daha öle bi fırsatım olmadı . Burda yazarım Çok teşekküür ederiiim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar