Gkgokhan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Arkadaşlar bir tek bende olmadığı gibi sizinde çevreniz de var bu insanlardan. Başta ailelerimiz olmak üzere... Kiminle sohbet etsem, "Özel sektör iş değil, devlet işi iştir" diyerek geçiştirmekte. Aksine iddia edilmesi onların için çok gülünç. *Spoiler1 Tabiki büyüklerimiz bizim gelecekte refah dolu bir hayat çekmemizi istiyorlardır. Belki "memur olursa geliri kesin olucak, yokluk sıkıntı çekmez" diyordur. Fakat insanların hayatların da başarıya gitmesi için gereken risk? Spoiler2 Belki bu anlattıklarım birinizi es geçecek. Çünkü maddi imkansızlıklar risk almayı büyütüyor. Asıl merak ettiğim bu tür düşünce birimine nasıl dur diyebileceğiniz? Eklemek istediğim bir notta, 2 yıl devlet hastanesinde özel sektör diye adlandırılan asgari ücretle çalıştım. Yani memurluğun tiksindirici düzeye vardığını gördüm. 1 Saydığım bir arkadaşım, ufku açık bir çocuk iken ailesinin bu baskısı yüzünden kpss çilesi yaşamaya başladı. 2 yıl boyunca kazanamadı. Ailesi ise tükürdüğünü yalamamak için destek çıkmaya devam etti. Çocuk sonunda Manisa'da bir kütüphane görevlisi olarak atandı. Mimarlık 3. sınıf öğrencisi idi. 2 Frp'ci bir arkadaş sadece oyun oynamak için mezar kazıcı olmak istemişti. Kesin gelirim var diyor ve üstüne çok manyak bir meslek olucak diye ekliyordu. Fakat ben bir IT çalışanı olarak soruyorum, hangi yazılımcı kendini bu kadar geliştirmişken masa başı imzacısı olmak ister? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 eger risk diyorsan kendi firmani kuracaksin. o zaman en ozel sektore girmis oluyorsun =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 devlet kapısı diyen ilk kişi olmuşum. ama ben devlet kapısı iyidir diye değil, özel sektörün bokunu çekmek istemediğimden diyrum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Sahiden de bu kadar, bıçakla 2'ye ayrılacak kadar kategorize edebilir miyiz bu iş güç meselesini? Ben hep takılıyorum bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Şimdi Kamu sektörü baya farklı işlerde içeriyor. Mesela Sermaye Piyasası Kurulu'nda iş bulmak demek, Özel sektörün bana verebileceği ortalama maaşın en az 2.5 katı ve büyük bir prestij demek (En azından hukuk alanınada). Ama tabii sabah 8 - akşam 5 bir iş değil, özel sektör gibi çalışırsın deli gibi. Yada git başvur MİT'e. Sonuçta o da baya değişik bir iş. Bir KPSS, bir KPDS puanına bakıyor başvurmak (en son erkek istihbarat uzman yardımcısı alacaklardı). Yani Kamu sektörü demek SSK veznedarı yada vergi memuru olacaksın illa değil. O yüzden direkt özel sektör - kamu sektörü diye ayırmak bence yanlış. Ama özel sektöründe şöyle bir genel problemi var, bahsetmeden geçemeyeceğim; düşük maaş ve geceyarısına kadar çalışma. Hatta Pazar günlerinin yarısını dahi iş yerinde geçiren baya arkadaşım var (bir ara bende o modda yaşadım). Özel sektördeki rüya ise hep aynı; Birgün müdür fln olup iyi maaş almak, o zamana kadar baya sürünmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 ben riske girdim ve kendı işimi açtım... şöyle bir çıkarımım var. özel sektorde yer alıcaksan bu ülkeden başka her ülkede yer al. ama bu ülkede yer alma. elektiriği pahalı suyu pahalı telefonu çifte vergili, devlet kazancımın yüzde 40 ına el koyuyor. buna rağmen benim devletten bir hizmet gördüğüm falan yok. yine herşeyi bol vergili olarak ücret karşılığı alıyorum. iş yapmak çok zor bu ülkede... hani yol su elektirik olarak geri dönücekti lan. bana devletin bir tane hizmetini söyleyin. atık suyumun bile vergisini veriyorum. attığım çöpün vergisini veriyorum. yolum paralı, hastanem paralı suyum elektiriğim paralı telefonum paralı. yaşamsal ihtiyaçlarım bile paralı. şeytan diyor git rusyaya mis gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
c_a_p_t_a_i_n Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 fede said: ben devlet kapısı iyidir diye değil, özel sektörün bokunu çekmek istemediğimden diyrum +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 ben özel sektörden yana kullandım.özel sektör dememin sebebi de 2 gün sonra cenx'in dediği gibi kendi şirketini kurma,kendi işinin patronu olma, büyüme hırsı.ayrıca devlette kendini mesleki olarak çok geliştirebileceğini de sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 acabiliyosan kendi isini acmak > ozel sektor > devlet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Starscream Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 eğer canın tatlıysa devlet tabiki ama yok yüksek maaş uzun çalışma saatleri diosan özel sektör Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 şimdi düşündüm de mesleğine göre de değişir aslında. eğer öğretmenlik, arkeoloji, tıp fln okuyorsan devlete girmek en iyisi olur.ama mimarlık, mühendislik okuyanlar bence düşünmesin bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 yav said: Sahiden de bu kadar, bıçakla 2'ye ayrılacak kadar kategorize edebilir miyiz bu iş güç meselesini? Ben hep takılıyorum bu konuda. Ben kendi mesleğimden örnek vermek istiyorum. Ve deneyimlerimden... Bir, iki yıllık Bilgisayar Programlama ve Teknolojileri bölümü mezunu öğrenciyi alalım. Devlet için; Kpss ile yerleşmiş bir kişi, direk olarak bir kuruma teknisyen statüsünde yerleştirilir. Bilgi İşlem sorumlusu olur ve altındaki kişilerin yönetimi için çalışır. Çünkü her kurum özelleşmenin getirisi olan, taşaron şirketleri kullanıyor. İstem yapmak için imza atar, günlük iş takibini kontrol eder, çok isterse yardım eder. Devlet içinde özel sektör için; Asgari ücret ile çalışan kişi, üstündeki memurdan yetki alır, kasa açar, kasa kapatır, monitör tamir eder. Mesleği olan programcılık yerine, hazır otomasyon kullanılır. Onun eksiğini düzeltmek yerine sadece iş akışını kontrol eder. Kısacası bir admin gibi isim siler, ekler.. Memur'dan daha uzun süre çalışır. Özel sektör için; Herhangi bir özel şirkete başvurunu kendi statünde gönderirsin. Yazılımcı olarak alınırsın. Yazılımcı isen kod yazmaya başlar ve bir otomasyon hazırlarsın. Ve şirketin bunu kurumlara satar. Gerekirse destek için gidersin. Getirisi Memur kadar da olabilir, memurdan yüksek olabilir. Şimdi bir çalışan olarak, en azından "ne yapmak istiyorum" sorusunu sorunca önünde güzel bir seçenek çıkıyor. Ben diyorum ki, 45 yaşına gelince "aa bitti lan" demek istemiyorum. En doğrusu bunu pati'de bir arkadaş yazmıştı. 30 yaşıma gelince Viski içerek manzaranın tadını çıkarmak istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Devlette çalışmak Çalışma Bakanlığı'nın taşra bürosunda memur olmaktan ibaret sanılıyor büyük bir kesimce. Oysa, devlet mühendis ve fen bilimleri kadrolarında veya sosyal bilimler kadrolarında çok iyi eleman yetiştiriyor ve karşılığını çok iyi veriyor. Maliye müfettişliği, hesap uzmanlığı, ticaret müsteşarlığı, Merkez Bankası'nın kadroları vb kalifiye eleman alımı yapılıyor her yıl. Tabii ki bu kadrolara çok az kişi alınıyor, bu yüzden yetişen adamlar kaliteli ve önü çok açık zaten. Bu kadrolarda çalışmak ve ilerlemek klasik bir özel sektör işinden kat kat daha zor olduğunu da belirtmek gerekiyor tabii. Örneğin Kemal Kılıçdaroğlu bir hesap uzmanıdır. Risk almak sadece bir yere para yatırmak olarak görülmemeli. Kendine ilerisi için bol getirili ve prestijli bir iş seçmek ve o yola baş koymak da gayet riskli bir hamledir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Devlette alacağın maaş garanti sadece işin garanti değil.Her 4 yılda bir siyasi kadro değişme ihtimalini göz önünde bulundurmak şart.Mühendislik veya denki eşit ağırlık programlarını mezunu olup devlette hiç tandığı olmayan bir insan için asıl devlet memurluğu risktir.Psikopat bir üstünüz size olmadık şeyleri yaptırabilir veya sürdürebilir sizi.Özel sektörde biyerden çıkarsın başkya yere girersin.Devlet dediğin giriş çıkışı aynı yer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 konuyu açan arkadaşı tebrik ediyorum aynen şu an böyle bi ikilemdeyim . Bana göre iş demek her türlü kıçın terlemesi . Öyle yada böyle farketmiyo . Ha devlettesindir maaşın ayın 15 inde sabit yatıyodur patron gelip bu ay içerdeyiz ondan maaşlar gecikçek fln derdi olmaz . Ama devlettede çakılır kalırsın . Ne biliyim 2 ucu boklu değnek . Bakıyorum şöyle bi ama hani devlet biraz daha çekici gibi şu devirde . Hele bi de eczacı vs. nası adlandırsam hmm kaliteli bölüm mezunuysanız diyim artık daha bi rahat devlet gibime geliyo . Muamele şeklide bence insana bağlı devlet yada özel olarak ayrılmamalı kıl insan heryerde kıldır şans kimin üstü yada altı olunucağı . Şu an işletme okuyorum devlete girsem heralde gidip ptt nin bi şubesinde çalışmak hoş gelmiyoda rahat görünüy . Kliması var , yapılan iş belli , bütün gün yerinde oturuyosun sabah 8 akşam 5 bide c.tesileri yarım gün başkada seni bağlayan bişey yok . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 iş ile alakalı bişey ikisinde de sevmediğin bişey yapabilirsin parası fazla olur az olur, garantisi olur olmaz onlar değişir her özel sektör = risk demek değil ki, memurluktan çok daha kötü şartlarda takılabilinir önemli olan ikisinde de kendinii geliştirebileceğin, önünde alternatif olan işlerde çalışmak her çalışan risk alır sonuçta hiç kimse gelecekte hangi noktaları birleştirmesi gerektiğini tam olarak kestiremez, o yönde ilerler sadece devletteki tek motivasyon özel sektörde de uzaya çalışmıyorsun ama daha bir direkt olarak ülke için çalıştığının aklına gelmesi insanın kayda değer bir iş ortaya koyabilecek pozisyondaysa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trainspotting23 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 zamanım kısıtlı önceki mesajları okuyamadım ancak benim görüşüm ve izledigim yol şu ki devlete sırtımı dayayıp sürttürmelere deydirmelere bırakacagıma kendimi, özel sektöre girer devletten alacagımı 3'e 4'e katlarım mutlu mesut giderim emekli olmaya da niyetim yok bu ülkede emeklilerin hali belli 5-10 lira zamlarla dalga geciliyor. özel sektör = para var huzur var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The Blue Casket Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Allah devlet kapısına düşürmesin derler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Gkgokhan said: 30 yaşıma gelince Viski içerek manzaranın tadını çıkarmak istiyorum. 30 çok süper iyimser bir sayı değil mi bunun için?8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suvras Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 22 yaşında üni bitti-23'de askerlik bitti. 7 sene çalışıp 30'a gelince, robdöşambr ile villanın terasında viskiyi yudumlama fantezisi de ilginç bir adolesan yaklaşımı olarak kayıtlara geçsin. Hele de tecrübesiz bir elemanın, ( sermayesi de yok ise babadan al iş kur sana 100 milyar ) ilk senesinde özelden alacağı maaş en fazla net 1 milyar filan olur diye düşünüyorum. Ha tabi ilk 1.000 içerisindeki bi aşırı kalbur üstü bölüm üni mezunu değilse... Kalan senelerde de her sene maaşın iki katına çıksa 2-4-8-16-32 diye lost sayıları gibi : ) belki olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 yanılıyorsun, ben işteki ilk senemde part-time yazdığın paranın mislini alıyorum... işini düzgün yaparsan alıyorsun istediğin parayı.. (univ. bitmedi daha) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 ne mezunu olduğun önemli aga Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 insan kendini ne mezunu hissediyorsa o mezunudur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 kamu yonetimi mezunu olcak kisa sure sonra hemen hemen butun is imkanlari devlette kaymakamlik sinavindan tut idari hakimlik sinavina kadar hepsindede sinavda %100 ceksen akboy mulakatini gecmen lazim cok super bir gelecek bekler beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2009 fede said: insan kendini ne mezunu hissediyorsa o mezunudurmisal işletme okyup yazılımcı nasıl hisseder ki insan? viktor kasar o iş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar