Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Eylülde erasmus için portekize gideceğim . Ancak portekiz vizesi bayağı sorunluymuş sanırım :) Var mıdır alan daha önce . Varsa bir el atsın lütfen:) Nette arattım ancak herkes farklı farklı şeyler söylemiş alınması hakkında . Tek görüş birliği alınmasının zorlu olması . Öncelikle vize almak için ankaraya mı gitmem gerekiyor ? Sanırım istanbulda ki fahri konsolosluk olduğundan vermiyormuş . Onun dışında seyahat sağlık sigortası ve diğer toplanılacak belgelerde herkes farklı şeyler söylüyor . Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 erasmus icin gidiyosan sorun olmaz heralde, onun disinda konsoloslugun kendi sitesine baksana birader alla alla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 her sene pati portekiz zirvesi yapiliyo zaten, sen nasi daha once katilmazsin? burda herkes portekizce bilir, odasinda ronaldo posterleri asilidir. okulun sana hadi git mi diyo? yokmu ogrenci danismaniniz fln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 "Embaixada de Portugal ne Turquia" said: -ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN GEREKEN BELGELER - - 2 Vize formu – Örnekte gösterildiği gibi BüYüK HARFLERLE ve okunaklı, tamamı doldurulmuş ve şahsen imzalanmış vize formu: Örnek için buraya tıklayın - 3 adet renkli vesikalık fotoğraf - Pasaport – Türkiye’ye dönüş tarihi itibariyle kalması gereken geçerlilik süresi en az 3 ay olmalıdır. - Pasaporttaki mühürlü ve vizeli tüm sayfaların 2’şer (ikişer) fotokopisi. (Boş ‘Vize’ sayfası olmayan pasaportlara vize verilmeyecektir.) - Portekiz’den öğrenim veya eğitim kabul belgesi. (Orijinal ve fotokopi) - Portekizce veya İngilizceye tercüme edilmiş Sağlık raporu. (Orijinal ve fotokopi) - Portekizce veya İngilizceye tercüme edilmiş Sabıka kaydı. (Orijinal ve fotokopi) - Portekizde kalınacak yeri gösterir belge – İmzali orijinal ve fotokopisi. - Eğitim sırasınca mali durumu gösterir belge. Başvuru sahibi, kalınacak süre zarfında konaklama ve seyahat masraflarını karşılayabilecek yeterli mali durumu olduğunu belgelemelidir - Seyahat Sağlık Sigortası (en az 30.000 euro teminatlı) – Orijinal ve 2 fotokopi - Portekizce veya İngilizceye tercüme edilmiş öğrenci belgesi (Orijinalleri ve fotokopileri) - Türkiye’de okunulan üniversiteden/okuldan burs yazısı ve İngilizce tercümesi. (orijinal ve fotokopi) BURSU OLMAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKEN EK EVRAKLAR - Ebeveynden resmi taahhütname ve İngilizce tercümesi. (Orjinalleri ve fotokopileri) - Ebeveynin çalışma belgesi. ÖNEMLİ NOT: - Vize, müracaat tarihinden itibaren 30 gün içinde hazır olacaktır. - Vize onaylanmışsa, öğrenci biletini satın almalı ve 0312 437 38 44 nolu faks’a göndermelidir. http://www.portugalembassy.org.tr/Konsolosluk%20Bolumu.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Baktım zaten Yalnız nette erasmus öğrencilerinin filan yazdıklarına göre sitede yazmayan belgeleri bile isteyebiliyorlarmış bazen . Örneğin gerekmemesine rağmen 18 yaş üstü birinin ailesinden yazı istemişler . Banka hesabında para bulundurma gerekliliğide var sorun olarak . Hibe yeterli diyor bazıları . Bazıları ise içinde bir miktar para bulunan bir hesap oluşturmanızı isterler diyor . Bayağ bayağ saçmaladıkları oluyormuş yani . Tecrübeli biri vardır belki diye sordum direk trolledin :( Gerçi alışmak lazım Edit: @reyou Öğrenci danışmanım bu sene bu göreve gelmiş . Öğren sonra bana anlat diyor . Sonuç olarak varsa alan portekiz vizesi yardımcı olursa sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar