Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Portekiz Vizesi

Bodrack

Öne çıkan mesajlar

Eylülde erasmus için portekize gideceğim . Ancak portekiz vizesi bayağı sorunluymuş sanırım :) Var mıdır alan daha önce . Varsa bir el atsın lütfen:)
Nette arattım ancak herkes farklı farklı şeyler söylemiş alınması hakkında . Tek görüş birliği alınmasının zorlu olması . Öncelikle vize almak için ankaraya mı gitmem gerekiyor ? Sanırım istanbulda ki fahri konsolosluk olduğundan vermiyormuş . Onun dışında seyahat sağlık sigortası ve diğer toplanılacak belgelerde herkes farklı şeyler söylüyor . Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden
Sosyal ağlarda paylaş

"Embaixada de Portugal ne Turquia" said:

-ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN GEREKEN BELGELER -

- 2 Vize formu – Örnekte gösterildiği gibi BüYüK HARFLERLE ve okunaklı, tamamı doldurulmuş ve şahsen imzalanmış vize formu: Örnek için buraya tıklayın

- 3 adet renkli vesikalık fotoğraf

- Pasaport – Türkiye’ye dönüş tarihi itibariyle kalması gereken geçerlilik süresi en az 3 ay olmalıdır.

- Pasaporttaki mühürlü ve vizeli tüm sayfaların 2’şer (ikişer) fotokopisi. (Boş ‘Vize’ sayfası olmayan pasaportlara vize verilmeyecektir.)

- Portekiz’den öğrenim veya eğitim kabul belgesi. (Orijinal ve fotokopi)

- Portekizce veya İngilizceye tercüme edilmiş Sağlık raporu. (Orijinal ve fotokopi)

- Portekizce veya İngilizceye tercüme edilmiş Sabıka kaydı. (Orijinal ve fotokopi)

- Portekizde kalınacak yeri gösterir belge – İmzali orijinal ve fotokopisi.

- Eğitim sırasınca mali durumu gösterir belge. Başvuru sahibi, kalınacak süre zarfında konaklama ve seyahat masraflarını karşılayabilecek yeterli mali durumu olduğunu belgelemelidir

- Seyahat Sağlık Sigortası (en az 30.000 euro teminatlı) – Orijinal ve 2 fotokopi

- Portekizce veya İngilizceye tercüme edilmiş öğrenci belgesi (Orijinalleri ve fotokopileri)

- Türkiye’de okunulan üniversiteden/okuldan burs yazısı ve İngilizce tercümesi. (orijinal ve fotokopi)

BURSU OLMAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKEN EK EVRAKLAR

- Ebeveynden resmi taahhütname ve İngilizce tercümesi. (Orjinalleri ve fotokopileri)

- Ebeveynin çalışma belgesi.

ÖNEMLİ NOT:

- Vize, müracaat tarihinden itibaren 30 gün içinde hazır olacaktır.

- Vize onaylanmışsa, öğrenci biletini satın almalı ve 0312 437 38 44 nolu faks’a göndermelidir.

http://www.portugalembassy.org.tr/Konsolosluk%20Bolumu.htm
Sosyal ağlarda paylaş

Baktım zaten
Yalnız nette erasmus öğrencilerinin filan yazdıklarına göre sitede yazmayan belgeleri bile isteyebiliyorlarmış bazen . Örneğin gerekmemesine rağmen 18 yaş üstü birinin ailesinden yazı istemişler . Banka hesabında para bulundurma gerekliliğide var sorun olarak . Hibe yeterli diyor bazıları . Bazıları ise içinde bir miktar para bulunan bir hesap oluşturmanızı isterler diyor . Bayağ bayağ saçmaladıkları oluyormuş yani . Tecrübeli biri vardır belki diye sordum direk trolledin :( Gerçi alışmak lazım

Edit: @reyou
Öğrenci danışmanım bu sene bu göreve gelmiş . Öğren sonra bana anlat diyor .
Sonuç olarak varsa alan portekiz vizesi yardımcı olursa sevinirim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...