Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 en fazla 8x8 boyutunda olan 2 matrisin çarpımını(determinant değil karıştırmayalım) hesaplamam isteniyor. matrisin boyutlarını ve elemanlarını kullanıcıdan alıyorum. fakat eleman hesabı nasıl olacak? ödevi yollamam lazım fakat kafam durdu şu anda. sadece elemanları alma kısmını yapabildim. illa ki kodu yazmak zorunda değilsiniz, sanırım "for" ile birşeyler yapılacak. biraz fikir verirseniz sevinirim. kod main() { int a, b, c, d, i, j, k, l; int A[8][8], B[8][8], C[8][8]; printf("ilk ve ikinci matrisin boyutlarini girinn"); scanf("%d %d %d %d", &a, &b, &c, &d); if(b != c) exit(0); for (i=1; i<=a; i++){ for(j=1; j<=b; j++){ printf("matrisin [%d] [%d] degerini girinn", i, j); scanf("%d",&k); k = A[i][j]; } } for (i=1; i<=c; i++){ for(j=1; j<=d; j++){ printf("matrisin [%d] [%d] degerini girinn", i, j); scanf("%d",&l); l = B[i][j]; } } } spoiler tam olmadı ama öbür türlü de source code garip oluyordu idare edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Otur çarp. En fazla 1-2 saat sürer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 ödev derken; ödevim bu programı yazmak. up arkadaşlar yardım plz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 tabi l=B[i][j] dersen, l'i B[i][j]'in degerine esitlemeye calisirsin, olmaz. B[i][j]=l demen gerekiyor (Aynisi A[i][j] kismi icin de gecerli). temp_sum diye bir degiskenin olsun. for (m=1; m<=a; m++){ for (n=1; n<=d; d++){ for (j=1; j<=b; j++){ for (i=1; i<=c; i++){ temp_sum += A[m][j] * B[i][n] } } C[m][n] = temp_sum temp_sum = 0 } } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 http://www.ceturk.com/forum/forum_posts.asp?TID=10565&get=last şöyle bişe var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 sagolasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Brigand said: http://www.ceturk.com/forum/forum_posts.asp?TID=10565&get=last şöyle bişe var Orada kodu yazan arkadas loop'larda n kullanmis ama yine de hesaplamayi 3x3 icin yapmis. Olmamis tabi. Elle sabit yazacaksan ne anlami kaldi bilgisayarin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 senin yazdığına ek olsun diye vermiştim zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 kullanıcıya 128 kere sayı girdirmek yerine random sayı atarsan bence çok daha rahat bakar hocaların :D a[b][c] = rand() % 10; 0-9 arası değerler mesela. (c de rand negatif döndürüyormu hatırlamıyorum gerçi mutlak değer fln da gerekebilir.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 8x8'lik matrisin ilk elemani A[0][0]'dir, A[1][1]'e koyuyorsun sen ilk elemani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 A[7][7] ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar