Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çanakkale geçilmez...


Androner

Öne çıkan mesajlar

18 Mart Çanakkale zaferinin yıldönümü, biraz geç de olsa. anmak yerinde olur diye düşündüm.
herkes bir şeyler yazsın. 7 düvele karşı verdiğimiz kahramanca mücadeleyi analım. Ve savaşın ilginç noktalarını hep beraber keşfedelim. ben de bir şeyler bulup yazacam en yakın zamanda...[hline]Erkan baba günün birinde demiş ki:
"Bil Mukabele"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 hafta sonra ...
said:
Sufi, 23 April 2003 16:40 tarihinde demiş ki:
arıburnu'ya, conkbayırı'na gidip; şu anki özgür varlığını, basıyor olduğun her karış toprağın kanla yıkanmış olmasına borçlu olduğunu düşündüğünde öyle kolayca "savaş işte" diyemiyorsun.


oralari gezmis biri olarak kesinlikle katildigimi soylemeliyim.[hline]kingsofchaos


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk nekadar iyi bir komutan oldugunu kanıtaldığı bir savaş
Düşman ülekelerin sömürgeleri ile yapılmış bir savaş Türklerin büyüklüğünü gösterdiği bir savaş hatta savaşta çatışmalar azladıgında Türk askeleri yaralı düşman askerlerini tedavi ediyorlarmış çünkü savaştığımız bir ingiltere yada düşman avrupa ülkesi deyildi onun sömürgelerinden getirdigi adamlardı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

250bin onlardan 240 bin bizden adam olmus,sanirsam 57 alay olmasi lazim cok stratejik bir noktayi son hadde kadar yani kursun sungu tas kafa kullanarak savunmuslar yeteri kadar hic biri kurtulamamis sehit dusmus tum alay,metre kareye 6000 mermi dusmus avrupanin o zaman kadar gordugu en siddetli cephe savasi olmus kursunun kursuna carptigi ve bunun dogal oldugu bir savas oha yani,savastan sonra o kadar cok olu varmiski bizim komutanlardan bi tanesi sole demis 'once dusman olulerini toplayin bizimkiler zaten yerlerinde oldu'once cok icerledim bu sozu ama sonradan gercekten onurlu bi davranis oldugunu anladim,iste bazi carpici noktalari canakkale savasinin...[hline]A little less conversation a little more action please
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 23 April 2003 19:00 tarihinde demiş ki:
said:
Sufi, 23 April 2003 16:40 tarihinde demiş ki:
arıburnu'ya, conkbayırı'na gidip; şu anki özgür varlığını, basıyor olduğun her karış toprağın kanla yıkanmış olmasına borçlu olduğunu düşündüğünde öyle kolayca "savaş işte" diyemiyorsun.


oralari gezmis biri olarak kesinlikle katildigimi soylemeliyim.[hline]




oraları gezmisin tamamda oraları gezmek degil ordaki ruhu anlamak önemli olan!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya hepsinden öte avrupalıların "şovalyelik ruhuyla yapılan son savaş" dediği bir savş bu.

Dragonutopia dediği olay ise şu ki savaşta çarpışmalar bittiği zaman iki tarafın sağlıkçıları(onların medic'ler bizimde sıhhıyeciler) yaralılara beraber bakardı.yani herkes kendi yaralısıyla değil her iki tarafında yaralısıyla ilgilenirdi.hiç bir yaralı esir olarak alınmadı.

ayrıca birazcık araştıranlar bilir atatürk'ün savaş zekası karşısında ağzınız açık kalır.

çok kısa bir örnek: atatürk bölüğüyle beraber zor durumdaki bir bölüğe yardım amacıyla gönderilir.çepheyle aralarında sadece bir tepe kalınca silah atışlarının yaklaştığın anlar.tepenin üzerine öncü göndermek yerine,yaveriyle beraber kendisi çıkar.tepenin üzerine vardığında 20-25 askerin kaçarak tepeyi tırmanmakta olduğunu ve arkalarında ingiliz birliklerinin olduğunu görür.kaçan askerler atatürkün yanına varmaları fazla zaman almaz. askerler yanarına varır varmaz komutanın kimde olduğunu ,cephane durumlarını sorar. hiç kimsede tek bir kurşun yok. hemen:
"süngü tak! yere yat!" emri verir.bu sırada yaverini tepenin aşağısına bölüğü çağırmaya gönderir.
kaçan askerlerin bir anda durup siper almasına şaşıran ingiliz askeleri afallar.bunun ters olduğunu düşünerek kendileride siper alırlar.
bu sırada atatürk kendi silahından arka arkaya bir kaç el ateş eder ve cevap ateşini beklemeye başlarlar.az sonra bölük yetişir ve tepeyi korurlar. Böylece Atatürk kaçan askerlerle beraber tepeden inip, bölüğün yanına giderek yokuş aşağı saldıran düşmanı durdurmaya çalışmaktansa ; o anda askeri oraya yatırıp düşmanı şaşırtarak,yokuş yukarı saldırmaya çalışan düşmanı durdurmakta muaffak olmuştur.

;)[hline]And Ra'd glorifies and praises Him,
and so do the angels because of His Awe.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TheSilver, 24 April 2003 19:46 tarihinde demiş ki:
...çünkü savaştığımız bir ingiltere yada düşman avrupa ülkesi deyildi onun sömürgelerinden getirdigi adamlardı.


senegal'den bir bölük asker getiriliyor gemi ile. senegal'li askerler, osmanlı'nın zor durumda olduğunu biliyorlar ve türklere yardıma getirildiklerini zannediyorlar. yoldayken gerçek anlaşılıyor. senegal askerleri, idam edileceklerini bile bile kendilerini getiren ingiliz subaylara "biz osmanlı'ya kurşun sıkmayız" diyerek isyan ediyorlar.

tamamı çanakkale boğazında kurşuna diziliyor.

[Bu mesaj Sufi tarafından 28 April 2003 11:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...