nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 aquila said: Hala kotor diyor adam. Arkadasik kotor sw uzerine kurulu ve jedisin dark light secimi vermelri yunun settinginde hikayesinde var, dragon agede bu kadar keskn iyi ktu olaylari yok. Ya nasıl yok? Darkspawnlar kötü mesela direk :D ya da bloodmageler sith wynne gibi süt çocuğu teyzeler de jedi vs. Sen şimdiye kadar yaptığın efsane statüsü alan rpg oyunlarına çok güzel iyi kötü ayrımları ve dengeleri koyup da buna koymazsan eleştiriyi hak edersin. Bence tabi :) Bi de dünyada iyi kötü yok diye bişey de olamaz, dünyada siyah ve beyaz yoktur grinin tonları da vardır eyvallah ama sen tamamen siyah oynayabilmelisin. Bu özgürlüğü sana sunmalı. Önceden sunmamış olsalar bişey demem de önceki çok da güzel olan oyunlarında sunduğu şeyi biçok özellik gelişmişken çıkartırsan potansiyele ulaştıramazsın oyununu, attan indirip eşeğe bindirirsin oyuncunu Star Wars'u gayet neutral da oynayabiliyorsun abi. Star wars dünyasında siyah beyaz ayrımı net diye neutral oynayamazsın demiyoken burada da siyah beyaz ayrımı net değil diye siyah oynayamazsın dememeli. Ki beyaz oynayabiliyosun. Bunu diyorum tamamen iyi oynayabiliyosak bana "iyi kötü ayrımı yok diye kötü oynaman da gereksiz zaten" ile gelmeyin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Bu sey yalnız. Ben secimlerimle powerplay yapamıyorum, oyunda RP yok. Ne desem boş abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 hayır ödül olsun demiyorum zaten, yukarıda yazdım. karma değiştirsin yeter bana. cebime girmiyor sonuçta, +100'e vurdursam da devam ederim normalde. oyunun benim prensiplerimi tanıdığını ve kaydettiğini gösterir. bu eksik. fırsatçılık harici gerçek bir seçenek yok çünkü fırsatçılığın ödülleri kepçe kepçe veriliyor. approval karşılığı stat bonus, quest ve dolayısıyla xp filan çok yanlış tasarım. bak sonunda morrigan'a bariz ihtiyacım olduğu halde partiden fırlattım. çünkü cidden gına geldi rpg'de seçimlerimin kıtlaşması hissinden. bu nedenle ciddi kayıpta olduğumun bilincindeyim. ama fix belli çizgide, önce gameplay endişesiyle oynayacaksam oyun anlamını ciddi ölçüde yitiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Abi ya ohooo. O seçeneğin de olması lazım. Özgürlüğü bana sağlamıyo. Yoksa ben paso iyilik yapıp wynne teyzenin gözüne girmekten memnunum. Ama o özgürlüğü sağlamalı. kotorlarda ve mass effectte tattırdığını kesinlikle tattıramıyor dragon age ile bioware bence. Bunu söylüyorum. Kotorda yan karakterlerle etkileşimin falan harikaydı. Ona ters bişey yaptyın mı biraz laflayarak görüşünü bile değiştirtebiliyodun. Bunda "sen böyle yaptın cıs" diyip dalıyor wynne. İyi kötü ayrımı net olan evren hangisi diye düşünüyo insan :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 ya işte dragon age'deki benim canımı sıkan ana olay bu. seçimlerini sadece şahsi kazanç için yapmanın bir esprisi var. her makul seçenek gri eğilimde. haliyle böyle oynarsan da tam gri bir kişilikte oluyor karakterin. ödül için mmo questi mi yapıyorum yani nedir mantık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 ya anlamamak için mi kasıyorsun git oyun sonundaki verdiğin kararların sonuçlarını oku da gör ne iyi ne kötü ne gri hala star wars diye de gelme kreia nın dediklerini anlamadan sam karmalık birşey yok çünkü alignment yok. dünyaya bakış açılarını, biraz kişiliklerini değiştirebiliyorsun npc lerin. lelianayı çok daha gerçekçi, morriganı bir nebze daha anlayışlı bir hale getirebiliyorsun mesela. oyun sonuna doğru morrigan bir kere "disapprove" vermedi bana mesela ve yani dediğim gibi sandığın gibi DÜNYANIN TEK UMUDU VEHEEYT bir adam değilsin oyunda. party üyelerini kendine eş karakterler olarak görmen lazım, hani mass effectlik bir durum yok senin tayfan değil onlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Abi oyunun oynama aşamasında şöyle bişey var. Misal redcliffe'te kızın kardeşini kurtarırken kılıca el koymazsan "ah bu nezaketinize ödül olarak bu kılcıı alıni, zaten bir genç kız ve bir velet bu kılıcı ne yapsın. Siz darkspawn kesersiniz vatana millete hayırlı olur" diyip vermesi hoş olurdu. Tek ödül almadan 60xp'lik side quest ne anladım yani bundan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 iki kisinin hayatini kurtardin iste daha ne odulu onun verdigi tatminle yasa delikanli rpsi yapin biraz hayatiniz mal mulk olmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Evet de karşına çıkan darkspawnlar alistar ilk saniyede öldüğünde delikanlılığına bakmıyolar. İtem da lazım para da lazım illa lazım yani :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Bigun gelip seni cok fena dovucem, o zaman tovbe ediceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 valla karakterlerini değiştirebiliyor muyum pek anlaşılmıyor doğrusu. sten'e viktor'un dediği gibi hayat dersi veriyorum, -15 approval. e approval düştü diye konuşamıyorsun şimdi adamla yeni birşey, ilerlemiyor ki ilişki iyi ya da kötü yönde artık. natürmort tabloları dayadım ağzına öyle anlattı derdi neymiş. sonra "manyak mısın sen niye öyle birşey yaptın" da diyemiyorsun çünkü ucunda gene -15 app var. ya sabır çeke çeke dinliyorum adamı. pope delikanlılık rp'si yapıyorum da, oyun delikanlı pozu versin paperdoll'da bari, dediğim bu. oyun bir tepki versin, 5 seçeneğin üçü (nothing), 1'i (+10 approval), 1'i de (-15 approval) olmasın o seçeneklerin ucu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 valla ne desen doğrudur sam sten ile çok az kastım ama diğer karakterlerde etkisini görüyorsun. o tsuntsun morriganın kabuğunu kırdıktan sonra "your desire?" diye tepki vermesi falan pahabiçilemez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 yahu başlık almış başını gitmiş, okuyamadım pek. oyun süresi nası ? Ps3'e yeni bi oyun almak istiyorum ve esasen özellikle rpg istiyorum (ki ps3te rpg çok çok az), ama onun yanında multiplayerı veya konsolda tools diye bişeyi de olmadığı için biraz düşündürüyor. 100 lira verip almaya değer bir oyun mu ? Uzun süre götürür mü adamı ? bi haftada bitirip de kenara atmak için 100 lira vermek istemiyorum açıkçası :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 stene hayat dersı verıyosun ama adama sacma gelıyo "bu mal ne sacmalıyo bole" dıyo, cunku adamın kafa baska yerlerde. aranız bozuluyo halıyle. gayet normal yanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Ben 130 saat oynadım daha da oynayabilirim yani öyle söyleyeyim :) Ayrıca sten'e "seni etkilemek için burada değilim" diye ayar çekince approval akzanıyosun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 abi morrigan herşeye "bitch" liyor ama sten in olayı tamamen farklı, herif direk geyik yapmayalım hoca darkspawn kesmemiz lazım sadede gel diyor, çoğu sidequest e atar yapıyor, ki favori npclerimden biri, oyun çok melee ye izin verseydi stenle bir oyun atardım hardda nightmare de evet evil olamıyoruz çünkü amacımız temel olarak good yani, oyunun eksisi midir tartışılır, ayrıca cok saçma yani good oynuyorsam good oynuyorumdur dünyanın parasını da bağışladım sağa sola Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 ya oyunun zorluk ayarını ne kadar kötü yapmışlar :S Normalde 15 kere revenant kesmeyi denedim yok hacı olmuyo neler denemedim yok büyüydü warrior'dı tank dı şuydu buydu olmuyor ölmüyor. En sonunda sayfa da difficulty ayarlarıyla oyna istersen dedi aksi takdirde oyunu siliodum ztn :), sora noldu hiç bir şey yapmadım tüm party daldı ve revenant la yanındaki saçma salak yaratıklar benim hiç bir çabam olmadan öldü... Oyundan soğudum resmen .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Easy buçuk seviyesi lazım oyuna :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
solidhammer Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Size bi tavsiye oyundan maximum zevk almak için Morigan alistar ve şu kızıl saçlı hatun neydi onu alın main karakteride human rogue yapın normal zorluk seviyesinde bu grup çok güzel iş yapıyo 1 den fazla mage alırsanız partye ztn ez mod oluyo kızıl saçlı hatunu bard ve ranger yapın kendi charınızı assassin ve duelist alistarı champion ve templer morigan ı da shapeshifter ve spirit healer ben bu komboyla oynadım aşırı zevk aldım ve normal zorluk seviyesi tam güzel oyunda nerdeyse herşeyi yaptım hatta 13. lvlda bu grupla arch dragonmuydu neydi onu rahat kestim normalde çağırıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
solidhammer Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 3 mage le nightmare de bile ez mode oyun :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 O sistemle ben de oynadım gerçekten güzel. Özellikle de konuşmalar süper ya. lelyana ali star ve morrigan ideal kadro resmen eğlenceli muhabbet dinlemek için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 nileppezdel said: Abi oyunun oynama aşamasında şöyle bişey var. Misal redcliffe'te kızın kardeşini kurtarırken kılıca el koymazsan "ah bu nezaketinize ödül olarak bu kılcıı alıni, zaten bir genç kız ve bir velet bu kılıcı ne yapsın. Siz darkspawn kesersiniz vatana millete hayırlı olur" diyip vermesi hoş olurdu. Tek ödül almadan 60xp'lik side quest ne anladım yani bundan ehm zaten oyle oluyor, eger basta almazsan yada "bu gece invasionda kullanayayim sabaha getiririm" diyip sabaha getirirsen, "koskoca wardensin isine yarar kilic al senin olsun" diyor kiz, sende kabul ediyorsun yada etmiyorsun. Edersen invasion oncesi "kilici aldim ben hadi eyvallah" demenin aksine yanindakiler -rep de vermiyor (yanlis hatirlamiyorsam)... ilerde -repleri persuade ile engellemeyi de koymuslar zaten, Morrigan "naapiyorsun lan sen?" dediginde "ya bak kuslar bocekler" diyorsun "e peki tamam" diyor, kayipsiz (yada normalden az kayipla) devam ediyorsun muhabbetine Sten'e verdigin hayat dersi, Dunya'nin 6000 yasinda oldugunu iddia eden amerikan creationist'ine "bak guzel kardesim aha bu dinazor fosili" demek gibi bir olay, nasil o yaratilisci sana "o fosili seytan bizi kandirmak icin yerlestirdi oraya" diye aciklayip sana kulak asmamaya devam ediyorsa, Sten de ayni sekilde "kadinin yeri mutfaktir, o kilic oyuncak degil" diye devam ediyor... KOTOR'daki light-dark side olayinda butun oyun melek gibi piril piril gezerken, Bastila "yahu bu tarafta gogusleri tomurcuk gibi yasit kizlar, onlar yetmezse ben varim" diyince "oha harbi mi? o zaman oyunun yuzde 95inde yaptigim secimlerin hicbirinin bir onemi-etkisi yok, senle pembe panjurlu bir starforge'umuz olsun bari" cevabiyla zink diye dark side'a cevirebilecegin karma sistemleri DA'de olandan cok daha zayif. Olay karakter ekraninda genel bir karma bari gormek disinda cogu zaman bir ise yaramiyor. Mesela Sam tahminen 100% paragon gezdin mass effect'de, ne etkisini gordun oyunda? O paragon barinin mavi mavi sana bakmasi disinda oyunun seni ve seceneklerini daha aktif olarak tanidigini nerde gordun? Maksimum alacagin tepki irkci Ashley'nin "O Rachni Queen'i oldurecektin aga" demesi degil mi? Bu mudur yani genel karma? Yukardaki ornekdeki Redcliffe'de osmanin kilicini ceplersen partide Leyla ve Ali "capsler kurbaga olmus" diye tepki gosterirken Morri'nin "terazine abandim" demesi oyunun NPC bazinda senin seceneklerini taniyip buna gore bir tepki vermesi degil mi? NPClerle kisisel reputation, genel karma/alignment sistemlerinden cok daha iyi bir sistem, DA'de islenisinde hatalar/eksikler yok degil, plotla ilgisi olmayan giftleri spam olayi direkt bu eksiklere karsi kolaya kacma amacli bir dizayn gibi, olmamis, biraz daha kafa yormalari lazimdi. Bu haliyle oyun icindeki kararlarina olan NPC tepkilerini iki gift ile negate edebiliyorsun. Bu baya kotu bir olay. Sadece rep sisteminin amacini baltalamiyor ayni zamanda oyunun tekrar oynanabilirligini dusuruyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Abi yok o kılıçtan hiç bahsedilmezse eğer, yani poersuade yoksa karakterinde o zaman kız seni resmen kullanmış oluyor. Ben diyorum ki biz kılıcı bilmesek de ödülsüz bırakmasın senin işine yarar bize yaramaz lütfen bunu kabul et diye versin :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 işte me'deki karma sistemi de zayıftı doggy ama burada hiç olmaması gerçek anlamda, gameplay bazında alternatif bırakmıyor insana. gold/item istemiyorum her seçenekten ama oyun bana "evet senin belli bir prensibin var ve şudur o" demeli en azından ki me bana en azından bunu gösteriyordu. 100 paragon'a vurdurmak ve öyle gezmek benim gözümde kendi başına ödül. dragon age'de ne var seçenklerin ucunda? hiçbirşey, olumsuz etki veya olumlu etki. olumlu etki veren sadece tek seçenek var çoğu zaman. oyuncuyu idealistse salak yerine koyuyor direkt bu kendi prensibine göre hareket etmek isteyince. bak mesela yukarıda dediğiniz quest: - 100 silver vereyim? - 50 silver vereyim? - 10 silver vereyim? - maker versin 100 silver vermekle 10 silver vermek arasında fark olmadığı gibi maker versin demek efektif olarak kayba uğramadığın tek seçenek ki bunun gibi birden fazla quest var. e yani, madem hayır işi yapıyorum, oyun bunu görsün. ödüllendirsin demiyorum ama en azından "eyvallah, bir fakiri sevindirdin" desin. bunu evrensel kütüğüme işlesin. bu yetecek bana ama bu bile yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2009 Sam said: işte me'deki karma sistemi de zayıftı doggy ama burada hiç olmaması gerçek anlamda, gameplay bazında alternatif bırakmıyor insana. gold/item istemiyorum her seçenekten ama oyun bana "evet senin belli bir prensibin var ve şudur o" demeli en azından ki me bana en azından bunu gösteriyordu. 100 paragon'a vurdurmak ve öyle gezmek benim gözümde kendi başına ödül. dragon age'de ne var seçenklerin ucunda? hiçbirşey, olumsuz etki veya olumlu etki. olumlu etki veren sadece tek seçenek var çoğu zaman. oyuncuyu idealistse salak yerine koyuyor direkt bu kendi prensibine göre hareket etmek isteyince. bak mesela yukarıda dediğiniz quest: - 100 silver vereyim? - 50 silver vereyim? - 10 silver vereyim? - maker versin 100 silver vermekle 10 silver vermek arasında fark olmadığı gibi maker versin demek efektif olarak kayba uğramadığın tek seçenek ki bunun gibi birden fazla quest var. e yani, madem hayır işi yapıyorum, oyun bunu görsün. ödüllendirsin demiyorum ama en azından "eyvallah, bir fakiri sevindirdin" desin. bunu evrensel kütüğüme işlesin. bu yetecek bana ama bu bile yok. RPG isteyeni doyuruyor suan ki sistem, iyilik yaptigin zaman hep odul alacaksin veya insanlar takdir edecek diye birsey yokki, cogu zaman tersi soz konusu olabiliyor gercekci olarak bakacaksan olaya. Yok ama ben powerplayerim malmiyim 10 silvera razi olayim bi tesekkur bile etmiyo kodumun pikselleri diyorsan o baska tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar