Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Özyeğin Üniversitesi

Khelben

Öne çıkan mesajlar

ankara içinde genelde, bi de izmir yüksek teknoloji enstitüsü bilg müh./elektronik haberleşme müh.
ankara içinde çankaya burslu bilg müh./elektronik haberleşme müh
(başta ankara içindeki devlet üniv.leri bilg. müh.ler tutma ihtimalleri düşük olmaz gözüyle bakıyorum)
işte onlardan sonra özyeğini koymayı düşünüyorum. çok sağlam bi yere benziyo gerçekten. ha bu arada tobb ve bilkent %50 burslu bilg mühlerini de yazdım.
en alta garanti olsun diye gazi makineyi koydum işte.. öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Rasmon said:
Ben artık Türkiye'de eğitim sisteminin tarih-i tekerrürden ibaret görüyorum, zaten özeli devleti o kadar kapitale bağımlı oldu ki bariz kırılma noktalarını, krizlerini zaten aktüel hayatta görme fırsatımız oluyor. Arkadaşlar diğer özel üniversiteler hakkında gerekli açıklamaları yapmışlar zaten.

Özel-devlet yine kıyaslamadan diyebilirim ki artık eğitim denen olay "sistem" ile yürüyebilen bişey değil, biraz kişisel özverilerin, risklerin el atılması gereken bi olgu. Hele ki üniversite günümüzde öyle sapasarmış ki liseyi bitirenin kafasında karı kız ot cigara alkol metal rak kampüs öpüşmek sabahlamak olarak ampülleniyor. Ha biz de yaptık zamanında ama 4 sene okuyup bitirdiğim mesleğimi icra ettiğim bölüm adına okulun eğitim anlayışının gram faydasını görmedim, ya kişisel çabalarımla veyahut da hocaların özel ilgileriyle bi yerlere gelebildim. Çoğu kişi için de bu durum böyle. Dolayısıyla eğer kendine bi şekilde güvenin varsa seçtiğin üniversitenin kampüsü ortamı etiketi olmasından ziyade seni ileriye taşıyabilecek sistemden ziyade, bireysel beyinlerin olması kanımca en temel ihtiyaç.

Kısacası artık üniversite etiketlerinin iş hayatında külliyen yalan olduğu günümüzde bazı noktalarda risk alıp yeni şeyler denemek bence en güzeli. Tabi içinizde yoksa alayını getirseler bi halt olmaz ancak hayata dair bi vizyonunuz varsa kalıplardan kurtulmak gerek. Saygılar.

şu açıklama çok doğru ya. tabi burada yeni şeyler denemekten kast edilen riske girmek değil. arkadaşla konuştum gayet olumlu şeyler söylüyor okulla ilgili. seneye büyük ihtimal çekmeköy'de büyük bir yere taşınacakmış okul. hoş bence şimdiki yeri de güzel, metrobüs yanı falan. bilgisayar mühendisi olacağım diyorsan hiç düşünme bence yıldız mıldız.
Sosyal ağlarda paylaş

çekmeköyde yeni kampüs yapıyorlarmış.

açıklama

kampusu dünyanın önde gelen pek çok üniversitesinin kampus ve binalarını da tasarlayan RMJM firması tarafından tasarlandı. RMJM mimarlık grubunun üniversiteler için tasarladığı diğer projeler arasında Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi, Cambridge Üniversitesi William Gates Binası, Princeton Üniversitesi Bowen Binası, Oxford Üniversitesi Kimya Araştırma Binası, University of West Scotland Ayr Kampusu bulunuyor. Doğal malzeme kullanımının ön plana çıktığı Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy kampusu binalarının tanımlayıcı özellikleri ışık ve şeffaflık olacak. Esnek ve modüler bir anlayışla inşa edilen kampus, kaynak ve işletme maliyetlerinin ekonomik kullanımıyla sürdürülebilirlik konusunda bir örnek teşkil edecek.

Sosyal ağlarda paylaş

lan okulda fen edebiyat fakültesi yok. varda içinde 3 hoca var koca fakültenin onlar da edebiyatçı.

ne fizik bölümü var ne kimya bölümü var ne matematik bölümü var. ee mekanik, termodinamik, elektrik&manyetizma, modern fizik, lineer cebir, calculus, diferansiyel denklemler, temel kimya

bu dersleri mühendis bölümünde hocalara açtırtıyorlarsa eğer bölüm dersleri nasıl açılıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Daha garip şeyler de var. TOBB Hukuk fakültesi en yüksek puanla alan hukuk fakiltesi (372 ile almış geçen yıl) ama ilginçtir bölümde sadece 2 prof, 1 doç var. Orada da Fen fakültesi yok ayrıca tüm o yine yüksek puanlı mühendisliklere rağmen.

Üniversitenin bir önemi olmadığı da bugün okuduğum en şaçma şey olsa gerek... Bu Özyeğin'i ya da herhangi bir anadolu üniversitesini Bilkent, Boğaziçi ya da ODTÜ ile kıyaslayamazsınız bile.
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
bu seneki univ kontenjanlarina baksan tum ozeller bolumlerinde yaridan az doldurabildiler.
yani adam batmaz belki de 4 yil 5 yil boyle devam edince oturup bi dusuncektir kapatsam mi uniyi diye.
belki ozyegin dusunmez ama dusuncek cok adam var. kapanacak ta cok univ var onumuzdeki 10 yilda, hele univler boyle cogalmaya devam ederse.

babamizin hayrina acmiyorlar bu univleri para kazanalim diye aciyorlar sonucta.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

bu seneki univ kontenjanlarina baksan tum ozeller bolumlerinde yaridan az doldurabildiler.
yani adam batmaz belki de 4 yil 5 yil boyle devam edince oturup bi dusuncektir kapatsam mi uniyi diye.
belki ozyegin dusunmez ama dusuncek cok adam var. kapanacak ta cok univ var onumuzdeki 10 yilda, hele univler boyle cogalmaya devam ederse.

babamizin hayrina acmiyorlar bu univleri para kazanalim diye aciyorlar sonucta.

%10-15 civarı bir boşluk var bizim okulda o sebeple dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

bu sene tekrar giriyorum ben sınava
ve baya baya özyeğin istiyorum lan
2 sene üni ortamında bulununca (bundan daha evvel, o dersane ortamını aşıp abuk subuk yönlendirmelerden kurtulup, rahatladıktan sonra şöyle bi düşünebilince yani) daha iyi anlıyor insan neyin nerde nasıl işlediğini sanırım ve bu özyeğin'e kanım baya ısındı. (şu an ege'deyim)
Ama adam gibi hazırlanamıyorum sanırım o yüzden %100 burslusunu da tutturamadıktan sonra giremeyeceğimden zor tabi özyeğin.

İktisat ile hukuk da açacaklarmış bu sene. Zaten iktisattayım şu an, işletmeyi de sadece özyeğin olacaksa istiyorum. İlk senesi diye felan iktisatın %100burslu puanı biraz daha makul olursa tuttururum belki. Arzular şelale. Hayırlısı ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

abi aptal aptal üniversiteler açıyolar sonra rektörleri copy paste makaleden falan tutuklanıyor, CVsine Amerikaya başbakanlık yaptım diye yazan adama falan inanıyorlar. az ve öz olsun daha iyi

of katiliyorum abi. bizim okulu hic acmasalarmis mesela keske. ya da bizim bolumu acmasalarmis burda, mis gibi baska okula giderdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

senko said:

bende sasirdim, koca sabanci nasi gecilir fln diye de, olmus valla.

hangi bölümde sollamış? tobb çok spesifik bir üniversite değil mi mühendislik ve fen bilimleri yok sanırım onların?

Türkiye Odalar ve Borsalar birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi. Tam kapısınd ayazan şey =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...