Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metrobüs yolunda ölüm

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
@rew,
"ortalık kalabalık, olan olur zaten" diye güvenlik önlemi almanın gereksiz olduğunu duyacağım aklıma gelmezdi, aferin, iyi düşünmüşsün.

ha bi de, uyandırayım istiyorum seni, senden aldıkları paranın yarısı bile sana dönüyor olsaydı şu anki İstanbul çok daha farklı olurdu. zırt pırt kaldırım taşı değiştireceklerine varsın her bir metrobüs durağında iki tane güvenlik görevlisi bulunsun. istihdam sağlanır, bikaç ailenin karnı doyar, fena mı?

kaldı ki mesele sadece güvenlik de değil, daha önce de söyledim, bu insanlar ilkyardım konusunda eğitimli, o kalabalıkta doğabilecek her türlü sağlık sorununa kısa zamanda müdahale edebilirler. metrobüs duraklarının dağbaşından farkı yok, işlek yolların ortasında, tepeden üstgeçitle ulaşılabilen tipik bir mahremiyet bölgesi. bugün kaza olur, metrobüs birine çarpar, yarın biri kalp krizi geçirir, öbürgün biri bir yankesicinin telefonunu çalıyor olduğunu farkeder, al sana kavga.
ama zaten çok kalabalık, arada bi doktor çıkar belki, hırsızlık olursa da eski bi karateci durdurur adamı, güvenliğe gerek yok di mi?!!

ayrıca metrodaki güvenlik görevlilerinin seni bombadan koruduğunu zannediyorsan kolunu çimdikle ve kendine gel.

son olarak sana mutlu bir ölüm dilerim, umarım kimse arkandan telef kelimesini kullanmaz.

@prawler, senin de yazacak bi fikrin kalmadıysa, hadi başka kapıya, hadi canım, hadi kalabalık yapma, hadi Allah versin.
Mesaj tarihi:
aquila said:

yazmistim arkada. metrobus duraklarinin mevcut halini bilmedigim icin saglikli bir yorum yapamiyorum.

baya sağlıklı bir şekilde reddettin benim fikrimi de onsdan soruyorum.

madem mevcut halini bilmiyorsun, nasıl benim fikrimi saçma bulabiliyorsun?
Mesaj tarihi:
cunku kazayi biliyorum, ve guvenlik gorevlisinin bi halta yaramicani dusunebiliyorum bu durumda.

onun disinda kaza olabilicek her yere guvenlik gorevlisi dikmeye kalkisilsa memlekette issiz adam kalmaz.
Mesaj tarihi:
orada bir güvenlik görevlisi olsaydı adamın oraya oturmasını engelleyebilirdi.

sadece varlığı bile caydırıcı bir unsur olacaktır.

onun dışında devlet alması gerkeen maksimum güvenliği almak zorundadır.

her yere adam dikebilecek kapasitede bi ülke yok henüz, ama en azından MOBESE diye bişey var, hiç olmazsa izleyebiliyoruz.

dikebileceğimiz yerlere de dikmememizin önünde bir engel yok.
Mesaj tarihi:
Eğer kendi saçmalamam yüzünden öleceksem, hani dolu silahı kafama dayayıp du bakim ateş etçek mi dediysem, uçaktan paraşütsüz atladıysam, belime demir kemer takıp suya atladıysam ya da metrobüs yoluna oturduysam (ki hepsi aynı şey) varsın kullanılsın arkamdan, haketmişimdir. Mutlu ölüm değil de "umarım yaptığın bir aptallık sonucu ölmezsin" desen daha doğru olacak yani burada.

O kalabalıkta zaten belli bir düzen var, ekstradan tedbir alacaksan, asayişi sağlamak için 1-2 değil en az 10 15 tane güvenlik görevlisi bulunması gerekir, ki her durağa 24 saat o kadar adam ayıramazsın. Ha, yankesici yüzünden kavga çıksa zaten oradaki görevli o yankesiciyi korumak zorunda kalacak, halkta feci bir linç eğilimi var çünkü suçluyu. Sıradan bir otobüsten ya da otobüs durağından farklı değil metrobüs.

Ayrıca konumuz metrobüslerdeki hırsızlık yankesicilik sorunu değil. Bu adamın ölümüyle bir alakası yok her halukarda o güvenlik görevlisinin.

Bir insana "kafana dolu silahla ateş etme ölürsün" demezsin, bir insana "hayvanat bahçesine girip aslanın kafesine girmemen lazım" demezsin, bir insana "otobüsün geçeceği yola oturma" da demezsin, bunları yapacak insan zaten haketmiştir. Dediğim gibi ölünün arkasından kötü konuşmayayım diye söylemek istediklerimi bayağı kısarak söylüyorum yine.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

orada bir güvenlik görevlisi olsaydı adamın oraya oturmasını engelleyebilirdi.

sadece varlığı bile caydırıcı bir unsur olacaktır.

onun dışında devlet alması gerkeen maksimum güvenliği almak zorundadır.

her yere adam dikebilecek kapasitede bi ülke yok henüz, ama en azından MOBESE diye bişey var, hiç olmazsa izleyebiliyoruz.

dikebileceğimiz yerlere de dikmememizin önünde bir engel yok.

İnsanlar adamı uyarmış zaten. Onu geçtim adamın yaptığı şey tamamen saçmalık. Oraya oturulmayacağını anlamak için ortalama zekaya bile gerek yok, herkes anlar, inadına gider oturursan da sonuna kadar kaşınmışsın demektir zaten.

Devlet alması gereken maksimum değil optimum güvenliği almak zorundadır. Bu durumda altyapısı, kişisel faktörler, kişisel özgürlük, vergi ve bütçe durumu gibi pek çok unsur da var gözardı edilmemesi gereken.

Tutup şu olaydan dolayı devleti suçlamak tamamen bilinçsizlik.
Mesaj tarihi:
burtonesk said:

oturmasaydı adam, kendi etmiş kendi bulmuş. ama bir güvenlik görevlisi çok faydalı olur bu gibi durumlar için.

oradaki insanlar uyarmış işte yeteri kadar güvenlik görevlesine ne gerek var. ayrıca her durağa güvenlik görevlisi de israf biraz.

@Rewendor, sg-1 ishal olmanı bile devlete bağlar abi. AKP kötüdür, her kötü şey onlardan çıkar mantığıyla yaklaşıyor kendisi.
Mesaj tarihi:
burtonesk said:

israf olabilir doğru da mesela metroda da oluyor görevliler, öyle bişey olabilir. sarı çizgiyi geçmeyin filan.

fasdasd ne sarı çizgisi abi, hani çok çok fazla binmedim metroyada o bekleme yerinde bir tane bile güvenlik yoktu. sarı çizgiyi geçersen anons yapıyorlar karının teki otomatik olarak söylüyor işte lütfen geçmeyiniz diye.

metroya güvenlik şart ama, yatırım belli, kompleks birşey hem de, yer altı sonuçta. metrobüs dediğin şey OTOBÜS DURAĞI sonuçta.
Mesaj tarihi:
geçmekte ısrar edersen durduruyorlardır belki bilmem=) arada çizginin ordan yürüyorlar filan gerçi ankarada görmedim ama istanbulda böyleydi zaman zaman diye hatırlıyorum. gerçi aklı olan yanındakiler oturma dediğinde oturmaz, görevliye gerek kalmaz.
Mesaj tarihi:
@rew,
farketmez, sonuçta nasıl öleceğimizi, nasıl bir aptallık yaparak öleceğimizi hiçbirimiz bilmiyoruz, sonuçta bazı ölümler biraz aptalcadır.
sigara içip kanserden ölmek de aptalca bir ölümdür, yağlı yiyip hareketsiz kalıp kalp krizinden ölmek de aptalca bir ölümdür.

İnsanların yaşarken nasıl yaşadıklarını, çevreleriyle ne alışverişte bulunduklarını bilmeden sadece ölümlerine bakarak "oh iyi ki telef olmuş" demek en basit tabiriyle sığlıktır. belli bir seviyeye gelmiş, (öyle tahmin ediyorum ki) üniversite okumuş/okuyan biri olarak kaldırımda otururken ölen adama "haketmiş" diyebilecek ruh haline nasıl sahip olduğunu çözemiyorum. Tek cevabım kendini beğenmişlik, başka da birşey gelmiyor aklıma.

Mwtrobüs durakları benim gözlemlediğim kadarıyla sıradan otobüs duraklarından çok farklı, kalabalık ve yerleşimden uzak. Buralarda güvenlik çok önemli, gerekiyorsa 10 kişi dikersin oraya, vatandaşın sağlığı ve güvenliği herşeyden önce gelir/gelmeli, ama malesef gelmiyor ve belli ki siz de buna alışmışsınız içten içe.
kaldı ki 10 kişiye bile gerek yok, al sana dizilim, 2 kişi kalabalığa yakın, 1 kişi yüksek bir yerden gözetlerken bence yeterlilik sağlanır, zaten sürekli sirkülasyon olan yerler.

Devleti suçlamak bilinçsizlik demişsin de, esasında gidip adamı suçlamak en kolayı, en bayağısı.
Konuyu biraz deşince, çok basit önlemlerle o adamın bugün hayatta olacağını görebiliriz. Ha siz görmek istemiyorsunuz, o ayrı.
Orada bulunacak bi güvenlik görevlisi o adamı kaldırıma oturduğu anda müdahale ederek, gerekirse belediyenin verdiği yetkiyle zor kullanarak kaldırırdı. Oradaki diğer insanlarda adama karşı zor kullanma yetkisi olmadığına göre onlar da sadece uyarmakla yetinmişler ve belli ki bir güvenlik görevlisi kadar caydırıcı olamamışlar.

Ve elbette optimum güvenliği alacak, ama optimum önlem tek değildir, optimumun da sınırları vardır. Ben "devlet oraya tank getirsin koysun" deseydim, o zaman haklı olurdun. Ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi şu an ülkede en yüksek devlet payı alan belediye. O mahremiyet bölgelerinde güvenliği sağlayamayacaksa, orada vatandaşın başına her an birşey gelebilecekse vatandaş kime güvenecek?
Bu devlet niye var?

Edit:
ve evet akp kötüdür, ama dikkat ederseniz bunun konumuzla ilgisi yok.

ha bazılarımızın bu konuda belediyeyi savunma sebebi belediyenin akpli olmasıysa hastasınız demektir.
Mesaj tarihi:
O önlemlere ihtiyaç duymadan o insan hayatını sürdürebilmeli işte olay o. Zor bir durum değil bu. Tutup da bekleyenmeyen, olmayacak bir kaza da değil. Hani adam belediye çukuruna düşer ölür, o belediyenin suçudur. Yol ortasında çukur olması normal değildir çünkü. Ama o yoldan metrobüs geçtiği ortada, normal gayet. Beklenmedik bir şey olmamış yani.

Sigara içen adam tercih yapar. Ben kullanmıyorum. Ama adam "sigara zevkim için ömrümü kısaltmayı kabul ediyorum" diyerek içiyor bilinçlice. Bu adam da aynı şekilde oraya oturursa metrobüs çarpacağını bilerek oturmuş. Ha birinde hayat boyu zevk için 10 sene feda edersin, birinde 2 dk oturmak için tüm hayatını, burada kar-zarar olarak aptallık/akıllılık devreye girer işte.

Sen otobüs geçeceği belli yola oturacak kadar kendine zarar ziyan insansan zaten güvenlik falan fayda etmez kafese koyup beslemeleri lazım seni hayatta tutmak için :)

Kendini beğenmişlikle konunun alakasını çıkartamadım. Yani ben tutup da "ben çok zekiyim böyle aptallıklar yapmıyorum hep yaşıycam" falan demiyorum ki, zaten bu hareketi yapmamak için çok zeki olmaya gerek yok herkesin bilmesi/akıl yürütmesi gereken bir şey diyorum tam tersine.

Ha, ölüp giden kişi bir çocuk olsa haklısın, çocuk dediğin bilinçsizdir, suçlayamazsın. Koca adam yaw, bile bile lades olmuş yani. %100 kendi hatası, başka hiçbir kişiye kuruma en ufak bir suçlama getirilemeyecek kadar saçma bir durum.

Gaz kaçağı var mı diye kibritle tüpe yaklaşmaktan en ufak farkı yok, kaşınmış.
Mesaj tarihi:
bir musibet, bin nasihattan iyidir diyerek bu konuyu kapatalım, elemana tanrıdan rahmet, mahdumlarına da baş sağlığı dileyelim.

en gelişmiş ülkelerde bile insanlar metro yoluna oraya buraya atlayıp ölebiliyolar. zira bu tür araçlar gayet ölüneybıl. güvenlik gorevilis sabah 6 da 100 kişilik durakta 500 kişinin beklediği durumlarda ne yapabilir ki? anca hoparlorden bas bas dikkat edin, onu bunu fortlamayın, karıya kıza bakmayın felan diyebilirsin. başka care yoktur.
Mesaj tarihi:
Ne yazip ne yazmayacagimi sana soracak degilim sg-1.
Bu forumun ne sahibisin, ne de kabadayisisin kendine gel.
Kurallar cercevesinde istedigimi yazarim. Eger bir terslik gorurlerse adminler mudahale ederler.Burayi babanin ciftligi sandin herhalde.
Mesaj tarihi:
Adam tek yüce AKP karşıtını kendisi sanıyor burda. Ondan bu çemkirmesi. Değil metrobüs, yağmurdan üşütüp hasta olsa belediyeye küfür edecek. Dediğim gibi, Cüppeli Ahmet Hoca'dan farksız bu adam. Bir ara iyiydi güzeldi, yorumları falan değerliydi, ama artık iyice sapıttı. Metrobüsten öldü adam, kabak gene metrobüse, onu kurana, yapana, getirene patladı. Buraya çıkıp ben şu kadar AKP karşıtıyım demenin, sg-1'le sidik yarıştırmanın manası yok, çünkü dediğim gibi, gökten taş yağsa belediye haber vermedi, devlet sahip çıkmadı diyecek.
Mesaj tarihi:
Kusura bakmayın arkadaşlar,
- "iyi ki ölmüş, doğal seleksiyon, telef olmuş, haketmiş" gibi sözleri etmeye vicdanım elvermediği için,

- orada bulunacak tek bir güvenlik görevlisinin o adamın hayatını kurtaracağına inandığımı dile getirdiğim için

- belediyenin bu konuda yetersiz önlem aldığını, bu durakların metro durakları gibi ciddyetle ele alınması gereken duraklar olduğunu, bundan önce de sonra da o duraklarda olacak herşeyin sorumlusunun belediye olduğunu düşündüğüm için

hepinizden özür diliyorum,
yazacak bişey bulamayınca konuyu kişiselleştiren bazı fikir kabızları da dahil. Uzun zamandır ilk defa hakaretamiz bir laf içeren bir mesaj atıyorum, isteyen şikayet edebilir.

Bu topiğe yazacağım son mesaj bu olacak,
elinizi vicdanınıza koymanız dileğiyle birkaç link veriyorum:

http://www.javno.com/en-croatia/minister-offers-resignation-over-train-accident_272217

http://english.peopledaily.com.cn/200601/28/eng20060128_238991.html

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/1287219.stm

http://www.indianexpress.com/news/6-killed-in-metro-site-accident-cm-rejects-sreedharan-offer-to-quit/488336/

bir düşünün bakalım nasıl bir ülkede yaşıyoruz.
  • Yeni Oluştur...