Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyaz Meleğim...

SodomVsGomore

Öne çıkan mesajlar

4-5 gün önce Antalya'da Greeny'nin pansiyonunda takılırkene bi arkadaş aradı:
'Mehmet şuan yanımda Dogo var sahipsiz yolda bulduk...'

Gözüm döndü birden dedim ben 1 hafta olmadı 10 güne kadar gelmeye çalışcam köpeğe benim için bakın. Onlarda tmm dediler.
Velhasılı köpeğe bakıcak olan arkadaş kelek yaptı aldı köpeği 1 gece bile bakamadı sokağa bıraktı ertesi gün tatile çıkıyomuş mazereti bu. Diğer bir arkadaş ertesi gün köpeği tekrardan sokaktan aldı. Tabi köpek tüm gece hırpalanmış her yeri yara bere içinde kalmış.

Bu arkadaşın da evinde rotweillerı var annesi dogo yu eve sokmasına izin vermedi çocuk köpekle bahçede kalmak zorunda kaldı haliyle zorda kaldı adam beni aradı durumu anlattı. Bende konuştum Greeny'le 'abi böyle böyle gitmem lazım sorun olur mu?', 'yok hafız ayıpsın git sen' dedi haliyle köpek için gittiğimi duyunca yamuldu herif :).

Ertesi gün atladım uçağa geldim ist ye. Arkadaş geldi arabayla aldı beni leventten e tabi arkada köpeğim Koka:). Nasıl mutluyum böle elim ayağım birbirine giriyor zaten hayvan zayıf çelimsiz kalmış onu yesin bunu yesin aman uyusun kendine gelsin köpek daha 6,5 aylık vs.

He bu arada ailemin geldiğimden haberi yok köpekten bahsetmiştim ama ist ye geleceğimi bilmiyorlardı.

Neyse akşam eve geldiler annem geldi sarıldı falan babam içeri giremiyo...herifte bi an köpek fobisi oluştu girmiyo içeri. O kadar telefonda köpeğe tmm diyen annem köpeği görünce 'yok efendim evde köpek mi beslenir!' olayına girmesin mi. E tabi delirdim bende kavga gürültü peder korkusuna yenik düştü evi terk etti tansiyonu çıkmış hastaneye gitmiş oradan halama gitmiş gece orada kalmış.

Ertesi gün baktım ki yapacak bişi yok arkadaşla konuştuk ablası köpeğe talipmiş Kuşadası'na götürücez köpeği. İyi güzel köpek gidicek ama içim buruk bizimkilere durumu anlattım bi süre köpeğin bizimle kalacağını sonra yollayacağımı söyledim kabul ettiler. Tabi ben alıştırma çabasındayım annemi babamı köpeğe.

Akşam oldu arkadaş aradı yani bi 3 saat önce falan. 'Mehmet biz geliyoruz köpeği almaya sahibi geldi' dedi. Bu sefer ayrı bir üzüntü hiç bilmediğim bi adama gidiyo köpek her ne kadar sahibi olsa da köpek ilk geldiğinde elini yaklaştırınca kafayı eğer gözler kapanır tokatı beklerdi adam serseri mi psikopat mı bilmiyorum...

Neyse adamlar geldiler.
İndi köpeğin sahibi arabadan sohbet şöyle gelişti:
- Kardeşim nasılsın.
- Saolasın abi. (bu sırada aldı tasmayı eline)
- Hadi teşekkür ederim iyi akşamlar
- ...(Dumurlardayım şok oldum) Abi bi sn bekler misin

Koka için aldığım etin kalanını verdim bide yaraları için aldığım Benpetan'ı tutuşturdum eline
- Abi bunları Koka için almıştım da sen kullanırsın
dedim bunu diyince adam yaptığı hatanın farkına vardı sanki döndü bana

'ya biz bu köpeği 1,5 aydır arıyoruz bilirim bunun sevgisini bağlar insanı ama sana şu sözü veriyorum Santis'in (gerçek adı Santis'miş) yavrularından sana vericem'

E tabi bunu duyunca biraz sevindim ama neticede ben sırf resmini gördüğüm o köpek için Antalyadan geldim İst'ye böyle 2 gün besledim sevdim biraz toparladım köpeği hafiften de bağlandım geldi adam aldı elimden köpeği çekti gitti...

Hoş doğrusuda buydu köpek şimdi evinde muhtemelen de mutlu sahibini görünce yüz ifadesinden belliydi mutlu oldu ama yine de içim buruk.

İçime atmaktansa buraya yazayım dedim aşırı ayrıntıya girmemeye çalıştım ama yinede uzun oldu kusura bakmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Etkilendim oldukça. Yalnızca başlık bile köpeği ne kadar çok sevmiş olduğunun göstergesi :) Senin gibi birinin kesinlikle hayvan beslemesi gerekli bence. Evde hayvan besleyip sevgi vermeyen o kadar çok insan var ki...Kedi ile başlayıp, ailen ikna olduğunda, ya da ileride kendi evin olduğunda köpeğe geçebilirsin belki. Bol şans ve edineceğin şanslı arkadaşınla mutluluklar şimdiden :)
Sosyal ağlarda paylaş

aquatik mesajın için çok saol Santis'in gidişiyle baya bi duygusalım şuan iyi geldi mesajın şimdi yoğurt versen yarar :). Açıkçası artık bizim ev halkının herhangi bir evcil hayvanı kabul edebileceğini sanmıyorum yok yani olmuyor. Kaldı ki bu iş için en uygun zamandı ilk defa bu kadar ayrı kaldık 35 gündür görüşmüyoruz. Annem webcam de görüp ağlamıştı resmen. Eve geldim direk kavga çıktı :).

2 aya kalmaz bi eve çıkıyorum artık Santis'in yavrusu mu olur yoksa başka bi dogo mu bulurum onu bilemicem ama bi dogo olacak hayatımda.
Sosyal ağlarda paylaş

:)
Umarım hayalin gerçekleşir. Şimdi belki kızacaksın ama -hiç yapar mıyım öyle şey diyerekten- sakın dövme edineceğin köpeği. Tanıdığım pek çok insan, üstelik çok seviyor olduklarını söylemelerine rağmen, dövüyor köpeklerini. İnsanlar köpek eğitiminde dayağın zorunlu olduğunu zannediyor. Halbuki pozitif eğitim denilen olayla -sabır, sevgi, dayaksız otorite- son derece eğitimli, dost canlısı köpek yetiştirmek mümkün. Dövülen köpek, sahibine olan güvenini büyük ölçüde yitiriyor, sonuçta ya pasif, ezik biçimde itaatkar, ya da saldırgan olabiliyor. Köpek yetiştirme olayı, çocuk yetiştirme olayından fazlaca farklı değil. Dayakla büyütülen çocuk nasıl ezik, ya da saldırgan oluyorsa, köpek için de aynısı söz konusu. Zavallıcıklara en çok tuvalet eğitimi sırasında dayak atıyorlar, halbuki küçükken kasları tam gelişmemiş oluyor hayvanların. Çeşitli yolları var tuvalet eğitiminin dayak dışında. Dayak yiyen köpek, tuvaletini yanlış yere yaptığı için değil, yalnızca tuvaletini yaptığı için dayak yediğini sanıyor. Bu kez kafası karışıp, korkudan, gizli yerleri seçiyor ihtiyacını gidermek için. Neyse...Doluyum bu günlerde. Alt komşu, çok sevdiğini söylediği köpeğini dövüyor da devamlı.

Senin köpeğinle ilişkinin tam bir arkadaşlık ilişkisi olacağına inanıyorum. Tekrar şans, kolaylık diliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

köpeğin sahibine dönmesi iyi olmuş bence çünkü köpekler kedilerden farklıdır bu konuda. hayatlarında bir kişiyi sahip kabul ederler ve hayatları boyunca ona bağlanırlar. sahibi onun için herşeydir ne şekilde ayrılırsa ayrılsın psikolojisi bozulur. yani sen ona ne kadar iyilik etsen de sahibi kadar değer kazanamazsın seneler boyunca baksan sahibi gelip gel kızım oğlum çekse gider onun yanına yani :) seviyorum köpekleri ya dünyanın en sadık hayvanları.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...