zlorwf Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Dregoth said: Benim etrafımdaki, yakın çevremdeki, insanların %50 si sigara içicisi. Bu adamların sigarasızlığa dayanamama oranı benim sigaraya dayanma oranımdan çok daha yüksek. Bu adamlar sigarasız hiçbir şekilde yapamazken, ben sigarayla belirli oranda tolere edebiliyorum. Bu durum böyleykende inanılmaz öküzce bir atar yapılmış oluyor hadi hep beraber kalkın sigarasız yere gidecez dediğimizde, ha bu arkadaşlarımlada vakit geçirmek istemek acizliksede acizim yani senin algın çerçevesinde. Dregoth, katılıyorum dediklerine ama, o sigarasız yapamayan adamlar hala yapamıyor. İçilmeyen yere "giremiyor"lar. Bu yasa o yüzden öküzce bir atar oluyor bize. Ben de karşıyım istemeyen insanın dumanımızı çekmesine, ki içmeyen biri olduğu zaman dikkat ederim dumanıma. Benim karşı olduğum, arkadaşın için değil de tanımadığın bir insanın dumanını çekmek. Onu engellemek için de sigara içilmeyen yerlere gidilir, kimse sigara yakmaz. Ama eğer arkadaşını kırmamak istiyorsan içilen yere gidip dumanını çekmen gerekiyor.
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 BonePART said: ben icerek bi tercih gosteriyorum sen abi sigarali mekana ben gelmem dyemeyip pisiyosun Alakasiz olmamis mi sence de ? Senin kendi sagligini tehlikeye atmana kimse bir sey demiyor. Icmeyenlerin sagligini tehlikeye atmana kil oluyor insanlar. Dolayisi ile her ne kadar AKP yi sevmesem de, destekliyorum ben de bu karari.
Quadrophenia Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Nargile kafeler kesinlikle kapsam dışı bırakılmalıydı, sonuçta bizim kültürümüz bu. Normal kafelerde nargile yasak olabilir mantıklıdır ama nargile kafelerden ne istiyorlar anlamak çok zor.
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Sigara içen biri artık kesin olarak kanıtlanmış olan pasif içiciliğe karşı hiçbir savunma yapamaz. İçmeyen biri bir mekana gidip orda başka birinin sigarası yüzünden sağlık riski yaşıyorsa bunun açıklaması olmaz.
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 YAW NEDEN ANLAMIYORSUNUZ sigara icilmeyen olsun her yer 3 5 mekanda icilebilsin diyorum
Dregoth Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 BonePART said: probabilite uzerine yasak ceza gelmez bole mantik olur mu ya insannar suc isleyebilir diye yasaklamak devletin acizligidir insanin acizligidir sucu engellemek yerine hakki engellemek mantikli deil ama ben ne desem sizin dusunceniz deismicek niye urasiosam Probalite üzerine yasak gelmez mi? Gelir tabii ki. Ama neden o zaman silah ruhsatı almak için o kadar takla attırılıyor? Çünkü o silah riskli, birini vurabilir. Araba demişsin, arabada niye emniyet kemeri takma zorunluluğun var? Araba kaza yapıcak diye bir kesinlik yok. Tonlarca örnek verebilirim olasılıklara karşın yasaklama konusunda. Bunların hepsi olmasa bile aralarında destekleyeceğinide kesin bulurum. Sigara konusunda kabul edimesi gereken şey sigara içilen durumlarda, sigara içenlerin içmeme toleresi, içmeyenlerin içenlere dayanma toleresinden çok daha kuvvetsiz(yada senin tabirinle iradesiz, yeto olduğundan) olduğundan genelde bu iş sigara içmeyenlerin tamam abi çok istiyorsan gidelim muhabbetine dönüyor. Bu durum kendisi sigara içtiğinden dolayı başına gelmemişse bile görmeyen varsa bu forumda birşey diyemem ama ben hep görüyorum öyle diyeyim.
Ferrero Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 bu yasa göründüğü üzere gayet faşizan. bu yasayı gözü kapalı destekleyenleri anlayamıyorum. hem içeni, hem mekan sahibini aynı anda madur edemezsin. bütün kapalı alanlarda sigara içmeyenler için en az sigara içenlerle aynı m2 özel alan yapma zorunluğu getirilebilir ya da daha değişik çözümler üretilebilirdi. bu şekilde bir yasak gayet baskıcı, faşizan ve bu kadar körü körüne destekleyen çıkacağını sanmıyordum paticik'te. hiçbir sigara içmeyen çıkıp "evet güzel oldu bizim için ama biraz ağır olmadı mı?" dememiş. hatta "eheihe çok zevkli ya ezdik içenleri gebersin p.chler" modunda cevaplar var.
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 chp bi dahaki seçimde sigara yasağı kalkıcak diye vaat verse iktidar olur kesin. bu arada dün bi kaç bar gezdim taksimde hepsi ne kadar ferahtı yav, sanki barda değilde evimde falan gibi hissettim kendimi :)
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 sigara pis bişey aga, ben arada içiyorum. dumanı 10m3 hava kirletiyo oyle düşünmek lazım. o havayı solumak istemeyen olabilir.. açık havada bile sigara içtiğin zaman bile, ruzgar felan derken, 20m otede maltepe içen adamın dumanı sana gelebiliyor. burada sigaranın, kişinin şahsına munhasır kullandığı bir şey olmadığını görüyoruz. velhasıl sigara yasağı iyidir. ama nargile konusunda denecek bişey yok, ortada herhangi bir yaptırım olup olmayacağına dair de bilgi yok.
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 o 3-5 ileride 30-40 0olur ondan olmaz bone. Ya hep ya hiç olması lazım sigara yasağının.
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 BonePART said: YAW NEDEN ANLAMIYORSUNUZ sigara icilmeyen olsun her yer 3 5 mekanda icilebilsin diyorum tercih eden gider hesabı
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 toggie said: kendime zarar vermek istememem mi iradesizlik? yoksa kendine zarar vermeye mahkum olmak mı? hayir senin abi ben sigara icilen yere gelmicem diyememen iradesizlik benimde icmek yada icmemek tercihini yapmam bir irade yane dedigim su icilen yere gitmeme hakki sizde hatta insallah hic bi yerde icilmez 3 5 zel yer disinda siz hep rahat rahat takilirsiniz ama bizde 3 5 tane sigara icen insan beraber oturup birbirimizin dumanini icimize cekmek istiyoruz bunada izin verin diyoruz
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 BonePART said: YAW NEDEN ANLAMIYORSUNUZ sigara icilmeyen olsun her yer 3 5 mekanda icilebilsin diyorum ya guzel diyosun da nasıl 3 5 olucak? sigara icilebilen mekana izin verilirse herkes aynı izni almaya calısır. hangi kahvehane sahibi ben sigarasız yapıcam der lol? taksimde hergece dolan barlar sigara icilmeyen olup, ucube yerlerdeki barlar sigara icilebilen türden olsun o zaman. kim karar vericek buna?
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 elesso said: chp bi dahaki seçimde sigara yasağı kalkıcak diye vaat verse iktidar olur kesin. bu arada dün bi kaç bar gezdim taksimde hepsi ne kadar ferahtı yav, sanki barda değilde evimde falan gibi hissettim kendimi :) barda kestiğim kızın göz rengini seçe biliyorum ya gözlerimdeki perde kalktı anasını satayım:) kızlar daha güzel daha çirkin ayırt ediliyo
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Tütün varsa nargilede o da yasak. Ki bence yasaklanması gayet normal nargilenin de.
zlorwf Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 İçen ve içilmeyen yer mantığı bu kadar zor anlaşılır olamaz. Arkadaşımız içiyor zorunlu gidiyoruz geçerli bir mantık değil. Gitmeme hakkınız var, ve bunu kimse sizden almadı. Duman istemeyen içilmeyene, aldırmayan ya da içen sigaralıya. Sağlık falan da bahane, sigarayı yasaklasınlar? Ismet zamanında demiş, sigara zammı ile içenin parasını içmeyenin gönlünü alıyoruz.
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 gitmeme hakkımız değil ordaki mesela. gitmek isteyip sigara icildigi icin gidememe sorunumuz var. bunu anlayamadınız hala.
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 abi kural koyarsin alkol her yerde serbest mi degil dersin ki sigara icilen yere 18 yasindan asagi kimse giremez hic bi restoran almaz o zaman sigara ruhsati kafe almaz
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 İşallah benim kızların zamanında sigara diye birşey kalmamış olacak :P
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 valla ben almanyada 1-2 cluba gittim, sigara odaları vardı. ama nasıl leş, içeri giremessin dumandan. Eğer tiryakiysen, mike mike girip içeceksin. burada da aynı sistemi uygulayabilirler.
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 BonePART said: toggie said: kendime zarar vermek istememem mi iradesizlik? yoksa kendine zarar vermeye mahkum olmak mı? hayir senin abi ben sigara icilen yere gelmicem diyememen iradesizlik benimde icmek yada icmemek tercihini yapmam bir irade yane dedigim su icilen yere gitmeme hakki sizde hatta insallah hic bi yerde icilmez 3 5 zel yer disinda siz hep rahat rahat takilirsiniz ama bizde 3 5 tane sigara icen insan beraber oturup birbirimizin dumanini icimize cekmek istiyoruz bunada izin verin diyoruz abi bu seferde ordaki barmenleri falan katletmiş oluyosunuz
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 bi sene sonra alkollu içecekleri yasaklarlarmı şimdi bunlar bak sen o zaman festivale :P
Kaede Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Yok be nargile de yasak çok saçma geliyor bana. Nargile içilen yer belli, giden zaten nargile içmeye gidiyor. İnsanlar elinde nargile gezmiyor
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 hah bak elesso bunu dersen ok ama sole bisi war sigara dumanindan cok daha tehlikeli isler war piyasada insanlarin tercih ettigi komur madenciligi gibi
Öne çıkan mesajlar