Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara yasağından izlenimler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dregoth said:

Benim etrafımdaki, yakın çevremdeki, insanların %50 si sigara içicisi. Bu adamların sigarasızlığa dayanamama oranı benim sigaraya dayanma oranımdan çok daha yüksek. Bu adamlar sigarasız hiçbir şekilde yapamazken, ben sigarayla belirli oranda tolere edebiliyorum. Bu durum böyleykende inanılmaz öküzce bir atar yapılmış oluyor hadi hep beraber kalkın sigarasız yere gidecez dediğimizde, ha bu arkadaşlarımlada vakit geçirmek istemek acizliksede acizim yani senin algın çerçevesinde.

Dregoth, katılıyorum dediklerine ama, o sigarasız yapamayan adamlar hala yapamıyor. İçilmeyen yere "giremiyor"lar. Bu yasa o yüzden öküzce bir atar oluyor bize. Ben de karşıyım istemeyen insanın dumanımızı çekmesine, ki içmeyen biri olduğu zaman dikkat ederim dumanıma. Benim karşı olduğum, arkadaşın için değil de tanımadığın bir insanın dumanını çekmek. Onu engellemek için de sigara içilmeyen yerlere gidilir, kimse sigara yakmaz. Ama eğer arkadaşını kırmamak istiyorsan içilen yere gidip dumanını çekmen gerekiyor.
Mesaj tarihi:
BonePART said:

ben icerek bi tercih gosteriyorum
sen abi sigarali mekana ben gelmem dyemeyip pisiyosun

Alakasiz olmamis mi sence de ?

Senin kendi sagligini tehlikeye atmana kimse bir sey demiyor. Icmeyenlerin sagligini tehlikeye atmana kil oluyor insanlar. Dolayisi ile her ne kadar AKP yi sevmesem de, destekliyorum ben de bu karari.
Mesaj tarihi:
Sigara içen biri artık kesin olarak kanıtlanmış olan pasif içiciliğe karşı hiçbir savunma yapamaz. İçmeyen biri bir mekana gidip orda başka birinin sigarası yüzünden sağlık riski yaşıyorsa bunun açıklaması olmaz.
Mesaj tarihi:
BonePART said:

probabilite uzerine yasak ceza gelmez
bole mantik olur mu ya
insannar suc isleyebilir diye yasaklamak devletin acizligidir insanin acizligidir
sucu engellemek yerine hakki engellemek mantikli deil

ama ben ne desem sizin dusunceniz deismicek
niye urasiosam

Probalite üzerine yasak gelmez mi? Gelir tabii ki. Ama neden o zaman silah ruhsatı almak için o kadar takla attırılıyor? Çünkü o silah riskli, birini vurabilir.

Araba demişsin, arabada niye emniyet kemeri takma zorunluluğun var? Araba kaza yapıcak diye bir kesinlik yok.

Tonlarca örnek verebilirim olasılıklara karşın yasaklama konusunda. Bunların hepsi olmasa bile aralarında destekleyeceğinide kesin bulurum. Sigara konusunda kabul edimesi gereken şey sigara içilen durumlarda, sigara içenlerin içmeme toleresi, içmeyenlerin içenlere dayanma toleresinden çok daha kuvvetsiz(yada senin tabirinle iradesiz, yeto olduğundan) olduğundan genelde bu iş sigara içmeyenlerin tamam abi çok istiyorsan gidelim muhabbetine dönüyor.

Bu durum kendisi sigara içtiğinden dolayı başına gelmemişse bile görmeyen varsa bu forumda birşey diyemem ama ben hep görüyorum öyle diyeyim.
Mesaj tarihi:
bu yasa göründüğü üzere gayet faşizan.
bu yasayı gözü kapalı destekleyenleri anlayamıyorum.
hem içeni, hem mekan sahibini aynı anda madur edemezsin.
bütün kapalı alanlarda sigara içmeyenler için en az sigara içenlerle aynı m2 özel alan yapma zorunluğu getirilebilir ya da daha değişik çözümler üretilebilirdi. bu şekilde bir yasak gayet baskıcı, faşizan ve bu kadar körü körüne destekleyen çıkacağını sanmıyordum paticik'te. hiçbir sigara içmeyen çıkıp "evet güzel oldu bizim için ama biraz ağır olmadı mı?" dememiş. hatta "eheihe çok zevkli ya ezdik içenleri gebersin p.chler" modunda cevaplar var.
Mesaj tarihi:
chp bi dahaki seçimde sigara yasağı kalkıcak diye vaat verse iktidar olur kesin.

bu arada dün bi kaç bar gezdim taksimde hepsi ne kadar ferahtı yav, sanki barda değilde evimde falan gibi hissettim kendimi :)
Mesaj tarihi:
sigara pis bişey aga, ben arada içiyorum. dumanı 10m3 hava kirletiyo oyle düşünmek lazım. o havayı solumak istemeyen olabilir..

açık havada bile sigara içtiğin zaman bile, ruzgar felan derken, 20m otede maltepe içen adamın dumanı sana gelebiliyor.

burada sigaranın, kişinin şahsına munhasır kullandığı bir şey olmadığını görüyoruz.

velhasıl sigara yasağı iyidir. ama nargile konusunda denecek bişey yok, ortada herhangi bir yaptırım olup olmayacağına dair de bilgi yok.
Mesaj tarihi:
toggie said:

kendime zarar vermek istememem mi iradesizlik? yoksa kendine zarar vermeye mahkum olmak mı?

hayir senin abi ben sigara icilen yere gelmicem diyememen iradesizlik

benimde icmek yada icmemek tercihini yapmam bir irade

yane dedigim su
icilen yere gitmeme hakki sizde
hatta insallah hic bi yerde icilmez 3 5 zel yer disinda
siz hep rahat rahat takilirsiniz

ama bizde 3 5 tane sigara icen insan
beraber oturup birbirimizin dumanini icimize cekmek istiyoruz
bunada izin verin diyoruz
Mesaj tarihi:
BonePART said:

YAW NEDEN ANLAMIYORSUNUZ
sigara icilmeyen olsun her yer
3 5 mekanda icilebilsin diyorum

ya guzel diyosun da nasıl 3 5 olucak? sigara icilebilen mekana izin verilirse herkes aynı izni almaya calısır. hangi kahvehane sahibi ben sigarasız yapıcam der lol?

taksimde hergece dolan barlar sigara icilmeyen olup, ucube yerlerdeki barlar sigara icilebilen türden olsun o zaman. kim karar vericek buna?
Mesaj tarihi:
elesso said:

chp bi dahaki seçimde sigara yasağı kalkıcak diye vaat verse iktidar olur kesin.

bu arada dün bi kaç bar gezdim taksimde hepsi ne kadar ferahtı yav, sanki barda değilde evimde falan gibi hissettim kendimi :)

barda kestiğim kızın göz rengini seçe biliyorum
ya gözlerimdeki perde kalktı anasını satayım:)
kızlar daha güzel daha çirkin ayırt ediliyo
Mesaj tarihi:
İçen ve içilmeyen yer mantığı bu kadar zor anlaşılır olamaz. Arkadaşımız içiyor zorunlu gidiyoruz geçerli bir mantık değil. Gitmeme hakkınız var, ve bunu kimse sizden almadı. Duman istemeyen içilmeyene, aldırmayan ya da içen sigaralıya. Sağlık falan da bahane, sigarayı yasaklasınlar? Ismet zamanında demiş, sigara zammı ile içenin parasını içmeyenin gönlünü alıyoruz.
Mesaj tarihi:
valla ben almanyada 1-2 cluba gittim, sigara odaları vardı. ama nasıl leş, içeri giremessin dumandan. Eğer tiryakiysen, mike mike girip içeceksin. burada da aynı sistemi uygulayabilirler.
Mesaj tarihi:
BonePART said:

toggie said:

kendime zarar vermek istememem mi iradesizlik? yoksa kendine zarar vermeye mahkum olmak mı?

hayir senin abi ben sigara icilen yere gelmicem diyememen iradesizlik

benimde icmek yada icmemek tercihini yapmam bir irade

yane dedigim su
icilen yere gitmeme hakki sizde
hatta insallah hic bi yerde icilmez 3 5 zel yer disinda
siz hep rahat rahat takilirsiniz

ama bizde 3 5 tane sigara icen insan
beraber oturup birbirimizin dumanini icimize cekmek istiyoruz
bunada izin verin diyoruz

abi bu seferde ordaki barmenleri falan katletmiş oluyosunuz
  • Yeni Oluştur...