toggie Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 ne alakası var? o zaman da sigara icilen mekanlara icmeyenler giremeyecek oluyo. hala icenle icmeyeni bir kefeye koyuyosunuz. oyle değil iste. cevresine zarar veren adam sınırlarını bilecek bundan sonra.
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 abi adamlar hakli sigara her yerde icilmemeli hatta mekanlarin cogunlugunda icilmemeli ama insan sigara kokmayi goze alip sigara ile birayi ayni yerde icebilecegi bi yere gitmek istiyosa neden yasak war
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Bİr sürü insan barlarda kahvelerde orca burda ortama uymak için sigaraya başladı. Bu yolla hem içicilerin tüketim sayısı azalacak hem pasif içiciler çok daha az etkilenecek hemde potansiyel içmeye yatkın olanların başlaması daha az olacak.
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Llama said: dory said: sigaray her yerden yasaklamak icmeyene guzellik yapmak degildir, icen insanin haklarina saldiridir. sigara icilmeyen ortamlar da var, oralarda takilabilirsiniz. ama heryerden kaldirmak, iste bu olay cidden sigara tuketen insanlarin haklarina saldidan baska bisi degil. otunda serbestliğinden yanayım benimde haklarım var! ee tamam onuda savun kimse savunma demiyo ki yaz bi pstere LEGALIZE IT diye cik taksime
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Absolut said: Bİr sürü insan barlarda kahvelerde orca burda ortama uymak için sigaraya başladı. Bu yolla hem içicilerin tüketim sayısı azalacak hem pasif içiciler çok daha az etkilenecek hemde potansiyel içmeye yatkın olanların başlaması daha az olacak. özeti bu zati
matama Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 sonra grubunuzda bir arkadas bile sigara iciyor olsa, o mekana gitmek zorunda kaliyorsunuz. insanlar arkadasligini mi biraksin. onun disinda bu kanunun cikma amaci sigara icenleri cezalandirmak falan degil, saglik. genel olarak sigarayi mekanlardan genclerden halktan uzaklastirmak bunu goremiyecek kadar korseniz zaten tartismaya gerek yok. sonra butun medeni ulkelerde var bu kanun, isinize geldimi hemen avrupa avrupa diye sayikliyorsunuz, ama is uygulamaya geldimi hemen kacis. fransa bile bu kanunu uyguluyorsa ki fransiz kulturunun her parcasinda sigara vardir bizde cokta guzel uygulanir. neymis barlar acilsin sigara icilmesin oldu direk devlet gaz odasi acsin size, devlet eliyle adam oldurun. ha olmuyorsunuzda surunuyorsunuz kanser manser bin tane hastaliga yakalniyorsunuz bu meret yuzunden birde sizin ssk nizi bizler oduyoruz. savunulacak hic birsey yok
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 aman tartsmicam ben underground nargileci buldum orda takilicam artik ahaha ve sunuda diyim sonuc bu olcak devlet vergi kaybetcek adam evini alt dukkanini nargileci yapcak 5 kurusda vergi odemicek zabitaya el sallicak
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 nileppezdel said: Barlara girin, kahvehanelere girin sigara içen içmeyen oranlarını karşılaştırın. Ondan sonra konuşun ya.. sigara icmeyen ve rahatsiz olanlar gitmiyor diye yuksek gozukuyor olmasin o oranlar lol
Dregoth Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Benim etrafımdaki, yakın çevremdeki, insanların %50 si sigara içicisi. Bu adamların sigarasızlığa dayanamama oranı benim sigaraya dayanma oranımdan çok daha yüksek. Bu adamlar sigarasız hiçbir şekilde yapamazken, ben sigarayla belirli oranda tolere edebiliyorum. Bu durum böyleykende inanılmaz öküzce bir atar yapılmış oluyor hadi hep beraber kalkın sigarasız yere gidecez dediğimizde, ha bu arkadaşlarımlada vakit geçirmek istemek acizliksede acizim yani senin algın çerçevesinde. Senin söylediğin çözüm ilk başta mantıklı gibi gelsede şöyle bir durum olacak. Klasik konuşma -Abi sigaralı bara gidelim. -Gitmeyelim lan çok duman altı oluyor -Abi içmediğimde lan resmen gördüğümü anlamaz alıyorum, ne olacak işte gel gidek bişi olmaz 1 saat dumandan. Hem oranın havalandırmasıda iyi Şimdi bu konuşma geçmeyecek dersen, bende sana gülerim. Sosyal hayatın dinamikleri gereği her zaman sigara içen bar ortamında sigara içildiği sürece sigara içmeyenin hakkını taciz etmiş oluyor. Sigara, yapısı itibariyle sadece içeni etkilese Bonepart %100 haklısın dediğinde, ama ister istemez yanındaki adamıda etkiliyor.
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 matama said: sonra grubunuzda bir arkadas bile sigara iciyor olsa, o mekana gitmek zorunda kaliyorsunuz. insanlar arkadasligini mi biraksin. onun disinda bu kanunun cikma amaci sigara icenleri cezalandirmak falan degil, saglik. sunu diyosunuz ya cidden yetosunuz abi kendi kararlarinizi cevrenizdeki insanlara uyum sagliyim beni sevsinler diye veriyosaniz o sizin hataniz ben nasil mekanda ot icen insannar var diye sevmedigimden gelmicem ben diyebiliyosam sizde diyebilirsiniz yane sizin iradeniz zayifsa neden suclu biziz onu anamadim
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 BonePART said: devlet vergi kaybetcek ilk başta ben sigra kullanmıyorum ama sigara beni zerre rahatsız etmiyor mesela ister duman altı ister duman üstü olsun rahatsız etmiyor beni ilgilendirmez yasa anlıcagın ama benim tek derdim bu vergi olayı sigaranın kesinlikle tüketimi azalmaması gerek :) bi yandanda bakarsan güzel cezalar var birbirinin oranlıya bilir
zlorwf Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 matama said: sonra grubunuzda bir arkadas bile sigara iciyor olsa, o mekana gitmek zorunda kaliyorsunuz. insanlar arkadasligini mi biraksin. Hayır?
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 yok adam ille oranlayacak sigara icenleri. cogunlugun kazandıgını zannediyo her yerde. Viktor said: nileppezdel said: Barlara girin, kahvehanelere girin sigara içen içmeyen oranlarını karşılaştırın. Ondan sonra konuşun ya.. sigara icmeyen ve rahatsiz olanlar gitmiyor diye yuksek gozukuyor olmasin o oranlar lol
matama Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 bonepart yapilan hesaplara saglik harcamalarinin dususu o vergiyi kurtaricak uzun donemde. sonra sadece vergimi o sigaradan yapilan karda bu memlekete kalmiyordu zaten.
zlorwf Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Viktor said: nileppezdel said: Barlara girin, kahvehanelere girin sigara içen içmeyen oranlarını karşılaştırın. Ondan sonra konuşun ya.. sigara icmeyen ve rahatsiz olanlar gitmiyor diye yuksek gozukuyor olmasin o oranlar lol Evet, kahvehaneler tıklım tıklım bu yasadan sonra.
Dregoth Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Dregoth said: Benim etrafımdaki, yakın çevremdeki, insanların %50 si sigara içicisi. Bu adamların sigarasızlığa dayanamama oranı benim sigaraya dayanma oranımdan çok daha yüksek. Bu adamlar sigarasız hiçbir şekilde yapamazken, ben sigarayla belirli oranda tolere edebiliyorum. Bu durum böyleykende inanılmaz öküzce bir atar yapılmış oluyor hadi hep beraber kalkın sigarasız yere gidecez dediğimizde, ha bu arkadaşlarımlada vakit geçirmek istemek acizliksede acizim yani senin algın çerçevesinde. BonePART said: sunu diyosunuz ya cidden yetosunuz abi kendi kararlarinizi cevrenizdeki insanlara uyum sagliyim beni sevsinler diye veriyosaniz o sizin hataniz ben nasil mekanda ot icen insannar var diye sevmedigimden gelmicem ben diyebiliyosam sizde diyebilirsiniz yane sizin iradeniz zayifsa neden suclu biziz onu anamadim
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 abicim bakin entelijansdada tartistik bunu bu mantik sacma bi mantik bu trafik kazasi oluyor diye arabalari yasaklamak cinayet isleniyor diye ruhsatli silahi yasaklamak(ki amerikada binlerce arastirma war silah ruhsati verilmeyen eyaletlerde suc oraninn daha dusuk olduguna dair) dusuyor diye ucaklari yasaklamak gibi bisi probabilite uzerine yasak ceza gelmez bole mantik olur mu ya insannar suc isleyebilir diye yasaklamak devletin acizligidir insanin acizligidir sucu engellemek yerine hakki engellemek mantikli deil ama ben ne desem sizin dusunceniz deismicek niye urasiosam
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 @matama: Abi bi tane sigara içen için siz tüm grup sigara içilen mekana gidiyorsanız sizin grubunuzda sorun var demektir kusura bakma hiç. Ayrıca oralara şimdi sigara içmeyenler gidiyor içenler gitmemeyi tercih ediyorlar mecburen, daha da azalacaklar hatta. İçilen ve içilmeyen mekanlar ayrı olur biter yani bu kadar..
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 abi sigara bagımlısı olup da baskasına iradesiz diyebilenleri de gordum. kimin yeto, kimin yetersiz oldugu cıkıyo konustukca.
Dregoth Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Bu arada nargilelerin ise tamamen kalmasını destekliyorum o da başka bir konu diyorum ya.
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 toggie said: abi sigara bagımlısı olup da baskasına iradesiz diyebilenleri de gordum. kimin yeto, kimin yetersiz oldugu cıkıyo konustukca. ben icerek bi tercih gosteriyorum sen abi sigarali mekana ben gelmem dyemeyip pisiyosun aramizdaki fark bu
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 toggie said: abi sigara bagımlısı olup da baskasına iradesiz diyebilenleri de gordum. kimin yeto, kimin yetersiz oldugu cıkıyo konustukca. epic
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 BonePART said: matama said: sonra grubunuzda bir arkadas bile sigara iciyor olsa, o mekana gitmek zorunda kaliyorsunuz. insanlar arkadasligini mi biraksin. onun disinda bu kanunun cikma amaci sigara icenleri cezalandirmak falan degil, saglik. sunu diyosunuz ya cidden yetosunuz abi kendi kararlarinizi cevrenizdeki insanlara uyum sagliyim beni sevsinler diye veriyosaniz o sizin hataniz ben nasil mekanda ot icen insannar var diye sevmedigimden gelmicem ben diyebiliyosam sizde diyebilirsiniz yane sizin iradeniz zayifsa neden suclu biziz onu anamadim iradeyle alakasi yok bunun cok sevdigin cok kafa bir adam vardir sirf sigara iciyor diye onla arkadasligini bitirmeyi goze alirmisin? icen biri olarak daha once mucadele etmedigin karsilasmadigin bir sorun bu anlaman da cok zor o yuzden ot ayni sey degil ot yasak cunki, icen adamda gizli gizli istedigi yerde zikkimlasin zaten dakka basi icilen bisi degil sigara gibi, hep beraber eglenmeye ciktiginda duzgun bir mekana gittiginde ot sarip icen adam yok
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 kendime zarar vermek istememem mi iradesizlik? yoksa kendine zarar vermeye mahkum olmak mı?
Öne çıkan mesajlar