|Joker| Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Tabi ya, bir marlboro 14 tl olsun direk. Zaten o civarda bişi yurt dışında sanırım :D.
Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Bugün arkadaşın dükkanında otururken Zabıtalar geldi tabela vergisi için. Gelmişlerken soralım dedik. Şu şekilde aktardı: "3 yanı açık olan yerde serbest, içebilirsin. Ama isterse her yeri açık olsun içmeyen bir kişi şikayet ettiği anda ceza alırsın." O nasıl iş ya.
Chewy Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 |Joker| said: Tabi ya, bir marlboro 14 tl olsun direk. Zaten o civarda bişi yurt dışında sanırım :D.ingilterede 5.5 pound'a almıstık şaka gibi ya. 13.75'e geliyor oda
Queen Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 İçiciler istedikleri kadar çözüm bulsunlar kendilerince içmeyenlerin dumandan etkilenmemesi için en iyi yol bu. Sosyal yaratıklarız, kimse cafeye bara tek başına içki içmek için gitmiyor. Arkadaşlarınla gidiyosun. Arkadaşlardan en az bir iki tanesi içiyor. Diyelim ki içilen bar var içilmeyen bar var, sırf arkadaşının hatrına içilene gidiceksin. "Gitmesinlerin o zaman içilen yere diğer arkadaşları da içmeyenlerle gider o zaman" diyeceksiniz, aranızdan kaç kişi pratikte bunu uygulayabilir veya uygulamış merak ederim. Dediğim gibi sosyal yaratıklarız ve arkadaşlık ortamları hedonizm üzerine kurulduğu için sigara içen her zaman haklıdır. Hele Türkiye'de birisinin sigarasına karışmak kadar tehlikeli bi şey yok herhalde cinayet işlerler. Anlatmaya çalıştığım kimse zaten şu anda kimseyi sigara içilen mekanda zorla tutmuyor. Pasif arkadaş baskısı ile gidiliyor. Yani içenler dürüst olsun, arkadaşlarından biri "Benim astımım var tıkanıyorum" gibi bir sebep sürmedikçe "Baba söndür şu sigarayı rahatsız oluyorum" dese içinden bir a.k. çekmiyecek misiniz? O herife kıl olmıcak mısınız? Ayrıca bazı anlayamayan arkadaşlar var hala, biz sigarayı üzere sinen ağır ve iğrenç kokusundan rahatsız olduğumuz için değil, sağlımıza zararlı olduğu için istemiyoruz. Söylenmiş daha önce ama bi kere daha dikkat çekmek istedim. Nargiledit: Nargile kafelerde sigara içilmeyecekse nargileye izin verilebilir. Ama sigaraya izin verilirse her yer kendini nargile kafe yapıcak ama hala bildiğin kafe olucak nargile bulundurmanın dışında. Hiç bi değişiklik olmayacak. Suistimale çok açık bi konu yani.
matama Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 bende hala emniyet kemeri takmiyan varmi bu dunyada diye merak ediyordum yuh yani cado said: emniyet kemeri takıyormusun sen şimdi? şimdiye kadar hiç takan birini görmedim :P
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 camdan firlayinca keske taksaymisim der.
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 icenler sacmaliyor gene ben en son cok deger verdigim bir arkadasimi bu yuzden kaybettim kendiside sigara dusmani oldugu halde onda kaliyorumdum bir arkadasini cagirdi oda arkadasini cagirmis 4 kisi ciktik zaten sabahtan beri cep telefonundan harasslanmisim sinirlerim bozuk bole bara goturduler icki icmem les gibi dumanalti muhabbette cok bayik olunca bana musade diyip ciktim sokakta bekledim tamam huysuz aksi bir adamim ama iradeyse irade iste ne oldu? olan bana oldu, dost kaybettim sagligimi korumak istedigim icin.hani ilkde degil bu ondan once tas catlasa 4-6 metrekarelik bir nargileciye soktu arkadas gurubu millet hem nargile hem yaninda sigara iciyor ciktim sokakta bekledim al gene oyunbozan ben oldum simdi zehirliyenler disari cikiyor oh mis, senelerdir bu konuda hassas olan icmiyenler iceri hic giremiyordu simdi tiryakiler zikkimlanmak icin cikiyoruz diye agliyorlar heh ki sigara icmeye ciktiklari icin oyunbozan desen kavga cikarir bana icerde durmadigim icin oyunbozan diyen adam
Boci Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Umarım bi geri adım atma olmaz bu konuda...
Mille Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 nargileye izin verirlerse dava acarim ben ben oraya tost yemeye gidiyorum rahatsiz oluyorum diye
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 tostu nargile cafede yeme o zaman sende
Tenekeadam Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Ya gecen el ilanı dağıttılar,cafenın biri yasal,zararsız bitkisel tütün yazmış.Çok güldüm ben. Gittim baktım adam cidden yapıyor.Millet içiyor.Denemedim ama daha.Deneyince yazarım nasıl olduğunu.
Holy Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Mille said: cayida kahvede icmesinler madem?abi kafanız cidden basmıyo sigarasızlıktan sanırım. Nargile kafe, nargile içmek için gidilen yer. Bar, içki içmek için gidilen yer. Kahve, çay kahve içip oyun oynanan yer. Sigara kafe diye bir yer olsaydı ve tek para kazandığı şey sigara satışı olsaydı, bu savunmanda haklı olabilirsin.
-all Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 kanyon alışveriş merkezine olmasına karşın, aynı zamanda üstü açık olduğu için, istisna oluyor sanırım, yani belli yerlerde içebiliyorsunuz, belli yerlerde içemiyorsunuz, mesela starbucks'ta, havuzun kenarında içebiliyorken, havuzun gerisine gittiğiniz an yasak oluyor sigara içmek, ha işime geliyor mu geliyor, ama gidipte dışarda sigara içenlerden aşırı rahatsız olan birisi görmedim daha.
Mille Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Holy said: Mille said: cayida kahvede icmesinler madem?abi kafanız cidden basmıyo sigarasızlıktan sanırım. Nargile kafe, nargile içmek için gidilen yer. Bar, içki içmek için gidilen yer. Kahve, çay kahve içip oyun oynanan yer. Sigara kafe diye bir yer olsaydı ve tek para kazandığı şey sigara satışı olsaydı, bu savunmanda haklı olabilirsin. evet basmiyor, anlayamiyorum yani neden her kahvede herkesin sigara ictigini ve saglik bakanimizin "okeyden sigara icin kalkmak istemiyosaniz 5. bulun" demesini, bide bu bencilligi anlayamiyorum tamam solumayin, tamam zararli ama icenede bu kadar iskenceye gerek yok yani.Mekanlar ikiye bolunemez miydi yada bazi mekanlara burada sigara icilir diye levha astirilip oraya icmeyenlerin gidilmesi engellenemez miydi?Anlamiyorum valla
Boci Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Biraz mantıklı düşünürsen anlarsın bence. Sen hangi işyeri sahibi olmak isterdin? Sigara içinlen cafe mi, içilmeyen cafe mi?
Riverwind Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 hangi kafe sabibi isterki kendi kafesinin sigara içilmeyen kafe olmasını öyle bir durumda?
Azmodai Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 mille burda sinirlari zorlamis... cabasina +rep. AMA ICEMEYECEKSIN KANKAAAA BITTI ARTIK HOHOHO.
olorin84 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Mille said: evet basmiyor, anlayamiyorum yani neden her kahvede herkesin sigara ictigini ve saglik bakanimizin "okeyden sigara icin kalkmak istemiyosaniz 5. bulun" demesini, bide bu bencilligi anlayamiyorum tamam solumayin, tamam zararli ama icenede bu kadar iskenceye gerek yok yani.Mekanlar ikiye bolunemez miydi yada bazi mekanlara burada sigara icilir diye levha astirilip oraya icmeyenlerin gidilmesi engellenemez miydi?Anlamiyorum valla Evet anlamadığın kesin. Öncelikle sigara içmeyi kendine hak olarak görmezsen daha kolay anlarsın çünkü sigara içmek senin hakkın değil zevkindir ve sen zevk alacaksın diye insanları zehirleyemezsin. Evinde neyaparsan yap ama toplum içerisine çıkıyorsan duyarlı olucaksın (mecburen de olsa) sigaranı dışarıda kapının önünde içiçiceksin. Bundan sonra buna alışsan iyi olur yada en güzeli bırak kurtul.
Boci Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 @Mille: Burdaki insanlara kızıp evinde, çoluğun çocuğun yanında falanda içme (yoksada çoluk çocuk, oluncada içme). Ha bide sigara o işide engelliyomuş...
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 turkiyedeki cafelerin yuzde 90 i sigara kafe iki kettle bir tost makinasi bikac masa 5-10 sandalye at neredeyse hic emek sarfetmeden para kazan
Mille Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Boci said: Biraz mantıklı düşünürsen anlarsın bence. Sen hangi işyeri sahibi olmak isterdin? Sigara içinlen cafe mi, içilmeyen cafe mi? ondan bagiriyo yani kahveler batariz biz diye, mahkemeye gidicez biz filan diye? Madem soyle acikliyim olaya nasil baktigimi, izmirde bi yerde alkol yasaklancak denmisti hatirliyo musunuz?Herkes kizmisti, bi manada ayaklanmisti filan, patide bile baya kizilmisti olaya.Su sekilde bakin bide alkol aliyor adam, yanimda kiz arkadasima sarkiyo, yanimda ya kiz.Bilinci yerinde olsa ama yapicagini sanmiyorum(o kadarda ayi degildir heralde).Tamam sigara kadar ciddi bi zarari yok belki fakat genede bi zarari var degil mi?Bu durumda ben ne yapiyorum?Isletmecisi ile bodigardi ile bu konulara daha hassas yaklasan yerlere gidiyorum.Simdi burdada bu isletmeci sap olarak almiyor kimseyi, fedakarlik yapiyor musteri potansiyelinden.Fark goremedim ben.Cidden zorlamak icin demiyorumda, ayni gibi nerdeyse olay
Boci Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Hah şimdi bize doğru yaklaştın :) Eğer senin dediğin gibi iki çeşit cafe olsaydı, içilen ve içilmeyen diye ozaman içilmeyen yerler batardı. Ama bütün cafelerde içilmeyecek dendiğinde ozaman durum değişiyo.
Öne çıkan mesajlar