Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara yasağından izlenimler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Absolut said:

İnsanın kıyafeti saçı başıda resmen kokmuyor artık. Eve gelip kıyafetleri balkona bırakmaya son :P

abi evet benim çok oldu ben içmesem bile kıyafetler içmiş oluyordu ehe

ama yine de yasak gevşetilsin ya da devlet toplu sigara boırakma terapileri düzenlesin olması sigara bırakma tekniklerinin alımına sübvansiyon uygulasın mesela ben bugün sigara boıkarkmak üzere bir tedavi göreceksem bunun bir kısmını ssk karşılasın

devrim yaptım lan!
Mesaj tarihi:
Viktor said:

baskasinin ozgurlugunun basladigi yerde senin ozgurlugun biter arkadas bu kadar basit

benim bara gidip sigara içmem özgürlüktür.
senin sigara dumanından rahatsız olup gelmemen özgürlüktür.
sigara dumanına rağmen gelmen özgürlüktür.
canın istersen o gittiğin barda bir dal sigarayı ağzına yavaşça götürüp soğuk biranın önünde ateşleyip dumanı içine çekip dudaklarının arasından yavaşça vermen özgürlüktür.
ben bi sigara yakayım.

EDit: Abso / Quote edecekkene edemedim.
Mesaj tarihi:
Ferrero said:

canın istersen o gittiğin barda bir dal sigarayı ağzına yavaşça götürüp soğuk biranın önünde ateşleyip dumanı içine çekip dudaklarının arasından yavaşça vermen özgürlüktür.
ben bi sigara yakayım.

biranıda alıcaklar elinden az kaldı az:)
Mesaj tarihi:
Senin keyfi özgürlüğün benim (mesela içmeyen biri olsam (şu an içmiyorum ama her an başlayabilirim tekrar))keyfi özgürlüğümü tehdit ettiği an ne yazık ki kaybetmeye mahkumsun bir tirkayi
Ferrero said:

Viktor said:

baskasinin ozgurlugunun basladigi yerde senin ozgurlugun biter arkadas bu kadar basit

ben bi sigara yakayım.

EDit: Abso / Quote edecekkene edemedim.
Mesaj tarihi:
Aksine tamamen sana öyle geliyor. 1-2 tek tük içen olur ama bar sahibi ona bile izin vermez 3-5 ceza sonra, cezalar cidden baya okkalı mekan sahipleri için. Sırf adiliğinden şikayet edenler olacaktır hatta adilik demek yanlış dürüst vatandaş demek daha doğru. Sounçta yapılan yasalara aykırı birşey.
Laraken said:

abi diyorum size kışın dumandan tuvaletlere giremeyeceksiniz. tuvalete kamera koyacak halleri yok sonuçta. tren mantığı.
Mesaj tarihi:
gördüğün gibi herkes özgür.
senin, "kimse burada sigara içmesin" deme hakkın yok. "sigara içilmeyen bir yer yapılsın" diyebilirsin ancak.
bunun için hiç çaba göstermediniz bu faşizan yasa gelince mi aklınıza geldi. neden yüzeysel ve bencil düşünülüyor ?
tütün bağımlılığı morfinden sonraki en güçlü bağımlılıktır.
Mesaj tarihi:
Almanyada küçük işletme sahipleri anayasa mahkemesine başvurdular ve isteğe bağlı olarak sigarayı serbest bırakma kararı verebilme yetkisini aldılar, çünkü deli gibi müşteri kaybediyorlardı.

Küçük, göçççük yerler ama.
Mesaj tarihi:
Laraken said:

da nası engelleyebilir tuvalette mi bekleyecek?

işletmeci
560lira ile 5600lira arası ceza ödemeyi
kabul ederse beklemez
ki vahri denetliyiciler ortalıkta çok
inan keyfi yazmak için ben bile başvurmak isterim yani
Mesaj tarihi:
icmeyen insanlara saygi duyuluyor da biz icenler olarak tupcuden miyiz yani?
icmeyen insanlar icin sigara icilmez yerler var
okullarda orda burda bi tomar yasak getirildi, eyw dedik de
yuz verildikce astar istiyolar.
ben suan sigara icen biri olarak cok sikinti cekiyorum, ve buna kimsenin hakki yok.
devlet sadece sikinti pesinde kosuyor
ayrica sigarayi biraktirmak icin boyle bi yol secemez kimse
vucut benim
uzerindeki her hak da benim
ister sigara icerim
ister icmem
legal sonucta satmasin madem.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Sigara içmeyen biri senin dumanını çekmek zorunda değil. Kaldı ki sana sigara içme denmiyor sadece içecek isen kapı önünde iç deniyor.

kapi onune cikarlmak o kadar kotu bi durum ki benim icin
dun disari ciktigimda icmemeyi tercih ettm ve bu da sikintili bi durum olusturdu.
sen rahatsiz oluyosan, sen cik kapinin onunde otur demiyoruz ama biz icceksek kapi onune gitmeliyiz yani
cidden 2. sinif insan muamelesi gosterilmesi cok buyuk haksizlik.
Mesaj tarihi:
1 arkadaşım sigarayı bıraktı. bir taneside ciddi ciddi bırakmaya çalışıyor. uzun zamandır istedikleri birşeye bu yasa vesile olduysa , sırf sigara içenlerin sadece %1-2 ine bile sigara bırakmalarına vesile olsa ne kadar yerinde ve başarılı olduğunu gösterir bu yasanın.
Mesaj tarihi:
bu şekilde sigarayı insanlara bıraktırmaya çalışıyorlar.
daha çok içip içmeyenlerin yüzünün ortasına üfleyesim var.
ayrıca barların sokak kısmında oturup sigara içmeyen görürsem aduket çekip mekan içine sokmayı düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
Ferrero said:

gördüğün gibi herkes özgür.
senin, "kimse burada sigara içmesin" deme hakkın yok. "sigara içilmeyen bir yer yapılsın" diyebilirsin ancak.
bunun için hiç çaba göstermediniz bu faşizan yasa gelince mi aklınıza geldi. neden yüzeysel ve bencil düşünülüyor ?
tütün bağımlılığı morfinden sonraki en güçlü bağımlılıktır.

yasa fasizan filan degil, televizyonda mi gordun, nerde gorduysen, yok oyle birsey.

ayrica, avrupa genelinde uygulanan bir yasa. eger tum avrupaya seriat geliyorsa, birak bize de gelsin. no problemo
Mesaj tarihi:
sigarayi insanlara biraktirmak icin, sigara icen ve birakmak istemeyen insanlarin huzurunu kaciramazsin
arkadasin cok istiyosa birakmayi boyle sacma bisiyi vesile etmez
sigara icen bilir
birakmak sadece kafada olan biseydir
dayim yillar sonra tak diye birakti
bu bahane olamaz.
Mesaj tarihi:
GEd said:

E zaten sigara içen kişi 2.sınıf insandır, normal yani bu muamele, bazıları pek bir rahatsız.

bence bu bakis acisindaki insanlar 2.sinif insandir.
saygdan nasip almamis insandir.
  • Yeni Oluştur...