Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdisindan yanimda elektronik alet getirmek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
BonePART said:

abicim bak herseyden 2 tane getirsen felan cok sikinti olmaz
ama gidip 15 20 tane ipod getirirsen
turkiyede olur ya gumrukte takilirsan cok aglarisn
cunku 1 ceza oduceksin
iki gumruk vergisi oducekler

okay zaten bende o kadar getirmeme karari aldim.. varya super ukalasiniz abicim anlamiyorum sizi bilmiyorum sorup ogreniyim diyorum hala bir artizlik hala bir artizlik lafim sirf sana degil adam gelmis 2500 doalr 15 e bolunmuyo diyo hayret yanoi
Mesaj tarihi:
BonePART said:

bi 15 tane siparis aldim demek
cahil cesareti ama

tamam abi izah et nasil bir cahil cesareti bu adamlardan para almadim etmedim 15 tane cokmus beyler derim uzak arkadaslarinkini iptal ederiz5 tane ile geilrim 4 tane ile gelirim zaten sorum bu 15 tane ismarlandim acaba hepsi gelecek mi bilmiyorum soruyorum
Mesaj tarihi:
BonePART said:

abiim bak
bi urune gumruk vergisi odememenin tek bir mantigi war
ben bu urunu satmicam
kendime aliyorum bunu kullanicam diyebilmek
15 taneyi yakalanirsan buna inandiramassin

bak abim bakiyorum. sen oalyi tam kavrayamadin o yuzden yavas yavas anlatayim

1)bir yurtdisindan gelinirken 15 20 ipod siparisi alinir (para almadan hani bize de al cart curt)
2) tamam abi hallederiz gelmeye yakin denilir
3) zamaninda gumruk prolemi sorunu sagdan soldan duyulmustur ve nedir ne deigldir diye sorulur (misal gumruk vergisi cart curt ilk defa duydum)
4) cok buyuk ihtimal problem yasanailcagi ogrenilir ve hediye sayisi 3 e 4 e indirlir

simdi gel gelelim cahi cesareti kismina dedigini izah et simdi edemiyosan da ozurdile
Mesaj tarihi:
BonePART said:

ne ozur dilicem be
ala ala
istedigim kadar ukela olurum
sanane

bisi sormussun cevapladik
beenmiyosna aha kapi aha sapi
alla alla

neyse hala anlamiyorsun herhalde ben senin cevabina mi laf ettim bastice neye cahil cesareti dedin onu soruyoum

allha razi olsun cevap verdin de diger elemanlarinki cok daha kaliteli senin ki bes para etmez:d
Mesaj tarihi:
zgrw said:

en kötü gümrükte hepsine el koralar :)

bir kısmını valizine at, 3-5 tane de sırt çantana at sorun çıkmaz ama

yurtdışında ki havalanlarında, Türkiyede olduğu gibi havalanına girerken kontrol edilmiyorsun, valizi direk uçağa veriyorsun, valizine içecek fln da koyabilirsin rahatlıkla sorun çıkmıyor. Sırt çantanıda uçağa binmeden önce kontrol ediyorlar, 15 tane ipod'a oha diytebilir adam sırt çantanda görürse, o yüzden sen bir kısmını (yada hepsini) valize koy. Türkiyeye girerken kimsenin çantalarını kontrol ettiği yok zaten, bişey varsa kendin söylüyorsun :)

ornek cevap boyle olur
Mesaj tarihi:
abicim bak

GUMRUKTEN UZERINDE 20 TANE IPOD ILE GECEBILECEGINI HAYAL ETMEK
CAHIL CESARETI

bunun nesini anlamiyosun bende onu anlamadim
20 tane ipod abi
kutusunu felan atsan ufak bi el valizi eder
bunleri bole ic camasiri gibi ust ustede yigamassin ki birbirinden ayircan kutu yapcan
ambalajlican
bilmemne

aaaaa
bunu goremiyosan bende deil ki sorun sende
Mesaj tarihi:
BonePART said:

abicim bak

GUMRUKTEN UZERINDE 20 TANE IPOD ILE GECEBILECEGINI HAYAL ETMEK
CAHIL CESARETI

bunun nesini anlamiyosun bende onu anlamadim
20 tane ipod abi
kutusunu felan atsan ufak bi el valizi eder
bunleri bole ic camasiri gibi ust ustede yigamassin ki birbirinden ayircan kutu yapcan
ambalajlican
bilmemne

aaaaa
bunu goremiyosan bende deil ki sorun sende

dedecim amcacim abicim bak sen elitesin sen biliyosun boyle 3 5 seyden sonra gumruk vergisi cadrtcurt isticeklerini bende diyorum ki hic bilmiyordum sordum ogrendim niye hayal edemiyim bana kalsa hic sorun olmazdi cunku oyle gumruk vergisi casrt curt pok pusur duymadim simdi orudm ogrendim
Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

off var ya çok saçma sapan yerlere takılıyorsunuz, -3 yaş muhabbetleri dönüyor, gidin insanlığa faydalı bişiler yapın bu ne biçim tartışma ya.

abi adam siyirmis ustume kaldi resmen topic
Mesaj tarihi:
BonePART said:

onnarla gecebilecegini dusunmek
cahil cesareti
alla alla
deli misin kardesim sen
deli cesareti

arkadasim bak sen carpma hakkinda birsey bilmiyorsan carpmayi dusunemezsin bende gumruk vergisi hakkinda birsey bilmiyodum ondan sorun oilmaz dedim ne kadar anlaman kit:D iste sordum ogrendim artik problem olmicak hatani anla ozur dile affederim nem merak etme va;lla
Mesaj tarihi:
ahaha
bas git deli midir nedir ya
bole tacizci adam gibi tobe tobe
bak ozur dile opusup barisalim diye geliyo durmadan
cahilsin dostum iste cahilsin aaaaa
gumruk vergisi
yeni oendiysen cahilsin
bu kadar
tobe tobe
Mesaj tarihi:
BonePART said:

ahaha
bas git deli midir nedir ya
bole tacizci adam gibi tobe tobe
bak ozur dile opusup barisalim diye geliyo durmadan
cahilsin dostum iste cahilsin aaaaa
gumruk vergisi
yeni oendiysen cahilsin
bu kadar
tobe tobe

vay be ananin karnindan gumruk vergisini bilerek dogdun herhalde su ana kadar hic ihtiyacim olmadi demekki duymamisim ben sana (tamamen uydurma) film boiling in karakteristiklerini bilmiyosun diye cahil diyormuyum (misal)
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...