Longshanks Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 endüstri müh. okuyorum banka müfettişliğine kasmayı düşünüyorum. bizim bölümde her ne kadar iktisat-işletme dersleri olsa da o bölümlerde kadar kapsamlı değil. tecrübesi olan arkadaşlardan paylaşım rica ediyorum. saygılar efem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ama müfettişlik sınavlarına girebilmen için mezun ya da o yılın ağustos ayında mezun olabilecek durumda olman gerekiyor. İşbankası sınavında baya sağlam ekonometri, iktisat, muhasebe vs. soruları soruyor. Üstüne toplu ve özel mülakat var. Bunun yanında Finansbank vs. yazılı sınavında daha çok kısa sürede kaç soru çözebilirsin tarzı basit genel kültür soruları soruyor. (giren arkadaşımın anlatışı finansbank) Başvurular Nisan ayında başlıyordu geçen sene yanlış hatırlamıyorsam, çoğu banka için konuşmak gerekirse sınava 2 kez girme hakkın var, eğer mülakatta elenirsen bir daha müfettişlik ya da uzmanlık sınavlarına vs. başvuramıyorsun. Yani sınavda patlarsan 1 kez daha girebilirsin ama mülakatta kalırsan o bankayı unutuyorsun. Bir de 27 yaş sınırı var 27 yaşından büyüksen de başvuramıyorsun. Müfettişlik şansını elde edersen de ilk yıllarda seyahat ediyorsun bir miktar, maaşı iyi yeni mezun birisi için. Yalnız hatırladığım kadarıyla mühendislik dallarından gelip başvuru yapacak adayların iktisat, işletme, ekonometride vs. master yapmış olmaları gerekiyordu. Tabii endüstri mühendisliği için de geçerli mi bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 yok o diğer mühendislikler için geçerli, bizimki çakma mühendislik zaten. sağol deadwoll. seneye mezun olucam şimdiden köstüreyim diyorum işte. cnbc-e izliyorum gündüzleri de dsfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 De Mufettis olacaksan Endustri Muh okumak niye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 yukarıda söylenenlerin yanı sıra, banka müfettişliği için çok iyi derecede ingilizce bilmek ve bunu TOEFL ile kanıtlamak ayrıca bankanın yaptığı tüm sınavlara ek olarak bir de kendi ingilizce sınavlarından yüksek bir notla geçmek zorunlu. bununla beraber şimdilerde çoğu banka SPK lisansı istiyorlar müfettişlik için. SPK ise 5 öss, 2 KPSS, 10 Banka sınavı gücünde bi lisanslama sınavı serisi.. öle hemen birileri okulundan emzun olsun da biz de bankaya MÜFETTİŞ yapalım diye beklemiyo bankalar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Prawler said: De Mufettis olacaksan Endustri Muh okumak niye?bayılarak girmedim bölüme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Dragonmax said: yukarıda söylenenlerin yanı sıra, banka müfettişliği için çok iyi derecede ingilizce bilmek ve bunu TOEFL ile kanıtlamak ayrıca bankanın yaptığı tüm sınavlara ek olarak bir de kendi ingilizce sınavlarından yüksek bir notla geçmek zorunlu. bununla beraber şimdilerde çoğu banka SPK lisansı istiyorlar müfettişlik için. SPK ise 5 öss, 2 KPSS, 10 Banka sınavı gücünde bi lisanslama sınavı serisi.. öle hemen birileri okulundan emzun olsun da biz de bankaya MÜFETTİŞ yapalım diye beklemiyo bankalar..kolay olmadığının farkındayım zaten onun için araştıroyurm mezun olmama 1 yıl var henüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 tanıdığım var banka müfettişi çok iyi bir maaş alıyodu.Geçerli bölüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 ya şimdi endüstri mühendisi olarak sanayide bi fabrikada işe girsem alabileceğim max maaş 1 milyar o da işe girebilirsem. zaten iş arıycam bari bi de diğer seçenekleri gözden geçireyim dedim ve bu iş kafama yattı açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 girdiğin firmaya bakar o maaş. 10 milyarda alabilirn... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Bu arada bankalara doğrudan müfettiş olarak girebiliyor musunuz bilmiyorum, müfettiş yardımcılığı sınavları açıyorlar onlara giriyorsunuz. TOEFL istiyorlar fakat SPK vs. istemiyorlardı geçen dönem ve kendi ingilizce sınavları yok. Eh TOEFL almadan da artık bakkala bile giremiyorsunuz zaten. Cnbc-e izlemek pek birşey katmaz açıkçası bende de sabahtan akşama kadar açık kalıyor kanal, eğer o teoremlerin, kuramların grafiklerin ne anlama geldiğini neleri etkilediğini bilmiyorsan zaten ancak kulak dolgunluğu olur. Benim tavsiyem, iktisat teorisi ve matematiksel iktisat derslerini takip etmen türkçe iktisat bölümünün. Özellikle matematiksel iktisat önemli çünkü sınavlarda çıkan soruların nasıl çözüleceğini bu derste öğrenebilirsin ancak. Pek kolay değil ama temel bir fonksiyon ve bir kaç ekonomi türü var herşey onlar etrafında dönüyor olayı çözersen herşey çok kolay. Eğer muhasebe vs.den bir habersen ekonometri çalış bir de bol bol. Çünkü yine İş Bankasından örnek vermek gerekirse 8 farklı daldan sorular soruyorlar 2sini seçmen gerekiyor, birisi iktisat olmalı kolaylık bakımından, diğeri de senin için ekonometri olsa iyi olur. Mühendislik okuyorsan matematiğin iyidir, müfettişlik istiyorsan da iktisada ilgin vardır, ikisi ekonometride birleşiyor, mantığını kapmaya kasacağına testleri, modelleri, process sırasını ezberlersin çözersin soruları iyi kötü. Son olarak sınavlar yazılı ve profesörler okuyor kağıtları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Maaş konusuna gelirsek şu an piyasada iş bulsanız bile yeni mezun olarak ilk seneler eğer çok çok özel değilseniz yüksek maaşlarla çalışmıyorsunuz. Şu an İTÜ'de işletme mühendisliği yükseğine kabul alan endüstri müh. bir arkadaşım bir kaç yere başvurdu gel çalış dedikleri tek yer 1000 lira veriyor. Ama krizden kafayı gözü bırakmadan çıkabilirsek doğacak istihdam açığı nedeniyle giriş maaşları daha cazip olacak, bu dönemde az maaşla alım yapan şirketler de ellerindeki bir yıl ya da daha fazla çalışmış, artık şirketin işleyişini bilen tecrübeli çalışanı kaybetmemek için de maaşları yükseltecektir fazlasıyla. O nedenle şu an çalışmak istediğiniz bir firmada çok da komik olmayacak maaşlar teklif ediyorlarsa daha fazla maaş almak için kariyerinize yanlış yol vermeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 ya ben cnbc-e izliyorum derken geyiğine söyledim tabi. o anca genel kültür olur bana. ben işte daha çok ne çalışayım nelere bakayım diye sordum çok sağol. ekonomi, maliyet analizi ve mühendislik ekonomisi gibi dersler aldım. ama çıkmış soruları bakınca(alan sorularına) ağzım açık kaldı. özel olarak çalışılmazsa hiçbirşey yapamam. tekrar sağol bilgiler için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 senko said: girdiğin firmaya bakar o maaş. 10 milyarda alabilirn...naptın dayı sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 senko said: girdiğin firmaya bakar o maaş. 10 milyarda alabilirn...zuhauhauha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 mübalağ :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 valla adam ayda 20 kazandıracaksa 10 da verirler :P ama o kadar baba maaş verecek olan yok tecrübesi vs olamyana ya da çok sağlam referansla gideceksin kendini kanıtlayacaksın bizde bir çocuk var işte meslek lisesi çıkışlı ama 2.5 maaşalıyor adam ayaklı bilgisayar gibi resmen, 3 kişilik iş yapıyor banamısın demiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 bu arada müffettişliğe çalışacaksan KPSS çalışmanı tavsiye ederim garanti ve finansbankın sınavlarına girdim bildiğin KPSS ayarındaydı ikisi de genelde ezbere dayalı. hazır çalışmışken KPSS ye de girersin hem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 senko said: girdiğin firmaya bakar o maaş. 10 milyarda alabilirn...banka genel direktörü değil, altı üstü müfettiş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 ya müfettiş olanların kaçı iktisat veya ilgi bölümlerden mezun olmstur ki?Okuluna bakarlar, toefl vs bide sınavı geçmen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 torpil? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MD Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Chewy said: ya müfettiş olanların kaçı iktisat veya ilgi bölümlerden mezun olmstur ki?Okuluna bakarlar, toefl vs bide sınavı geçmen :) sınavı verebilirsin birşekilde ama mülekatlarda sorun yaşarsın eğer iktisadi idari bilimlerden fakültesinden çıkma değilsen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 ya bilemiyorum ama halamın oğlu radyo tv bitirdi garantide şuan müfetttiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Chewy said: ya bilemiyorum ama halamın oğlu radyo tv bitirdi garantide şuan müfetttiş.oha? açık öğretim falan işletme de okumuş olabiler mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2009 valla bak şöle sölim. o sınava girek tek bir kişi olsa ve o da lise mezunu olsa, adamalrın tek seçeneği olsa, büyük hitimalle başka kimse o işe talib olmayacağı anlaşılsa o adamı alırlar (örnek bu tabiki).. ama elbetteki durum böyle değil, çok beter hatta.. o sınava açık röetimlisi de giriyo, finans mezunu da giriyo, mühendisi de giriyo, ingilizcesi ana dil gibi olan da giriyo, ben hello yes i do fln biliyorum çok bilmiyorum diyen de giriyo. yani anaaaa açık öretim de mi girebiliyo diye heyecanlanamnın hiç bi manası yok, sınava grmek değil sınavda hekesten sıyrılıp işi almak marifet. o da tabiki çok iyi bi elemeden geçtikten sonra oluyor. yani bana gelse işletme müh. toefldan almış 80. bir de finans hatta uluslararası finanans artı bankacılık masterı yapmış, bir de toefldan adam 105 almış. elbetteki bunu seçerim. ötekine by by derim.. burda bunu da düşünmek lazım. senin o işe girmek için minimum requirementı bünyende barındırman değil, o işe talib olabilecek potansiyel profiller içinde ne gibi bir sıyrılma yaratabiklecek artın olduğunu düşünmek lazım.. yoksa ne olursan ol, senden 1 adım üstte olan adam o işi almıştır sen yollanmışssındır yani. bu budur.. disiz it Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar