Bone Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Eski ADSL modemimde herhangi bir port ayarına felan gerek kalmadan çalışıyordu. ADSL modemi değiştirdikten sonra, yeni modemde port forwardı yapmam gerekti. DMZ, Port forward, static IP felan herşeyi ayarladım. Ancak şöyle bir sorun vardı, P2P programı açıkken internet sitesine bağlanmak istediğimde açılması için epey uğraşmam gerekiyordu, bu sırada P2P programı son gaz download ediyor ama internet sitesi açılmıyordu. P2P programını kapattığımda ise tam tersine, sorunsuz bir şekilde internette dolaşabiliyordum. Bilgisayara format attım geçen gün. ADSL driverlarını kurdum, nat ve port forward otomatik ayarlıymış, tekrardan ayar yapmama gerek kalmadı. Ancak sürekli internet kesilmesiyle karşılaşıyorum. Dün Static IP ayarları verdim bağlantı ayarlarına ama değişen birşey olmadı. Bağlantıda bir kopma yok, ama internet kesiliyor. P2P programı açık ya da kapalı farketmiyor. P2P programında da download duruyor, aynı şekilde internet sitelerine de giremiyorum. Modemin ışığının yanıp sönmesi duruyor. Herhangi bir download/upload faaliyeti gerçekleşmiyor. Şöyle ki, mesela 5-10 dakika böyle kesik şekilde duruyor, 5 dakika çalışıyor, sonra tekrar kesik şekilde duruyor. Gidip gelen bir bağlantı mevcut. Modemin fişini çıkartıp taktığımda bağlanıyor, ama bir süre sonra gene aynı durum yaşanıyor. Acaba bu bağlantı problemi neyden kaynaklı olabilir? ADSL ayarlarında felan mı bir problem var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Bu arada ek bilgi için, Modem Airties. Modeme iki bilgisayar (biri şu an kullandığım) bağlı. Airties ayarlarına 192.168.2.1 üzerinden bakabiliyoruz. Anasayfada Internet IP adresimi gösteriyor, DNS ayarlarında da DNS'mi gösteriyor, ancak Statik IP için modem ayarlarına IP: 192.168.2.2, Yerel Ağ Geçidi ve DNS 192.168.2.1 girdim. ADSL ayarlarında VPI/VCI değerleri doğru ayarlı. Nat ve Firewall seçenekleri seçilmiş. NAT ayarlarında Nat Etkin, Port Yönlendirme etkin, DMZ etkin. Firewall ayarlarında firewall devredışı. Port yönlendirme'de İstemcinin IPsi 192.168.2.2 gözüküyor. IP ve DHCP ayarlarında Yerel Ağ IP Adresi 192.168.2.1 gösteriyor, DHCP Sunucusu Başlangıç IP Adresi olarak 192.168.2.2 gösteriyor. DDNS ve Routing ayarları boş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 up Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 p2p programından upnp'yi kapamayı deneyebilirsin manual olarak düzgün açtıysan. genelde en büyük yavaşlamayı upnp yaratıyor, interneti felç ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 hmm. eski adsl modemin driverlarını da yükleyince sorun halloldu gibi. umarım. en azından periyodik olarak bağlantı durmuyor. ilginç bir çözüm tekniği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 İlginç. Sorun tamamen geçmemiş. Periyodları azalmış ama yine 0'lanma problemi yaşıyorum. Anlamadım ben bu işi. Heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar