THARKAS Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 vucudun saglam ve atletikse jujitsuya basla derim hem kilic hemde yakin dovus ogretiyorlar. yalniz teknikleri cok serttir ve boyun kirmayi falan ogretiyorlar ikinci ucuncu haftada. onun haricinde aikido yapan bir arkadasim var ordada katana kullanmayi ogretiyorlarmis[signature][hline] With each kill I grow wiser... with every added wisdom I grow stronger -Artemis Entreri
Maedhros Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Kendo öğrenmek için şartlar nedir? Yas siniri ne biliyim bi sart var mi?[signature][hline]Eski nickim,bilene... Gelroth
Sovereign Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Kendo, Jujitsu ve Kung Fu.. abi direk.. bunlardan 2'sini kesinlikle ve kesinlikle hayatımda bi yere sığdırcam..[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk [Dreamsmiths] Curse Alliance
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 jarlaxle ankara'da kendo egitimi veren bir kisi/kurum var mi? bi arkadasla baslayabiliriz belki
Maedhros Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Jarlaxle öms'den soyle bisi demisti. "ben istanbuldayım tüm kendo dojoları istanbulda (3 tane var) ama ankaradada yeni bitane başladı çok şanslısın çünkü 1 aya kadar hiç yoktu ve yapacak bişeyde yoktu tabi.ankarada ankara üniversitesinde kendo kursu var hemde 7.dan bi japon hoca gösteriyo yani çok iyi bir fırsat.başlamak istiyosan oraya bi gidip gör izle hatta konuş.zaten orda sana göremi diilmi anlarsın.banada haber ver sonra eğer başlarsan.ilerde bende ankaraya gelicem o adamla çalışmak için o sırada belki gösteri turnuva seminer vs bişi olur.topicde yazanların kendo hakkında hiçbir fikri yok ama bu onların suçu diil, yaygın bişey diil türkiyede gayet normal bilinmemesi." Herhalde görmedi onun yerine cevap vereyim dedim daha ayrintili bilgiyi ondan alirsin sanirim.[signature][hline]Eski nickim,bilene... Gelroth
Sam Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2004 karate kid'i hatırlayın, bir adam dövebilmek için bir yıl zımpara & cila yapmanız gerek gibi bişidir bütün bu olaylar.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Jarlaxle Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Topic daha önce açılanlar gibi hızlı başlayıp hızlı bitti ve arka sayfalara gitti sandım o yüzden bakmadım.Ciddi şekilde ilgilenenler için buraya yazıyorum nerde yapabiliceklerini.. İstanbulda Oturanlar; 1- İSTANBUL KENDO KLUBU.. Yer: Beyoğlu Spor Kulübü, Büyükparmakkapı Tel Sok. No: 9, Beyoğlu - İST Branşlar: Kendo ve İaido Eğitmenler: İmre Sipahi (Kendo 3. Dan - İaido 2. Dan) Çalışma saatleri: Pazartesi 19:00-21.00 Çarşamba 19:15-21:15 Cumartesi 11:00-13:00 Pazar 11:00-13:00 (Kendo) ---- 2-GİNKEN KENDO KULüBü Yer: STFA Spor Salonu, Acıbadem - İST. 74(STFA, Marmara Üniv. Hastanesi'nin yanında.) Ulaşım iÇin: Kadıköy'den: Koşuyolu minibüslerine binerek, 10 dakika sonra önünde inebilirsiniz. Üsküdar'dan: Koşuyolu minibüsleri ile yaklaşık yarım saatte gelebilirsiniz. Bu iki yol genel yollar olduğu için, Bostancı, Kartal, Beşiktaş, vs. yerlerden gelmek için de orta yol. Branşlar: Kendo Eğitmen: Mine Ersen (Kendo 1. Dan) Çalışma saatleri: Salı 10:00-12:00 Cumartesi ve Pazar 19:00-21:00 ----- 3-USHIN KENDO KULüBü Yer: Topkapı UPS Spor Tesisi Branşlar: Kendo Eğitmenler: Güven Dong Syne Kwak (Kendo 3. Dan) Çalışma saatleri: Salı 18:30-20:00 Perşembe 18:30-20:00 Cumartesi 10:00-11:30 --- ANKARADA OTURANLAR : ANKARA KENDO KULüBü :P (adı yok galiba henuz uni içinde oldugundan) Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ Branşlar: Kendo Eğitmenler: Matsumura Sensei (Kendo 7. Dan) Çalışma saatleri: Tam bilmiyorum.. ankaralılar oraya gidip bilgi alabilir zaten yeni başladı. --- Uzun uzun kendo nun ne olduğunu yazmak istemiyorum ,copy paste yapmakta... Kısacası ciddi şekilde kılıç(katana) kullanmak için eğitim almak , samuray kültürünü öğrenmek , zırh giyip karşınızda canlı rakiple düello müsabaka vs yapmak istiyosanız tek alternatif kendo.Eskrimde sadece dürtme dedimiz olay varken kendoda onun yanında kesme var ki gerçek kılıç hissi budur,zaten ilerletenler birçok değişik tecrübeyle de karşılaşıcaklar bunları burda anlatmak zor.Aikido ,jiujitsu , karate vsvs deki kılıç kullanımı daha çok gösteri bazlı ve limitli.Martial arts olarak evet ama kılıç eğitimi almak istiyorsanız bunlar bir alternatif diil.Kendonun yaşı yok 10 yaşındaki biride yapabilir 80 yaşındakide.Spor olmadığı için 45 inden sonra bırakma , yapamama gibi şeyler söz konusu diil. İstanbuldakilere de İstanbul Kendo Klubunu öneriyorum. Umarım yardımcı olmuşumdur.Aslında böyle topicler görünce eee yeter beaa felan diyorum banane diyorum ama konuşanların arasında gerçekten ciddi düşünen insanlar olabilir diye bilgi vermek istiyorum.Bundan sonra benzer topic açanlarda aramaya inansınlar =) bu olay vasıtasıyla biryerlerde başlıyan olursa da bana özel mesaj atsın, söyliceklerim var. benden bu kadar.[signature][hline]My purpose is a very clever answer to a situation you couldn't understand. [Bu mesaj Jarlaxle tarafından 09 Haziran 2004 12:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar