Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hadi Çocuklar Şimdi Hep Beraber Sen Kürtsün Sen Lazsın Sen Alevisin Diye Bölünüyoruz!!!

sg-1

Öne çıkan mesajlar

sg-1 said:

andımız çok tehlikeli, acayip beyin yıkıyor, çok kötü şeyler söylettiriyor.
Hem kim yükselmek, ileri gitmek ister ki?

said:
Türküm, doğruyum, çalışkanım,

İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.

Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.

"Ne mutlu Türküm diyene!"

ben
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

andımız çok tehlikeli, acayip beyin yıkıyor, çok kötü şeyler söylettiriyor.
Hem kim yükselmek, ileri gitmek ister ki?

said:
Türküm, doğruyum, çalışkanım,

İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.

Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.

"Ne mutlu Türküm diyene!"

Türk olmayan adama "Türküm" dedirtiyorsa totaliter, baskıcı, beyin yıkamacı değil midir?

Siz kabul etmeyebilirsiniz ama düşünme şekliniz yirminci, hatta ondokuzuncu yüzyılın ulus devlet anlayışına takılmış kalmış. Ve bu inandıklarınızın aksini iddia edenlere vatan haini muamelesi yaptıkça da zerre ileri gidemezsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

İyide bu Alt Kimlik meselesi. lazı, çerkezi, boşnağı içinde ayrı Andımız'mı hazırlanacak. Adamlar baştan tuzak ideolejiyle yaklaşıyor olaya.

dipnot: afirika asıllı amerikan deniyor. ve o insanlar ülkelerine nasıl sahip çıkıyorlar. kültürlerinede tabiki. 'god bless america' diyorlar çok rahat
Sosyal ağlarda paylaş

Yıllarca beyni yıkanıp,Kürt milliyetçiliğini,ayrımcılığı, ilerlemecilik sanıp, birleştirici olmaya çalışanlara yetersizsin demek bambaşka bir boşluk.

Mum_Chamber said:

yıllarca beyni yıkanıp, baskı altında kalmış olmak başka, bunu fark bile edemeyip düzeltmeye çalışana boş adamsın demek bambaşka bir yetersizlik
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

Türk olmayan adama "Türküm" dedirtiyorsa totaliter, baskıcı, beyin yıkamacı değil midir?

Siz kabul etmeyebilirsiniz ama düşünme şekliniz yirminci, hatta ondokuzuncu yüzyılın ulus devlet anlayışına takılmış kalmış. Ve bu inandıklarınızın aksini iddia edenlere vatan haini muamelesi yaptıkça da zerre ileri gidemezsiniz.

Hayır değildir, niye olsun ki, burada defalarca tartıştık türk asıllı almanları, yunan asıllı amerikalıları, brezilya asıllı türkleri, cezayir asıllı fransızları.

bakın topa yanlış yerden giriyorsunuz, işin içine kürt milliyetçiliğini karıştırırsanız bu ülkede sittin sene hiçbir şeyi değiştiremezsiniz. kıytırık trt şeş bile ne kadar muhalefet gördü, andımızı kaldıracaz diyebilecek, toplumdan göreceği tepkiye göğüs gerebilecek bi hükümet/parti yok şu an türkiye'de.

andımız gereksizdir, okunması bu ülkeye birşey kazandırmaz da kaybettirmez de, çünkü memleketin hali gösteriyor ki orada ettiğimiz yemine toplum olarak pek de uymuyoruz.

ha "totaliter bu, baskıcı bu, diğer etnik kökenlere hakaret(!)" şeklinde argümanlarla gelirseniz karşılığında göreceğiniz refleks bellidir. bu ülkede kürtçülüğün ve pkk'nın işine yarayacak hiçbir şeyi hükümetler kolay kolay kabul ettiremez.

yav andla falan uğraşacağınıza sıkıysa okullarda sure ezberletilmesini kaldırmayı deneyin.
Sosyal ağlarda paylaş

37 Etnik grup var deniliyor Türkiye'de. Hepsine ayrı ilköğretim okulu, lise, üniversite açılsın. Bir kesimin isteği bu değil mi? Devlet ile olan resmi yazışmaları bile kendi dilleriyle yapılsın istiyorlar. 37 Etnik grupta farklı göndersin mesela mahkemeye vs dilekçelerini.
Türkiye'nin adınıda değiştirelim Birleşmiş Ortadoğu Devletleri olsun. Çok adaletli ve eşit oluruz ozaman =)
Sosyal ağlarda paylaş

hayır loxias, o kesimin istediği o değil, 37 ayrı eyalete, nihayetinde devlete bölünelim istiyorlar yugoslavya gibi.

aslında şurada "andımız beyin yıkıyor!!!" diyenlerin hepsi zamanında 5 sene boyunca her sabah okudu bu andı, belli ki hiç de beyinleri yıkanmamış, gelip burada bunları söyleyebildiğine göre. Yani amaç beyin yıkamak olsaydı, inanın bana burada bunları yazacak dünya görüşünün g'sine bile sahip olamazdınız.

ha bi de varlığını türk varlığına armağan etmek istemeyenler var. hemşerim, sen bu ülkenin insanlarına bir şekilde hizmet ettiğin sürece varlığın türk varlığına armağandır zaten. Ha istemeyenin yolu da açık, kimse ülkede zorla kalmıyor, isteyen yurtdışına da çıkıp gidebiliyor. gördüğünüz üzere bir andla varlığımız türk varlığına armağan olmuyor, bunu bizim de istememiz gerekiyor. İstemeyene zorla armağan ettirmiyorlar.

yani gereksiz, faydasız bi anddan bu kadar korkmak ne oluyor anlamadım. o anda uymak insanın içinde olacak, içinde yoksa zorla uyduran bi mekanizma yok memlekette.
Sosyal ağlarda paylaş

eehaeha "ANDIMIZI NASIL DEĞİŞTİRİRSİNİZ LAN" demediğimiz için kürt olmadan kürt milliyetçisi olduk.. negzel.. seviyorum seni paticik.

(1) fransanın milliyetçilik yapıyor olması bunun doğru olduğu anlamına, okulda sure öğretilmesini değiştiremiyor olmamız da andımızla ilgili yorum yapmayacağımız anlamına gelmez.
(2) karşımda göreceğim baskı doğruları söylememi engellemez, engellememeli. kaldı ki, bu özgürlükleri arttırmak pkk'nın işine filan yaramaz, tam tersine zararına olur. şiddet baskıcı rejimlerden beslenir. bu baskıları azaltmak pkk'nın argümanlarını zayıflatmaktan başka birşey yapmaz. eğer on yirmi sene önce kürdüm demek yasak olmasaydı şimdi pkk olmazdı.
(3) hollanda resmi yazılarını hem hollandaca hem de türkçe yollayarak oradakilerin sadece hollandalı olmadığımı kabulleniyorsa, biz niye aslında herkesin türk olmadığını kabullenmiyoruz? nedir bu "herkes türk olmalı"cılık? bir ilkokul öğrencisi varlığını türklüğe armağan etmese bu ülke ne kaybeder?

ömerwolf bunların hepsini öngörmüş. onun mesajını kale almalıydım..
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili Mum_chamber bu mesajım sana.

Baştan söylüyorum;
Andımızın ülkeye en ufak bir yararı yok.Olduğunu iddia eden varsa saçmalıyor.Zaten o yaşta çocuklara sorarsan,andımızın anlamını bilmezler.
Ezberden okurlar.Papağan misali.
(Beyin yıkama görmek istiyorsan,1 hafta f tipi evlerde abilerle ya da universitelilerin kalmak zorunda olduğu, örgüt evlerinde yaşamanı öneririm.)

Ancak;

Özgürlük ve demokrasi adı altında,ayrıştırmacı bir politika izleniyor.Tek millet anlayışı devamlı baltalanmaya çalışılıyor.
Sizi anlıyorum,adam kürtse kürttür diyorsunuz.Biz bunun aksini iddia etmiyoruz.Ancak Türkiye sınırları içinde yaşayan halka Türk milleti denir anlayışı, bu ülkeyi Irak olmaktan koruyan anlayıştır.

İki tarafta da denyolar var.Bir kısım Türkiye içindeki kürdistandan dem vurur, emperyalist ülkelerin kucağına oturmuş,uyuşturucu ticaretini yöneten örgüte güvencemiz der ,diğer taraf dağ Türkleri diye insanları yok sayar.

Ahmet Kaya örneğine bakalım.
Kürtçe şarkı söylemek ne yasaktır,ne de engellenir.Ama sen çıkıp milleti kaşırsan,kafana çatal atan denyolar çıkar.Ahmet Kaya ülkeden kovulmadan çok önce, kürtçe kasetler satılıyordu.

Ahmet Kaya dinleyen,şarkılarını seven,siyasi fikirlerine aldırmayan insanlar çoğunluktaydı.Ama oluşan ortam onu nefret edilecek bir adam haline getirdi.

İşte bu iki taraflı denyoların,bize vereceği zararı engellemenin yolu; Türkiye sınırları içerisinde yaşayan halka, Türk Milleti denir anlayışıdır.

Bizim karşı çıkışımız bu anlayışı baltalamaya çalışan denyoların ve karşısında sürekli güçlenen denyoların ülkeyi götürecekleri ortamdır.

Beni okuduğun için teşekkür eder,sevgilerimi iletirim.

Tenekeadam aka Passenger.
Sosyal ağlarda paylaş

yarası olan gocunur dostum, ben sana söylememiştim o lafları, muhattabı belli.
sen de muhattabı olmak istiyorsan keyfin bilir.

1) sadece fransada olan bişey değil ki, ben bunu sana daha önce de anlattım (yoksa başka biri miydi), uluslararası genelgeçer hukuk kuralları pasaportunu taşıdığın ülkenin milliyetinden sayar seni. T.C. pasaportu taşıyorsan türksün, uganda pasaportu taşıyorsa ugandalısın, bitti, nokta. Gerisi sadece etnik kimliğindir, ancak bu kimliğin hukuku bağlamaz.
surenin değiştirilemezliği bu ülkedeki zihniyeti gösteriyor, türklükle ilgili herşey tartışmaya açılırken din konusundaki genelgeçer durumlar hiç tartışılamıyor, ne kadar ilginç değil mi? sen şimdiye kadar mazlum-der'in veya bi benzerinin çıkıp "okullarda neden sure ezberletiliyor" diyip surelerle dalga geçen bi açıklama yaptığın gördün mü?

2) Doğrular dediğin şey senin doğrundur, senin doğrun bi başkasına yanlış olabilir. bu toplumun da tek bir doğrusu var, pkk yüzünden ölen 30000den fazla vatandaşımız. kürtlere sağlanacak her imtiyaz bu 30bin canın boşa ölmesi olarak algılanacaktır. PKK bu ülkeye hiçbir fayda getirmemiştir, ne türküne ne kürdüne. bak, 25 yıldır trt şeş'ten başka birşey alamadı kürtler, pkk orada durduğu sürece de hiçbir şey alamazlar, bu çok bariz.

3) Requirements for naturalisation

Over the age of 18
You reside in the Netherlands for more than 5 years, the Antilles of Aruba and have a legal residence permit.
You have been married or been the registered partner of a Dutch person for three years.
You were an Dutch citizen in the past.
You have a residence permit for an indeterminate time
Naturalisation examination. This is not necessary if you are sufficiently integrated and can speak, read, write and understand Dutch. Or if you have passed the complete integration exam or have passed an equal Dutch exam.
You have not had a prison sentence in the past four years, or any other form of disciplinary measures.
You are prepared to give up your present nationality.

Hollanda vatandaşı olmak için Dutch dilini bilmen şart, hatta sufficiently integrated olursan sınav da yapmıyor adam ahahaha kaç kürdü vatandaşlıktan çıkarmamız gerek acaba buna göre?!

edit: http://www.wassenaar.nl/Smartsite.shtml?id=70228
linki koymamışım.
Sosyal ağlarda paylaş

hollandanın resmi dili bilmenizi istemesiyle direkt alakalı değil benim bahsettiğim şey. zaten dikkat ettiyseniz hollanda sadece türkçe yolluyor da demedim. lütfen learn2read:

Mum_Chamber said:

(3) hollanda resmi yazılarını hem hollandaca hem de türkçe yollayarak oradakilerin sadece hollandalı olmadığımı kabulleniyorsa

kaldı ki, hollanda'nın uygulamasını örnek olarak verdim. altında yatan mesaj "türkçe konuşamamak süperdir" filan değildi, o yöne çekilmiş. o sadece basit bir illüstrasyondu. straw man yapmayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...