Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sixth Sense: Minority Report bilgisayarı günlük yaşamda

Sam

Öne çıkan mesajlar

önce şuradaki videoyu sonuna kadar izleyin.

çok ilginç, bugünün teknolojisi ve renkli mj parmak bantlarıyla gayet pratik ve kullanışlı bir buluş olmuş. :) ben esasen gözlük veya lens gibi birşeye yansıtarak çevremize bakarken içeriği başkaları görmeden kendimizin görmesini sağlar mı diye düşünmüştüm ama ileride o şekilde de yaparlar herhalde. çünkü bazı yorumlarda dediği gibi "ya açık saçık videomuzu t-shirt'ümüze çıkarırsa ne yaparız" sorusu düşündürücü. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

o gösterilenlerin yarısı bile gerçeklenmemiş yani implementation yapılmamış, çünkü çözülmesi gereken zilyon problem ve istisnai durum var o aygıtta.

Mesela adamın surat tanımasını istediğinizde bile ortaya çıkan N tane problem var bunların hepsinden sıyrılmasını vs. isteyeceksiniz ohooo...

He yapılamaz mı ? Yapılabilir tabiki ama şu an bitirdikleri fonksiyonalitenin 10 katını yayınlamışlar adeta.
Sosyal ağlarda paylaş

Hee var... Gecen gun bizim bakkal memoda vardi. "gel kardes, yuzumuzu beraber tanitalim" dediydi. De get dedim deyyus, radyasyon verecen di mi hain domdom...

Nereye var ya? Ne kadari var? Ampulu gorup siz "ahanda televizyonu icat ettiler" diyorsaniz tabi soylenecek laf yok. Tabii ki calismalar yapiliyor, daha iyi sonuclar aliniyor belki ama o isin daha cok firindan gecmesi gerek. Senin laptop'indaki alet, scan'ledigi yuzu iceride tuttugu tek bir resimle eslestirmeye calisiyor. Ha bunu adam gibi yaptigini da sanmiyorum ya, kismen kolay bi is. Gel gor ki milyarlarca insanin bulundugu bi DB'de gidipte tek bir kayit aramak bile zaten gunler sureceginden oyle "yaptilar, ettiler" deme.

Su yaptiklari steampunk'tan baska bir sey degil. Minority report'la da uzaktan yakindan alakasi yok, nasil bir abartmaysa... Heleki projektorle yansitmasi hakkaten insanlarin bi taraflariyla gulmelerine neden olmustur da, herkes yanindakinden cekindigi icin ses cikaramamistir. Bi gidin ya..
Sosyal ağlarda paylaş

yürü bee :)

hayal et işte biraz, prototip alet ne de olsa, facebook dbsinden tarama yapıyo, algoritmayı da yazmış diyelim amcam... noolacak alala :) resimden arama yapan motorların geliştirildiği de bi gerçek. bu ise aksine, daha kolay karşısındakini direkt dbdeki ile karşılaştıracak işte... foto olduğu için uzun sürebilir işte, işin arkasındaki yazılımın kalitesi orda ortaya çıkar.

atarcan sdfds
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...