Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 -007- said: Eğer biz İslam'dan bahsediyosak konuyu kişisel cevaplaman büyük bir hata bir, ikincisi bunu meslek üzerinden alakasızca yapman ikinci büyük hata, üçüncüsü bunu bir bilim dalıyla ve bilimsel yaklaşımla alakasızca bağlaman bu forumdaki epik hataların güzel bi birleşimidir bence. Tartışma kavramını bu boyuta getirerek olaya tıp falan ekleyip karşındaki insana kişisel düşüncesi boyutundan çıkıp mesleği açısından cevapladın ya helal olsun sana, başka da bişey demiyorum, bi de moddun sanırım sen? Bahsettiğimiz şey senin "tavsiye" kavramına bakış açın, elbette ki "sen"den bahsedeceğim konu o olduğu sürece. "Yemez" deyip "ama o sadece tavsiye" diyebilecek bir adamsan, bana "Kişisel cevaplaman hata" diyemezsin. Meslek, tıp olayları da tamamen olayın kişisel olmasından kaynaklanıyor. Her mesajından biri "Anlamamışsın, anlamıyorsunuz"ken mesajı tamamen istediğin gibi algılamış olman muhteşem bir ironi olmuş kendi içinde. -007- said: İddiaya gelirsek, benim kişisel iddiamın kriterleri "paticik ortamında tanımadığım "sir" ve "Asteroth" falan gibi fantastik öğeleri içermiyor. Bu benim hayata bakış açımla alakalı ve siz burda bi kriter olamazsınız, istisna bile zor derim yani size çünkü hayatımda kapladığınız yer belli. Şimdi eyvallah, sir veya Asteroth'un senin hayatında kapladığı yerin belli olmasını anlıyorum, zira karşılıklı bir durum. Yalnız benim buradan çıkardığım şey şu, "O kadar çok ateist tanıyorum ki, 65 sayfa tartışma yaptığım forumdaki 2 tanesinin fikirleri genellememe katılmayacak kadar değersiz" Doğru mudur bu yanlış mıdır? Eğer bana "Etrafım ateistlerle çevrili, binlercesini tanıyorum ve genellememi bunun üzerine oturttum" diyebiliyorsan helal derim. Ama tamamen kafandan kurduğun olaylar üzerinden genelleme yapıp, "Yemez" deyip, 2 tane "Hodri meydan" mesajı aldıktan sonra "Fantastik öğeler" oluyorsak ben yine "Çevir kazı yanmasın" iddiama dönmek zorunda kalıyorum. -007- said: "Ateistler bunu diyemez" olayı inanç tartışması değil. Felsefi bir mantık tartışması. O sınırlarla bakılırsa her türlü mantık çürütülüp bu denebilir, çünkü inanç boyutunun ötesine geçilmiş o tartışmada. Bak bi de gelipşu başıkta bile "lafının arkasında dur" diyerek ikinci epik falini yapmışsın. Ben burda 70 sayfadır lafımın arkasında duruyorum bilmem farkında mısın! Bu mesajın bence koca bir fail olmuş. Hah bak burası da önemli. İlk kısım bildiğin saçmalık, orayı geçelim de "70 sayfadır lafımın arkasında duruyorum" lafı, hem de kalın kalın, orası süper. 70 sayfadır yaptığın tek şey, kuranda yazanları yine kuranla kanıtlamaya kasıp, beceremeyince konuyu değiştirmekten başka bir şey değil. 70 sayfadır laf gebeliğinden başka bir şey yapmıyorsun, sıkıştıkça da alttan alttan millete sataşıyorsun. Bu bazen "Seviyesizsiniz siz" şeklinde oluyor, bazen "Bilgisizsiniz siz" şeklinde. Yaptığın bir çok şey var 70 sayfada, evet, ama hiçbiri "lafının arkasında durmak" değil. -007- said: Bu saçmalıkların üstüne gelip "sonraki hayat yok" diyebilmene tam olarak "hezeyan dışkılamak" deniyor çünkü lafının temelinde ne bilim var ne inanç var hiçbişey yok. Öldün mü de bunu iddia edebiliyosun dayanağın ne yani? Burası da süper ehuehe. Lafımın temelinde akıl ve bilim var, zira insan öldüğü zaman vücuduna ne olduğu ortada. "İnsan" kavramına dair "vücut"tan başka bir şey de kanıtlanmadığından dolayı, "Sonraki hayat" safsatadan öteye geçemiyor haliyle. Ha sen bana "ruh" ve "sonraki hayat"tan gelen bir kanıt getirebilirsen veyahut öldüysen de bunu iddia ediyorsan kaynaklarını görmek isterim. -007- said: Dediğim gibi yanlış anlamalarını ve anlamsız cevaplarını bir kenara bırakırsak ateizmin bir inanç olduğu bile başlı başına bi tartışma konusu bence bunu hiçbi zaman unutma. Bu son kısım pek orjinal olmamış, 2 üstteki quote'ta açıklamıştım bunu. Yavaş yavaş textbook'unu çıkarıyorum yalnız, sistematikmişsin bayağı, bravo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Boci said: Evet sen bir şeyi test için yaratıyorsun. Ama testin sonucunu biliyorsun. Sormazlar mı neden yarattın diye? Nerde geçiyor bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ananoc Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 SUS LAN OROSPU ÇOCUĞU YAHU YA. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ananoc Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 BENİ ÇİLEDEN ÇIKARMAYIN AAAAAAAAAAAAAAAAAA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 ne topikmiş arkadaş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ananoc Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 özür dilerim pogodi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lanit Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 -007- said: Boci said: Evet sen bir şeyi test için yaratıyorsun. Ama testin sonucunu biliyorsun. Sormazlar mı neden yarattın diye? Nerde geçiyor bu? ANANIN AMINDAAAAAA AMINDAAAAAAAAAAAA AMINDAAAAAAAAAA LAYLAAYLAYLAY Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=KDLoHAXEqC4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sikimhiyar Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 YARRAĞIMA BAKIN BEKOYU GÖRECEKSİNİZ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sikimhiyar Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 BEKO BİR DÜNYA MARKASI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 noluyo lan. topik çarpıldı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bensaksodegilim Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 GERİLMEYİN DEVAM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 fede said: noluyo lan. topik çarpıldı mı? evet ya..farkında olmasan bir canavar yarattım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tavnocundonusu Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 BEYLER TAVNOÇ HIRS YAPTI BEN MAĞARAMA ÇEKİLYİORUMÇ F5 TUŞU GÖTÜNE GİRSİN SAYIN TANVÇO Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tavnocundonusu Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 PİPİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tavnocundonusu Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 ADAMSAN BANLARSIN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tavnocundonusu Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 DELANLI OL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SAKALAN Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2009 saka yaptim hicbiyere gitmiyorum. FUAT SAKA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fuatbatiberlin Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 NABER MADAFAKER Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 şu idil biret topiiğini kim hortlattı yine yea. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 mani said: sir said: neymiş ateistler teste mi tabi tutuluyomuş? bakalım kendimize bela okuyabilecek miyiz diye falan fdlşks allah varsa belamı versin. ama yoksa ve boşu boşuna şurda şu topiği 64.cü sayfaya taşıdıysan sen kendi kendinin belasını kendine ver :P allah rahmet eylesin, allah taksiratını affetsin (george carlin gittiği yerden bir şekilde bu yazıyı görüyor ve anlıyorsa herhalde kıkır kıkır gülüyordur) george carlin de senin verdiğin gibi bi örnek vermiş sir yukardaki videoda. Oda sınamış tanrının varlığını ama bir türlü yıldırım düşmemiş salona. hahah, I pray for joe pesci var bi de =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Asteroth said: Bahsettiğimiz şey senin "tavsiye" kavramına bakış açın, elbette ki "sen"den bahsedeceğim konu o olduğu sürece. "Yemez" deyip "ama o sadece tavsiye" diyebilecek bir adamsan, bana "Kişisel cevaplaman hata" diyemezsin. Meslek, tıp olayları da tamamen olayın kişisel olmasından kaynaklanıyor. Her mesajından biri "Anlamamışsın, anlamıyorsunuz"ken mesajı tamamen istediğin gibi algılamış olman muhteşem bir ironi olmuş kendi içinde. Bahsettiğimiz şey benim tavsiye kavramına bakış açım değil. Bir kişisel genelleme var, bir de bundan bağımsız bir tavsiye var. Bu tavsiyeye uyabilecek cesarete sahip olman benim kişisel genellememi etkilemiyor anlatabiliyor muyum? Çünkü benim için başlı başına bi kriter değilsin anlaması çok zor olmasa gerek. Yani kişisel olarak "yemez" inancına sahip olmakla "tavsiye" olayı arasında uçurumlar var. Anlatabiliyor muyum? Bu açıdan eğer net olarak yazılanları anladıysan durumun "benim tavsiye kavramına bakış açım" olmadığını anlamışsındır diye umuyorum. Şimdi bunun üstüne gelip de "elbette senden bahsedeceğim sen doktordun dimi" falan demen cidden ayıp kaçar bu kadar açıklamanın üstüne. Konu ben değilim. Mesleğim hiç değil. Benden bahsetmiyoruz yani böyle çocuksu ve anlamsız kişisel tavırları böyle bir ortamda "mod" olarak gezen birine kişisel olarak yakıştırmadığım gibi foruma da konularda alakasızca özel hayat tarzında kişisel cevap veren modlara sahip olmasını pek yakıştıramadım. -007- said: İddiaya gelirsek, benim kişisel iddiamın kriterleri "paticik ortamında tanımadığım "sir" ve "Asteroth" falan gibi fantastik öğeleri içermiyor. Bu benim hayata bakış açımla alakalı ve siz burda bi kriter olamazsınız, istisna bile zor derim yani size çünkü hayatımda kapladığınız yer belli. Asteroth said: Şimdi eyvallah, sir veya Asteroth'un senin hayatında kapladığı yerin belli olmasını anlıyorum, zira karşılıklı bir durum. Yalnız benim buradan çıkardığım şey şu, "O kadar çok ateist tanıyorum ki, 65 sayfa tartışma yaptığım forumdaki 2 tanesinin fikirleri genellememe katılmayacak kadar değersiz" Doğru mudur bu yanlış mıdır? Eğer bana "Etrafım ateistlerle çevrili, binlercesini tanıyorum ve genellememi bunun üzerine oturttum" diyebiliyorsan helal derim. Ama tamamen kafandan kurduğun olaylar üzerinden genelleme yapıp, "Yemez" deyip, 2 tane "Hodri meydan" mesajı aldıktan sonra "Fantastik öğeler" oluyorsak ben yine "Çevir kazı yanmasın" iddiama dönmek zorunda kalıyorum. Şimdi yine olaya haddin olmadan kişisel yaklaşarak yine aynı tarzda hata yapmışsın. Senin haddin karşındaki insanın hayata bakış açısının temellerini sorgulamak değil. Senin karşında 1 kişiden yola çıkarak 1000'lerce anlam kazanmış biri de olabilir, çevresi 1000 kişi olup sap gezen adam da olabilir bunu sorgulamak, hele hele kişisel değerlerin kaynaklarını ve niceliklerini falan sorgulamak senin işin hiç olamaz. Öyle veya böyle bu ifade karşındaki kişinin kişisel düşüncesidir katılırsın onaylarsın veya katılmazsın okuyup es geçersin nedir bu "karşı tarafta kişisel temelli bir şeyleri çürütme çabası" Çoğumuz belli yaşlarda insanlarız böyle "sidik yarışı" tabir edilen "sen doktordun dimi senin hayata bakışının temelinde 10 adam mı var 50 mi" tarzı yaklaşımlar hoş değil, gerek de yok. Bundan tatmin olacak ya da bir şey ispatlayacak biriysen üzüldüm yani senin adına. Asteroth said: 70 sayfadır yaptığın tek şey, kuranda yazanları yine kuranla kanıtlamaya kasıp, beceremeyince konuyu değiştirmekten başka bir şey değil. 70 sayfadır laf gebeliğinden başka bir şey yapmıyorsun, sıkıştıkça da alttan alttan millete sataşıyorsun. Bu bazen "Seviyesizsiniz siz" şeklinde oluyor, bazen "Bilgisizsiniz siz" şeklinde. Yaptığın bir çok şey var 70 sayfada, evet, ama hiçbiri "lafının arkasında durmak" değil. Pardon iyi güzel de ispat istiyorsan sana tutup da Ateistin El Kitabı'ndan ifadeler yollayacak değilim. Teyit edilip bilimselliği değerlendirilmesi gereken ifadeler Kuran'da. 70 sayfadır konuda pozisyonum aynı, başından beri ispat isteyen biri varsa bunun Kuran'daki ifadelerden geçebileceğini söylüyorum. Detay sorana da gayet olmsı gerektiği gibi ordan bilgi aktarıyorum. Gelip bunun izahını mı yaptırıyosun? Ha o bilgilerin de ne kadar tatmin edici olduğu kişiden kiyişe değişiyor. a=b=c=d ise a=d olayını bazı insanlar özellikle inanç gibi konularda anlayamayabiliyorlar. Bu da ayrı bi tartışma konusu. Buna gelip "laf ebeliği" ya da "kanıtlayamama" diyorsan kusura bakma ama sen de bu kategoriye giriyorsun benim gözümde. Belki de küçük bir ihtimal 70 sayfadır ben anlatamamışımdır... Benim verdiğim cevaplar karşımdaki insanın seviyesini yansıtır. Mesela sen dinden alakasız olarak bu forumdaki konumunla gelip kişisel laf ediyorsan ben de sana kişisel cevap veririm. Bunda yanlış ya da adaletsiz bi durum yok. Ha gelip adam "islam dogmadır düşünmeyi emretmez" diyorsa da o adama bi güzel "bilgisiz" etiketimi yapıştırmam o adamın hakkıdır. Bunun benle hiçbir alakası yok. Asteroth said: Lafımın temelinde akıl ve bilim var, zira insan öldüğü zaman vücuduna ne olduğu ortada. "İnsan" kavramına dair "vücut"tan başka bir şey de kanıtlanmadığından dolayı, "Sonraki hayat" safsatadan öteye geçemiyor haliyle. Ha sen bana "ruh" ve "sonraki hayat"tan gelen bir kanıt getirebilirsen veyahut öldüysen de bunu iddia ediyorsan kaynaklarını görmek isterim. "İnsan kavramına dair vücut'tan başka bişey kanıtlanamıyor" lafı bilgisizce mesela. Psikiyatrik hastalıkların bazılarında vücutla alakalı hiçbi temel bilinmeyebiliyor semptomlar dışında. Nöroloji ve psikiyatri öyle ileri falan değil, aksine çok ilkel. Vücuttan başka bişey kanıtlanmadığı doğru olabilir ancak bugünün bilimiyle kesin olarak "her şey vücutla alakalı" demek büyük bir cahilliktir, çünkü "aksi ispatlanana kadar yoktur" mantığı bilimde "yoktur". Belki bilmiyorsundur ancak bilmeni tavsiye ederim ki "bilimde bir şeye yok demek için olmadığının net olarak gösterilmesi gerekir" Gösterilemiyorsa buna "yok" denmez, "bilinmiyor" denir. Mesela ben gelip senin yaptığın tarzda "sen bilim kategorsinin modu muydun" falan demem mesela. Üstelki doğrudan forumla da alakalı, hani konudan alakasız bişey de değil durum. Seviye önemli bir olay. Ben senin kadar kesin cevap vermiyorum mesela sana. Bilim bugün ölüm sonrası hakkında bir bilgiye sahip değilken temelsizce "ölüm sonrası yok" diyip "ruh olduğuna dair karşıdan ispat istemek" de biraz yüzsüzce olmuş kusura bakma. Dediğim gibi "hezeyan dışkılamamak" lazım. Hiçbirimiz ölmediysek inanan adama saygı duyacaksın ve bilim bilim diye geziyosan da maksimum bilmiyorum diyeceksin. Bunu yapmazsan şu tabloda saçmalamış oluyosun çünkü. Ha senin inancında "ölüm sonrası yok" sa bu da senin kişisel inancından öte geçmez. Öyle inanıyorum diyebilirsin yani maksimum. Ölüm sonrası yok bilim öyle diyo diyemezsin, bunu diyen adam bilimin b'sini yanlış anlamıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 -007- said: Boci said: Evet sen bir şeyi test için yaratıyorsun. Ama testin sonucunu biliyorsun. Sormazlar mı neden yarattın diye? Nerde geçiyor bu? Neden yaratmış? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 yeter be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Boci said: Neden yaratmış? Sana cevap verecek düzeyde net olarak bilmiyorum. Sen de bilmiyosan araştır. Bilmeden laf üretince doğru olmaz genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar