nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Hiçbir şeyin yokluğu ıspatlanamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 sir said: ben sana ölümden sonra hiçbişeyin olmadığını söyleyebilirim, öldüğünde bütün beyin aktiviten durduğuna göre ve bizim bütün algımız beynimize bağlı olduğuna göre, bilimsel olarak ölümden sonra "yaşam" tarzı bişey yoktur. bu noktada "kalbimizle algılarız" veya "ruhumuz devam eder" diyeceksen senden güzel bilimsel kanıtlar beklerim. ikinci olarak, zaman sonsuz olduğuna göre evrenin veya evrenlerin oluşma şekli ve ihtimali de sonsuzdur, yani olası bütün evrenler bi şekilde oluşmuştur ve biz de o olası bütün evrenleri yaşamaktayızdır, ancak bunu yaratan, düzenleyen bir yaratıcı kavramı neden gereklidir? olmazsa olmaz mı? olur, neden olmasın. hiiç işte. al sana felsefe. Yeniden yaratılış diye bi kavram var. Olamayacağını söyleyemezsin. Bizim bütün varlığımız beyinle sınırlı demen de bugünün bilim seviyesine muhtaç. Bugünün bilimi her şeyi açıklayamıyorsa eksiksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Loxias said: -007- said: Kişisel inanç tartışmıyoruz. İslam tüm evreni Tanrı'nın yarattığını söylüyor, ben de Müslümanım. Bunda evrimle çelişen herhangi bişey yok. Ozaman senin "insan evrenin nasıl yaratıldığını bilemez" dememen gerekir. Senin inancına göre tanrı yarattı. Değil mi? ps; ben evrimi tartışmıyorum. Bilmek ayrı inanmak ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Bilim kanıta yönelik bir şey. Sen kanıt sunmadan her şeyi açıklayan bir kitabı kabul ediyorsan da sen eksiksin diyebiliriz. Ama dersek "inanmıyosan saygı duy hede hödö" derler ve banlarlar. O yüzden demiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 bugünün bilimi herşeyi açıklayamıyo ama "kavranamaz" dediğinde o zaman ben herşeyi ileri sürebilirim. nerde durucaz? yeniden yaratılış diye bi kavram var, o zaman ben önceki hayatımda ornitorenktim. buna samimi olarak inanıyorum. ama sana hiçbir bilimsel bulgu göstermem, zaten sen bunu beyninle kavrayamazsın, günümüzdeki bilim teknoloji seviyesi de bunu açıklamaya yetmez, hıh. oldu mu şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Aboo sen kendinle nasıl çelişmişsin ya. -007- said: Sonra da cahilce demişsin ki "Belki madde kendini yaratmıştır ama bilim halen bulamamıştır diyip sığ olan bilgilini kurcalamak istemiyorum." Maddenin kendini yaratması ama bilimin daha bulmamış olması.. iyiymiş adam bütün fizik kanunlarına meydan okuyup ona karşı çıkanlara "sığ" diyor lol! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Madde kendi kendini yaratamaz. Çelişki yok. nileppezdel said: @007: Hiçbiri kanıt değil ki.. Sen kanıt olarak görmek istediğinden öyle söylüyorsun. Mükemmel olana -ki değiliz- ulaşmak tasarıma bağlı değildir. Bu düşünce insanların inanma ihtiyacından gelir sadece "bağlı değildir" evet ancak bu bir yoldur, örnektir. Bu bilimsel verilere ve ispatlara anatomiye fizyolojiye vs. bakıp kafanı çalıştırarak sınırların ötesinde anlamlara ulaşıyorsun. İhtiyaç duymadan da bunu yapan çoğunluklar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Bir şeyin yoktan var edilmesi fizik kurallarına aykırı değil tabi :D @007: Ego sorunu. Kendini mükemmel kabul eden insanoğlu öyle bir mükemmeliyeti yaratamamanın acizliğiyle kendisinin tasarlanmış olması gerektiğini düşünür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 sınırların ötesinde anlamlara ulaşmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 nileppezdel said: Bir şeyin yoktan var edilmesi fizik kurallarına aykırı değil tabi :D O noktanın ötesine bilim ve insan beyni geçemez işte. Ama "madde kendi kendini yarattı" muhabbeti saçma. Olmayan bişey kendi kendini yaratamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Madde enerjiden yaratıldı. Kaldı ki Cern'de de madde yaratıldı big bang gerçekleştirildi gerçi little bang olur o da her neyse :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Cuce said: sir said: ben sana ölümden sonra hiçbişeyin olmadığını söyleyebilirim, öldüğünde bütün beyin aktiviten durduğuna göre ve bizim bütün algımız beynimize bağlı olduğuna göre, bilimsel olarak ölümden sonra "yaşam" tarzı bişey yoktur. bu noktada "kalbimizle algılarız" veya "ruhumuz devam eder" diyeceksen senden güzel bilimsel kanıtlar beklerim. ikinci olarak, zaman sonsuz olduğuna göre evrenin veya evrenlerin oluşma şekli ve ihtimali de sonsuzdur, yani olası bütün evrenler bi şekilde oluşmuştur ve biz de o olası bütün evrenleri yaşamaktayızdır, ancak bunu yaratan, düzenleyen bir yaratıcı kavramı neden gereklidir? olmazsa olmaz mı? olur, neden olmasın. hiiç işte. al sana felsefe. yok ole değilmiş sir, o bunları soliyebiliyo bizim aksini kanıtlamamız gerekiyo, ole calısıyomuş Arkadaş ölüp gelmiş ordan biliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Neden olmasın? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Loxias said: -007- said: Kişisel inanç tartışmıyoruz. İslam tüm evreni Tanrı'nın yarattığını söylüyor, ben de Müslümanım. Bunda evrimle çelişen herhangi bişey yok. Ozaman senin "insan evrenin nasıl yaratıldığını bilemez" dememen gerekir. Senin inancına göre tanrı yarattı. Değil mi? ps; ben evrimi tartışmıyorum. Bilmek ayrı inanmak ayrı. -007- said: "Allah yok" fikri sorgulanarak ulaşılabilecek bi fikir değil çünkü sorgulayan kişi öldükten sonra ne olacağını ya da evrenin sınırlarını bile bilmiyor. İnanıyorsun ama bilmiyorsun? Yani tanrının dediği şey seni kesmiyor? Off off Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 İnanmak ayrı bilmek ayrı diyen adama "bilmiyorsun" demek de ayrı bi olay. Kişisel konuşmuyorum dikkat edersen diyorum ki ikisi farklı kategoriler ve farklı kulvarlar. Ancak bilgiler inancı doğrulayabilir zamanla, ki öyle de oluyor. nileppezdel said: Madde enerjiden yaratıldı. Kaldı ki Cern'de de madde yaratıldı big bang gerçekleştirildi gerçi little bang olur o da her neyse :D Cern'de yaratılan madde için enerji kullanıldı yalnız. E=mc2 sınırları içinde konuşuyosun. Evrenin başında bu sınırlarla bi yere varamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Tamam enerji hep vardı diye düşünüyorum zaten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 "hep" onun sınırı ne mesela? Hiçbi zaman bilemeyeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Madde kendi kendini yaratamaz. Çelişki yok. bukadar belirsiz konuşamalarından sonra bunu nasıl idda ediyorsun? Belkide kendini yarattığı koşullar vardır ancak insan aklı yeterli değildir neden olması =) Tanrıyı açıklarken insan aklı yetmiyor diye sıkmak kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 ngzl konu. idil biret de harikadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Tanrı'nın hep var olduğuna inanmak çok mantıklı da enerjinin var olduğuna inanmak mantıksız mı? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Madde kendi kendini yaratamaz. Çelişki yok. sen aksini kanıtlıyana kadar madde kendi kendini yarattı yanı tanrı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Madde kendi kendini yaratamaz lafı bi inanç değil, fizikle alakalı. Tanrı yok demek aynı şekilde inancın ötesine geçip bilgi vermektir ve saçmalamaktır. nileppezdel said: Bilim kanıta yönelik bir şey. Sen kanıt sunmadan her şeyi açıklayan bir kitabı kabul ediyorsan da sen eksiksin diyebiliriz. Ama dersek "inanmıyosan saygı duy hede hödö" derler ve banlarlar. O yüzden demiyorum :) Kuran bi bilim kitabı değil ancak içindekilerin bir kısmı bugün bilimsel olarak ispatlanabiliyor. "Kuran her şeyi açıklıyor" diye bişey yok ayrıca, açıklasa da bilim kitabı olmadığı için kanıt sunmak zorunda değil. İnanmak kişisel bişeydir ve bilimle alakalı değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- ilk enerjinin kaynağı tanrıdır desene katıla katıla gülmek istiyorumda. Eğer bunu bilemeyiz diyorsan ben tartışmadan çekileceğim zira neyi savunduğunu bilmeyen biriyle tartışmak saçma oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Bilim şu an her şeyi, evrenin oluşumunu, ölümden sonrasını açıklayamıyor o zaman eksiksin dediğin için yazdım onu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Bilimin açıklayamayacağı ve açıkladığı noktada inanç vardır. Bilim ilerledikçe de inanç doğrulanır..vs. Loxias said: -007- ilk enerjinin kaynağı tanrıdır desene katıla katıla gülmek istiyorumda. Eğer bunu bilemeyiz diyorsan ben tartışmadan çekileceğim zira neyi savunduğunu bilmeyen biriyle tartışmak saçma oluyor. Bilmek ayrı inanmak ayrı sen bu noktada kitlenmişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar