Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Tenekeadam said: Amma zenginimiz varmış lan patide. 4 lira fazla işte kutu kolaya. Çok kabul de, haklı bir "almayın o zaman" durumu var. Yok ucuzunu önceden alıp taşımak zor geliyorsa da ya içmeyeceğiz, ya o farkı bayılacağız. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Beğenmiyorsanız almayın olayı ayrı. Beğenmeyen almasın.Ama fazla olmadığını iddia etmek saçma.
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Kimse fazla olmadığını iddia etmiyor ki? "Kazıklamak, cebimizden para çalmak" falan değil ama, konumuz o.
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 serbest ekonomi piyasasını getiren arkadaşlara kızmak lazım bunun için hele ki Özal peh!
sinad Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 dün çok pis geçirdiler bana Locca da herkes birbirinin parasını çalmaya çalışıyor ne lan bu.
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 adamlar hizmet satıyor. alman zorunlu değil. senin o işyerinden cola alman, bakkaldan alınan ekmek gibi, herkesin alması gereken bir ürün değil. isterse 100 liraya satar. gidip gitmemek sana kalmış.
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 misal otellerde minibar cok kazik ama usenmiyorsunuz otele yakin bakkaldan kolalari stokluyorsunuz icin icin yerine koyun mis bu bir tuzak yani kimse kimsenin cebinden zorla para almiyor misal marketlerdede bir urunun boyu ne kadar ufaksa o kadar pahalliya gelir, tiyorum 1kg deterjan 1 lira ise 2.5 kilo 2 liradir 500 gramlik ise 75 kurustur ama milletin akfa calismadigindan ABOV BUYUK COK PAHALLI der oysa buyuk deterjan alinca kilosuna 50 kurus verirken en ufak boyun kilosu 2 liraya geliyordur coghu markette de yazar kilo/litre fiyati kafayi calistirican az
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 viktor orada kazıklayan marketler değil, hatta kazıklayan yok. birim ürün başına kap, dolum ve lojistik maliyeti artıyor ürünün ağırlığı azaldıkça.
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Tamam da ben kimseye "bana zorla 4 lira kolaya verdiriyorlar" demedim ki? Ne kadar yanlış anlayan arkadaşlarımız varmış. Ben insanları kazıklamaya çalışıyorlar dedim. Şimdi benim alıp almamam, beğenmiyorsan alma mantığı orada insanları kazıklamaya çalıştıklarını değiştiriyor mu? Kimseye zorla kazıklıyorlar da demedim, kazıklamaya çalışıyorlar. Yanlış mı anlaşıldım?
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Ben elimden geldiğince Fast Food yememeye çalışıyorum. Ben şahsen kazıklandığımızı düşünüyorum. 100 gram patates, kıçı kırık bir hamburgere 10-12 tl veriyoruz. Resmen salaklık. Bunuda hergün izlediğiniz tvlere borçlusunuz. Reklamlarla çok güzel beyin yıkıyorlar. 100 gram patatese bir 5 tl verdirtiyor. Param var kardeşim yiyiyorum diyende anguttur. Paran olması kazıklanmadığın anlamına gelmez. Yurt dışıyla asgari ücret/bigmc menü işleminde yurt dışında 2, 3 kat daha fazla big mc yiyebilirsiniz. Asgari ücretli adam fast food mu yer diyenlerde; patates ne zamandan beri zengin yemeği oldu?
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 abi onun adı kazık değil, bir ürünü yüksek fiyattan satmaya çalışma her malın bir müşterisi vardır sen mesela fiyat araştırmadan bir bayiye gidersin, adam sana listelenmiş fiyatın üstünde satar, bunun adı kazıklanmak olur veya algida dondurmayı sultanahmette 2 katından yedirmeleri yoksa kahramanmaraştan geleni 5 katına satsa yine bişey olmaz
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Loxias said: Ben elimden geldiğince Fast Food yememeye çalışıyorum. Ben şahsen kazıklandığımızı düşünüyorum. 100 gram patates, kıçı kırık bir hamburgere 10-12 tl veriyoruz. Resmen salaklık. Bunuda hergün izlediğiniz tvlere borçlusunuz. Reklamlarla çok güzel beyin yıkıyorlar. 100 gram patatese bir 5 tl verdirtiyor. Önceden şuna dedim ki; Baggio said: Bütün malzemeleri alıp evine git, pişirmesine 1 saat uğraş ve aynı lezzetin yanına bile yaklaşama, sonra da pişirirken ve yerken kullandığın bulaşıkları yıka madem öyle. ... Olayı patatesin kilosundan, hamburgerin ekmeğinden etinden, kolanın litresinden falan hesaplamak gereksiz Türk mantığıdır yani. Ayrıca konu ile ilgili şahsi hakaretine gelirsek, bana göre de hala şu "maliyeti ne kadar ki alla allaeae..." mantığından zerre ilerleyememiş adam lise seviyesinde anguttur, özür dilerim :p Bu arada "kıçı kırık" diyip diyip en pahalı menüyü söylüyorsunuz 10-12 TL diye, o da ayrı bir çarpıtma detayı. Normal menü ortalama 8 TL idi ben gitmeyeli zamlanmadıysa.
Ytse Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 sinemalar bilet satisindan cok az bir yuzde aliyorlar, esas kazanclari yiyecek icecek satisindan oluyor.
moriQ Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 bilirsiniz aynalı var bornovada. verdiğin paranın fazlasını alıyosun.
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Baggio altın tabaklarda servis almıyorsun yalnız, plastik yemeklikte 3 parça yiyecek alıyorsun. Adamların makinalarından kola akıyor zaten koymaları 10 saniye, patatesi kesme makinaları var yağa atıp kızartıyorlar ki o yağı da artık ne kadar zamanda değiştiriyorlarsa, hamburgeri desen senin evde yaptığından farksız aslında. Aynı malzemeler sende olsa sen de yaparsın. Mesela big king'i güzel yapan big king sosudur. Bütün yediğin şeyler zaten çöpe gidiyor bulaşık derdi filan yok çünkü plastik, kağıt-plastik bardaklarda tabaklarda... Oturduğun yer bir mekan değil, ortak kullanılan bir alışveriş mağazasının üst katı, kenarlara masa sandalye atmışlar o da plastik, öyle kimsenin kıçı rahat etsin diye düşünmemişler :) Şimdi burada ne gibi bir extra hizmet alıyorum ki ben? Çalışan elemanı filan var desen hadi 2 liralık menüyü 4'e satsınlar da 4 katına satıyolar kardeşim. Hem senin dediğin bir mantığın/felsefenin sadece bir penceresi. Ona kalırsa taksiye de binme lpg parasını hesapla, otobüse de binme bi otobüse 50 kişi biniyorsa 10km gidiyorsa tek seferde kişi başı 1.5 liradan onu da hesapla, bir otele gidiyon kendi evin olsa ne kadar masrafın olduğunu hesapla, havuza gidiyon denize gitsen ne kadar vereceğini hesapla da hesapla... Senin düşüncen aslında güzel ama şurada yanlış, ben 2 lira maliyeti olan bir menüyü niye 2'den vermiyorlar demiyorum. 3'ten versin %50 kazanç, 4'ten versin %100 kazanç, ama 8den veriyorsa 2 lira masrafı 6 lira ne kardeşim o 6 liralık şeyin karşılığını alıyormuyum ben? Hayır. Sıradan bir fast food mekanı. Bulaşık derdi yok bişeyi yok, 2 liralık yiyeceğin kesilip pişirilmesi ve yedikten sonra birisinin gelip masalardakileri alıp çöpe atması için 6 lira mı veriyorum? Self-servis bide düşünsene masana kimse birşey getirmiyor. Bana bunu savunma bence :)
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Baggio sen gitmeyeli baya olmuş. Arkadaşımın yalancısıyım ABD'de 4-5 dolar civarında imiş big mc menü. Ee bizimkiyle aynı diyenler olabilir. O yüzden de diyorum ki asgari ücretle karşılaştırın. Direk 2-3 kat pahalıya alıyoruz. Bilmem bilir misin ancak, toplu yemek çıkan yerlerde, yağa, gaza ödediğin para evdekinin yarısı bile olmaz. Zaten aynı yağı kullanıyorsun. Yağı kızarttıktan sonra, gazda o sıcaklığı korumaya yarıyor. Alınan hammaddede tarlasından kendi eksperleri tarafından alınıyor. Evde kızartsan ohoo nekadara maal olur demek ayrı bir lise mantığı =) Bana fast food yemek, converse giymeye benziyor (benimde var gerçide). Aynı ürünün yerliside varken, ayakkabı bezden oluştuğu halde 100 tl verip converse alıyoruz. Fast food yerine gidin bir ıslama köfte yiyin, yanında piyaz ve ayran 10 tl kadıköyde =)
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 geçen gün sinemada suya 2 ytl verince valla suyu soğuk soğuk içtim. şimdi değerlendirmeyi mekana göre yapmak lazım bence, Burger king istediği fiyatı koyar öncelikle adamlar güzel yapıyorlar ikinci olarakda burger da yemek diye bir zorunluluğun yok bu tamamen senin tercihin bugün istanbulda bir kase çorbaya 1 ytl alan yerde biliyorum 16 ytl alan yerde biliyorum hangisinde yiyeceğim benim tercihim dolayısıyla fiyatı konusunda laf söylemek abes ama söz konusu sinema oldumu iş değişiyor artık sinemaların büyük bir çoğunluğu alışveriş merkezlerinde ve o cola yı başka biryerden alma şansın yok zaten alabilsende içeri sokmuyorlar dolayısıyla bir mecburiyet söz konusu ozaman bu fiyatlarla kazıklıyorlar demek parayı bayılanın hakkı. not : loxias bigmac menüde 10 ytl
Marty Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Brigand said: hamburgeri desen senin evde yaptığından farksız aslında. Aynı malzemeler sende olsa sen de yaparsın. lol
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 evde 4 kişilik yemek ya da 3-4 gün bitmeden yiyebileceğin(lezzet kaybını saymassak) kadar bişeyler pişirmiyorsan fiyatları makul olan ortalama bir mekana her gün gitmek daha ucuza gelir tek kişi için. tersi şekilde mc donalds menüsünü 5-6 kişilik hazırlasan evde daha ucuza çıkar ama brigand haksız
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mighty_THoR said: not : loxias bigmac menüde 10 ytl tutturmuşum 10-12 diye :)
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 XXL üff olsa da yesem bak şimdi...
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 forgiver said: evde 4 kişilik yemek ya da 3-4 gün bitmeden yiyebileceğin(lezzet kaybını saymassak) kadar bişeyler pişirmiyorsan fiyatları makul olan ortalama bir mekana her gün gitmek daha ucuza gelir tek kişi için. tersi şekilde mc donalds menüsünü 5-6 kişilik hazırlasan evde daha ucuza çıkar ama brigand haksız 1 öğünle bitse brigand haksız tabi. 3 öğün günde ve 3ünü de dışarıdan yesen 30 lira eder adam başı. Hergün 30 liradan ayda 900 lira eder. Hadi arada bi 2 öğünle geçiştirdiğini saysan bile 750 lira filan eder en az.
Flassh Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 cafeler kazığın önde gidenide bunu abartan cafe çok hade pahalıya satıyorsun anlıyorumda illa bişi içirmek için niye pervane oluyorsun daha önümde ki çay bitmemiş çay istiyormusun diye gelen garson var bursada hünkar var oraya oyun oynamak için gitmeyin o kadar diyorum acayip artist garsonları var az tartışmadım(td)
Öne çıkan mesajlar