Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik hakkında ufak bi soru

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

Aradım ama tam istediğim şeyi bulamadım.
Şimdi Tecilimi iptal ettirmiştim, gidicem ben geldim beni askere alın dicem. Giderken bir evrak filan götürmeye gerek var mı? Yoksa elinimi kolumu sallıya sallıya şubeye gidip, belgelerimi mi alcam? Sonuçta tecil ettirirken muayane filan olmuştum. Diploma fotokopim, nüfus cüzdanı sureti, ikametgah filan hepsi şubemde var.

Başka bişey gerekli mi acep?
Sosyal ağlarda paylaş

@Fireblade, 1 ağustosa kadar çok yoğunlar, ağustosta gidecek olanlarla uğraşıyorlar. Sonra rahatlar.

@bitch_ofbat, erken sevk işi öyle elini kolunu sallayıp "ben askere gidecem, alın beni" demekle olmuyor. hangi celpte gitmeyi planlıyorsan o celpten 3-4 ay önce bağlı olduğun askerlik şubesine erken sevk için dilekçeyle başvurman gerekir, posta veya faks da iş görür. başvurduktan sonraki 1 ay içerisinde de tecilinin bozulup bozulmadığı belli oluyor. Sonrasında da standart prosedür olarak, celpten önceki ay herhangi bir askerlik şubesine gidip zarfını alıyorsun ve celbin 1-2-3'ünde de sınava giriyorsun.
Yani senin şu ağustos gibi tecil bozdurma talebinde bulunman lazım, sonuç da eylül-ekim gibi belli olur, kasımda zarfını alır, aralıkta gidersin.

Ayrıca her türlü sorunuz için askerlik şubelerini arayıp onlara sormanızı şiddetle tavsiye ederim, hatta mail bile atsanız olur, bikaç saat içinde cevaplıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

topiğe bi daha baktım, şunu gördüm, dikkat etmemişim ilk seferinde, özürlerimi sunarım:

bitch_ofbat said:

Şimdi Tecilimi iptal ettirmiştim,

o zaman şurası senin için yeterli:
sg-1 said:

Sonrasında da standart prosedür olarak, celpten önceki ay herhangi bir askerlik şubesine gidip zarfını alıyorsun ve celbin 1-2-3'ünde de sınava giriyorsun.

bir de şurası
sg-1 said:

Ayrıca her türlü sorunuz için askerlik şubelerini arayıp onlara sormanızı şiddetle tavsiye ederim, hatta mail bile atsanız olur, bikaç saat içinde cevaplıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Giderken pek birşey yok, gidip dosya açtırıyorsun eğer okul vs zamanında yapmadıysan, gitmek istiyorsan tecilimin iptalini istiyorum diye bir form dolduruyorsun. Yanlız üniversite vs mezunu olmuşsan diploma /çıkış belgesini felan götür, götürmezsen üniversitenin şubeye göndermesi zaman alabiliyor. Sevk tarihi geldiğinde eline bir zarf veriyorlar onunla ayın 1-2-3'ünde sınavlara ve kayıt vs ye gidiyorsun zaten. (Zarf içinde senin dosyana getirdiğin meretler var zaten, mezuniyet belgesi, fotokopisi, resimler vs vs).

Ben geleli ne kadar oluyor hala kurtulamadım bu evrak işlerinden ya, yoklama yaptırmadığımız için (ki kime sorsam uğraşmıyor) para cezası verdiler geçen gün =p Her sene yoklama yaptırmak lazımmış vs, 21 ytl ceza yedim, miktar çok büyük değil ama yatırmak için yapılacak prosedür ayrı bir işkence memleketimde.
Sosyal ağlarda paylaş

Safranboluya sabah geldim 2 kisi vardi onumde. Muhabet filan ettik, adam aheste aheste calismasina ragmen beklemekle birlikte isim 1 saat surdu surmedi. Cay bile ikram ettiler. Tecilde 15 dk surmustu zaten.

istanbulda gunlerce surunegine kutugn neredeyse oraya gt aninda halloluyor isin. Cayda guzeldi yani :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...