Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 bi kere askere gitmek için veya tecil uzatmak için askerlik durum belgesi almak için yani o saatler süre işlemleri mecbur hepimiz yaptık.. bi kağıt almaya gidiyosun, 2-3 gün oralarda sürünüyosun.. ayrıca kilodan sorun olmaz. eer kilon çoksa ve askere uygun değilsen, her yıl gidip yeniden muayene oluosun. eer 3 yılda mı 4 yılda mı ne kilon düşmezse çürük veriolar.
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Masticore said: Benim bildiğim çürüğe cıkan adam 1- devlet dairelerinde calısamaz 2- iş yeri sahibi olarak devlet'le herhangi bir iş yapamaz Onun dışında cinsel yada psikolojik sorunlardan çüğüge cıkmamışsan 1 e 1 iş görüşmelerinde bir sorun olmaz heralde. Ya ben bi fotografci taniyorumdum çürüğe cıkmak için kendisine gelip photoshop'ta homoseksüel fotograflar yaptıranlar oluyor diyodu. Sağlık testinden'de geçmek için hap map mı atıyo artık bilemiyorum soruyorum size değermi lan 1.5 yıl için adının ibneye cıkmasına... abi nasil gotunden sallamisin war ya devlet dairelerinde calisamaz ne demek be curuk demek sein gibi ortacag kafasindaki insanlarin aksine ibne demek deil askerlik yapmaya elverisli degil demek yane duz tabanda olsan tek bacaginda olmasa kotde olsan ayni raporla curuk oluyosun devlet daireleride buyuk calisan sayili her kurum gibi belirli bir miktarda saat calistirmak zorunda ayrica is sahibi olarak devletle calisamaz ne demek lan hane ilkini anladimda bunda o kdar atmissin ki cevap bile veremiyoum ortacagdamiyiz ya oha be arkadasim hic bir devlet kurum yada kurumlarinin snei askerlik durumun sebebiyle reddetmesine izin yoktu bu ayrimciliktir ayrica hangi devlet kurumu gelip sana sen curuk musun arkadas askelrigi nerde yaptin diye soruyo lan atmadan biraz arastirin
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 çürük: askerliğe elverişsiz demektir hangi koşulalrda ? - düz taban - kalp yetmezliği - kalp delik olur, deri üstünde olur vs - solunum yetmezliği (en ağır halinde) - ölümcül, bulaşıcı veya hareketi engelleyici hastaık - akıl sağlının bozuk olması - gay olmak - bi takım uyuşturuculara bağımlı olmak ancak bu gibi hal ve durumlarda bile yine de asker alıyorlar. mesela: - uyuşturucu bağımlılığı (döve döve vaz geçiriolar ya da kendileri sınırlı miktarlarda uyuşturucu veriolar hastane raporuyla) - gay olmak (çok fazla yadırganmıyor, komuatnlar üstüne gitmiyor, hatta şakalaşıp eğlenebiliyorlar da, fakat askeriyede iki erkeğin cinsel ilişkiye girmesine taviz yok, birbirini şaapan iki kişiden, şaapana 6 ay ceza, şaapılana pembe teskere veriliyor, evine geri yollanıyor, kızınız askere uygun değildir deniyor. - psikolojisi bozuk olmak ( bu gibi kişileri gene dövmek, çok iş vermemek, etrafta fazla dolandırmamak suretiyle askerliini tamamlattırıyolar - kilo sorunu ( askerde şişmanı çok güzel zayoflattıkları gibi zayıfı da bi güzel şişmanlatıyorlar)
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 goz bozuklugu war mesela elverissiz raporu icin seker hastaligi war yane gayet ciddi tibbi durumlar
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 şaapılana pembe teskere veriliyor, evine geri yollanıyor, kızınız askere uygun değildir deniyor. lol
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 1'er sene arayla fazla kilolu olup olmadığını kontrol ediyolar. 3 kere fazla kilolu çıkarsan çürük oluyosun.
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 ayrıca tekstil bitti niye kazandın.
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 elaidi said: 1'er sene arayla fazla kilolu olup olmadığını kontrol ediyolar. 3 kere fazla kilolu çıkarsan çürük oluyosun. 2 ila 5 sene arasi diyor kanun 3 sene diye bi sart yok
suvras Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 engin ardıç bu topici görse ürkek...
balon Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Arkadaşlar , prosedürü öğrendim obezite verilen yukarıdaki postlarımda bahsettiğim raporu ben tekrar askerlik şubeme veriyorum 15 resim ve raporların fotokopileriyle . Tekrar Gata'ya dönüyorum ve heyet önünde muayene oluyorum.adamlar ya sevk geç kağıdı veriyorlar ve bana 1 sene sonra gel diyorlar . 1 sene sonra tekrar muayeneye giriyorum obezite olayı devam ederse . Hayır adamlar askerlik yapabilir derlerse ki [ ben bunun için yalvarıcam falan yani adamalara =) ] belgemi alıp tekrar şubeme gideceğim , normal 2 senelik tecil olacağım ve askerlik durum belgemi alacağım . Okula kaydımı bugün sabah yaptım , 1 ay sonrasına kadar durum belgesini getirebilirsin dediler , bir problem çıkmadı . artık askerlerle boğuşcaz =) Bu arada kadıköy şubesinin şu an telefonunu arayın , meşgul. Maltepe şubesine falan gidin işiniz varsa , kesinlikle kadıköy şubesine gelmeyin. Hayatımda bu kadar ağır işleyen sıra ve bürokrasi görmedim .Telefonlara da yanıt veren yok .Zaten yeni sistem geldiğinden kimsenin de bir halttan anladığı da yok . @elaidi : itü'de ya da başka üniversitede kalabilme ihtimalim var , ailem tekstilci , pazarda tanıdıklarım çok , bu yüzden tekstili tercih ettim. tekstilin üretimi bitti,pazarlaması hala deli gibi devam ediyor Türkiye'de.. Kısacası işini bilecek adam için tekstil bitmedi , hala çoğu sektöre göre iyi kazandırır yani. Doğarken de tekstil , ölürken de tekstil var olduğu sürece bi şekilde döner o kazan ;)
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 senden istenen belgenin tarihini yazmamışsın ben yüksek lisans başvurus yaparken 31 ekim tarihine kadar askerlikle yükümlülüğü olmamak aranıyordu şayet böyle birşeyse ve tutuyorsa tecil istemek yanlış bir haraket zaten sen yüksek lisansa girdin diye tecil ettiremezsin onu öğrenci işlerin yapıcak ki yüksek lisans programlarıda okul harici enstitülere bağlı orası yapıcak kısaca senden istenen tarihe kadar tecilin varsa 2 sene için filan uğraşma bana yüksek lisans için şu tarihe kadar askerlik ile ilgii yükümlülüğü yoktur tarzı bir yazı verin de al onu kaydını yaptır.Gatada kilo için incelemeye girersen en az 3 gün işlemin sürer onun üstüne kurulun önüne çıkacaksın oda kısmetine göre zaman alır onun üstüne kurul kararını değişmediyse en erken 5 ila 7 gün içerisinde alırsın kilo hadisesine gelince bu sene bakıcaklar seneye gel diyecekler şayet bir değişiklik olmazsa seferde ve barışta askerliğe elverişli değildir raporu alıcaksın kısaca çürük
balon Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 ben işte o yanlışı yapmış bulundum .Bugün kayıttan sonra hata yaptımı da öğrendim .gerzeğim bariz o konuda yani . Fakat sanırım askerlikle ilgili durum belgesi içinde muayeneye yollanıyor diye biliyorum . o yüzden galiba değişen bir şey olmayacak gibi geliyor . bi daha o evrak bu evrak uğraşmak da pek istemiyorum . bilmiyorum ya :) edit: Ayrıca okulum sadece askerlik durum belgesi istiyor deyince , " MUAYANE OLMAN GEREKİYOR , TECİL ETTİRMEN GEREKİYOR " diye kafamın etini yiyip istediğini yaptıran müstesna kadıköy askerlik şubesi mensuplarına da selamlarımı iletirim .
bansheee Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 balon said: boy ve kilo durumunu unuttum boy: 1.84 kilo: 109 çok zayıfsın 25 kilo al yağ olarak o zaman kimse tutamaz seni
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 BonePART said: Joker said: bende bişi sorcam. iki gözümde 4.5 numero, uzak. bu durumda askerden yırtabilirmiyim? yırtarsam sonra lazer ameliyatı oldugumda bana tekrar gel bi bakalım sen deme şansları varmı? iki gozun miyoplar toplami + astigmat yoplaminin yarisi 14 u gecmeli yane 4.5 en buyuk asker bizim askersin olurda ama cuuk alirsan hayir ole gel deme sanslari yokya 6 sar miyop, 1.5'ar astigmat var. 13.5 da kalan ilk insan olabilirim az daha tv izlesem kurtariyodum ya.
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 gerci curuk olmak da guzel degil en iyisi bedelli
Smoke Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 İş sahibiyim, devletle iş yapıyorum, çürüğüm... arz ederim. 13.5 la çürük alabilirsin, biraz büyük numara gözlük al kullan.
balon Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Ben edremit askerlik şubesine gitsem , tatile gidiyorum o çevreye , evraklarımla . muhtarın birini ayartsam ve bana ikametgah verse , orada baştan muayene olsam ; kilo falan neyse eksik söylesem bi 10 kilo aşağı falan, ben bu durum belgesini alabilir miyim? that's the question .
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 sen şubeye gidip ben tecil durumum nedir diye sordun onlarda x tarihine kadar tecillisin dedi sende bunu bana yazılı olaak verin dedin ve vermediler mi?
balon Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 vermediler. illa muayene illa muayene diye tutturdular .
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 balon said: Ben edremit askerlik şubesine gitsem , tatile gidiyorum o çevreye , evraklarımla . muhtarın birini ayartsam ve bana ikametgah verse , orada baştan muayene olsam ; kilo falan neyse eksik söylesem bi 10 kilo aşağı falan, ben bu durum belgesini alabilir miyim? that's the question . hayir tabiki 2 defa muayene olursun bi tecilde bi de teslim olurken
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Ben de buradan birşeyler sorayım. Tecil ettireceğim. Kimisi mezuniyetten sonra 2 ay süren var diyor, kimisi 31 Ekim'e kadar. Aslı nedir? İkinci sorum ise kütüğüm İstanbul Kadıköy, oraya mı gideyim yoksa Maltepe falan daha tenha olabilecek bir yere mi?
Azmodai Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 31 Ekime kadar vaktin var abi. Onun disinda tenha olan yere gitme, seni sonucta kutugunun oldugu yere yollayabilirler. Ankarada tek askeri sube var herkes oraya gidiyor, istanbul nasil bilmiyorum ama o sekildeyse, neredeyse kayitlarin, oraya git.
Spyro Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2009 kütüğün kadıköy ise direkt kadıköy'e git bro.. kısa dönemler geçen çarşamba gittiler.. uzun dönemler de bu cuma gidiyor sanırım.. haftaya gidersen fazla sıra olmaz (ki olsa bile sen kayıtlı olduğun askerlik şubesine gittiğin için sırada öncelik tanıyolar).. yine de çok geç gitme ama.. mümkünse 9-10 gibi orda ol.. edit: kütüğün istanbul dışı olsaydı maltepe derdim bu arada.. herhangi bir yabancı şubeden halledebiliyorsun işlemlerini ve eğer yoğun dönemde kadıköy şubesine gidersen sabah 7'de orda olmana rağmen bitiremeyebiliyorsun işini..
Öne çıkan mesajlar