Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bitirme projesi => fizik motoru

ucunbiri

Öne çıkan mesajlar

reyou said:

AI ile ilgili bi sorunun oldugu zaman, bi dolu forum var kodunu koydugun an en fazla 1-2 saat icinde cevap alirsin, artik 5-6 oncesi gibi hocaya fln gerek yok, hocaya sorcagin sorunun ingilizcesini aynen google sor emin ol daha fazla cevap alirsin.

inanin altinizda pijama elinizde kahve sabah sole 10 da dinc bir sekilde kalkmissiniz, yetistirme derdi yok not alma derdi yok
basliyosunuz ne yapmak isterseniz.. bundan krali yok, ha birilerine projenin gelisimini gosterme adina arada okula ugrarsiniz herkes hay hay der o zaman, kimse kapidan kovmaz sizi.

LOL senin AI hakkinda sorularina internette yanit bulabiliyosan, sen zaten o seviyede sorular sorabiliyosundur. Amacim seni asagilamak degil ama ben, sordugum sorularin yanitini anca kendim cevaplayabiliyorken baska bir sey gelmiyor aklima. 3 4 ay simulasyon yazarak oluyor bu da. Hangi forumda kim cevap veriyomus sorulara? Kicikirik insanlarin 5 10 dakika dusunup de verecegi cevaplar seni tatmin edebiliyorsa, sordugun soru da anca 5 10 dakikalik sorudur o zaman.

Universite bir seyler ogrenme yeridir. Orada ogrenmemeyi secersen, daha sonra kimseye "bilmiyorum" cevabini verip merhamet dilenmeye hakkin olmaz. Orada ogren.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

reyou said:

AI ile ilgili bi sorunun oldugu zaman, bi dolu forum var kodunu koydugun an en fazla 1-2 saat icinde cevap alirsin, artik 5-6 oncesi gibi hocaya fln gerek yok, hocaya sorcagin sorunun ingilizcesini aynen google sor emin ol daha fazla cevap alirsin.

inanin altinizda pijama elinizde kahve sabah sole 10 da dinc bir sekilde kalkmissiniz, yetistirme derdi yok not alma derdi yok
basliyosunuz ne yapmak isterseniz.. bundan krali yok, ha birilerine projenin gelisimini gosterme adina arada okula ugrarsiniz herkes hay hay der o zaman, kimse kapidan kovmaz sizi.

LOL senin AI hakkinda sorularina internette yanit bulabiliyosan, sen zaten o seviyede sorular sorabiliyosundur. Amacim seni asagilamak degil ama ben, sordugum sorularin yanitini anca kendim cevaplayabiliyorken baska bir sey gelmiyor aklima. 3 4 ay simulasyon yazarak oluyor bu da. Hangi forumda kim cevap veriyomus sorulara? Kicikirik insanlarin 5 10 dakika dusunup de verecegi cevaplar seni tatmin edebiliyorsa, sordugun soru da anca 5 10 dakikalik sorudur o zaman.

Universite bir seyler ogrenme yeridir. Orada ogrenmemeyi secersen, daha sonra kimseye "bilmiyorum" cevabini verip merhamet dilenmeye hakkin olmaz. Orada ogren.

madem internette bile cevabinin bulunmasinin zor oldugu bir alan oldugunu idda ediyosun peki neden bu konuda daha terettud icerisinden bulunan bir kisiye 3 aylik bir sure icerisinde bu tarz bir proje almasini oneriyorsun anlamadim. ben sadece oyun programlamaya giris seviyesinde biliyorum fazla iddam yok, ama olayin ne kadar kapsamli ve zor oldugunuda gordum.

ben projenin yeri ve zamaninda yapilmasindan yanayim, o yuzden yap basit proje bitir okulunu ondan sonra yaparsin babalar gibi oyun motorunu sende kazanirsin uninde kazanir diye oneride bulundum..
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

insanin gercekten istedigi projeler kafasi rahatken, uzerinde not baskisi yokkken yapilan projelerdir.

okula hocalarina okul bittikten sonrada gidersin,
hocalar sana F verdikleri zaman, lan cocugun idealleri vardi demicekler.

Sprite hayatin gercekleri bunlar dostum.

Binlerce euroluk lisansı olan software ile proje yapıyorum nerden bulucam bu parayı okul bitince , gidiyorum okula veriyorlar softwarei krallar gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

reyou said:

insanin gercekten istedigi projeler kafasi rahatken, uzerinde not baskisi yokkken yapilan projelerdir.

Binlerce euroluk lisansı olan software ile proje yapıyorum nerden bulucam bu parayı okul bitince , gidiyorum okula veriyorlar softwarei krallar gibi.

software larin tamamini "egitim amacli" free kullanabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

GEd said:

reyou said:

software larin tamamini "egitim amacli" free kullanabilirsin.

Dediğim softwarede bu yok , endüstri için bir program çünkü.

Sadece araştırma amaçlı universitelere veriyorlar lisanslarını.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar benim derdim zatenfizik motoru isine bulasmamak, yani olay dediginiz kadar zorsa hoca da zaten oyle bir seyi beklemez benim duzeyimde birisinden.

basliktaki fizik motoru ibaresi aslida bir fizik mooru tavsiyesi icindi.

cok fazla post oldugu icin genel olarak cevap vereyim;
oyun programlamayla ilgili tecrubem yok sadece cok zor oldugunu ve cok vakit aldigini biliyorum ve onumde projemi resmi olarak almam icin 6 aydan fazla bir sure var bu sureyi de bu isin icinde degerlendirmek istiyorum,

yani eminim "bu ise girme arkadas, cok zor" diyen herkesin bir bildigi vardir ama ben bu ise girmek istiyorum hani zor islerin adamiyim tribi de degil bu, denemek istiyorum abi o yuzden hani yapamazsindan ziyade rica ediyorum soyle yapabilirsin surdan basla su kitapları oku tarzinda yardim edin bana stajim bitti defteri haftaya yazicam okul eylul ortasinda acilcak 45 gunde en azindan bi adami ziplatirim (mi)?
Sosyal ağlarda paylaş

hangi işe girmek istiyorsun onu açsana bir, ona göre tavsiyede bulunalım. tavsiye vereceksek de havok da fizik motoru, box2d de..

daha spesifik sorayım,

ne tarz bir oyun yapmak istiyorsun?
bu yapacağın oyunun hangi bölümlerini yapmak istiyorsun? game engine üzerine mi kuracaksın, physics engine üzerine her birşeyi sen mi yazacaksın?
Sosyal ağlarda paylaş

peki o halde sunlari sorayim;

1- bir oyun yapacaksam illa ki fizik motoru kullanmak zorunda miyim?
2- mesela monkey island tadinda bir adventure veya her hangi bir fps yapmak istesem fizik motoru isin icine ne kadar girer?
3- hazir seylerden ne kadar faydalanabilirim? yani sormussun her seyini sen mi yapmak istiyorsun diye ki benim amacim ortaya bir oyun cikarmak yani hamalliktan ne kadar kacarsam o kadar iyi olur gibi dusunuyorum ama bu dusunce yanlis da olabilir tabi.

ilk etapta fps dusunmustum aslinda yapabilirsem fps yapmak isterim hani etrafla etkilesim cok da on planda degil diyelim ki sadece saga sola kosup adam vurdugun bir oyun yapmak istiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

selamlar,
ama ben kisisel olarak bu forumdaki mevcut yaklasimi hic begenmiyorum. Gecen gun linux'un ilk kernel gelistiricilerinden birinin blog'unu okuyordum.
Adam printf fonksyionunu yazmis kerneli, diyorki;
Linus benden printf fonksiyonunu yazmami istemisti cunku o zamanlar Linus, C programlamayi bilmiyordu.
Zor bir konu ama eglenicegini ve bayagi bi tecrube kazandirir, en azindan denemis olursun, zaten projeninde maksadi bu degilmi?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
madem internette bile cevabinin bulunmasinin zor oldugu bir alan oldugunu idda ediyosun peki neden bu konuda daha terettud icerisinden bulunan bir kisiye 3 aylik bir sure icerisinde bu tarz bir proje almasini oneriyorsun anlamadim. ben sadece oyun programlamaya giris seviyesinde biliyorum fazla iddam yok, ama olayin ne kadar kapsamli ve zor oldugunuda gordum.

Ben oyle bir sey onermiyorum. 3 ay bu is icin cok kisa. 6 ay bile kisa. 6 ayda daha ne olup bittigini cozemezsin, AI konusunda. Tabi soz konusu oturup proje yapmaksa, 3 ayda da yaparsin bir seyler. Ama bu yapacagini "yap bitsin" mantigiyla yapmak var, ogrenmek icin yapmak var. Ogrenmek icin yaparsan cok daha fazla sey ogrenirsin. AI konusunda "ne kadar kapsamli oldugunu gordum" diyorsan, oyledir. Ama bunu dedikten sonra forumlardan okuyarak yaparsin deme, tutarsiz oluyor.

Her sey hazir istiyorsan; xpilot diye bir oyun var. Bu oyunun kontrolleri icin AI gelistirebilirsin. Ister scheme ister C kullanarak yapiyorsun, hazir API'ler var zaten. Fuzzy Logic'e yogunlasirsan muhtemelen 3 ayda kayda deger bir agent gelistirebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

ucunbiri said:

peki o halde sunlari sorayim;

1- bir oyun yapacaksam illa ki fizik motoru kullanmak zorunda miyim?
2- mesela monkey island tadinda bir adventure veya her hangi bir fps yapmak istesem fizik motoru isin icine ne kadar girer?
3- hazir seylerden ne kadar faydalanabilirim? yani sormussun her seyini sen mi yapmak istiyorsun diye ki benim amacim ortaya bir oyun cikarmak yani hamalliktan ne kadar kacarsam o kadar iyi olur gibi dusunuyorum ama bu dusunce yanlis da olabilir tabi.

ilk etapta fps dusunmustum aslinda yapabilirsem fps yapmak isterim hani etrafla etkilesim cok da on planda degil diyelim ki sadece saga sola kosup adam vurdugun bir oyun yapmak istiyorum

etrafla etkileşim önemli değil. fizik motoru dediğin şeyde body pyhsics filan da var misal. kaldı ki senin aradığın game engine.. istediğin dil tercihine göre bakın açık kod olanlara.

ayrıca, bu konu ne zamandır tartışılıyor, ve anladığım kadarıyla wikipedia'daki physics engine ve game engine makalelerini bile okumamışsın.. biraz bakınırsan burada söylenenlerden daha çok şey çıkartabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

hee okul bittikten sonra hocaların demediğini vermediğini, bakkal hüsnü amca vericek zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

yok, sabanci verecek, koc verecek, yada yurtdisinda projeni gonderdigin sirketler vericek, okul bittikten sonra kafa temiz 1 yilda ne projeler cikarirsin. (bende iskembeden atmiyorum bende su anda calismakta oldugum proje icin okulun bitmesini bekledim)

okulda yaptigin daha dogrusu yapamadigin vakit gereksiz yere okulu uzat, strese gir, verimsiz proje yap, hocalarin kahrini cek, hicbirseyi begendireme, sinir ol stres ol.
Sosyal ağlarda paylaş

benim okulda bi muhendislik hocasinin oglu liseden ciktiktan sonra Quake 1'in motorunu yazmis manyak (oturup bastan yazmamis tabi, Quake 1'de kullanilan motoru adam yazmis iste). ayip olmasin diye cs derecesi almis sonra browndan. ilgi ve yetenek cok onemli yani.

onun haricinde bizim computer graphics dersinde her donem 2 ogrenci bir oyun yapiyordu, yapilir yani dandik bi oyun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...