Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zoom ADSL acil yardım lütfen !


PaSCaL21

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar acil yardım lazım bana.....Lütfen........

ADSL Modemim Zoom 5510 USB

Bugün Telekomdan aradılar ve ADSL hattının açıldığını söylediler.Şimdi öncelikle Encapsulation bölümüne:PPPoA VCMUX mu seçeceğiz.

Kullanıcı adı şifreyi yazıyorum ve sanırım şifre herkeste sabitmiş 1234567 öyle mi ?Bağlantıları da yaptım ama LINK ışığı sürekli yanmasına rağmen bağlanamıyorum çıldırcam.Derdime bir çare acilen lütfen..........[signature][hline]Your death will be avenged !!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

link ışığı yanıyorsa o zaman sinyal var sen telekomu ara bir sor onlara normalde baglanması lazım birde yenı acılan dsl portların hepsı ppoe ona göre birşey yap olmadı burda arat zoom hakkında döküman vardı vodan filan yazmıstı ayrıntılı yazıyor ama saten zoom ıle birlikte kurulum cd si birde kagıt var onda hersey yazıyor alla alla[signature][hline]RagNorak<=>Shindei_TR==>> LvL 50/37 Swordman
LvL 45/33 Thief <=>Shindei-TR
Lag Sux Türk Telekom Rox T.T
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi bende de aynı sorun var

çıldırıiciim yapamıyorum.i.

modemi en gül şekilde ethernet ile kurdum.

dns ayarlarını değiştirdim hem web console dan hem de ağ bağlantılarından.

gateway i 10.0.0.2 ayarladım.

ama gene olmuyo yerel ağ bağlantısı aktif diyo fakat giremiyorum hiç bi siteye.[signature][hline]all fired up
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
PaSCaL21, 07 Haziran 2004 12:31 tarihinde demiş ki:
Arkadaşlar acil yardım lazım bana.....Lütfen........

ADSL Modemim Zoom 5510 USB

Bugün Telekomdan aradılar ve ADSL hattının açıldığını söylediler.Şimdi öncelikle Encapsulation bölümüne:PPPoA VCMUX mu seçeceğiz.

Kullanıcı adı şifreyi yazıyorum ve sanırım şifre herkeste sabitmiş 1234567 öyle mi ?Bağlantıları da yaptım ama LINK ışığı sürekli yanmasına rağmen bağlanamıyorum çıldırcam.Derdime bir çare acilen lütfen..........




USB zoom modem 5510 sahipleri lutfen sorunuma cozum bulun..[signature][hline]Your death will be avenged !!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Her semptin kullanıcı adı vssi farklı ama hepsi son versiona geçmek için hazırlık yapıyorlar benim biliğim üsküdar kullanıcılara sunduğu hizmette geçti kendi aralarında iletişim vs içinde çalışma halinde.O yüzden herkesin şifreleme kullanıcı adı hedesi farklı olması normal.
Misal şuan bizim burda
kullanıcı adı:oturdugunuz semt ve telefonunuzun son 4hanesi @ttnet ör:uskudar1150@ttnet
şifre:12345678 bazılarındada 012345678 veya 1234567
PPPoE LLC VPI:8 VCI:35
Ayriyetten yeni sürüme geçince santraliniz siz yanlış şifre girdiğinizde hangi web sayfasına girmeye çalışırsanız çalışın sizi şifre sorgulama sayfasına getiriyor ve ornda şifreyi kullanıcı ayarınızı öğreniyorsunuz.Bunun yanında niye adsl yardım hedesini aramıyorsun hertürlü yazman gerekli bilgiyi sana söylerler oda olmadı oluşum bilgisayarı ara ordanda yardım görürsün.Link ışıgının yanması hattında adsl olduğunun göstergesidir eğer diğer yeşil ışık sürekli yanıp sönüyorsa bağlanmaya çalışıyor anlamına geliyor eğer o ışık sürekli yanıp sönüyorsa şifren vs yanlış demektir ve turuncu ışık yanıp sönüyorsada normal bir şekilde bağlantınız demektir bunun yanında turuncu ışık sürekli yanıp veri alışverişi yapamıyorsanız santraliniz kullandıgı version sizin modeminizin versionuylan çakışıyor demektir (nete girip 10 15dk sonra sürekli turuncu ışık yanma hedesi) bunun içinde gidip oluşuma yeni versionu yükletebilirsiniz.
Elma fabrika ayarlarına dön ethernet ayarlarınıda eskisine getir sadece baglanma şeylerini ayarlar kullanıcı adı vsyi sorunun kalmıyacaktır veya bağlanınca turuncu ışığın yanıyormu?
[signature][hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos
Virus,SatanixVirus,Satan-Virus,Virus-Satan,Satanix.
Trex DragonSlayerz Paladin of alb/exc
Viru Jan-Tiran BH of the Ecl The solo


[Bu mesaj Virus tarafından 08 Haziran 2004 01:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elma, 07 Haziran 2004 15:55 tarihinde demiş ki:
abi bende de aynı sorun var

çıldırıiciim yapamıyorum.i.

modemi en gül şekilde ethernet ile kurdum.

dns ayarlarını değiştirdim hem web console dan hem de ağ bağlantılarından.

gateway i 10.0.0.2 ayarladım.

ama gene olmuyo yerel ağ bağlantısı aktif diyo fakat giremiyorum hiç bi siteye.


10 gün kadar zaman gerekiyormus hersey ok olduksan sonra sisteme girebilmen icin... bilmemnerede bi tanimlamalar yapiliyormus bende de ayni sorunlar var. Dogru durus bir network olmadigi icin telekomun kendi icinde sana istedikleri kadar acildi desinler ariyorsun ediyorsun telefonla adam diyo orda acilmis ama burda daha acilmamis. Hadii orasi da aciliyo bakiyosun bu sefer baska bir yerde acilmamis falan tam devlet isi iste...[signature][hline]Somewhere in the mighty battlefield
a man becomes a hero
and a hero becomes a King!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Modeminizin katalogunda bahsetigi sekilde modemi kurdunuz (parametre olarak pppoe llc yi deneyin) modem balantıyı yapıyor yesil ışık surekli yanar posizyona geliyor ama nete gi
remiyorsunuz. once modeminizi install ettiginizde masa ustune webconsole kısayolu cıkacak ona girerek modemle ilgili butun ayarları goruyorsunuz. orda advanced setup i acarak PPP status u bulun ve acin. cikan tabloda status bolumunde connected yazarsa nete girebilirsiniz ki sizde muhtemelen not connected yazıyor.

bu durum tamamen tyelekomla ilgili eger modeminizde yesil ışık surekli yanıyorsa balantı tamamdır yani modemden kaynaklanan bi sıkıntı yoktur ancak dedigim gibi statusda not connected yazması telekomla ilgili ve bu port tanımlamasının yapılamadıgı veya yapılmadıgı anlamına gelir.bu sorun bende de oldu cok urastım en sonunda telekomu hatanın onlarda olduguna inandırdım ki doruymus port tanımlamasında sıkıntı olmuş.yani sorununuz bu bunun üzerine duşun.

Bir de balantı saglandıgında yine webconsole da system status bolumunde wan status vardır. eger orda İP numaraları gozukuyorsa tamamdır gozukmuyorsa size ip ler ulasmıyor demektir iste buda bu sorundan kaynaklanmakta (port tanımlaması) ( bu solediklerim zoom modemler içindir)[signature][hline]Katil-lvl 50 parasız asker-kay
Necroll-lvl 50 kurbaga suratlı necro-kay
Mothman-lvl 48 buffbotmuş-Kay
---------------------------------------------Sartre-lvl 50 eld (yorum yok)-exc
Recep usta- lvl 46 bm(bakıcaz bi caresine)-exc
Carternas- lvl 50 ezik şampiyon(rahmetliyi nasıl bilirdiniz?)-exc

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...