Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aşçılık Kursu


Greeny

Öne çıkan mesajlar

Arıyorum, İst - Antalya farketmez. Sıfırdan eğitim arıyorum ama tüm ayrıntılarıyla öğrenmek istiyorum mutfağı. Pratiklik, süsleme vs

Mutfak olarak, ızgara çeşitleri, balık çeşitleri, salatalar vs

pideymiş, italyanmış girilmeyecek yani. Nedir fiyatları? Şuanki aşçımızı dövmek üzereyiz sodomla kendimi geliştireyim bari.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya restaurant ufak bir yer, hani çok profosyonel olma amacım yok. istediğim kadar abartayım, portakallı ördek yapayım gene farketmeyecek. çok amatör birşey arıyorum, salata yapmayı bile bilmem yani. yapacağım yemekler sınırlı. maksat mutfaktaki el alışkanlığı öğrenmek. chef olsam bile bir yere girip çalışmam söz konusu değil (işler bozulup dükkanı paketlemezsek tabi).

basit birşeyler arıyorum yani, dünyanın parasını da bayılmak istemiyorum bu yüzden. hatta menümüzü de koyarım birazdan, çok sınırlı şeyler. muhtemelen kışın kendim de geliştirebilirim kendimi ama püf noktası çok olan bir iş. bizim dallama aşçı bile neler biliyor hehe.

neyse önerilere açığım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tur seylerin yeri mutfagin kendisi. Baska birisinin yamagi olarak calisir ogrenirsin. Izlersin adam napiyo, ne ediyo, ondan sonra sen de yaparsin.

Illaki bir seyler ogreneceksen, TV seyret bol bol; oku bol bol; malzeme alip heba etmeye korkma.

Herkesin ogrenme yolu farkli oldugu icin baskasininki sana uymayabilir. Ben mesela bir seyi istedigim gibi yapana kadar birakmam, tekrar tekrar denerim. 2 gunde 20 tane mozaik pasta yapmisligim var..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır açmadılar onun yerine somon şirketi kuruldu. Akıllarında vardı bir okul açmak kurs değil okul, 4 senelik eğitim vericekti hatta ama diğer ortaklar fos çıkınca olmadı maalesef.

2'si beraber Tuğrul Şavkay'la(Huzur içinde yatsın) , Yeditepe'de Gastronomi bölümü kurdular 3ü ama bazı ismi lazım olmayan kişiler bu başarıyı kıskanıp annem ve babamdan kurtulmaya çalıştılar ve asıl hedefi çarpıtıp kendilerine göre iş yaptılar o bölümde annemlerde ayrıldı bu yüzden. Şimdi orası gastronomi bölümü diye geçiyopr olabilir ama orda şef yetiştirilmiyor maalesef.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende inanılmaz zevk alıyorum yemek yapmaktan. Çok istemişimdir bi kursa gidiyim falan ama iş güç vakit yok işte belki 50 yaşından sonra sabah kalkarım önce bi golf sonra gelir yemek yaparım :P Birde bildiğim kadarıyla aşçılık okulları genelde çok pahalı okullardır özellikle fransadakiler falan. Pahalı bi hobi olur yani heralde :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1-Aşçınızı dövmeyin, yazık günahtır adama...Size kızıp günde 1000 liralık malı çöpe atsa en fazla 5 ayda batırır dükkanı...
2-İşler sarpa sarınca değil en başından bilgi sahibi olmak lazım bu sektörde, aksi takdirde aldığın eğitimle ancak mutfağa sıkışırsın, ki mutfak bir işletmenin yüzde 25 i dir.
3-Sadece aşçılık eğitimi yetmez, yönetim, satınalma, muhasebe, personel kontrol gibi herşeye vakıf olmak şart.
4-Standartlaşma eğitimi çok önemli, reçete ve ölçek kontrölü gibi konularda konuya hakim olman lazim
5- Sanitasyon ve hijyen eğitimin tam olması lazım ki Uğur Dündar'a konu olman hiç iyi olmaz...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ramocan said:

1-Aşçınızı dövmeyin, yazık günahtır adama...Size kızıp günde 1000 liralık malı çöpe atsa en fazla 5 ayda batırır dükkanı...
2-İşler sarpa sarınca değil en başından bilgi sahibi olmak lazım bu sektörde, aksi takdirde aldığın eğitimle ancak mutfağa sıkışırsın, ki mutfak bir işletmenin yüzde 25 i dir.
3-Sadece aşçılık eğitimi yetmez, yönetim, satınalma, muhasebe, personel kontrol gibi herşeye vakıf olmak şart.
4-Standartlaşma eğitimi çok önemli, reçete ve ölçek kontrölü gibi konularda konuya hakim olman lazim
5- Sanitasyon ve hijyen eğitimin tam olması lazım ki Uğur Dündar'a konu olman hiç iyi olmaz...


1- Adamı dövmüyoruz zaten, kinaye mi derler ne derler ondan işte. Zarar verme gibi huyları yok zaten kişilik olarak kötü.
2- En başından bilgiliyiz zaten yıllardır restaurant işletmesiyiz de, yeni yer, yeni insanlar normalde kavakta lüks balık restaurantımız vardı fakat burda aynı kişileri kullanamayacağımız için (personel için yatak sorunu var) yerli birisini almak zorunda kaldık. Yemeği güzel adamın zaten, öyle bir problemimiz yok.
3- Diğer konularda tecrübeliyiz dediğim gibi, kendim işletme 5.sınıftayım (sene).
4- Evet ondan dolayı eğitim istiyorum, yabancıyım mutfağa.
5- Hijyen konusu en büyük sıkıntımız. Tüm mutfağımız 304 çelik - krom paslanmaz. Kesme tahtamız bile özel yani. Bonelerimiz eldivenlerimiz de var, ama adam kullanmıyor sıkıntımız bu. Dişler mişler fena yani, insan içine çıkamıyor köylü sonuçta. Ezmiyorum köylüleri, adam köylü görmemiş bu kadar.

Neyse efendim önerilere açığım hala :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman Mutfak Sanatları Akademisini öneririm sana, Joker Bey'in dediği fiyatlar şu an son derece makul, ehliyet kursu almıyorsun sonuçta...Tabii aşçılık kursu kademe kademe, 1.ci seviyeden 5.ci seviyeye kadar 8 sene gibi bir zaman ve en az 2 yıllık staj istiyor, yani 2 sene okuyayım aşçı olayım gibi bir olay imkansız...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Greeny said:

Amatörce diyorum hocam zaten, gidip şef olmak gibi bir niyetim yok fransız lokantasında. tavuk ızgara yapayım shinitzel yapayım sac kavurma yapayım yeter. Çok kompleks bir menü yok zaten.

Ders vereyim ben altı yaşından beri kendini doyurma zorunlulugu olan biri olarak bunlari mecburiyetten ogrendim :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:

Flameoffear said:

http://www.msa.tc/



Kurs Ücretleri:

City & Guilds ............................................11.000.- tl. (kdv dahil)

Chef & Owner..........................................................11.000.- tl. + 2000.- tl. (kdv dahil)

O__o


Ingilterede barmenlik kurs'u bakmıştım bende, 11.500 pound'idi which is more than 25000 TL
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

CusTodeM said:

O dediklerinin çoğu sadece izliyerek yapılabilecek şeyler gerçekten.


öyle de izleyecek adam yok işte. sürekli gerginlik, baydım ben de artık. zaten iş güç yok adam en fazla sac kavurma yapıyor bir de balık. balık zaten biliyorum balık kokoreç fln. diğer şeyleri görmem lazım. lanet olası turizm pansiyonculara restaurantçılara yaramadı bu sene. sezon açılmadı gitti. thanks to herşey dahil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Necro said:

Greeny said:

Amatörce diyorum hocam zaten, gidip şef olmak gibi bir niyetim yok fransız lokantasında. tavuk ızgara yapayım shinitzel yapayım sac kavurma yapayım yeter. Çok kompleks bir menü yok zaten.

Ders vereyim ben altı yaşından beri kendini doyurma zorunlulugu olan biri olarak bunlari mecburiyetten ogrendim :(


ailenin tek çocuğu ve ailen çalışıyor? Kesin okulada erken verildin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...